Ronai and Ronai
AMERIKAI

Újabb magyar siker, ezúttal Japán ellen 2011. január 18. kedd 18:30 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Újabb magyar siker, ezúttal Japán ellen

Linköping – Sorozatban a harmadik győzelmét gyűjtötte be a magyar férfi kézilabda-válogatott: Mocsai Lajos csapata egy jó és egy rosszabb félidő után 28-24-re múlta fölül Japánt a svédországi világbajnokság negyedik fordulójában. A mieinknek immár hat pontjuk van, s ha este Izland legyőzi Ausztriát, már biztosan középdöntősek.

Az Izland elleni első körös veresége óta folyamatosan javult a magyar csapat teljesítménye, Norvégia ellen bravúrgyőzelmet aratott, majd Brazília sem okozott gondot. A negyedik körben az Ausztriát legyőző Japánnal meccseltünk, s bár hullámvölgyek ismét voltak, összességében a mieink akarata érvényesült.

Ahogy eddig az összes mérkőzését, a japánok ellenit is kapkodva kezdte a Mocsai-csapat: Ilyés Ferenc kétperces pihenője és Tojoda büntetője után 4-4 volt az állás, a magyar oldalon Iváncsik Gergőnek sikerült dupláznia. A japánok helyenként igen kombinatív játékot mutattak be, elsősorban a befejezésekkel és a védekezéssel voltak gondjaik.

A nyitott védelem ugyanis nem okozott túl nagy fejtörést a mieinknek, Lékai és Mocsai Tamás is megtalálta a kapuba vezető utat, sikerült ellépni 7-4-re. Hátul is kezdtünk összeállni, a japánok rendre elszórták a labdát a fal előtt, ha pedig lövőhelyzetig jutottak, a sánc vagy Mikler állta útjukat. A magyar kapus 52 százalékkal védett az első etapban, hetest is hárított, elől pedig Lékai volt igen aktív, negyedik gólja után már 12-4 állt az eredményjelzőn.

A parádés első húsz percet egy felejthető tíz követte. A magyar csapat olyannyira visszavett, hogy majd’ kilenc percig hagyta érintetlenül az ázsiai kaput, Murakami ellenben többször is túljutott a magyar falon. A gólcsendet végül Császár törte meg az utolsó percben, 13-8-as magyar vezetéssel fordultak a felek.

Iváncsik Gergő a folytatásban is gólerősnek bizonyult, s bár a japán válogatott védelme valamelyest visszaállt, a Veszprém játékosával így sem tudott mit kezdeni (19-9). A 40. percben időt kért az ázsiai mester, csapata ezután megrázta magát, négy gólt dobott zsinórban. Mikler védéseire nagy szükség volt ekkor, szerencsére több ziccert is hárítani tudott, így megállította a rivális felzárkózását.

Az utolsó negyedóra 23-16-os állással kezdődött meg, majd Ilyés harmadszor szállt ki két percre, ezúttal végleg. Öt perccel a lefújás előtt lendületbe jött az ellenfél, négyre csökkent a magyar előny (25-21), Mocsai Lajos így kikérte idejét, jól tette: Császár gólja és Mikler védése kulcsfontosságú volt.

A hajrában könnyen bajba kerülhettünk volna, végül 28-24-re vertük meg a japánokat, így a középdöntős szerepléstől csupán karnyújtásnyira van a magyar együttes.

“Felemás érzések kavarognak bennem”, nyilatkozta a mérkőzés után Mocsai Lajos. “Felkészültünk a japánok nyitott védekezésére, és sikerült komoly előnyt szereznünk. Amikor viszont a mozgékony ellenfél visszahúzódott hatos vonala elé, akkor meg nagyon nem ment nekünk. Az átlövőink bizonytalanok voltak, s a japánok sokszor szereztek labdát, és indításból könnyű gólokat lőttek. Ezzel párosult, hogy az ellenfélnél a kapus remekül védett. Most várjuk az izlandi-osztrák meccset, mert ott már eldőlhet, hogy bejutottunk-e a középdöntőbe.”

B csoport (Linköping), 4. forduló:
Magyarország-Japán 28-24 (13-8)

gól: Iváncsik G. 9/1, Lékai 6, Császár 5, Ilyés 3, Mocsai 2, Iváncsik T. 2, Gulyás 1, illetve Mijazaki 5, Szuemacu 3, Higasinagahama S. 3, Nomura 3/1, Tojoda 2/1, Murakami 2, Higasinagahama H. 2, Kisigava 1, Tomita 1, Kai 1, Kadojama 1

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Fontos győzelem Németország ellen 2011. január 24. hétfő | AN

Blatter a bírókban hisz, sólyomszem nem kell 2011. január 24. hétfő | MTI/EFE

Súlyos magyar vereség a címvédő ellen 2011. január 22. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos