Ronai and Ronai
AMERIKAI

A hajléktalanokon és a munkanélkülieken spórolnak 2011. január 13. csütörtök 11:59 | AN

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Budapest – A piacok sehogy sem reagáltak Orbán Viktor interjújára, amit a Dow Jones hírügynökségnek és a The Wall Street Journalnak adott. Ez azt jelenti, hogy a februárra ígért intézkedéssorozatról nem tudott semmi biztatót mondani. Hogy csökkentik a munkanélküli segélyt, az nem egy szerkezeti reform. Leginkább arról szól, hogy még mindig azt keresik, hol tudnak fosztogatni. A leggazdagabbak után most jönnek a legkiszolgáltatottabbak,  a hajléktalanok, a nyugdíjasok  és a munkanélküliek.

Orbán Viktor az interjúban azt mondta: kormánya februárban olyan intézkedéssorozatot jelent be, amely csökkenti a nyugdíjkiadásokat, a munkanélküliek támogatását és a gyógyszerek állami támogatását. Kijelentette, hogy vége a nagyvonalú és hosszan tartó munkanélküliségi juttatásoknak. De – tette hozzá – még nem állnak rendelkezésére olyan becslések, hogy ezek a lépések mennyi pénzt takaríthatnak meg a kormánynak. Az elemzők szerint ebben ugyan nem volt meglepetés, az azonban pozitív, hogy ezt a miniszterelnök újra megerősítette.

Egyelőre nem tudni, hogy más területeket is érint-e az intézkedés, de azt reméli a piac, hogy ennél átfogóbb átalakítások jönnek. Orbán nyilatkozatát egyelőre nem lehet számszerűsíteni, de ha ezeken az alapokon határozzák meg a februárban bejelentendő strukturális reformokat, attól még nem fog javulni Magyarország kockázati megítélése. Magyarország végérvényesen a bóvli kategóriába kerülhet a hitelminősítőknél.
Orbán azt mondta, hogy az euró bevezetése nem reális cél Magyarország számára ebben az évtizedben, és reálisan fogalmazott a forint árfolyamával kapcsolatban is. Orbán azt is mondta: meg van kötve a magyar politikai döntéshozók keze, amikor a forint megfelelő árfolyamáról van szó, mivel ellentétes a háztartások, illetve a gazdasági növekedést tápláló exportőrök érdeke. Azt mondta: egymillió magyar háztartásnak devizában van az adóssága. Úgyhogy minden bizonnyal lehet arról álmodozni, milyen pénzügypolitika lenne jó az exportnak, de az ellentétes az eladósodott háztartások érdekeivel.

Elemzők ezt úgy értékelték, hogy nem jó a gyenge forint, ezért erőltetett kamatcsökkentéssel sem kell számolni majd. A különadók befejezésével kapcsolatban jó lenne, ha a kormány előre meg tudná mondani, hogy pontosan mikor vezetik ki.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 6 szavazatból)
A hajléktalanokon és a munkanélkülieken spórolnak, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

  • Hozzászólások(25)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

25 Reader’s Comments

  1. Nem a leggazdagabbak után jönnek a legkiszolgáltatottabbak.
    A leggazdagabbak, vagy a leginkább gazdagodók azok, akik a politikusfizetéseiket viszik haza. Nekik a multik és a bankok megadóztatása sem fáj, azok meg áthárították/áthárítják szintén a legkiszolgáltatottabb rétegre. Fideszes demagógia csak, hogy a gazdagok után most fizessenek a szegények is.
    Mindig mindent a hétköznapi kisemberek fizetnek. A hülye döntéseiket is, hogy ezt választották.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  2. Sajnos a nyugdíjak zöme a bányabéka segge alatt vannak.
    A rengeteg kisnyugdíjas így is vagy nem váltja ki a gyógyszereit és nem hal éhen,vagy kiváltja és éhezik.
    A gyógyszerek ára már így is irreálisan magas! Mi lesz ha most újra emelik az árát?!
    A munkanélkülieknél legalább azt figyelembe vehetnék még mielőtt csökkentenék azt a kevés pénzt is amit kapnak hogy vannak az országban elmaradott térségek ahol sem iparosítás nincs,sem egyéb munkalehetőség.
    Drága kormányunk mindezeket figyelembe vehetné és ne mindig a kisembereken verné el a port!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  3. Viszont azt elrendezte, hogy saját maga, és a nagy jövedelműek még többet vigyenek haza. Egyszeri nagy arányú adócsökkentés a nagy jövedelemmel rendelkezőknek, családi adókedvezmény szintén nekik. A minimálbéren tengődőknek 1 % fantasztikus adókedvezmény, amit máris elvisz az alkalmazotti kedvezmény csökkentése, a családi kedvezményt az éhbérért foglalkoztatottak nem tudják érvényesíteni, mert nincs miből. Orbán számára az a gyerek nem gyerek, ami elmúlt 20 éves, és egyetemre, főiskolára jár, mert azok már sem családi pótlékot nem kapnak, és ebből következően nem jár utánuk családi adókedvezmény sem.
    Orbán szerint aki már felnevelt 1-2-3 vagy több gyermeket, akik már saját maguk is adó és járulékfizetők, már fel is fordulhatnak, csupán csak azért, mert már felnőttek a gyerekeik, nem tegnap, ma vagy holnap válnak szülővé. Nekik kell megfizetni, hogy a magas jövedelemmel rendelkezők még többet vihessenek haza. Mert azoknak a gyerekeit, családjait támogatni kell, az éhbérért dolgozok, és gyerekei meg le vannak sz@rva.
    Viszont elfeledkezik arról, hogy ezek az elkeseredett emberek azok, akik mindig valami ellen szavaznak. Úgy tűnik Orbán nem akar 2014 után miniszterelnök maradni, mert ezek a mindig valami ellen szavazók, miután megint csak róluk akar még több bőrt lehúzni, történetesen 2014-ben ez ellen az aljasság ellen fog szavazni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  4. Ismerősöm a szociális szférában dolgozik. Azt mondja, szociális katasztrófa szélén áll az ország. Egy éven belül olyanok is az éhezés szintjére kerülnek, akik eddig valahogy még elvoltak. Az egyik nap a boltban két gyereket vettem észre, akik tömték magukba a zsemlyét. Az egyik eladó észrevette őket, de nem szólt…Beszélhetünk öngondoskodásról, de egy átlag ember bére nem elég még a megélhetésre sem. Szerencsétlenek, akik bíztak a kormányban, az “állam bácsiban”, most pofára esnek. Velük együtt mi is rendesen megszívjuk…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  5. havi 70 ezer az asszony pénze.nekem 50 a rokkantnyugdíj,amit majd kb 1 hónap múlva elvesz a rablóbanda.marad 3 főre 82120.villany 11000.gáz 21000.net.ami nélkül a gyerek lemaradna 6000.kaja 45000.ezt ossza be viktor.nem járunk sehova.autónk nincs.csak azért írtam le ezeket,hogy tiszta legyen a kép.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  6. Orbán Úr hatalmi mámorában eltapos minden és mindenkit, de statisztikák Őt fogják igazolni! Most készül tenni róla:
    – Sok a munkanélküli, hát csökkenti az amúgy is semmire nem elég segélyeket és így ezek az emberek éhen döglenek. Lám máris javul a munkanélküliek aránya!
    - Túl sok a nyugdíj kiadás, hát csökkentsük, ismét jó néhány pária kerül a föld alá! Rögtön csökken az állami kiadások mértéke!
    - Riasztóan magas a TB gyógyszer támogatási aránya, csípjünk le belőle, hisz nem kell annyi gyógyszer, hiszen a Magyar amúgy is milyen jó egészségnek örvend!
    Szépen követhető a tendencia, a szegényebb rétegek módszeres (nyugdíjasok, kis jövedelműek, munkanélküliek, egy-két gyermekes családok) kizsákmányolása, semmibe vétele. Az nem számít, hogy az országban alig lehet munkát találni, amit találni abból nem lehet megélni, mert az árak az egekben tartanak és még azon is túl. Sok felé jártam az utóbbi egy évben az országban, és ha nem a saját szememmel látom el sem hiszem, hogy egyre több helyen üti fel a fejét a nyomor! Nem a szegénység, hanem a nyomor!
    A szegénység az már mindennapos, de nyomor az kíméletlenül kúszik elő, ahogy ez a demagóg halál brigád csavar egyet-egyet még az embereken, hogy az utolsó forintjaikat is kivegye a zsebükből!
    Orbán Úr és az Ő talpnyalói nem ebben a világban élnek, egy elefántcsont torony magasából nem látható a nyomorgó nép, és nem jut fel a segítséget kérők hangja! Elfeledkezett arról, hogy nem a NÉP van Ő érte, hanem fordítva!
    Néhány naponta elő kellene vennie, az esküjének a szövegét és elolvasni.
    De az sem volna egy utolsó, ha csak egy évig kellene annyiból megélnie, amennyiből a valódi átlagkeresetből élő emberek élnek!
    Előre hozott választások kellenének még most, amíg nem szilárdítja meg annyira a hatalmát ez a diktátor, hogy azután már végképp késő legyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  7. Gerőék 56-ban erősebbek voltak, volt hátországuk. Megbuktak.
    Igaz, volt másodvonaluk is, jöttek Kádárék.
    Orbánék bukása már körvonalazódik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  8. Ezek halálra itélnek minket,rokkantakat,semmilyen bűn miatt.Aki beteg az beteg.Orbán megkapná a 100 százalék rokkantpénzt mentálisan teljesen tropa.Annyi bátorság nem volt benne,hogy kiálljon a nép elé,a zavarban levő idióta szíjgyártó habogott helyette a tv-ben.Hányinger.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  9. Tényleg.HALÁLBRIGÁD…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  10. Én nem szórakozom.Ha bajban leszek,megyünk ebédelni a cinege utcába vagy felcsútra…De szerintem ronggyá veretne,vagy lelövetne a tek embereivel..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Zoli, Mi vagyunk többen! És mi nagyon, nagyon veszélyesek vagyunk.
    Ezt ők is tudják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Igen gonoszka,én már a falnál vagyok,anyagilag,nekem vagy lőnek ,vagy én török ki.itt tartunk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. 8 évig ,csak a nyálát verte ,hogy micsoda kizsákmányoló kormányok vannak hatalmon .Majd ők ,megmutatják ,nem kell megszorítás minden egyszerű ,csak akarni kell . Tessék ,most meg se……. csinál a szájából .Sajnos ilyen semmitérő ,gerinc bajnokok, irányítják kis hazánkat ! Vajon lesz ennél még lejjebb is ?Elvakult fidesz fanok mikor tértek észre ,hogy egy megszállott uralkodik hazánkon !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Orbánnak ki kellene venni a gyufát a kezéből, mert addig játszik a tüzzel, míg
    össze is szarja magát. A Fideszben nem látják?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Csak azért, hogy ne legyetek elkeseredve.Valamelyik magyar hírportálon olvastam:

    “Szijjártó: nem lesznek megszorítások, csak intézkedések”

    Világos?Nem kell félni, semmi megszorítás, csak intézkedés!
    Régen röhögtem ilyen jót! Van még olyan lükeforradalmár aki ezt elhiszi?Talán azok akik a szavazólapra a hivatalos aláírásukat tették kedvenc pátjuk neve mellé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. ASZONGYA AZ ELMEBETEG,NE BÚJJUNK EL A MUNKA ELŐL.ABBA ROKKANTAM BELE!!!!!!IDIÓTA KORLÁTOLT BAROM.BOCSÁNAT,DE INDULATOS VAGYOK. Ő BESZÉL,EGÉSZ ÉLETÉBEN NEM DOLGOZOTT.SZARJANKÓ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. Jó meló az,ahol 32 millióért bérelek gépet a nép pénzén,hogy átvegyek egy papírt bostonban.Szerintem az apja úgy vágta pofán,hogy az agya kissé elozdult.Ez biztos.Rángatja a vállát,ami a pszichés betegek sajátja.ELMEBETEG, CEZAROMÁNIÁS.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. nekem a zsarnok melója kéne.32 millióért bérelnék luxusrepcsit,átugranák bostonba átvenni egy sajtcédulát,a népet meg hülyíteném.magam mellé venném az olajbáró pintyért,félelemben tartanám a melóst,meg mindenkit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Most akkor hogy fog kezdődni az új alkotmány?Mert szociális piacgazdaságnak ezentúl nem hívhatjuk.Legyen mondjuk,orbanisztán

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Az új alkotmány úgy kezdődik : “”Az Isten Én vagyok ,Orbán !”"”"”"”"”"

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. “Szijjártó: megújulás, nem megszorítás”

    Hogy milyen fontos a jó kommunikáció! Erre a szocialisták soha nem voltak képesek!

    Eszembe jut egy történet,amit átírtam egy kicsit.

    Focimeccset játszik a Fidesz az MSZP-vel és Orbánék csúfos vereséget szenvednek.
    Hogyan kommunikálja ezt Szíjjártó?
    - A Fidesz férfias küzdelemben,a nyilvánvaló bírói tévedések és az ellenfél nagy szerencséje ellenére a dicső második helyet szerezte meg,az MSZP utolsó előtti lett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Orbán: “Vége a nagylelkű és hosszan tartó munkanélküli juttatások korszakának”

    Hosszú életet kívánok Orbán Viktornak:élje le nagylelkű és hosszan tartó munkanélküli juttatásból!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  23. Egyszerűen felháborodásomban már nem is tudom ezt a diktátort minősíteni. Ha az mszp csinálta volna mindezt, már régen hamuba állna az ország. Most mikor valóban össze kellene fogni és megállítani ennek az elmebetegnek az ámokfutását, mindenki lapít, hallgat. Miért emberek? Arra vártok, hogy ez az elmebeteg földönfutóvá tegyen mindenkit, aki nem hódol be neki?
    50-60 ezer forintokból élnek nyugdíjasok! Eddig is a csirkefarhátat ették, és még ezeket akarja nyomorgatni?
    Komolyan mondom kinyílik a bicska a zsebemben, ha ezeket meglátom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  24. Postot írni még nem lehet, így rövidre fogva:

    „Csak a korgó gyomrok forradalma veszedelmes.” /Napóleon./

    Napóleon nem volt buta ember. Ráadásul a környezete is tele volt tehetségekkel. Le is győzte a feudalizmust és megteremtette a francia polgárságot.
    Attól, hogy valaki kis növésű, még nem Napóleon. Ha még a környezetéből is hiányoznak a megfelelő személyek, akkor meg végképpen nincs miről beszélni.
    Orbán ma saját és környezetének tehetsége nélkül veszélyes kalandba bocsátkozott. Oly dolgokat akar végrehajtani, melyekhez eszközei nincsenek, márpedig eszköz nélkül a cél nem érhető el.
    Eszembe jut egy másik mondás . „ A szuronyok hegyén sok mindent lehet csinálni, csak tartósan ülni nem lehet.” Ki tudja, miért is jutott eszembe, de eszembe jutott.
    Magyarországon ma van közel 3 millió éhező ember. Igen, jól tetszenek érteni, éhező.
    Ezzel szemben van 600 jól felfegyverzett személy, jól is képzettek, főként fegyvertelen polgári emberek ellenében. Hány védendő objektumuk van? Szóval megosztottak.
    Arra gondolok, mi van, ha nem fegyvertelenekkel állnak szemben?
    A forgatókönyv megírott némely esetre, de minden esetre? Nem hiszem.
    A rendőrségre nem lehet számítani. Az a rendőr, akit a szaros cigány strici leköp és
    elzavar, az nem fog nettó 100-120 ezerért harcolni a nép ellen. Biztos, hogy éles helyzetben nem fog.
    Ez a helyzet Orbán Úr! :)
    És most?
    Orbán Úr! Már legyártották a szükséges fegyvereket. Talán már csomagolják is! ..::)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  25. Éliás,Tóbiás könyve2.12: “és a kódisokat elzavará a picsába”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos