Ronai and Ronai
AMERIKAI

Meglepő adatok a YouTube-ról 2011. február 20. vasárnap 13:57 | FH

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Budapest – Tudta, hogy a YouTube a PayPal nélkül talán soha nem jöhetett volna létre? Vagy azt, hogy milyen események vezettek az oldal elkészítéséhez, és, hogy a névválasztással milyen oldalt tettek gyakorlatilag tönkre? A Mashable című weboldal szombaton nyilvánosságra hozott összeállításából szemezgettünk.

“Lehet érvelni a mellett, hogy a PayPal nélkül soha nem lett volna YouTube” – közölte a “legmeglepőbb adatok a YouTube-ról” címet viselő összeállításának elején a Mashable. A világ legnépszerűbb videómegosztó-oldalát 2005-ben alapított három férfi, akik a PayPalnal dolgozva ismerkedtek meg, és az oldal elindításához a pénzügyi alapot azok a bónuszok adták, amelyeket azután osztottak szét a cégnél, hogy az eBay megvette a PayPalt – írta a mashable.

Az oldal elkészítésének ötlete két eseményhez köthető. Az egyik az volt, amikor az egyik alapító nem talált videofelvételt az interneten Janet Jackson elhíresült “ruhahibájáról”. A másik késztetést pedig akkor jött, amikor az e-mailes korlátozások miatt az alapítók nem tudtak megosztani egymás közt egy vacsoráról készített videofelvételt.

A YouTube nevet 2005 februárjában jegyezték be. Ezzel gyakorlatilag tönkretették az angolul ugyanúgy hangzó utube.com oldalt, amely egy csőszerelékeket gyártó cég weboldalának volt a címe. Azért csak volt, mert olyan sokan keresték az oldalukon a videomegosztót, hogy szervereik túl lettek terhelve, és az ohiói cég feladva a harcot inkább utubeonline.com-ra változtatta címét. A utube.com oldalon azóta már videókat nézhetnek a rossz helyesírású emberek – írta a mashable.

Az első videót 2005 áprilisában rakták fel az oldalra. Azóta a weboldal az egyik leglátogatottabb oldal lett az interneten: a legfrissebb adatok szerint 490 millió egyedi látogatója van havonta. A YouTube saját adatai szerint percenként négyszáz olyan üzenet kerül fel a Twitterre, amely YouTube linket tartalmaz, míg a Facebookon naponta 150 évre elegendő YouTube videót néznek meg.

A mashable listájának végére került a kevesek által ismert “rejtett YouTube játék”, amellyel a videót lejátszó ablakban lehet játszani. A klasszikusnak számító “kígyó” játékot úgy lehet előcsalogatni, ha lepauzáljuk a videót, majd egyszerre lenyomjuk a “felfele nyíl” és a “balra nyíl” gombokat a billentyűzeten.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Meglepő adatok a YouTube-ról, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Holokauszt a YouTube-on Iránnak 2011. január 24. hétfő

Napi 200 millió YouTube-videót néznek mobiltelefonokon 2011. január 13. csütörtök | MTI

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos