Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mélyponton a Fidesz támogatottsága 2011. február 13. vasárnap 6:46 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Budapest – A Fidesz támogatottsága három százalékpontnyit csökkent, az összes választókorú körében 31 százalékon áll a kormánypárt, ami a választások óta a leggyengébb eredmény – ismertette a Szonda Ipsos február elején végzett közvélemény-kutatását Népszabadság.

Az MSZP támogatottsága viszonylag stabil, ezúttal a népesség 12 százaléka áll mögötte. A Fidesz támogatói köre 2,5 milliós, a szocialistáké egymilliós.
A Fidesz és az MSZP híveinek eltökéltsége ebben a hónapban közelebb került egymáshoz – az ellenzéki párt támogatói aktívabbak mint december-januárban, de még mindig visszafogottabbak, mint a kormánypártiak. A biztos pártválasztói körben is mérséklődött a különbség: a januári 65-17 százalékos Fidesz-MSZP-arány 60-20-ra változott.
Az őszi hónapokban lévő mélypontról elmozdult a Jobbik és az LMP. A Jobbik a választópolgárok 7, az ökopárt 4 százalékát vonzza (csaknem hatszázezer, illetve bő háromszázezer embert). Az utóbbi hónapok adatai alapján kijelenthető, hogy a biztos pártválasztók körében a Jobbik egyértelműen tíz százalék fölötti (most 12 százalékos) párt, az LMP pedig fölötte van a bejutási küszöbnek (hat százalék).
A kutatás szerint érezhető a közhangulat enyhe romlása, havi 2-3 százalékponttal emelkedett azok aránya, akik szerint rossz irányba mennek a dolgok (jelenleg 61 százalék osztja ezt a nézetet), és csökken azoké, akik pozitív fejleményekről számolnak be (most 30 százalék van ezen a véleményen).

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Szerintem nagyon sántít a statisztika. Kozmetikázottnak tűnik, már csak azért is, mert 2,6millió körüli volt a fideszre szavazók aránya, és most a 3% pontos eséssel 2,5 millió?Valamelyik mai hírben meg azt olvastam, hogy 800 ezerrel csökkent a fidesz támogatása.
    Akkor most elhiggyem, vagy ne higgyem a statisztikai adatot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  2. Én úgy gondolom, hogy a lényeg az, hogy mostmár látszik a ZEMBEREK ébredése és elindult a megállíthatatlan, törvényszerű errózió.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. Nem sántít a felmérés, csak elfelejtik hozzátenni,az a NEM ELHANYAGOLHATÓ TÉNYT, hogy a teljes NÉPESSÉG 53 %-a, nem hajlandó VÉLEMÉNYT NYÍLVÁNÍTANI! Ami azt jelent, a jelenlegi helyzetben, hogy a “statiszika” a népesség 47 %-ára “épít “!
    Amint hogy, a Dakotáék is, a szavazatok 27 %-ával szerezték, a “2/3″-ot!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. ad VIP:
    “… elindult a megállíthatatlan, törvényszerű erózió.”

    Attól tartok, hogy mire ennek érezhető, illetve sorsdöntő hatása lenne, addigra már késő lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Bumburi és Kibic!
    Igaz, hogy a statisztika kozmetikázott, sok a hallgatásba burkolódzó, de azt lássátok ebből ki, hogy a fityiszről való leválás az ellenzék kialakulásának első fázisa! A ma leválók egyelőre még kétkedők, zavarodottak, de maholnap ők lesznek az ormány ellenzéke!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Orbán András Lajos

    Úgy van ez mint a víz a gát mögött lassan kezdi áttörni a gátat, aztán egyre erősödik, míg le nem dől a gát…………Így lesz ez szép hazánkban is lassan ocsúdnak a lüke fülkeforradalmárok, és oda állnak azok mellé aki most is látják a hazugságokat, a tömeg lassan megindul, és a vikátornak csak a szégyenletes futás marad………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Harrach: nincs feszültség, vesszenek a magzatok 2011. február 15. kedd | Sherlock

Rendőröket hívott az MSZP a Parlamentbe 2011. február 14. hétfő | FH

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos