Ronai and Ronai
AMERIKAI

Összeáll a zenészvilág Japánért 2011. március 22. kedd 9:08 | MTI/FH/Reuters

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Összeáll a zenészvilág Japánért

London – A tinik kanadai bálványa, Justin Bieber és az ír U2 is énekel azon a digitális albumon, amelyet a Universal Music ad ki villámgyorsan, hogy adományokat gyűjtsenek a japán természeti katasztrófa és nukleáris válság áldozatainak megsegítésére.

A lemezen hallható lesz mások mellett Rihanna, Bon Jovi és Nicki Minaj is.

A világ legnagyobb zeneműkiadójának az a szándéka, hogy a hét végére már kapható legyen a lemez annak ellenére, hogy az előadói gárda még formálódik. A bevételeket a Japán Vöröskereszt kapja majd – közölte a kiadó szóvivője.

“Csak digitális változatban készítjük el, mert így gyorsan és világszerte piacra tudjuk dobni. A terv az, hogy a hét második felében már kapható legyen” – hangoztatta az illetékes.

Az album sikere attól függ, hogy minél több olyan nagy előadót találjanak, akik hajlandók lemondani a dalok szerzői jogából származó bevételekről.

Lady Gaga, aki Imádkozunk Japánért feliratú karperecek eladásából próbál segíteni a szigetországot sújtott földrengés és cunami áldozatain, szintén szerződésben áll a Universallal.

Hasonlóan segíteni kíván Lour Reed is, aki április 9-én tart segélykoncertet New Yorkban a japán földrengés áldozataiért a manhattani japán kulturális intézetben. A rendezvényen az egykori Velvet Underground-tag mellett a zeneszerző Philip Glass, a jazz-zenész John Zorn és Reed felesége, Laurie Anderson is fellép. Egy jegy száz dollárba kerül, plusz öt dollárért pedig további programok várják a résztvevőket a félnapos koncert során. Már most egymillió dollár gyűlt össze a jegyárakból.

Azonban nem csak a könnyűzene nagyjai élnek a jótékonysági koncertezés eszközével. A Berlini Filharmonikusok keddi bejelentése szerint a japán földrengés és szökőár áldozatainak megsegítésére jótékonysági hangversenyt adnak március 29-én, a zenekar koncerttermében.

A filharmonikusok Brahms IV. szimfóniáját szólaltatják meg zenei vezetőjük, a világhírű brit Sir Simon Rattle vezényletével. A Berlini Állami Opera zenekara, a Staatskapelle pedig Csajkovszkij VI. szimfóniáját adja elő a szintén világhírű argentin-izraeli dirigens, Daniel Barenboim vezényletével.

A jegybevételből származó összeget az UNICEF-en keresztül juttatják el a földrengés sújtotta ázsiai szigetországnak. A koncertet az érdeklődők az interneten is figyelemmel kísérhetik, a webes közvetítésből származó bevételeket szintén a japán áldozatok megsegítésére ajánlják fel.

A japán természeti csapásban eddig legkevesebb 21 ezer ember vesztette életét vagy tűnt el.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Meghalt egy munkás a fukushimai erőműben 2011. május 15. vasárnap | AN

A spanyol földrengés képekben 2011. május 12. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos