Ronai and Ronai
AMERIKAI

“Illegális tevékenységek” okozták a német dioxin-botrányt 2011. január 7. péntek 16:35 | FH

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
"Illegális tevékenységek" okozták a német dioxin-botrányt

Berlin - A német kormány pénteki közlése szerint nagy valószínűséggel “illegális tevékenységek” miatt került rákkeltő dioxin állateledelekbe. A gyanú szerint a botrány középpontjában álló cég háromezer tonna, ipari felhasználásra szánt, szennyezett zsírsavakkal látott el több állateledel-készítőt. A dioxinszennyezés miatt több mint 4.700 német gazdaságot zártak be a német hatóságok.

“Az első jelek széleskörű illegális tevékenységre utalnak” – jelentette ki a német mezőgazdasági miniszter szóvivője. A gyanú szerint a Schleswig-Holstein tartományban található Harles und Jentsch nevű cég háromezer tonna szennyezett zsírsavat szállított 25 állateledel-készítő cégnek.

A vállalat olcsóbb, ipari felhasználásra szánt anyagokat szállított a tápszergyártóknak – közölték tisztségviselők. A német hatóságok szerint nagyjából 150 ezer tonna, ipari zsírsavakat tartalmazó tápot etettek meg a német gazdaságokban tenyésztett állatokkal – írta a BBC brit közszolgálati adó.

A héten kirobbant botrány miatt több mint 4.700 német gazdaságot zárattak be a hatóságok, a legtöbbet, 4.468-at Alsó-Szászországban. Közben pénteken erősödött a botrány, miután kiderült: az érintett cégnél már tavaly márciusban magas dioxinszintet mutattak ki vizsgálatok, de az illetékes német hatóságok csak december végén értesültek az eredményekről.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Dioxinos csirkehúst találtak 2011. január 8. szombat | B.Kata/AP

Dioxin – gyanú Budapesten is 2011. január 8. szombat | FH

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos