Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hat napig lehet még nyilatkozni a magánnyugdíj-pénztári tagságról 2011. január 23. vasárnap 7:55 | MTI

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hat napig lehet még nyilatkozni a magánnyugdíj-pénztári tagságról

Budapest – Még hat napja maradt az embereknek arra, hogy nyilatkozzanak: maradnak-e magánnyugdíj-pénztári tagok, vagy ellenkező esetben automatikusan átkerülnek a megtakarításaik az állami nyugdíjrendszerbe – nyilatkozta szombaton Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja.

Az ellenzéki párt attól tart, hogy sok fiatal külföldre fog menni dolgozni, hogy nyugdíjjogosultságot szerezzenek maguknak. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: “megalázóak” a magánnyugdíjpénztárban maradás feltételei, hiszen sem elég helyet, sem pedig elég időt nem biztosított a kormány arra, hogy a 3 millió magánnyugdíj-pénztári tag alaposan mérlegeljen, és így hozza meg a döntést.
Kunhalmi Ágnes emlékeztetett Szabó Máté ombudsman álláspontjára is, amely szerint azok az emberek, akik külföldön tanulnak, vagy dolgoznak és abban az országban nincs Magyarországnak külképviselete, azok nem tudják esetleges maradási szándékukat bejelenteni.
Az MSZP elnökségi tagja leszögezte: sem nyugdíjátalakítási kényszer, sem pedig költségvetési kényszer nem indokolta azt, hogy a kormány “szétverje és államosítsa a 16 éve felhalmozott nyugdíjtartalékokat.”
Az MSZP szerint egyébként sok fiatal inkább külföldre fog menni dolgozni a magánnyugdíj-pénztári törvény miatt. Kunhalmi Ágnes emlékeztetett rá, hogy Magyarországnak több országgal is kétoldalú szerződése van, amely szerint az abban az országban elvégzett munka után járó nyugdíjjogosultságot elismerik Magyarországon is.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 7 szavazatból)
Hat napig lehet még nyilatkozni a magánnyugdíj-pénztári tagságról, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Az MSZP ebben a kommunikációs lehetőségben is impotens lett. Naponta elmondhatta volna minden fórumon, (ami még rendelkezésére áll), hogy még akkor is jobban jár mindenki, ha marad,mintha átlép.
    Mert:
    1. Ha mégis leváltják a Fideszt egyszer, azonnal visszacsinálják az egészet.
    2. Az állami nyugdíjat se egy összegben nem lehet felvenni, sem örökölni nem lehet, tehát aki átlép, az akár milliókat is veszít.
    3. Semmi nem garantálja, hogy évtizedek múlva egyáltalán lesz nyugdíjkifizetés állami nyugdíjkasszából. Ellenben a magánmegtakarítás biztosan azé lehet, aki összegyűjtötte. Egy összegben is felvehető, örökölhető is.
    Az MSZP-nek fogalma nincs arról, hogy létezik hatékony kommunikáció is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  2. Nehéz kérdés. Nekem még kb. 10-12 évem van a nyugdíjig attól függően, hogy hány éves korig fogják emelni a korhatárt. “Magántag” vagyok még néhány napig és bár kaptam a pénztártól egy előzetes levelet, de az nagyon kevés a döntéshez. Nem csak az MSZP kommunikációja gyenge, de a pénztáraké is.
    Ami a szociakat illeti. Már ki kellett volna dolgozni egy rendszert arra az esetre, ha leváltják a fidesz kormányt. Tudni kéne előre, hogy mi várható. Szövegelni lehet arról, hogy majd visszacsinálják, de kérdem én: vajon miből rakják vissza azt a néhány ezer milliárdot? Ráadásul ezek nagy része államkötvényekben van mely a “visszacsatolás” után a belső adósságot fogja csökkenteni. Tán újból államkötvények bocsájtanak ki?
    Sajnos, de tudomásul kell venni, hogy a teljes rehabilitációnak szinte semmi esélye. Őszintén kéne beszélni.
    Ha most összefognak az ellenzék demokratikus része (MSZP, LMP) és kidolgoznának egy “jóvátételi” tervet (pl. az elvett magánnyugdíj befizetések valamilyen szinten emelnék a nyugdíj összegét) sokkal többet érne mint a mostani rossz kommunikáció.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  3. T Degenerált!
    Az általad három pontban leírtakat már többször próbálta az MSZP elmondani,viszont az a kommunikáció,amire utaltál az egyszerűen tragikus.
    Ha annak idején egy szakemberre bízták volna a közlendőik megfogalmazását,interpretálását,minden bizonnyal nem lett volna meg a Fidesz “kétharmada”,így hazánk sem tartana ott ahová most került.Látni kellene,hogy az átlagemberre nem programokkal, komoly szakmai érvekkel,hanem retorikával lehet hatni.Sajnos nem várhatjuk el az átlagtömegtől,hogy elemező legyen.Egyszerű tőmondatokat ért meg,melyek hangzatosak,fajsúlyosak,jól “odamondóak”és arra utalnak, -mivel mindenkinek vannak problémái- hogy ezek orvoslását majd megoldják a jelenlegi problémák okozóinak elkergetésével. Így lehetett egy egyszerű kommunikációs stratégiával,offenzívával lejáratni olyan vezető politikusokat,akik tényleg a hazájukért akartak tenni valamit.Most ők az átlagember valamely agycellájában az ördöggel rokon fogalmában nyerték el örök nyugalmukat.
    Majd a történelem egyszer úgyis mindent a helyére tesz,bár ez hazánk jelenlegi helyzetének nem nyújt vigaszt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  4. Rossmodorban,

    teljesen egyetértek mindazzal, amit szépen megfogalmaztál, kivéve egyet. Szerintem a történelem nem tesz helyre semmit. A munka ránk vár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. Az idő halad, nem sok nap van hátra. Van még itt jogorvoslati lehetőség, helyesebben lenne. Mikor? Ha az Alkotmánybíróság állást foglalna, ami kedvezőtlen lenne erre a fideszes ámokfutásra. Én úgy tudom, hogy többen fordultak a fent nevezett helyre. Néma csend idáig. Nagyon úgy néz ki, hogy az alkotmánybírák sem mernek Orbánnal szembemenni. Ők, akiknek az alkotmányosság őrzése lenne a feladatuk!!!
    De hát mit várhatunk tőlük? Az a testület, amelyik nem áll fel egy emberként tiltakozása jeléül, amikor kineveznek.közéjük egy politológust? Nem hiszem, hogy a világon található még egy ilyen megalkuvó társulat, ami eltűrné ezt!!!
    Stumpf István politológusként ezt is megtehette, hogy alkotmánybíró legyen a fidesz segédletével. “…mert tiéd az ország, a hatalom, és a dicsőség.Ámen”
    Akkor mi mégis kitől várjunk segítséget?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  6. Az alkotmánybírók IS emberből vannak. Szeretik a nyugodt, kiemelt jövedelemmel megáldott életüket. Egyik se akar kiesni a szatyorból.
    “Aki nem nyal, az repül!”
    Így alakul át minden olyan intézmény, amely egykor azért lett kitalálva, hogy a demokrácia megcsorbítását fékezze. Ezek az intézmények ma már sóhivatalok.
    (Jellemző egyébként az EU korlátolt úriemberekhez hasonló viselkedésére a médiatanács kinevezési módszerét tudomásul vevő hozzáállásuk: úgy tesznek, mintha elhinnék, hogy a személyeket a parlament 2/3-os többsége nevezné ki, és nem Hazudniképtelen Orbán Viktormihály személyesen. Mintha nem tudnák, hogy a parlament csak olyat szavazhat meg, amit H.O.V. nemzetmegvezetőként kitalál. Szavuk se volt arra az orbáni megjegyzésre, hogy a magyar módszer demokratikusabb, mint a németeké, hiszen nálunk nem a miniszterelnök nevezi ki a személyeket, hanem a parlament.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Ingyenesen intézik a jogfenntartó nyilatkozatot 2011. január 24. hétfő | BP

Bloomberg: csökkentjük a nyugdíjakat 2011. január 20. csütörtök | AN

Van jövője az európai szociális biztosítási rendszernek 2011. január 19. szerda | Népszava online

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos