Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Mindenki játékszere 2014. december 1. hétfő 1:44

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Mindenki játékszere

Az elmúlt hónapok arra engednek következtetni, hogy Magyarország teljesen elveszítette az önrendelkezését Orbán Viktor kezén. Magyarország egyenjogú tagja volt a demokratikus világnak, önrendelkezését senki nem korlátozta. Ez ma már nem igaz.

Ezt annak fényében érdemes leszögezni, hogy az államcsíny jogi alapvetésének szándékával íródott Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata első mondatában azt állítja, hogy a 2010. évi országgyűlési választások eredményével Magyarország „visszaszerezte az önrendelkezés jogát és képességét”.

Ezzel szemben a valóság az, hogy az Alkotmány nem ismert „fülkeforradalmat”, és amely népnek a maga választotta parlamentje által elfogadott Alkotmánya van, annak a népnek semmi nem korlátozza az önrendelkezési jogát és képességét. Orbán vette el a nép önrendelkezési jogát és képességét.

Eltörölte a demokratikus Alkotmányt, helyére a saját pártja által elfogadott illegitim alaptörvényt állította. Ezután a „sarkalatosnak” nevezett törvényekkel megnyirbálta a demokratikus jogokat. A választási törvény egyoldalú megváltoztatásával leválthatatlanná tette magát. Ahol a nép akarata nem érvényesülhet szabad, demokratikus és egyenlő választásokon, ott a nép elveszítette önrendelkezési jogát és képességét.

Orbán szerezte meg a rendelkezési jogot Magyarország fölött. Erre neki az Alkotmány nem adott lehetőséget, mert nincs olyan arányú választási győzelem, amely a győztest felruházná az alkotmányos rend megváltoztatásának jogával. Ha ezt megteszi, puccsot követ el, börtönben a helye. De a választási eredménye sem nevezhető „forradalminak”, hiszen az övénél is nagyobb többséggel nyert Horn Gyula 1994-ben.

Belpolitikai értelemben Orbán hatalomra kerülésével veszítette el Magyarország az önrendelkezési jogát 2010-ben. S 2014 őszére veszítette el az önrendelkezését nemzetközi tekintetben is. Orbán olyan külpolitikai helyzetbe sodorta Magyarországot, hogy megszűnt a mozgástere az önrendelkezésre. Szánalmas „béna kacsaként” vergődik Oroszország, az Egyesült Államok és Németország, illetve az Európai Unió között. Valamennyi irányba elköteleződve, és valamennyit elárulva. Magyarország vezetője ma már nem hozhat szabad döntéseket.

Ebben a helyzetben nem maradt más hátra, mint az aktuális fenyegetés, zsarolás és követelés hatására hol ide, hol oda szaladgálni. Magyarország nem szabad ország, mert az abszolút hatalommal bíró egyeduralkodó a nagyhatalmak játékszere lett. Sehol nem bíznak benne, sehova nem tartozik, miközben egymást kizáró és szemben álló érdekek kiszolgálója lett.

Ahogy Orbánt Oroszországba rendelték, majd előzetes egyeztetés és előkészítés nélkül egy nap alatt aláírattak vele egy megállapodást, amely Magyarországot a szovjet megszállás után újra az orosz érdekszférához köti, arra utal, hogy Orbán zsarolható ember, az oroszoknak kiszolgáltatottá vált. Vagy tudnak róla valamit, a baltás gyilkossal, az ország kifosztásával, államilag szervezett korrupcióval a háta mögött a volt KGB-s Putyinnak nem nehéz őt bármivel megzsarolni. Vagy addig járt Keletre, amíg a háta mögött valaki el nem adta az oroszoknak. Esetleg magát navigálta a csapdába, hogy megszabaduljon az EU-s pénzekkel járó demokratikus kontrolltól.

Akár így, akár úgy, az oroszoktól most már nem szabadulhat. Úgy kell táncolnia, ahogy ők fütyülnek. Példa erre az ukrán gázszállítások leállítása. A „Kelet” nem olyan, amilyennek Orbán tündérországa képzeli, nem az ezeregy éjszaka meséit, hanem az orosz maffiát idézi. Itt nem úriemberekkel van dolga, mint az Orbán szerint „bukott” Nyugaton. A Kelet korrupt, olyan, mint a török szultán udvara. Kölcsönös zsarolások, hátba szúrások, lefizetések rendszere, ahol körbeküldik a selyemzsinórt. Itt nem használ a pávatánc. Egyszerűen elvágják a páva nyakát. Ez a Kelet igazi arca, amire Orbán Londont, Párizst, Berlint, Brüsszelt és New York-ot cserélné.

Orbán olyan adósságot vállalt az oroszokkal szemben, melynek következménye nemcsak az eladósodás, de az oroszoktól való függőség és fizikai fenyegetettség is. Az oroszok ennél kevesebb hivatkozási alap nélkül is bevonulnak bármelyik országba. Vélhetően valaki ezt elmesélhette Orbánnak Berlinben, mert hirtelen a NATO nagy barátja lett, kijelentette, hogy nem akar Oroszország szomszédja lenni. Vagy a németek közölték vele, ha kivonulnak a német autógyárak, bezárhatja a Magyarország nevű boltot. Aztán uralkodjon az éhező tömegen.

*

Márpedig nem kell Kissingernek lenni ahhoz, hogy valaki lássa: az oroszok összefüggő folyosót akarnak Ukrajnán és Magyarországon át Szerbiáig Európa szívéhez közeledve. Az angol és más nyelvű orosz propagandacsatornák célja, hogy előkészítsék az orosz befolyást és az orosz politikai modell terjesztését. Nem is remélhették, hogy ölükbe hullik Magyarország, egy eszét vesztett vezetőjének köszönhetően: az EU-s demokratikus kontroll megszüntetése érdekében önként és dalolva tekinti mintának az orosz diktatúra modelljét, s dobja oda az országát az orosz imperializmusnak. Orbán virtuálissá tette a schengeni határokat, az EU átjáró ház lett. Ezt nem nézhetik az Unióban tétlenül.

Ha Orbán az oroszok karmai közé került, s az Európai Unióból kifelé áll a rúdja, akkor az önrendelkezése hamar véget érhet. Addig lesz Magyarország önkényura, amíg az oroszok akarják. Orbán Budapesten megtanulhatta volna az orosz maffia működését: ha egyszer elfogadsz tőlük egy szívességet, soha többé nem szabadulsz tőlük. Életed végéig sem tudod viszonozni a kedvességet. Orbán az oroszok kezében nem önálló ember többé. A magyarok fel sem fogják, hogy a velük kötött megállapodással mit csinált ez az ember. Berendelték a Kremlbe, és aláíratták vele Magyarország eladását az oroszoknak.

Egyetlen esélye most, hogy még nem lépett ki az Európai Unióból és a NATO-ból, ezért talán nem vonulnak be az oroszok bármilyen ürüggyel Pestre. Nem vicc, a mostani orosz külpolitika mellett, amely egyre nyugatabbra akarja tolni az orosz határt, nincs élet az Unión és a NATO-n kívül. Ez azonban azt jelenti, hogy oda kell segítségért szaladni, akiktől el akart szakadni, és akiket évek óta sérteget, hátba szúr, az értékeiket gyalázza. A lefikázott Nyugat védje meg.

Nem liberális demokrácia nem létezik, amely nem liberális, az nem demokrácia. A „keresztény” demokrácia is diktatúra. Ez előzte meg a felvilágosodást. Aki kíváncsi a „keresztény” demokráciára, annak az inkvizíció történetét szükséges tanulmányoznia. A nyugati (és magyarországi) értelmiség nagy része is átveszi azt a retorikát, hogy a Nyugat és a demokrácia „válságban” van. A demokrácia létezési módja a permanens válság. Lényegéből fakadóan mindig új kihívásokkal kell megküzdenie, mivel a társadalmi és gazdasági mozgások szabadságát nem fojtja el egy diktatúra. De a demokrácia az egyetlen politikai formáció is, amely alkalmas arra, hogy ezeket kezelje. E két mondattal el lehet intézni Orbán tusnádfürdői sületlenségeit. De már nincs ember körülötte, aki ilyet megmondjon neki.

Orbán már nem tartozik a Nyugathoz és Európához. A baráti országok bizalmát és tiszteletét elveszítette. Európában és Amerikában nem bízik benne senki. A kiszámíthatatlan zsarolhatósága, oroszoktól való függősége miatt ezen az oldalon is csak ultimátumokat, parancsokat kaphat. Magyarország önrendelkezése megszűnt, a nagyhatalmak és a külföldi titkosszolgálatok célpontja, élen a lejáratódott vezetővel. Nem emlékszem, mikor került egy ország vezetője olyan megalázó helyzetbe, mint Orbán Litvániában, hogy nem álltak vele szóba az ország vezetői.

Orbán nem hűséges szövetséges. Amerika-ellenes a kormánypropaganda, mint Iránban, az Európai Unióban a sajtó már arról cikkezett, hogy nem kéne fizetni Orbán diktatúráját. Ha neki annyira nem megfelelő a liberális demokrácia, kívül tágasabb. Aztán megláthatja, mi a különbség Brüsszel és Moszkva között. A hírekből úgy látszik, Orbán a németektől megkapta az utolsó figyelmeztetést, és most igyekszik megalázkodni azok előtt, akiktől eddig még „több tiszteletet” követelt. Szánalmas ez az ember, szégyenkezhetünk miatta.

A legaljasabb diktátorok dicséretét zengi, aztán a demokratikus országok pénzén él. Ha beszólnak neki, meghunyászkodik. Ma már hol innen fenyegetik, hol onnan, s hol itt, hol ott igyekszik dörgölőzni. Már csak az általam tisztelt TGM igyekszik „tiszteletet” adni neki, mert azt hiszi, hogy ez az ember ugyanaz, akit huszonöt éve látott, és hogy személyében Magyarország miniszterelnökét tiszteli. Ez az ember bűnöző, aki az alkotmányos rendet megdöntötte, életfogytiglani büntetés várja a Btk. szerint, teljes vagyonelkobzással, ha Magyarországon egyszer még jogállam lesz.

A Vatikánnal is pórul járt. Ha az új pápa nem jezsuita trükk, és nem ölik meg elődeihez hasonlóan a szerető Jézus nevében a bíboros társak, akkor a „keresztény” szöveggel sem sokra megy Európában. A hitlerjugendből érkezett leköszönt pápa helyére olyan ember került, aki megértő a melegekkel, a liberális demokrácia megerősítésére buzdít az Európai Parlamentben, és nem követeli, amit Orbán, hogy vegyék be az Unió alkotmányába ugyanazt a „kereszténységre” való hivatkozást, ami az orbánista klerikálfasiszta rendszer alapja. Ha a katolicizmus új feje nem trójai faló, akkor Semjén és a náci sassal üzekedő Gábriel arkangyal ezúttal nincs szinkronban az egyházával.

Olyan egyedül van ez az ember, mint a hazai védelem a felcsúti stadionban. Esélye nincs, hogy az életben fajsúlyos politikus, tisztességes ember szóba álljon vele. Neki nincs más lehetősége, mint végigmenni az általa választott úton. Ez az út az általa gerjesztett népharag vérbe fojtásához, utána totális diktatúrához, majd a hágai bíróságra vezethet. Ezt nem lehet megakadályozni, ha Orbán nem tesz egy gyökeres fordulatot. Erről már gondoskodtak a kollaboráns pártok, amelyek Orbán kenyerét eszik a diktatúra parlamentjében, és legitimálták a diktatúrát.

Befelé még megy a propaganda, az izsáki borozó stílusában és felcsúti műparaszt akcentussal előadott anekdotákkal, amivel rendesebb helyen falusi polgármester sem lehetne senki. Átlátszóan nevetséges, amikor kárál a határon túli magyarok értekezletén a magyar érdekről. Öcsi, a magyar érdek az, hogy eltakarodj minél előbb. A határon túli magyaroknak csak tehertétel ez a Magyarország, röhögnek rajtuk a szomszédos országokban. Romániában csak egy Ceausescu volt, aki megengedte magának, hogy Elenával Párizsba járjon fodrászhoz és vásárolni. De Orbán rendszerében több tucat Ceuasescu jár titkárnőknek álcázott szeretők társaságában a világ egzotikus részeire közpénzen. Sok kis Orbán-imitátor, akik a törvények felett állnak. Ha ezeket nem a lábuknál fogva lógatja fel egyszer a félázsiai magyar nép, akkor szerencsés emberek.

*

Magyarországon elindult az erjedés, és – ahogy Alcsúton mondanák – lassan a rossz rész „elválik a májától”. Hiába mennek Gyurcsány nyugdíjaskommandói az igazi ellenzék tüntetéseire, előbb-utóbb érezni fogják:  nem tartoznak ide. Gyurcsány döntött, a parlamenti bohóckodást, az önmutogatást, az állami pártfinanszírozást, az Orbán-rendszer legitimálását választotta. Innen már nincs visszaút. Aki ezt megtette, annak nincs helye a rendszer ellenzékében. Gyurcsány a kollaboráns többi párttal együtt az Orbán-rendszer része. A tüntetések ellenük is irányulnak.

Az „Orbán takarodj!” és a „Gyurcsány takarodj!” rigmus ma már egy tőről fakadó jelszó, mert azt jelenti, hogy az Orbán-rendszer egésze távozzon. Gyurcsány Orbán életben tartója, hazugságainak leplezője. Nyugaton és Amerikában is így tekintenek rá. Az utcán nem azok vannak, akik a parlamentben Orbán díszletei. Ők elárulták az Alkotmányt, a Köztársaságot, felesküdtek a diktatúrára, a diktátorra, egy olyan alaptörvényre, amelyről tudták, hogy törvénytelen. Nekik nincs bocsánat. Szerencsére ezt egyre többen így látják.

Ha rajtam múlna, Gyurcsányt és társait Orbán Viktor mellé ültetném a vádlottak padjára az alkotmányos rend megdöntése miatt, mint bűntársakat. Erkölcsileg akkor is ott ülnek, ha a törvényes felelősségre vonást egyszer megússzák. De ne legyenek biztosak abban, hogy megússzák, mert a bűncselekményt elkövették. Nekik nincs helyük a demokraták között. Erre előre figyelmeztettük őket.

Gyurcsány előrehozott választásokat javasolt, mert akkor megint a pártpolitika kerülne előtérbe, kampányolni lehetne, és a civil szerveződéseket háttérbe lehetne szorítani. Ez az ember képes lenne Orbán választási komédiáját megismételni, csakhogy megfojtsa a magyar nép spontán tiltakozását. De majd az élet kiválasztja a jövő pártjait, vezetőit, ellenzéki politikusait. Ők nem azok.

Orbán bűntársaira semmi szükség. Ők most már találják meg a helyüket: az ellenzéket ne azonosítsák a kollaboránsokkal. Maradjanak Orbán mellett, ha ezt választották.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (125 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +182 ( 232 szavazatból)
Bartus László: Mindenki játékszere, 4.6 out of 5 based on 125 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos