Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lakers-siker Bostonban, Sloan lemondott 2011. február 11. péntek 12:10 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lakers-siker Bostonban, Sloan lemondott

Boston – Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) csütörtöki rangadóján a Boston Celtics 15 pontos előnyét leadva vereséget szenvedett a Kobe Bryant vezérelte Los Angeles Lakers ellen. Jerry Sloan, a Utah Jazz vezetőedzője 23 szezon után intett búcsút csapatának.

A Los Angeles Lakers nem sajnálta elrontani a Cletics ünnepét, melynek klasszis játékosa, Ray Allen megdöntötte Reggie Miller 2560 triplás ligarekordját. A találkozón 20 pontig jutó bostoni dobógép az első negyedben adta át a múltnak a nem mindennapi csúcsot, majd percekig állt a játék az ünneplés miatt, végül maga Reggie Miller is köszöntötte az új rekordert.

“Kicsit zavarba ejtő, hogy ennyi figyelmet kaptam a hárompontos rekord miatt”, mondta Allen. “Elsöprő és sokáig emlékezetes pillanat ez a számomra, holott a mérkőzést elveszítettük.”

Pedig nem kezdett rosszul a Boston, amely nyolc pontos előnnyel zárta a félidőt, majd 15 pontos különbség is kialakult a csapatok között, végül Kobe Bryant vette kézbe a dolgokat. A kaliforniai alakulat vezére nagyon gyengén, mindössze három ponttal kezdett az első félidőben, majd miután elkapta a fonalat, 20 ponttal segítette a Los Angeles-ieket a 92-86-os sikerhez.

“Itt Bostonban van az egyik legjobb, ha nem a legjobb hangulat manapság a bajnokságban”, mondta Bryant, aki mellett a spanyol Pau Gasol volt a vendégek legeredményesebb játékosa 20 ponttal és 10 lepattanóval.

Még a csütörtöki nap krónikájához tartozik Jerry Sloan, a Utah Jazz vezetőedzőjének távozása. A 68 éves szakember kuriózumnak számító 23 szezon után adta be lemondását, sajtóhírek szerint a csapat húzóembere, Deron Williams miatt, akivel már régóta nem találta a közös hangot.

“Elérkezett az idő, hogy továbblépjek”, nyilatkozta a 68 éves szakember a chicagói vereség után, aki a mostani idény előtt hosszabbított szerződést a klubbal.

Sloan karrierje 1983-óta íródott a Jazz történetében, először megfigyelőként, majd segédedzőként segítette a franchise-t, végül 1988-ban vette át a kispadot Frank Laydentől.

Azóta az NBA-ben 245 edzőváltás történt, ő azonban “kirobbanthatatlan” volt Salt Lake Cityből. A szakember 1221 győzelmet aratott és 803 vereséget szenvedett el az alapszakaszban (beleértve a Bulls-nál eltöltött rövid időszakot is), s ezzel ő minden idők harmadik legtöbb sikert jegyzett edzője, s az egyetlen, akinek egy csapattal sikerült legalább 1000 alkalommal nyerni.

A négy nagy tengerentúli profiligát – NBA, NHL, NFL, MLB – figyelembe véve ő volt a leghosszabb ideje egy csapatnál állomásozó szakember.

NBA, 108. játéknap, eredmények:
Boston Celtics-Los Angeles Lakers 86-92
Phoenix Suns-Golden State Warriors 112-88
Denver Nuggets-Dallas Mavericks 121-120

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Obama is ott lesz a Carrier Classicon 2011. október 15. szombat | AN

NBA: törölték a szezon első két hetét 2011. október 11. kedd | AN

Brooklyn Nets lesz az NBA-csapat új neve 2011. szeptember 27. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos