Ronai and Ronai
AMERIKAI

Pawlenty Szíria kapcsán bírálja Obamát 2011. március 29. kedd 12:53 | AN Forrás: Politico

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Pawlenty Szíria kapcsán bírálja Obamát

Washington – Tim Pawlenty volt minnesotai kormányzó, lehetséges republikánus elnökjelölt a szíriai válság kezelése miatt kárhoztatta az elnököt és külügyminiszterét.

A politikus egy rádióinterjú során jelentette ki, hogy Barack Obama elnöknek sokkal keményebb hangot kellene megütnie a több mint egy hete tartó megmozdulások során a demokráciát követelő szíriai tüntetőket mészárló damaszkuszi diktátorral, Básár Asszaddal szemben.

Ehelyett a szövetségi kormány a közel-keleti békefolyamat egyik lehetséges partnerét látja Asszadban, aki szerinte teljesen hasznavehetetlen ilyen szempontból, és elképesztő naivitásról árulkodik, ha valaki partnert tud látni ebben az emberben.

Pawlenty bírálatát az váltotta ki, hogy Hillary Clinton külügyminiszter asszony egy korábbi kijelentésében reformernek nevezte a 2000-ben elhunyt apja örökébe lépett Asszadot. Ez a republikánus politikus szerint vagy félelmetes félrevezetettségre, vagy tudatlanságra vall. „Asszad diktátor”, szögezte le. „Apja ezreket, tízezreket öletett meg. Ő maga is gyilkos. És most itt van nekünk egy ember, akinek köszönhetően az Egyesült Államokban sok átvert ember hiszi azt, hogy Asszad reformer.”

Pawlenty szerint Obamának haza kéne hívnia damaszkuszi nagykövetét, akit eleve nem is lett volna szabad kinevezni, azután pedig határozottan hangot kell adni az Egyesült Államok abbéli reményének, hogy Szíria népe mielőbb megszabadul Asszadtól. „Mellesleg érdekeink Szíriában legalább olyan erősek, mint Líbiában, ha nem erősebbek”, tette hozzá. „Ez az ország készített fel gerillákat arra, hogy Irakba menjenek és amerikai katonákat öljenek. Vendégül látják a Hamaszt, hagyják, hogy az Szíriában létezzen, miközben Izraelben és máshol továbbra is terrorszervezetnek minősül.”

Szíria 1948-ban, 1967-ben és 1973-ban próbálta megsemmisíteni a zsidó államot. Az ország, amely egy időben náci háborús bűnösök, köztük Alois Brunner menedékhelye volt, a Hamaszon kívül egy sor terrorszervezetnek ad otthont. Szíria soha, semmilyen körülmények között nem volt hajlandó előfeltételek nélkül békéről tárgyalni Izraellel. Az ország lépéseket tett arra, hogy atomfegyver birtokába jusson; ezt Izrael légiereje akadályozta meg, megsemmisítve az észak-koreai közreműködéssel épülő atomlétesítményt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Pawlenty Szíria kapcsán bírálja Obamát, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Asszad apja Hoszt városában 20 000 embert gyilkotatott meg mérgesgázzal!

    Tul hamar elfelejtette ezt a világ!

    Dötő része volt és van Libanon szétverésében és terrorista Államá való átalakitásában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Forrongó arab péntek 2011. április 1. péntek | AN

Obama Harlemben gyűjtött kampánypénzt 2011. március 31. csütörtök | AN

Gates: Líbia nem jelentett fenyegetést 2011. március 28. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos