Ronai and Ronai
AMERIKAI

Platini marad az UEFA élén 2010. december 23. csütörtök 12:18 | AP/MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Platini marad az UEFA élén

Nyon – Az UEFA szerdán jelentette be, hogy más nem kandidált a posztra. A korábbi aranylabdás francia játékos 2007-ben lett az UEFA elsőszámú vezetője, s 2011. március 22-én a párizsi kongresszuson hosszabbíthatják majd meg a mandátumát.

Michel Platini napirendjének egyik legfontosabb feladata a pénzügyi fair play megvalósítása, a klubok kiadása és a játékosok vásárlásának kontroll alatt tartása.

Platini továbbra is elejét venné egyes klubok túlzott pénzügyi költekezéseinek, amelyet egyfajta tisztességtelen előnyként aposztrofált. A sportvezető arra is törekszik, hogy bizonyos együttesek elkerüljék a kamatok okozta összeomlást, amennyiben az egyesületeket támogató bankok vagy a jómódú tulajdonosok visszalépnének.

Az új szabályok korlátozzák a tehetős tulajdonosok által támogatott együttesek meggondolatlan kiadásait, a jövőben csak azok a klubok szerepelhetnek a Bajnokok-ligájában és az Európa Ligában melyek pénzügyi mérlege megfelel az előírtaknak, a cél a maximális adósság mértékének csökkentése.

“A legtöbb egyesületnek van adóssága, amelyre kamatokat is fizet, de ezt nekünk nehéz lenne megtiltanunk” – kezdte Platini. “A klubokat akarjuk megmenteni, a hatalmas veszteségek ellen küzdünk. Jövőre minden klubnak kötelessége lesz bemutatni a mérlegét az UEFA-nak, s 2013 és 2015 között nem halmozhatnak fel ötmillió eurónál nagyobb veszteséget” – tette hozzá a játékosként háromszoros aranylabdás Platini, aki az Európa-bajnokság megreformálására is törekedik.

Az UEFA elnöke egyik fő letéteményese volt a 2012-es Eb rendezőjének kiválasztásában, a döntés értelmében Ukrajna és Lengyelország lesz az esemény házigazdája. Célja az volt, hogy Kelet-Európa nagyobb szerepet kapjon a labdarúgásban, problémát jelent ugyanakkor a rendező országok költség-és időtúllépése.

Platini 2016-tól a résztvevők számát is módosítaná a kontinentális tornán (az eddigi 16 helyett 24 csapat indulna a viadalon), elősegítve ezzel az alacsonyabban rangsorolt nemzetek csapatait. A Bajnokok Ligájában szintén a kisebb országok együtteseinek szerepeltetését preferálja a topbajnokságok klubjaival szemben.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Rafael Benítez már nem az Inter edzője 2010. december 23. csütörtök | AP

Kigyúltak a fények a londoni Olimpiai Stadionban 2010. december 22. szerda | MTI/AP

New Yorkban szárnyaltak a Sasok 2010. december 21. kedd | Griecs Zoltán

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos