Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Katolikus vicclapot! 2015. január 17. szombat 0:01

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Katolikus vicclapot!

Még ki sem hűlt az áldozatok teteme, az Orbán-kormány és a katolikus egyház máris az áldozatokat tette felelőssé azért, hogy lemészárolták őket. Nem ismeretlen ez, elődeik a zsidókat tették felelőssé, hogy elgázosították őket.

Civilizált országokban a szélsőjobb hangoztat ilyen elveket, Magyarországon ez is megoldott: itt maga a kormány a szélsőjobb, jobbról előzi a náci Jobbikot. Az áldozat a hibás, mert szélsőséges volt.

Ki a szélsőséges? Aki kinevet valamit, vagy az, aki ezért meggyilkolja? Ha valaki gúnyolódik, az ok az ölésre? Ezt vallásként kell tisztelni?

Ne provokáljuk a kedves terrorista urakat, akkor nem bántanak minket. És hol van az a határ, amely megfelel a terrorista uraknak, amiért lesznek olyan kedvesek és vallásosak, hogy nem mészárolnak le? Ma nem rajzolok karikatúrát, holnap a feleségemnek csadorban kell járnia. Hol a határ? Mivel elégednének meg?

Nem mintha ennek a sok katolikus buzgó mócsingnak a muszlimok vallási érzékenysége vagy főleg a legyilkolt francia újságírók élete fájna. Jó ürügy ez arra, hogy most maguk alá gyűrjenek minket, korlátozzák a szólásszabadságunkat, tekintélyüket kiterjesszék az egész ország fölé még jobban. Őket ne merje gúnyolni senki.

Róluk van itt szó, nem az iszlámról.

Ma tisztelnem kell Harrach és Semjén vasárnapját, holnap már muszáj lesz a szobraik előtt is leborulnom? Az nem vallásgyalázás, ha nem borulok le a bálványaik előtt? Nem elég, hogy nem vizelek bele a szenteltvízbe, vagy nem adom oda a macskámnak inni? Nincs jogom azt gondolni, hogy ez egy pogány, sötét kultusz?

A vallást tisztelni kell, mondja a katolikus egyház, és nem szakad le az ég. Milyen vallást tiszteltek ők életükben a sajátjukon kívül? Hány embert gyilkoltak le csak azért, mert Bibliát olvasott vagy Bibliát tartott magánál? Betiltották a Bibliát. Ha ezt istentelennek és ördöginek nevezem, akkor gyalázom a vallásukat? És a Biblia betiltása nem gyalázta az enyémet?

Vajon Jézus Krisztus – már ha ez a név mond valamit, és ha számít bármit is, amit mondott – vajon gyalázta-e a vallást, amikor a hozzájuk hasonló képmutató farizeusoknak azt mondta, hogy „mérges kígyók fajzatai”? Ki gyalázta a vallást a jeruzsálemi templomban: a vámszedő, aki latrok barlangjává tette az imádság házát, vagy Jézus, akik kiűzte korbáccsal a vámszedőt?

Ki dönti el? Harrach Péter, a vasárnapi zárva tartásban hívő megélhetési seggnyaló? A közpénzből élő vérszívő pióca? Ha nem hiszek a vasárnapi zárva tartásban, azzal sértem az ő vallását? És ha alapítok egy vasárnapi boltokban hívő egyházat, az ő zárva tartása nem sérti az én vallásomat? A zsidók vallását nem sérti, hogy őket századok óta szombati vásárlásra akarják kényszeríteni?

Azt nem értik a farizeusok, hogy a gúny, a csúfolódás ellenreakció. A bálványimádók nem bírják a szabadságot. Márpedig a gúny a szabadság védekezése a hülyékkel szemben.

Voltaire nem mondta volna az egyedül üdvözítő, tévedhetetlen katolikus egyházra, hogy „tiporjátok el a gyalázatost”, ha nem lett volna gyalázatos. Vegyünk egy jól nevelt kedves fiatalembert, aki tisztelné Harrachban a megőszült idős férfiút, ha ez az ember nem akarná megszabni az életét.

Így viszont könnyen lehet, hogy Harrcach bűnbe viszi ezt az ártatlan fiatalembert, mert most ostoba képmutató álszent vén katolikus köcsögnek fogja őt nevezni, hogy lenyomja magáról a hamis tekintélyt, és megőrizze a lelke szabadságát, amit Isten adott neki. Harrach meg majd börtönbe záratja?

Ki követte el a nagyobb bűnt, aki megvédi az Istentől kapott szabadságát, vagy aki korlátozni próbálja azt? Bizony ez utóbbi. A lelkiismeretbe való beavatkozás, az állami ideológiai kényszer az igazi „vallásgyalázás”.

Tisztelni nem kell a mások vallását, mert az saját vallásommal ellentétes. A jogot ne keverjük a tisztelettel. Joga van hozzá, de tisztelni nem kell. A vallásgyakorláshoz való jogot kell tisztelni, azt tiszteletben kell tartani, de nem kell más vallását tisztelni. Még a katolikusokét sem.

Ha idegen vallásokat kell tisztelnem, hol a vallásszabadságom? Idegen isteneket nem kell tisztelnem, ezt nekem tiltja a Tízparancsolat, és azokat sem, akik hisznek bennük. Ezek szolgákká akarnak tenni a hamis vallási tekintélyük tiszteletével.

Az iszlámot sem kell tisztelnem, és ahogy Márfi érsek mondja, „izraelita testvéreink” vallását sem kell tisztelnie annak, aki nem hisz benne. Önmagában a vallás és a vallásos ember nem érdemel több tiszteletet, mint egy vallástalan, a jogai pedig semmiképpen nem többek. A vallás nem érdem. A hit kegyelem, Isten ajándéka. Ha kell valakit tisztelni érte, akkor az Istent. Embercsinálta pogány kultuszokban pedig, mint amilyen a katolicizmus, semmi tiszteletre méltó nincs. Nem is kényszeríthetnek rá.

Tiszteletet vagy kiérdemel magának egy ember, egy vallás, vagy nem. Kikövetelni lóháton sem lehet. Mit tiszteljek én Semjénben? Márfi érsek pedig ne vegye a szájára az ő „izraelita testvéreit” annak a gyalázatos gyilkos bandának a nevében, amely katolikus egyház néven évszázadokon át üldözte, gyalázta és gyilkolta a vallásuk miatt a zsidókat, mert megnyílik alatta a föld.

Megszámlálhatatlan zsidót gyilkolt le a katolikus egyház, száműzték őket országról országra, tízezrével hullottak el az úton. Nagy tisztelet volt az erőszakos átkeresztelésekben is. Az inkvizíciót kifejezetten más vallásúak tiszteletére találták ki. A legyilkolt katarokat, valdenseket annyira tisztelte a római csürhe, hogy élve a lovak után kötötte őket, az asszonyokat a gyerekekkel együtt az ajtóhoz szögelték. Ezeket kellene tisztelnem? Ezek büntetnek meg engem “vallásgyalázáért”? A spanyol csizma, a tüzes harapófogó, a máglya a szeretet és a vallási türelem megannyi megnyilvánulása volt? Ezt kellene nekünk tisztelni.

Az talán nem véletlen, hogy zsidók soha nem várták el kívülállóktól, hogy tiszteljék a vallásukat, vagy a vallásukért őket. Csak a jogra tartottak igényt. Ők ismerik az Örökkévalót, és tudják, tisztelni csak őt kell. Inkább őket akarták állandóan mások vallásának tiszteletére kényszeríteni, de inkább mentek a tüzes kemencébe. Most a katolikus egyház akar megint mindenkit a kultusza tiszteletére kötelezni, amivel máris bizonyították, hogy pogányok, közük nincs Istenhez. Mit tiszteljek én bennük?

A vallás és a hit két különböző dolog. Vallásban semmi tiszteletre méltó nincs. A vallás arról szól, hogy valaki nem ismeri, és vallással pótolja az Istent. Aki pedig hit által ismeri az Istent, az nem másoktól vár tiszteletet, hanem ő ad másoknak. Jézus mikor követelt tiszteletet magának? Megalázta magát a keresztfán való halálig. Nem tiszteletet követelt magának, mint ez a sok állami milliárdból élő léhűtő, hanem az életét adta másokért.

Aki a legnagyobb akar lenni, mondta, az legyen ti köztetek a legkisebb. Az ilyet lehet tisztelni. Az érseki palotában pöffeszkedő ingyenélő felfuvalkodottat, aki Istenné teszi magát, azt nem. Ebből is látszik, mennyire rosszul képzelik, milyen az Isten. Az Isten ennek éppen az ellenkezője. Aki az Istenre kíváncsi, az a keresztfára nézzen. Ezek a maskarába bújt pojácák mindennek az ellenkezői, amit a Biblia állít. Majd törvénybe adják, hogy tiszteljük őket? Ez vicc.

Márfi szerint az áldozatok felelősek azért, mert meggyilkolták őket. Akkor Jézus is felelős azért, hogy keresztre feszítették. Túl szélsőséges dolgokat hirdetett, úgymint szeresd felebarátodat, mint önmagadat, a gonoszt jóval győzd meg, és hogy ő az Isten Fia. Márfi szerint méltó a halálra, mert provokálta ezzel kora főpapjait. Egy csepp tisztelet sem volt benne hamis képmutató papokkal és vallásgyakorlással szemben.

Ha Jézus befogja a csuszalesőjét, élhet? Ezt mondod, Márfi? Ha Márfi Jézus tanítványa lett volna, azt tanácsolja neki, hogy fogja be a száját, ne hirdesse az igazságot, mert az sérti a meszelt sírokat, amilyen ő maga? Akik kívülről tisztogatják magukat, de belül tele vannak minden mocsokkal? Ezt Jézus mondta az ilyenekről. Egyszer Péter megpróbálta a világi elvárásokhoz igazítani, mire Jézus közölte vele, távozz tőlem Sátán. A Sátán beszélt belőle. Márfiból és társaiból ki beszél? Kit kell tisztelnünk bennük?

Semjén, Harrach, Márfi, és a KDNP-s inkvizitor ficsúrok, a miépes Kocsis, a nyilasokra emlékeztető Rétvári, újra megfeszítené a zsidó Messást? Vagy csak leültetné a Trócsányi törvénye alapján, amely amúgy sérti az egyetemes emberi jogokat? Ezeket kéne tisztelni, akik a hajléktalanokat üldözik, a szegény gyerekek szünidei meleg étkezését leszavazzák? Ezektől volt minden nyomorúság, nem a balsors tépett minket, hanem ezek.

Vagy nekik ezt nem lehet mondani? Őket nem lehet kritizálni, mert feltartják a táblát, hogy “vallás”, és akkor hasra kell esni? Bocsánat, hogy élünk. Majd beszolgáltatunk mindent, földet, vagyont, feleséget kikérheti a püspök, ha tetszik neki. Így szokták. Aki nem hiszi, tanulmányozza az esztergomi érseki levéltárat.

Ez az ember meri szájára venni a „szeretet” szót, akinek az egyháza századokon át élve égetett el tízezreket a szeretet jegyében, hogy a „lelküket megmentse”? Az ő egyházát kellene tisztelnünk, amely csecsemők fejét verte a sziklákhoz, embereket élve szántott be a földbe?

A felvilágosodás annak a gyilkolásnak vetett véget, amelyet 1500 éven át folytatott a katolikus egyház. Nemcsak gyalázták mások hitét, hanem meg is ölték őket érte. Ez a sötét a banda akar másokat vallásgyalázás miatt megbüntetni, amelyik elvitatja más egyházak felekezeti egyenlőségét, egyházi nyilvántartásba vételét, az egyház nevet? Jézus szerint az Isten országa nem is látható módon jön el.

Ezek beszélnek “bizniszegyházakról”, amikor milliárdokat zsarolnak ki az államtól azért, amit az államnak kellene ellátni? Ezek óvnak a „vallásgyalázástól”, akik korlátozzák a vallásszabadságot?

A leggyönyörűbb az, amikor Márfi azt mondja, ha nem büntetik azokat, akik nem tisztelik más vallását, „nem marad más eszközük, mint a törvénytelen önbíráskodás”. Ha nem tisztelem azt, amiben ő hisz, megölhet? Ha nem tud megbüntetni érte, akkor megteheti, mert nem tehetett mást, “nem maradt más eszköze”? Hogy viszonyul ez a Btk.-hoz? Hol élnek ezek az emberek? A középkorban?

Hát éppen erről van szó, hogy ugyanolyan sötétek, mint voltak századokon át. Ezek legszívesebben legyilkolnának megint mindenkit kéjjel, ahogy szokták, az ideológiájuk megvan hozzá. Csupa “szeretetből”.

Magyarországot visszaviszik a feudális középkorba, és még tisztelnünk is kellene érte őket. Alájuk görnyedni. Hajlongjunk is, Márfi? Aztán csodálkoznak, ha egy szelíd kedves fiatalember viccesen lerajzolja őket olyannak, amilyennek látja.

Én máris hiányolok egy antikatolikus karikatúra-újságot. Ha tudnék rajzolni, alapítanék egyet. Azt a nevet adnám neki, hogy “Márfi”. “Pedofilokat az iskolákba! Hogyan elégítsük ki tisztelettel a tisztelendő atyát? – útmutató férfiaknak, nőknek és gyerekeknek. Teológiai kérdés: pap esetében is tilos óvszert használni? Mit mond erről a katekizmus? Mit tegyünk a zabigyerekünkkel, ha nem ástuk el a templom mögött? Hogyan süssünk hal formájú disznóhúst nagypénteken az esperesnek? Újabb százmilliárdokat az egyháznak! Üldözik az egyházat: megkérdezésük nélkül akar az állam törvényt alkotni. Ágyat a gyóntatószékbe! Víz helyett is bort a misékre!”

Ilyenek lennének benne. Nagy szükség lenne egy ilyen újságra. Magyarországon nem muszlimokat kell rajzolni, hanem őket. Aki létrehoz egy ilyet, a legnagyobb állami kitüntetést érdemli. Senki nem tud tenni annyit a hazáért és a szabadságért, mint egy ilyen katolikus vicclap. Ady Endre elsőként írna bele, ha élne. Ez lenne az igazi forradalom első lépése.

Fülembe forró olmot öntsetek!

Megalapítandó vicclapunk névadója, Márfi. Sugárzik az értelem. A vakond egy világító torony ehhez képest. Felvilágosodást!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (132 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +209 ( 257 szavazatból)
Bartus László: Katolikus vicclapot!, 4.7 out of 5 based on 132 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos