Ronai and Ronai
AMERIKAI

Vendéghy Kornél: Sakk-matt 2014. október 23. csütörtök 0:26

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A korrupt állami vezetők (egy töredékének) Amerikából való kitiltása sokkal több, mint aminek látszik. A kitiltás úgy falhoz állítja Orbánt, hogy  láthatólag se kiköpni, se lenyelni nem tudja: egyszerűen nincs több lépése.
Ezek a lehetőségei:
  1. Kitart amellett, hogy nem tud az egészről semmit, sameszei pedig amellett, hogy közülük senki nem korrupt. Ezzel direkt módon hazugsággal vádolja meg az USA-t: koholt vádakkal tiltott ki ártatlan embereket (nyilván aljas célból). De ekkor nemhogy a lóláb lóg ki, hanem kint van az egész ló: Lázár holmi sok ezer állami alkalmazottról hadovál, mintha nem tudná pontosan, hogy nem a portások és a takarítónők között kéne keresgélnie; Varga Mihály nem tartotta fontosnak felhívni Vida Ildikót, hogy megkérdezze, érintett-e. Az egészről ordít, hogy falaznak az övéiknek, a köztörvényes bűnözőknek.
  2. Hirtelen felismeri, hogy ja tényleg, az X és az Y korrupciós ügybe keveredett, intézkedünk. Ezzel ugyan mentené valamennyire a dolgot, de ez sem megoldás: akkor miért bukott el felső utasításra annyi korrupciós NAV-os ügy? Miért nem reagált ezekre hivatalból az ügyészség? Miért nem tudott a legmagasabb szintű korrupcióról a titkosszolgálat? Mindebből az következik, hogy semmit sem ér a magyar titkosszolgálat, rendőrség, ügyészség, tehát a kormány és feje totálisan alkalmatlan a feladatára.
  3. Kitart amellett, hogy az amerikaiak igenis mondják meg, milyen ügyek és kit érintnek, mert addig semmit nem tud tenni. Ez van most, szordínósan raplis szinten, és ez maga a totális idiotizmus. Az amerikaiak világosan megmondták, hogy (a) alapos bizonyítékaik vannak és (b) törvény tiltja, hogy közöljék a részleteket, amelyekről egyébként a magyar kormánynak is tudnia kell. A mostani „de mondják meg, de mondják meg!” egyszerűen röhejes.
  4. Tovább hallgat, miközben sameszai a frontvonalban megpróbálják a tényeket egy Orbánnak tetsző párhuzamos valósággá masszírozni. Ez gyakorlatilag az első lehetőség, azzal a különbséggel, hogy a gödör fenekén tovább ás lefelé.
Ki gondolta volna? Egy egyszerű, világos, következetes, elvi alapú intézkedés falhoz állította a teljes Patyomkin-Műveket. Az amerikaiak lehazugozása már rövid távon is tarthatatlan, a kelletlen beismeréshez meg maguknak kell kitalálniuk, mit is valljanak be, hiszen nem tudják, kire milyen bizonyítékok vannak.
Egy dolog biztos: ez most vízválasztó, innen fogják a történészek datálni Magyarország következő korszakát. Vége az arcátlan hazudozásnak, a pávatáncnak, a kettős beszédnek. Itt most nyíltan, visszavonhatatlanul dönteni kell: Nyugat vagy Kelet.
Ha Nyugat, Orbánnak és rendszerének mennie kell. Ha Kelet, akkor nekünk.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (135 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +276 ( 292 szavazatból)
Vendéghy Kornél: Sakk-matt, 4.8 out of 5 based on 135 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos