Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Jobbik is népszavazást akar az alkotmányról 2011. február 5. szombat 12:58 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Jobbik is népszavazást akar az alkotmányról

Budapest – Miközben nem homályosítja el pártja rasszista és neonáci jellegét, Balczó Zoltán jobbikos képviselő tiszta, világos és igaz érveléssel támadja a Fidesz alkotmányt előkészítő terveit. Kimondja, hogy a Fideszt senki nem hatalmazta fel új alkotmány készítésére, és népszavazás nélkül az nem legitim. Népámítás a “nemzeti konzultáció”.

A Jobbik arra kéri a kormánytöbbséget, hogy a “népámításnak” tekinthető nemzeti konzultáció helyett népszavazással erősítse meg a tervezett új alkotmányt. Balczó Zoltán, az Országgyűlés jobbikos alelnöke hangsúlyozta: a lakosság az alkotmányozás jelenleg ismert menetrendje alapján nem szólhat bele érdemben az új alaptörvény kialakításába. Az ellenzéki képviselő szerint “csupán látszat és szemfényvesztés” a kabinet által meghirdetett nemzeti konzultáció, amellyel kizárólag az alkotmányozás “egypártiságát” kívánják leplezni.

A jobbikos politikus úgy látja, az állampolgároknak szánt kérdőívek, illetve az önkormányzatok felügyelete alatt tervezett közmeghallgatások sem biztosítanak kellő véleménynyilvánítási lehetőséget. “Nincs kétségem ugyanis afelől, hogy Debrecenből, a Kósa Lajos polgármester által összegzett vélemények furcsa módon egybe fognak esni a végső alkotmány szövegével” – fűzte hozzá.

Balczó Zoltán kifogásolta továbbá, hogy a parlament a kormány tervei alapján március 7-én fogadhatja el az új alkotmány koncepcióját, egy héttel később, március 15-én pedig már az ez alapján készült törvényjavaslat kerül a Ház elé. A politikus szerint ennyi idő alatt lehetetlen elvégezni az alkotmánytervezet kodifikációját, ráadásul a parlamenti vita előtt a képviselőknek sem lesz elég idejük arra, hogy alaposan áttanulmányozzák az indítványt.

Kiemelte: a választók – a Fidesz állításával szemben – nem hatalmazták fel alkotmányozással a jelenlegi kormánytöbbséget, a “helyes megfogalmazás az, hogy rendelkezik azzal a kétharmados többséggel, amellyel képes más politikai erők nélkül is elfogadtatni egy új alkotmányt”.

A Jobbik alelnöke szerint a Fideszt kizárólag a kommunikációs célok vezérlik, amit az is mutat, hogy a kormány a “fülkeforradalom” egyéves évfordulóján akarja elfogadtatni az új alaptörvényt.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 4 szavazatból)
A Jobbik is népszavazást akar az alkotmányról, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

10 Reader’s Comments

  1. Jelentem, én most az meghasonlott állapotban leledzem…
    Nem hittem volna, hogy valaha is egyet fogok érteni bármivel, amit egy Jobbikos politikus mond…
    No persze már tudom, ezzel a hírrel kapcsolatban mit fognak a fityiszes fanfárok harsogni minden létező fórumon, minden megnyilvánulásokban: “Összenőtt, ami összetartozik!” Mármint a cuclisták és a jobbikosok…
    Úgy tűnik, a fityisz kezd nagyon egyedül maradni az alkotmányozhatnékjával! Csak hát ott van a pályán a sötét ló, az LMP, amelyik (mint azt a minap GyF is mondta) félő, hogy egy-két tál lencséért vállalja a fügefalevél szerepét és le fog feküdni ifjú kegyelmes urunk, bölcs vezírünk s nemzet(meg)vezetőnknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  2. Ne legyen senkinek kétsége, a jobbik részt fog venni az alkotmányozásban.Ilyen történelmi tényt nem fognak kihagyni.
    Írtam már máskor is, hogy a népszavazástól balgaság más eredményt várni, mint amit a fidesz prognosztizál.Mindenhol fideszesek vannak, az OVB-ben is.
    Ellenőrző szerv sehol.
    Ne legyünk már naivak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  3. A Jobbik a Fidesszel fog alkotmányozni. Arra számítanak, förmedvényüket majd legalizálják a háromszáz forintos kocsmapolitikusokkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  4. A rosszabbik igencsak kezdő a politikában, most löknek egy kis demagógiát (nem kell bedőlni nekik Gugyerák, ha azt mondják, ma sütött a nap, én is egyetértek velük, de attól, mint párt nincs helyük a parlamentben!)(Ja, és ne felejtsük el, hitlerrel is sokmindenben egyet lehetett érteni anno!), aztán, mikor menni kell, mennek, s megteszik, amit megkövetel a haza: ők a parlamentben akarnak maradni, mert ott sokkal jobb a fizetés, mint tanárként, villanyszerelőként. És még csak el sem bocsáthatják őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  5. Szerintem nem kell a fidesznek alkotmányozni…az emberiség alkotmánya a tízparancsolat kellene, hogy legyen….. nos ebben az is benne van, hogy ne lopj..szeresd felebarátaid… nagyon nehéz lesz olyan alkotmányt kreálni amelyik
    betartható lenne kis hazánkban……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  6. Szerintem ez a Jobbikos tiltakozás csak csel, így a Fidesz világgá kürtölheti, hogy lám-lám, megmondták, összeért ami összetartozik = együtt az MSZP – Jobbik kettős! Aztán meg a Jobbik megkapja a magáét (korona az alkotmányban) = és megszavazza az alkotmányt. Ugyanezt megteszi az LMP is és marad a szarban az MSZP, aki megint rárontott nemzetére, stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  7. Miért legalizáljam a jobbikot azzal, hogy érdemben hozzászólok?Mély megrendüléssel olvastam az előző, jobbikról szóló cikkek mély kivesézését.
    Belőlem csak egy virtuális köpést vált ki minden, ami a jobbikból jön.
    Nem hiszek Balczó demokratikus hozzáállásában.Cigánybűnőzés nincs.
    Mélyszegénység van.1-1.5mil.magyar él úgy, mint a cigányok.Mind morális
    értékrend,mind egzisztancia szerint.A jobbik kihegyezi ezt a sajnálatos
    problémát a cigányságra.Ne vitassátok eszmerendszerüket,mert csak
    életképességüket igazoljátok.Lejáratni,nem megvitatni kell őket.
    Az irodalmi stílus nem kötelező velük szemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  8. Meg kell nézni ,hogy honnét jött a Jobbik . Kinek a szárnyai alól bujt ki . Ennek megfelelően kell kezelni ezt a bejelentést is .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Legyünk tárgyilagosak. Nem kell elfogadni a Jobbikot ezer ok miatt..de amit most Balczo mond az akkor is igaz, és egyetértek vele.Akkor is ha csel, akkor is ha nem csel, akkor is ha Jobbik mondja. akkor is, ha kommentál valamit ehhez a Fidesz…Soha semmi nem fekete fehér..szörnyetegek és mégis vannak jó meglátásaik, itéleteik…ilyen az élet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Nem tudok tárgyilagos lenni azóta,hogy a jobbik uszítása sorozatgyilkosságba
    torkollt.Gyermekeket lőttek hátba.Igazolhatatlan,gusztustalan.Véletlenül pont
    akkor, amikor a jobbik a leghangosabb volt.NEM TUDOK TÁRGYILAGOS LENNI!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Nyílt levél: fél a cigányok átkától a Jobbik 2011. február 11. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos