Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Fullba a kretént 2014. december 19. péntek 15:49

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Fullba a kretént

Egyre ízléstelenebb és döbbenetesebb a Fidesz végjátéka, de ez már csak ilyen műfaj, egy vezér sohasem veszít, legfeljebb beáldozza beáldozható katonáit is, akik történetesen egykori barátai, a házelnök és a XII. kerületi polgármester, de ha győzelemhez erre van szükség, akkor holnaptól a Kossuth téren szárad a bőrük, nehogy már ilyen apróságokon múljon a nagy végső izé, mint barátainak elárulása.

A Nagy Végső Izé végre körvonalazódik a magyar lakosság előtt, mert mára nem csak a kifinomult politika fanok tudják, mi készül itt, hanem az RTL Klub nézői is megsejtették, hogy nem lesz nekik annyira nagyszerű Magyarisztánban, ahol a korlátlan hatalmú elnök mondja meg majd, hogy születésnapján hány fekete kakast kell feláldozni.

Nem véletlenül említem az RTL Klubot, mert mi leszünk az első kereskedelmi tévé által felszabadított nép, hiszen a reklámadó bevezetése óta az említett csatorna keményen beleállt a meccsbe, mint Deutsch Tamás a drogháborúba, és immár vidéken is hallani arról, hogy ezek lopnak, mint a güzü.

A legnagyobb gond az, hogy még a bukás közepette sem képesek abbahagyni a közvagyon eltulajdonítását, gyakorlatilag már vezetőszáron vannak, de még kilopják a bámuló óvodás szájából a nyalókát. Reflex ez, hosszú orvosi kezelés kell majd, hogy kikopjon, vagy valami olyan hely, ahonnan nincs mit lenyúlni.

Nyilván önök előtt sem titok, hogy a Fidesz első generációja is komoly pénzeket halmozott fel, nem ugrottak félre, ha estek a százmilliók, nem voltak szentek. Csak akkoriban még az volt a szokás, hogy a lopott milliók külföldi bankszámlákon landoltak, megvolt a ház, lehetőleg nem a legdrágább kerület legdrágább utcájában, hanem valahol vidéken. Legyen biztosítva a család megélhetése nagyjából 3010-ig, aztán legyen jó minőségű a télikabát, de ne forduljanak meg utána az utcán, legyen jó a kocsi, de ne legyen az elején egy kitömött egyszarvú. Ilyen elveket vallottak és vallanak a Fideszben maradt alapítók, röhögnek is rajtuk az új fiúk. Mint amikor a hetvenes évek öreg gengszterei fogták a fejüket az új nemzedék láttán, amelyik már képtelen volt visszafogni magát, és nem csak maffiózó volt, de annak is akart látszani. Tönkre is vágták az amerikai maffiát a divatmajom bohócok, már semmi sem a régi.

De egy biztos: még ma is golyót kapna a fejébe az, aki a nagy gyémántrablás másnapján nercbundát venne a feleségének és jachtot magának, mert vannak bizonyos határok. Nem lehet fullba tolni a kretént, ha egy kormánypárt és a kormány úgy lop, hogy az még Amerikában is látszik, akkor ott valami gond lehet a konspirációval, hogy finoman fogalmazzak.

Mindez persze jól jön, jókor jön, a kleptomániás Fidesz-vezetőség és holdudvar még ma is azt hiszi, hogy mindent meg lehet úszni, és sohasem szabad elfelejteni, hogy a párt házi főügyésze is a veteránok közé tartozik, nem mai csirke, és csak arra vár, hogy Orbán csippentsen a szemével.

Orbán azonban nem csippent, megoszt, és egyelőre uralkodik, mintha még tetszene is neki ez a belharc, a Vezér hátradől, és a fotelből nézi, hogy egymást ölik a beosztottak. Győzzön a legjobb, elvégre sem Kövér vagy Pokorni, sem a másik klán, a Habony, Rogán, Lázár-féle sem kérdőjelezi meg a helyét a csúcson. Egyelőre.

Egészen olyan ez, mint amikor a kifakult rakendroll sztár kicseréli a zenekarát, a basszusgitáros már harminc évvel fiatalabb nála, a dobos meg negyvennel, aztán valamikor összenéznek a háta mögött, és felteszik a nagy kérdést: miért is viszi el a teljes gázsi felét ez a zombi, amikor nélküle is baromi jók vagyunk?!

Kövér kijelentette, hogy semmit sem fog reagálni Lázár János támadására. Ez a következőt jelenti: Kövér László nem üzenget a sajtóban, nem nyilatkozik még a szolgamédiának sem, hanem összeszedi embereit, és matracokra vonul, a Keresztapa klasszikus tanítása szerint. Lehet, hogy Lázár most erős, de mivel rendkívül buta, ezt az erőt nem tudja normálisan felhasználni, hiszen máskülönben sohasem rontott volna rá nyilvánosan a párt nagy öregjeire, hanem a színfalak mögött kinyírta volna őket. Egy ilyen interjú, amit a Figyelő című lapnak adott, semmi másra nem jó, mint a szavazótábor elbizonytalanítására, és gyors válaszcsapásra. Főleg egy bukóban lévő kormány esetén, hiszen gyakorlatilag a fundamentalista Fidesz-hívőkön kívül senki sem marad mellettük tavaszra, ők viszont Orbánt tarják ugyan a messiásnak, azonban megijednek, ha a belharc elfajul, márpedig ennél elfajultabb elfajulást nem is tudok elképzelni. Esetleg ha Kövér László a Parlament előtt leköpi Habony Árpádot.

A Dolce and Gabona frakció a csúcsra jutott, elrabolt földek, százmilliós házak, luxuskiegészítők, Rolexek és Gucci-táskák, belül meg a végtelen morális üresség és a leküzdhetetlen bírvágy. Egyre nagyobb baromságokat nyilatkoznak, egyre kétségbeesettebben magyarázkodnak, de a gőg megmaradt, a felkapaszkodott senkik tipikus gőgje. Aztán majd az első észbe kap, és elhagyja a süllyedő hajót. Onnantól lesz csak szórakoztató ez a végjáték igazán.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (465 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +696 ( 724 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Fullba a kretént, 4.8 out of 5 based on 465 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos