Ronai and Ronai
AMERIKAI

Füzesi István haiku versei 2011. február 19. szombat 4:53 | (feigl)

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Füzesi István haiku versei

Egy odahaza megjelent szép kötetből (Füzesi István: Szavak mögötti táj) ismét kiderül, boldogságos nyelvünk mily tökéletesen alkalmas a költészetre, jelesül egy, a 17. század környéki Japánban honos versfajta, a haiku feltámasztására. A 68. évében járó szerző – “civilben” újságíró – első kötete a csaknem kétszáz modernizált haikut tartalmazó gyűjtemény, s aki belelapoz, hamar elvarázsolódik az érzékletesen megjelenített pillanatképektől, a továbbtöprengésre csábító gondolatoktól. Lukács Sándor, a kitűnő színész és nem kevésbé jeles költő ajánlásában többek között így ír: “Agyonkommunikált és elbulvárosodott világunkban nagyszerű érzés találkozni Füzesi István haikuival. A három sorba sűrített megfigyelések pontosak és képgazdagok, egyszerre kavarog bennük bölcsesség és játékosság.” A páratlan beleélő képességgel megalkotott illusztrációk – a Kunszentmártonban élő és tanító Benyó Gabriella rajzai és akvarelljei – a könyvművészet legszebb mai alkotásai közé emelik a karcsú, jólesően kézhez simuló kötetet.
A könyv megrendelhető a szerző honlapján: www.fuzesi.hu

Vágó István a kötethez az alábbi ajánlást fűzte: “Nagyszerű dolog egy fiatal (mert első kötetes) költő kitárulkozásának tanújává válni. Ha elragadja az embert az élmény, akkor úgy dönt: ezt a fiatal lelket szeretné a továbbiakban is nyomon követni… Mert Füzesi István lelke fiatal, bárha porhüvelye nem éppen erről árulkodik. Épp ez soraiban a feszítő talány. A haiku különös műfaj. Amilyen rövid, olyan hosszan lehet róla barátokkal elemzően diskurálni. És ilyenkor az ember nemcsak a költőt, saját magát is jobban megismeri. Szeretem Füzesi István haikuit, mert általuk jobban megismertem magam. Vágó István”

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Füzesi István haiku versei, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(3)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

3 Reader’s Comments

  1. miért nem lehetett egy-két haikut itt megmutatni? kit érdekel, hogy mit mond Vágó…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Kedves ödy,
    a mulasztás engem, mármint a kötet szerzőjét illeti; meglehet, tudat alatt az a kósza remény befolyásolt, hogy aki felfigyel szerény művemre, vásárol belőle, és onnan kezdve nem egy-két, de csaknem kétszáz haikut birtokolhat, s – remélem – gyönyörködhet bennük… Kérem, lépjen be a honlapomra (lásd fent: http://www.fuzesi.hu), ott ízelítőt és egyén információkat talál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. köszönöm, belenéztem, gratulálok

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Összefogásra szólított fel az MSZP és a DK 2012. június 17. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos