Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ittasan repült az első tiszt 2011. március 18. péntek 13:18 | AN Forrás: Reuters

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ittasan repült az első tiszt

Denver – Szövetségi vádesküdtszék emelt vádat a 32 éves Aarom Jason Cope ellen, aki ittasan látta el másodpilótai munkakörét.

A vádesküdtszék megfogalmazása szerint Cope a fedélzeten második legrangosabb ember a kapitány után „alkoholos befolyásoltság állapotában” látta el feladatát 2009 decemberében a United Express 7687-es, a texasi Austinból Denverbe tartó járatán.

Jeffrey Dorschner, a denveri szövetségi ügyészi hivatal szóvivője nem bocsátkozott részletekbe afelől, milyen fokú volt az alkoholos befolyásoltság, arra azonban kitért, hogy az incidens a járatot, annak indulását vagy érkezését nem befolyásolta.

A United szóban forgó, 7687-es járatát a Shuttle America Inc., az indianapolisi Republic Airways Holdings Inc. egyik leányvállalata üzemeltette. A United állítása szerint Cope a Republic Airways alkalmazottja volt, így a részletekért minden érdeklődőt odairányított. A Republic szóvivője viszont kijelentette, Cope „többé nem alkalmazottja cégünknek”.

„A Republic Airways mindig is a zéró tolerancia politikáját követte az alkoholfogyasztással kapcsolatos tilalmak megsértésekor, s ezek a tilalmak lényegesen szigorúbbak, mint a szövetségi előírások”, mondotta Carlo Bertolini szóvivő.

A gép hetven férőhelyes Embraer sugárhajtású volt, amelyen rendes esetben két pilóta és két légikísérő teljesít szolgálatot. Bertolini nem tudta megmondani, hány utasa volt a szóban forgó járatnak.

2009-ben az Egyesült Államokban tizenkétezer esetben végeztek kereskedelmi járatok pilótáin szúrópróbaszerűen alkohol- és drogtesztet. Összesen tizenegy pilóta bukott le – közölte Ian Gregor, a Federal Aviation Administration szóvivője.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Nem kellene esetleg minden felszállás előtt megszondáztatni a pilótákat? Az sokkal jobb lenne, mint az ilyen ad-hoc ellenőrzések.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos