Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kigyúltak a fények a londoni Olimpiai Stadionban 2010. december 22. szerda 17:19 | MTI/AP

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kigyúltak a fények a londoni Olimpiai Stadionban

London – Hétfő este első ízben gyúltak ki a fények a londoni Olimpiai Stadionban, amely a 2012-es ötkarikás játékok központi létesítménye lesz. Az Aggreko a vancouveri téli olimpia és a nyári labdarúgó-világbajnokság után Londonban is jelen lesz.

A hófödte épületben David Cameron miniszterelnök kapcsolta fel a világítást, az eseményen ott volt Boris Johnson polgármester, valamint a szervezőbizottság elnöke, Sebastian Coe is.

“A világ legnagyobb showja egy év, hét hónap és hét nap múlva Londonba érkezik” – mondta a kormányfő.

A 80 ezer férőhelyes Olimpiai Stadionnak, amely jövő évben készül el teljesen, 14, egyenként 70 méter magas világítótorony összesen 532 reflektorja adja a világítást.

A glasgow-i székhelyű Aggreko a 2008-as pekingi olimpia után a londoni játékokat is támogatja, a hétfői bejelentés értelmében 37 millió fontos megállapodást kötött. A skót vállalat a felszereléseket (megvilágítás, kamera, több mint 1000 km kábel), valamint a nemzetközi műsorsugárzó központ áramellátását biztosítja mind a 39 helyszínen, a hét különböző városban – London, Cardiff, Coventry, Glasgow, Manchester, Newcastle és Weymouth.

Szintén a 2012-es eseménnyel kapcsolatos hír, hogy a több évszázados múlttal rendelkező Royal Mint, azaz a brit Királyi Pénzverde összesen 4700 érmet készít a 2012-es londoni olimpia és paralimpia helyezettjei számára. Paul Deighton, a szervezőbizottság (LOCOG) ügyvezetője bejelentette, hogy az arany-, ezüst- és bronzérmek tervezésére zártkörű pályázatot írnak ki, melyre a legismertebb brit képzőművészeket hívják meg. A benyújtott terveket 2011 nyarán bírálják majd el.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Leonardo az Inter új trénere 2010. december 26. vasárnap | MTI/Reuters

Platini marad az UEFA élén 2010. december 23. csütörtök | AP/MTI

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos