Ronai and Ronai
AMERIKAI

Markó Beáta: Műelemzés 2014. szeptember 26. péntek 6:45

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Markó Beáta: Műelemzés

Amikor végképp torkig vagyunk a magyar belpolitikával, (mikor nem?), pihenésképpen érdemes más vizekre evezni, például a képzőművészet világába. A festmények, szobrok, fotók sokszor többet mondanak el a maguk eszközeivel, mint egy szavakkal, betűkkel teleírt oldal.

Nézzék meg az alábbi fotót! Tanulmányozzák át alaposan! Önök mit látnak? Elemezzük együtt!

Egy bőrüléses padsorokkal teli helyiségben az álló főalak nem más, mint Magyarország első számú embere. Úrnak szokták szólítani. Sőt! Valamilyen tévhit folytán és félreértett udvariasságból (valójában butaságból és műveletlenségből) a magyarok még a távollétében is úrként emlegetik. Stílusára a saller, a koki, a vidéki kóceráj, a kipaterolás és hasonló kifejezések jellemzők, gyakran rop pávatáncot, szabadidejében pedig illuminált állapotban kislányok meghágásáról danászik. Tehát itt áll egy magyar úr, kezében papír, láthatólag felszólalásra készül, vagy éppen befejezte mondanivalóját. Délcegen kihúzza magát, bal kezével a potroha alatt nagy nehezen megtalált nadrágját – vagy ki tudja mijét – fogja. Jellegzetesen magyar mozdulat ez! Magunk – anélkül, hogy dicsekednénk – sok helyen jártunk a világban, de ezt a fogást csak és kizárólag magyar férfiaktól láttuk. Ilyen pózban még véletlenül sem tudná egyetlenegy lesipuskás sem lekapni, mondjuk, Nagy-Britannia miniszterelnökét, David Cameront, mert ő ilyet már csak neveltetése okán sem tesz. De a magyar úr igen, s teszi mindezt a nagy nyilvánosság előtt, az ország igen tisztelt házában, ahol hozzá hasonló tisztelt urak ülnek, és a bekiáltott jelszóra, ásítva gombokat nyomogatnak, meghatározva a haza sorsát.

De még véletlenül se hagyjuk figyelmen kívül a mellette ülő nőt, aki legszebb éveit a kommunizmus bűvöletében élte, mígnem élete delén, hirtelen megidvezült. Az elmúlt négy évben keresztényi alázattal, áldozatos államtitkári munkásságával verte szét a magyar oktatásügyet és visszarepítette az iskolákat a középkorba. Erkölcsöt és hittant is taníttat ő, aki feltétlen odaadása jeléül, főnöke pártjának színébe, narancssárgába öltözött. Íme, a mélyen keresztény szent szűz, aki a fotó pillanatában mohón tartja a markát a leletért.

A magunk részéről kinevezzük ezt a képet az év fotójának. Benne van egész Magyarország. Készítője Reviczky Zsolt a nol.hu munkatársa, akinek ezúton is gratulálunk.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (147 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +245 ( 277 szavazatból)
Markó Beáta: Műelemzés, 4.9 out of 5 based on 147 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos