Ronai and Ronai
AMERIKAI

Zajos nemtetszés fogadja a wisconsini döntést 2011. február 26. szombat 13:07 Forrás: AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Zajos nemtetszés fogadja a wisconsini döntést

Madison, Wisconsin – A wisconsini alsóház megszavazta Scott Walker szakszervezet-ellenes törvényét, amit a demokrata képviselők zajos nemtetszéssel fogadtak.

A YouTube-on látható videón a demokraták hangos és ritmikus “shame, shame, shame” (szégyen, szégyen, szégyen) kiáltással büntették republikánus kollégáikat, miután azok péntek éjjel egy órakor megunták a kilátástalan vitát, és megszavaztatták az új törvényt. Ha sikerül azt a szenátussal is jóváhagyatni, a közalkalmazottak kollektív alkura való joga megszűnik Wisconsinban, és nő a nyugdíj- és egészségügyi hozzájárulásuk is. Az alsóházi döntést 61 órás, maratoni vita előzte meg. A frusztrált demokrata képviselők némelyike a hír szerint papírral és üres italos dobozzal is megdobálta politikai ellenfeleit.

Scott Walker kormányzó keddre tűzte ki a második szavazás időpontját, de az egyáltalán nem biztos, hogy az Illinois-ban “bújkáló” demokratákat sikerül visszacsábítani. Bár a szenátorok tartózkodási helye ismert, a kormányzónak nincs joga arra, hogy egy másik állam területéről hazahozassa őket. Némelyik szenátor választókörzete a visszahívással próbálkozik, de az időbe kerülhet.

A politikai csatározást a baloldali közvélemény egyszerűen a közalkalmazottak és a szakszervezetek elleni alattomos támadásnak tartja, amire a büdzsé állapota egyáltalán nem adna eléggé nyomós okot. A jobboldal viszont a küzdelmet a kormány nagysága és a költségek korlátozásának tartja, amire példaként a mai napig is nagyon népszerű Reagen elnököt hozzák fel. Reagen 1981-ben egyszerűen elbocsátott 11 ezer tüntető légiirányítót, és ezzel megtörte a szakszervezetek erejét.

A wisconsini döntés hatása várhatóan érezhető lesz majd Ohioban, Iowában és New Jersey-ben is.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -1 ( 1 szavazás)

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Vietnam óta nem látott tömeg Wisconsinban 2011. február 27. vasárnap | AN

Wisconsin megregulázta a szakszervezeteket 2011. február 25. péntek | AN

Megszenvedheti a gazdaság a megszorításokat 2011. február 24. csütörtök | AN

New York-ból jön erősítés Wisconsinba 2011. február 23. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos