Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tüntetés a magyar sajtószabadságért 2011. január 2. vasárnap 3:38 | AN

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tüntetés a magyar sajtószabadságért

Budapest – Az “Egymillióan a magyar sajtószabadságért” elnevezésű Facebook-csoport, összefogva más civil szervezetekkel, január 14-én pénteken este 6 órakor tüntetést rendez a sajtószabadságért a Kossuth téren. Szeretettel várják a demokráciáért és a szabadságért tüntető egykori Kossuth térieket is. Kossuth tér, visszatér! Kérik, hogy pártjelvényeket ne hozzanak magukkal.

A szerveződés közleménye szerint a tömeg erejével kívánnak nyomást gyakorolni a kormányra, hogy a január 1-jétől hatályos cenzúratörvényt vonja vissza és garantálja a sajtószabadságot Magyarországon. Nem virtuálisan, hanem összegyűlve Budapesten, a Parlament előtt, a Kossuth téren 2011 január 14-én, pénteken este 6 órától.

“Gyere, ha az ominózus törvénnyel nem értesz egyet, ha úgy gondolod, hogy ez a törvény bármilyen módon korlátozza a szólás, a sajtó szabadságát – szól a felhívás. – Ne gyere, ha pártszínekbe burkolva akarod véleményedet nyilvánítani” – fogalmaznak.

A felhívás így folytatódik:

“Mi civilek legyünk ott és fejezzük ki nemtetszésünket ezzel a törvénnyel szemben. Hozz transzparenst, hozd a nagy hangod! Nem finomkodni akarunk, de nem akarunk vandálkodni sem. Ki akarunk lépni a virtualitásból és a tömeg nagyszerű erejével akarjuk kinyilvánítani véleményünket, azaz:
- Nem kérünk a cenzúrából!!
- Nem akarjuk újra a Szabad Európát hallgatni!
- Olyan médiatörvényt akarunk, amely garantálja a szólásszabadságot és a sajtószabadságot!
Amennyiben részt kívánsz venni a tüntetésen, segítséget tudsz nyújtani a szervezéssel kapcsolatban kérlek jelezd szándékodat az alábbi e-mail címen:
addahangod@gmail.com
Vagy egyszerűen csak legyél ott!
És like-old ezt:
Egymillióan a magyar sajtószabadságért!

http://www.facebook.com/pages/Egymillioan-a-magyar-sajtoszabadsagert/169854769717975

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (19 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +26 ( 26 szavazatból)
Tüntetés a magyar sajtószabadságért, 4.9 out of 5 based on 19 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(14)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

14 Reader’s Comments

  1. Nem kell a cenzúratörvény!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  2. Tisztelt Magyarok!
    Meg kéne tanulnunk valamit,amit az elmúlt 21 év alatt nem sikerült:ügyek és nem elvek mentén politizálni!
    Miért kell kitiltani valakiket (szocialista politikusok) egy rendezvényről,ha ők egyébként egyetértenek a rendezvény céljaival?! Talán Magyarország nem egy demokratikus ország?!
    Ezért tartunk ott,ahol,mert a különböző pártok,szervezetek,mozgalmak így kívánják “megkülönböztetni” magukat a másiktól ahelyett,hogy összefognának egy jó ügyért és együttes erővel vinnék győzelemre!
    Úgy tűnik,Magyarország ezt érdemli……..szegény.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  3. Szóval akkor most a Civilek Pártja fog hisztizni egy kicsit. Szerintem tök felesleges. Megérdemeljük a sorsunkat mert egy primitív nép vagyunk.
    Irigyek, önzőek és buták. A sötétség uralkodik magyarországon.
    Szerényen megjegyzem, hogy akik most annyira felvannak háborodva a sajtószabadságon, olvassák a választások elötti sajtót és vegyenek maguk elé egy tükröt, hátha meglátják önmagukat illetve írásaikat.
    Az a mi nagy bajunk, hogy nem merünk önmagunkal szembe nézni. Sajnos a gyerekeinket se tanítottuk meg szembesülni önmagukkal.
    Szomorú, hogy a mostani kormány tagjai mérhetetlenül cinikussak és arogánsak. Persze nem csodálkozom, mivel emlékszem még a szocializmus építésére és hát legyünk őszinték, a fiúk akkor jártak egyetemre. Ezt sikerült memorizálniuk.
    Úgy látszik nem csak a németeknek sikerült összehozni egy nagyembert, most már nekünk is van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  4. Igaza van az előttem szólónak. A magyar népnek mindig is ez volt a baja az összefogás !!!! Ilyenkor kellene legalább mindenkinek ott lennie pártállástól függetlenül ( ne cipelje pártja zászlaját ) legalább észrevenné magát a hatalom, hogy hoppá hát ezek észre tértek !!! A civil mozgalom most úgy viselkedik ezzel a ne jöjjön az MSZP mintha azt mondaná zsidók, b…k, r…k, sz…..k, ne is jöjjenek el. Úgy látszik még nem telet el elég idő ahhoz, hogy lássuk mekkora a baj csak nehogy késő legyen emberek !!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  5. Addig amíg tízezrek nem mennek ki az utcára, Orbán nem fogja komolyan venni az elégedetlenkedőket! Most, hogy Európa soros elnökei leszünk, folyamatos tüntetéseket kell szervezni, hogy lássa a nagyvilág, mi folyik Magyarországon! Össze kell fogni az ellenzéknek, az igazi ellenzéknek, mert itt már minden magyar ember életéről van szó! Szerdán a Jobbik a Magyar Rádió előtt szervez este 6. órától egy néma gyertyagyújtásos demonstrációt, oda is gyertek minél többen ki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  6. A politikus is ember- Ha más a véleménye, mint e jelenlegi kormánynak, akkor egy olyan ember akire szükség van. Ne legyünk mi is megosztóak, mert a legnagyobb baj ez volt az elmúlt 20 évben: hagytuk magunkat megosztani, belementünk, hogy testvérek haragudjanak egymásra, hogy családok, barátok ne álljanak egymással szóba. Mindezt megköszönhetjük jelenlegi uralkodónk I. Igazmondócsutikirály Vikónak és sleppjének. Most ne hagyjuk, hogy újra megosszon minket. Jöjjön, aki akar, legyen az emeszpés, jobbikos, szadeszos a lényeg minél többen legyünk és minél hangosabbak legyünk. Olyan hangosak, hogy még a Sándor-palotában is meghallja a Nemzet Golyóstolla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  7. Sajnos ebben a felhívásban is benne van a magyar mentalitás,osszuk meg egymást és nem megyünk semmire!Egylépés előre,kétlépés hátra!Ehhez ért a magyar!Rákosi elvtárs forog a sírjában az összehasonlítás miatt! Az ő vezetésével kettő és fél év alatt teljesült az első ötéves terv.A háborús pusztítás eltűnt!A feketeleves utána kezdődött igazán a népnek.Viszont minden embernek munkát adott és kenyeret!Akkor a bankároktól,gazdagoktól vettek el mindent,tették öket földönfutóvá,a szegényekket segítették ,földet osztottak,munkát adtak.Most a gazdagok kapnak 16% adókedvezményt,a szegények csak 1%-ot /mert buták,azért szegények/ szerintem ezért???!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  8. Miután szilveszter éjszaka jól kiröhögtem magam a Köztársasági elnök beszédéén amiért szégyellem magam, mert sírnom kellene. A legkevésbé zavart a séta, és a mondanivaló.
    A lakáj szakmáról akarok beszélni ami most ismét bejegyzett szakma lesz Magyarországon.

    Ez az amikor egy lakáj már annyira retteg a gazdától, hogy akkor se mer szólni a gazdának, hogy nyitva maradt a slicce, nem menjen már ki így az emelvényre.
    Elvileg 15 milló emberhez szólt egy olyan ember aki 4 és fél percig nem tud uralkodni magán és a kezén, kaparja marcangolja, a kezét a nagy nyilvánosság előtt, a szent kéz amelyik aláírta a sok-sok törvényt az utóbbi időben. És egyik lakáj se mert neki szólni, hogy ismételjük meg kéz marcangolás nélkül. Ez, egy tünet és ez, nem, a sokat írók, csavarhúzózók reumás betegsége, ez az elfojtás tünete. Van mit elfojtani a Köztársaság Elnök Úrnak ha, unokái szemébe kell majd nézni, amikor a történelem e szakaszát tanulják?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  9. Eddig sajnáltam az időt és elkezdtem nézegetni a Köztársaság Elnöki honlapot.
    Ott van ugye a méltóságos úr és méltóságos úrasszony életrajza.
    Feltűnt, hogy a méltóságos úrasszony családja meg van említve. Tele van vitézekkel, tüzér tisztekkel, amiket valószínű, hogy a rendszerváltás előtt egy szálloda igazgató helyettes életrajzában nem volt tanácsos megemlíteni ezért vélhetően ki is maradt.
    (A magyarok nagy életrajz írók, megtanultak életrajzot írni. Ha ötvenes évek életrajzait valaki statisztailag feldolgozná kiderülne, hogy a Horthy rendszer csak munkásokból állt, és nem polgárokból, de ez más történet.)
    Úgy látszik a nagyságos asszony rangon alul ment férjez mert úgy pont nagy tisztséget viselő férjek a pedigréjét nem tudhatja meg a nép. Ezért csak találgatni lehet a hivatalos tájékoztatás híján. Kukorica Jancsi nem lehet mert mert egy népi kormánynak lehető legjobb PR volna, hogy bárkiből lehet köztársaság elnök. (Bár ez, hogy bárkiből egy darabig foglalt) Szűz nemzés kizárva. Ciki az Ős, mint Viktornál? Hivatalos infó hiányában csak találgatni lehet, ha meg a magyar elkezd találgatni akkor kő kövön nem marad. Csak nem itt is megváltozott politikai irányultságot rejtegetnek. Nem ritka a világban, hogy megváltoztatják politikai nézeteiket az emberek a koruk előre haladásával. Szerintem fiatalon mindenki balos hisz az egyenlőségben és az igazságban, de ahogy öregszünk akkor, ugye ott asszony.(-A szomszéd város polgármesterének miért van jobb kocsija, mint nekünk? Minden férfi mögött egy nő áll.) Ha az Én pártomban van akkor „OK” de másik pártban változott meg a vélemény akkor az köpönyegforgató.
    Szerintem politikus életrajzának nagyon-nagyon fontos eleme, hogy honnan jött. Akkor választó polgár, be tudja lőni a politikus várható viselkedését, elvileg.
    És akkor elkezdtem nézegetni a ma regnáló politikusok életrajzait.
    Senkinek nincsen Őse. Mindenki szűz nemzéssel jött világra. Orbán életrajzából is eltűntek a felmenők pedig még itt-ott régi honlapokon meg van említve, apuka persze ott sem nem úgy.
    Szakmai önéletrajzokban nem térnek ki az Ősökre ez így rendjén.
    Akkor már a politika is egy szakma lett és nem nép szolgálata?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  10. Nézegetem a hivatalos fotókat a vezető politikusokról. Viktorról nincs FRISS JÓ kép sehol.
    A nyugdíjasoknak küldött levélen levő fotó se volt friss, se előnyös. Azért lakájok szólhatnának neki, hogy évente egyszer friss profi előnyös fotót illik készíteni. Ami egy – két óra, de erre időre el kell viselni, hogy a fotós dirigálna. Gondolom a fotós szarban volna ha mondaná neki, kicsit kedvesebben, mosolyogni tessék. Úgyhogy a fotós mondja üljön le, piff puff pár kép aztán fotoshop.

    *******************************************************

    Orbán nem titkolta, hogy erős hatalmi rendszert akar kialakítani.
    Egyébként ha elolvassuk „SZENT ISTVÁN KIRÁLY INTELMEI IMRE HERCEGHEZ” ennek a betű szerinti végrehajtása történik most.

    A média törvény= „Fölkentjeimet ne érintsétek!”

    A fejezeteket címeit:

    A katolikus hit megőrzéséről
    Az egyházi rend becsben tartásáról
    A főpapoknak járó tiszteletről
    A főemberek és vitézek tiszteletéről
    Az igaz ítélet és a türelem gyakorlásáról
    A vendégek befogadásáról és gyámolításáról
    A tanács súlyáról
    A fiak kövessék az elődöket
    Az imádság megtartásáról
    A kegyességről és irgalmasságról, valamint a többi erényről

    Érdemes olvasgatni sok dolog napi viszonylatban visszaköszön.
    Az intelem hatalom megszerzése és megtartása kézikönyv is lehetne. Csak nem az EU-ban.
    Meggyőződésem az EU elnökség alatt megsértik a magyarokat (nem O.V. hanem a magyarokat) és végül van EU kívül is élet. Sokkal egyszerűbb nem kell senkihez alkalmazkodni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. Eötvös Károly idézetek:

    ”Nem is király, aki háborút nem folytat. Nem is uraság, aki nem hatalmaskodik. Nem is nemesember, aki nem vadász. Miben állott az ősi nemesség? Agyonütni az ellenséget.”

    ”A fejedelem zsarnok. Maga szab törvényt magának is, népének is. Öl, gyilkol, tobzódik, száz feleséget tart, szüzeket rakásra emészt. Háborút visel, palotákat épít, úrrá teszi kedves emberét, de akit, ha nagy úrrá mer lenni, eltetet láb alól. Ha valami nem tetszik neki: mindjárt haragszik. Ha megvénül: mindig haragszik. S ha haragszik: nem ismer törvényt, s keresztülgázol minden jogon, minden emberségen.”

    Visszatérve a lakájokhoz. A magyar népben mindig rendelkezésre áll százalékosan az éppen regnáló hatalom számára elegendő lakáj. Minden ostoba utasítást szó szerin végrehajtó ember. Ez addig működik ameddig nincs verseny, kapunk hiteleket és elvi és katonai támogatást ad a nagy testvér. De amikor piac gazdaság van.
    (Eötvös Károly=„Vagy háborúban élünk, vagy békében. A háború abból áll, hogy agyonütjük az ellenséget fegyverrel. Mi legyünk az erősebb, ne az ellenség. A béke abból áll, hogy elszerezzük az ellenség pénzét iparral, kereskedéssel. Mi legyünk a gazdagabb, ne az ellenség.”) Akkor bizony gazdaságosabban kell működtetni az országunkat mint, a többi ország. Ez mindenkori kormány feladata. Kaptunk húsz évet a világtól, (tovább hiteleztek) rajtuk nem múlott, hogy a Magyar nép, akár a Svájc közigazgatásnál jobban működő jó és olcsó államot teremtsen magának, végül is magyar nép rendkívül tehetséges kreatív nemzetnek tarja magát. De most aztán elkezdtük, megüti a guta a többi országot olyan államot csinálunk, csinálnak, nekünk, magunknak.

    Svájci közbeszerzés íratlan szabálya:

    Először meg kell nézni, hogy a városban gyártják-e ezt a cikket?
    Ha igen, meg kell venni, mert az a legolcsóbb, hiszen a város lakóinak munkát biztosítunk és a későbbi minőségi problémák kizártak.
    Ha nem, meg kell nézni, hogy a tartományban készítenek-e ilyesmit, mert ez a második legolcsóbb, minőség vitára itt sem kell számítani.
    Amennyiben a tartományban nem készül, megnézzük, hogy Svájc területén előállítják-e a terméket. Ha igen, jöhet.
    Végül felmerül a kérdés: mi a teendő akkor, ha nem gyártják Svájcban? Ekkor hátra kell dőlni és behunyt szemmel, (esetleg egy rövid szunyókálás után) pihent állapotban azon lehet elgondolkodni, hogy egyáltalán – kell nekünk ez a szar?!”…

    A Magyar közbeszerzés íratlan szabálya:

    Minél nagyobb legyen számla annál többet lehet visszaadni a megbízónak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  12. Eötvös Károly idézetek:
    „A magyar népdalok és népmesék a nemzettel s annak történelmével nem foglalkoznak. Még Toldi alakjával sem. De nem foglalkoznak istennel, vallással, vallásalapítással sem. A héber, arab, ó-iráni és hellén ős népmesék vallási és nemzettörténelmi hősköltemények. A magyar csak az egyént rajzolja dalában és meséjében. Ölés, gyilkolás, háború, fosztogatás, emberirtás, országpusztítás, valláshirdetés a magyar dalban és mesében ismeretlen. Az életről a magyarnak van a legtökéletesebb felfogása. Nem sokat törődik se a másvilággal, se a jövendővel. Minden órájának leszakasztja virágát. Évekre terjedő tervekbe nem öli se erejét; se kedvét, se vagyonát.

    A magyar nemzet igen messze áll a világ első nemzetei mögött, de a tökéletes magyar ember a legtökéletesebb ember a világon. Korlátlan világhelyzetben a magyar nemzet volna a legboldogabb s szomszédnak minden országra nézve a legkellemesebb.””

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Nem tudom melyik az a civil szervezet aki szervezi a demonstrációt. Örülök neki, hogy végre mennek tüntetni Orbán ellen. Azt viszont határozottan visszautasítom, hogy bárki is kijelenthesse, hogy ki vehet részt a tüntetésen és ki nem! Emiatt el sem megyek, pedig nagyon a bögyömbe van ez az eszeveszett őrült diktátor és azt mondtam magamnak, hogy minden tüntetésen ott leszek.
    Majd akkor szóljatok kedves barátaim, ha nem lessz kirekesztősdi, mindenki kifejezheti nemtetszését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Zsigmond,csak a pártjelvényeket kérik otthon hagyni,mindenki mehet! Nagyobb esélye lenne az összefogásnak civil egyénekként. Add meg az esélyt magadnak, hogy nemes célért kiállj! Sajnos én anyagi okokból nem mehetek, de lélekben ott leszek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Magyarázatot sürget Brüsszel 2011. január 4. kedd | Népszava online

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos