Ronai and Ronai
AMERIKAI

Friscóban már nem lehet a járdán üldögélni 2011. március 20. vasárnap 8:52 | AN Forrás: Reuters

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Friscóban már nem lehet a járdán üldögélni

San Francisco – Új kísérletbe kezd a város a csövezés visszaszorítása érdekében. A rendőrség hosszú kiképzést követően felhatalmazást kap arra, hogy kikényszerítse a nappal a járdán való üldögélés és heverészés tilalmát.

A város lakosainak ötvennégy százaléka fogadta el novemberben az intézkedést, amelyet a hajléktalanokat védő szervezetek és szociális csoportok, valamint a hajléktalanok részéről igen erős kritika ért. A lakosság zöme azonban a kezdeményezés mellé állt, amelyet az 1960-as évek hippikorszakának ellenkulturális zászlóshajója, a Haight-Ashbury negyed lakói kezdeményeztek.

A rendőrség nem repes az örömtől, hogy meg kell tisztítania a járdákat a fedél nélküliektől. „Ha az ember látja ezeket a szerencsétleneket, próbálja nem börtönbe dugni őket – hanem ellátni azzal, amire szükségük van”, mondta Troy Dangerfield, a San Franciscó-i rendőrség szóvivője.

Ám míg Dangerfield szerint nem cél idézések kiadása, a rendőrség azt állítja, több mint negyvenöt alkalommal hívta fel őket a lakosság március 11, a jogszabály bevezetése óta azzal, hogy intézkedjenek, mert hajléktalan heverészik a járdán otthonuk, munkahelyük vagy vállalkozásuk közelében.

A járdán való időtöltés a jogszabály értelmében reggel 7 és este 11 között tilos; akiket első alkalommal kapnak rajta a megszegésén, megússzák szóbeli figyelmeztetéssel; a második alkalom már 50-100 dolláros pénzbírsággal jár, a harmadik és további eset 500 dollárossal – ami nyilvánvalóan írott malaszt marad a hajléktalanok többségének anyagi helyzete miatt, de közmunkát is kiróhatnak a szabálysértőre.

Egy hajléktalanokkal foglalkozó országos szervezet szerint az amerikai városok harminc százalékában létezik ilyen vagy ehhez hasonló jogszabály a közterületeket nem funkcionálisan igénybe vévőkkel szemben. San Franciscóban mintegy hatezer hajléktalan él; az új törvény azért döbbentett meg sokakat, mert a város mindig is híres volt az otthontalanokkal szembeni türelméről és segítőkész bánásmódjáról.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Friscóban már nem lehet a járdán üldögélni, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Hajléktalan óvodásoknak gyűjtenek a Bezzeganyák 2011. március 27. vasárnap | FH

Átszervezik a hajléktalan-ellátást 2011. március 25. péntek | MTI

Elérte Kaliforniát a radioaktív felhő 2011. március 19. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos