Ronai and Ronai
AMERIKAI

Markó Beáta: Tudósítás 2014. július 9. szerda 21:00

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Markó Beáta: Tudósítás

2012. január 2-án az Operaház előtt mintegy 60-70 ezres tömeg gyűlt össze az új Alaptörvény életbe lépése ellen tiltakozva, annak visszavonását követelve. Az akkor még 10 millió lakosú országban ennyien értették meg, hogy az egypárti, kirekesztő, jogfosztó és a történelmet átíró alaptörvény bevezetésével egyben megszűnik Magyarország jogállamisága. Az Operaházban díszelőadással bent ünneplő uraságokat ez persze mit sem zavarta, hiszen éppen ez volt a szándékuk, amely így megvalósult. Az állami televízió híradója tudósított az eseményről. Az operatőrnek pusztán annyi dolga volt, hogy az Andrássy úton találjon egy olyan látószöget a kamerájának, ahol a háttérben csupán néhány lézengő ritter látható, így a tévénéző nem értesülhetett a hideg idő ellenére is összegyűlt hatalmas tömegről, nem hallhatta a skandálásokat, nem láthatta a tiltakozó táblákat.

A Budapest Pride 2014. július 5-i délután 4 órakor kezdődő felvonulásán a szervezők szerint mintegy tízezren vettek részt. A színes lufikat, szivárványszínű zászlókat, valamint a megmozdulást közös nyilatkozatban támogató húsz budapesti nagykövetség államának lobogóját lengető jó hangulatú, tarka, vidám, zenés, táncolós vonulást az interneten is lehetett követni. A világ és a magyarság kihalásáért aggódó szélsőjobbos ellentüntetők eltorzult arcú, ordenáré bekiabálásaikkal csak kevéssé tudták megzavarni az ünnepi hangulatot. A rendőrök ügyeltek a rendre.

Aznap este az ATV – a nagy példaképet követve – lemásolta az állami televízió két évvel korábbi gyakorlatát. A csatorna kora esti, 17:45-ös híradójában, amikor a felvonulás még javában zajlott – 28. hírként – a bejelentkező tudósító megmutatta az Andrássy útnak azon – üres – szakaszát, ahol a tömeg már elvonult. A résztvevők számáról, az interneten is látható ismert arcokról, a támogató cégekről és követségekről, a felvonulás üzenetéről – elfogadás, nyitottság, civil kiállás, szolidaritás, egyenlő jogok követelése – nem ejtett szót. Viszont beszámolt arról, hogy az utcát már takarítják, és hogy a tömeg a lebetonozás előtt álló Ligetben folytatja a bulit. A 18:45-ös híradóban, ami alatt a nézők zöme már feltehetőleg a futball világbajnokságot nézte, valamivel bővebb és tartalmasabb tájékoztatást adtak, sőt, a háttérben még színes léggömbök is hintáztak a nyáresti szellőben.

Az ATV pár héttel korábban megszüntette A tét című politikai elemző műsorát, amelyben a műsorvezető még arra sem kapott lehetőséget, hogy elköszönjön a műsort évek óta kedvelő és hűségesen figyelemmel követő nézőitől, a nézőket pedig még azzal sem tisztelték meg, hogy legalább valamiféle magyarázatot adtak volna arra, hogy az ellenzékinek tartott ATV miért nem szán még heti 45 percet sem értelmiségiek, okos, művelt emberek eszmecseréjére. A csatorna láthatólag új lendületet vett, így nem sokkal később ugyanazzal a svunggal kivégezték az Újságíróklub című műsort. Az abban résztvevő zsurnaliszták annyival előnyösebb helyzetben voltak az utolsó adásban, hogy ők legalább elmondhatták a csatorna indoklását, miszerint a 13 éve futó műsor nézettsége éppen idén nyáron zuhant akkorát, amennyit nem visel el egy kereskedelmi tévé, ezért abbahagyják. Aki akarja, elhiszi.

Viszont örömteli hír a kormánypropagandát jó étvággyal fogyasztó nézők számára, hogy az M1, M2, M3, Duna TV. Hír TV, Echo TV mellé felkerült az étlapjukra még egy fogás: az ATV.

Ősszel feltehetőleg új műsorstruktúrával jelentkezik az ATV. Alig leplezett türelmetlenséggel és izgatottan várjuk a fent említett, felszabaduló időpontok alatt majdan sugárzásra kerülő „Az ország legjobb néptáncosa”, a „Rovásírás vetélkedő”, az „Íjászverseny kezdőknek és haladóknak”, az „Országos kondás találkozó”, valamint a horgászoknak szóló „Magyar halak magyar vizekben” című új műsoraikat.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (70 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +128 ( 166 szavazatból)
Markó Beáta: Tudósítás, 4.4 out of 5 based on 70 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos