Ronai and Ronai
AMERIKAI

Az “arab példát” éltették 2011. február 24. csütörtök 15:33 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Az "arab példát" éltették

Harare – Negyvenhat embert tartóztattak le Zimbabwében, akiket halálra is ítélhetnek, mert az egyiptomi és tunéziai forradalmakról készült videókat néztek.

A Guardian dél-afrikai tudósítója úgy tudja, hogy a letartóztatottak főleg diákok és szakszervezeti tagok, akik közül sokakat meg is vertek a rendőrök az előállítás során.

A vád 46 ember ellen árulás, amiért egy gyűlést szerveztek szombaton, aminek a címe a következőképp szólt: Egyiptom és Tunézia – Mit tanulhat Zimbabwe és Afrika? Az akció során kivetítőket, DVD lemezeket és laptopokat foglaltak le.

Az előállítások után börtönbe kerültek, de szerda éjszaka átszállították a „veszélyes elemeket” a legszigorúbb bűnelkövetőknek fenntartott intézménybe. Az árulás, ha valakire rábizonyítják, a zimbabwei törvények szerint halállal is büntethető.

Az afrikai ország rezsimje jól látja az összefüggést, ha arra gondol, hogy országukban is van reális esélye egy észak-afrikai eseményeket követő felkelésnek. Robert Mugabe ugyanis 31 éve nem hajlandó felkelni az elnöki székből, holott mostanság a pocsék gazdasági és szociális helyzet jelképe Zimbabwe.

A Human Rights Watch jogvédő szervezet a foglyok azonnali szabadon bocsátását követeli, mivel azokat politikai motivációjú vádak idézték elő. A szervezet abszurdnak és példátlannak nevezte, hogy embereket videók nézegetéséért börtönözzenek be.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Az "arab példát" éltették, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Méreginjekció Puerto Ricó-inak? 2012. szeptember 27. csütörtök | AN

Egy, két, há’, öblíts! 2012. szeptember 24. hétfő | AN

A halálbüntetésről szavaz Kalifornia 2012. április 24. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos