Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hámori János: 30 ezüst, avagy 300 Euro 2014. december 22. hétfő 14:26

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hámori János: 30 ezüst, avagy 300 Euro

Átszámítási egyenérték az újkori Magyarországon

„300 ezres büntetést kapott a kiszavazó fideszes” (Forrás: Index.hu, 2014. december 18.)

A parlamenti képviselőt a választók választják meg és – esküjük, no meg persze a józan ész szerint – a képviselők a választóikat képviselik. Nyilvános lett, hogy a Fidesz háromszor százezer forintra büntette Bencsik János képviselőt, mert nem szavazott együtt a Fidesz frakcióval. A hír világos és egyértelmű bizonyítéka annak, hogy Magyarországon a parlamenti képviselők nema választókat, hanem a pártokat képviselik – azaz szándékosan, egyértelműen és előre megfontoltan megszegik esküjüket. A parlamenti pártok – a Fidesz bizonyítottan – javadalmazással kényszerítik a képviselőket arra, hogy önálló lelkiismereti és döntési szabadságukat korlátozzák. A képviselők pedig tisztán anyagi érdekből és politikai kényelemből alá is rendelik magukat ennek a kényszernek – szándékosan becsapva és megtévesztve a választóikat.

Ez azt jelenti, hogy az összes, a Fidesz parlamenti frakciója által megszavazott törvényt és egyéb jogszabályt esküszegő bűnözők alkottak és alkotnak, más szavakkal a magyar Országgyűlés bűnszövetségben működő csoport foglya lett, az Országgyűlés elnöke pedig – amely ezt a folyamatot teljes mértékben átlátja, sőt: irányítja – köztörvényes bűnöző. Pontosan úgy, mint az érintett frakcióvezetők is.

A demokrácia nem merül ki abban, hogy választunk: a demokráciát nap, mint nap gyakorolni kell. A megválasztott képviselőknek – akikbe a választók a bizalmukat fektették – ennek a bizalomnak kötelezően meg kell felelniük. Amennyiben a képviselők ezt a megbízást bármilyen oknál fogva figyelmen kívül hagyják (a Fidesz esetében alkalmanként százezer forintért), képviselői pozíciójukra alkalmatlanná és illegitimmé válnak.

Nap, mint nap tanúi vagyunk annak, hogy a magyar Országgyűlés képviselői egyszerűen nincsenek tisztában azzal, hogy milyen törvényekre adják le a voksukat. Többségüknek nemhogy fogalma nincs arról, mire szavaz, de a Kövér László vezette Országgyűlés diktatórikus ügyrendje szerint még lehetősége sincs a törvények tervezetének megismerésére. Közismert az éjszaka beterjesztett törvényjavaslatok (vagy módosító javaslatok) másnap reggeli megszavazása, amikor a képviselőknek még elolvasni sincs ideje a javaslatot, nemhogy mérlegelni azt. Ami persze még nem mentesíti a képviselőket a felelősségük alól.

A fentiek fennforgása miatt a civil társadalomnak – és hivatalból a Választási Bizottságnak – haladéktalanul vizsgálat alá kell vonnia a magyar Országgyűlés működését. Áder János köztársasági elnöknek – hacsak nem akar maga is bűnözővé válni – legalább a nyilvános vizsgálat idejére fel kell függesztenie az Országgyűlés működését!

Nyilvánvalóvá vált, hogy az Országgyűlés nem a választók – tehát a nép –, hanem egy szűk csoport: az Orbán Viktor és Kövér László vezette politikai bűnözők foglya lett, ahol egy-egy szavazat egyenértéke 100.000 forint (körülbelül 300 Euro). Nem férhet kétség ahhoz, hogy a választók nem tűrhetik azt, hogy megbízásukat a képviselőik 300 Euro elfogadásának reményében semmibe vegyék

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (96 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +164 ( 170 szavazatból)
Hámori János: 30 ezüst, avagy 300 Euro, 4.8 out of 5 based on 96 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos