Ronai and Ronai
AMERIKAI

Reménység az ízületes betegeknek 2014. július 18. péntek 14:15

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
 Reménység az ízületes betegeknek

„Ez az utolsó reményem” – ezzel és ehhez hasonló szavakkal fordulnak az ízületi gyulladásban szenvedő betegek Dr. Karl Verebey professzorhoz, aki egy vitaminkombinációt állított össze, amely segíti az ízületi gyulladások csökkentését és támogatja a porcképzést. A Hírhatár Online-ban készült az alábbi interjú Dr. Karl Verebey professzorral a Verebey Joint Support nevű ízületerősítő vitaminkombinációról, amely online Magyarországról és a világ minden részéről megrendelhető.

Az ízületi gyulladás az egész világon népbetegség, nincs rá igazi megoldás. A fájdalomcsökkentő gyógyszereknek súlyos mellékhatásai vannak. Sokan éveken át leírhatatlan fájdalmakkal élnek és a mozgási képességük egyre romlik. Karl Verebey professzor a kilencvenes években szabadalmaztatta Amerikában az ízületi betegségek mellékhatások nélküli kezelésének módszerét, és ez alapján készült az a vitaminkombináció, amely Verebey Joint Support (ízületerősítő) néven került forgalomba az Egyesült Államokban. A tabletta más vitaminokhoz hasonlóan online megrendelhető Magyarországról is. Használói közül sokan „csodaszernek” nevezik a formulát, amely a niacin gyulladáscsökkentő hatására épül. Dr. Karl Verebey professzort kérdeztük az új formula lényegéről.

- Professzor úr, mire alapozta a találmányát és mi a jelentősége ennek?


- A niacin (B3 vitamin) ízületi gyulladásokat csökkentő hatása ismert, ezt nem én találtam fel. Amerikában már az ötvenes években sikeresen kezeltek niacinnal súlyos ízületi betegségben szenvedőket. Dr. William Kaufman több száz betegen használta eredményesen a niacin terápiát, és annak módszereit egy 208 oldalas könyvben publikálta. Felfedezésének lényege az volt, hogy nem egyszeri nagy adaggal, hanem többszöri kisebb adagokkal tudta a niacint eljuttatni a megfelelő helyre, ahol az kifejtette pozitív hatását. Egy rádióinterjúban Dr. Kaufman elmondta, hogy „volt egy beteg, aki olyan súlyos ízületi bántalmakban szenvedett, hogy nem tudta behajlítani a könyökét ahhoz, hogy megmérjem a vérnyomását. Ő volt az egyik első beteg. Adtam neki niacinamidot egy hétig kis adagokra osztva, és utána már be tudta hajlítani a karját. Ezután adtam neki egy hasonmás gyógyszert (placebo-t). Egy hét múlva visszaesett ugyanarra a szintre, ahol azelőtt volt: az ízületei merevek voltak újra”.

Mint elmondta, a niacin gyulladáscsökkentő hatására a betegek kiszálltak a tolószékből és az ágyból. Kaufman azt mondta, ha már meg tudnak fésülködni, képesek lesznek lejönni az emeletről, és megszabadulnak a kínzó fájdalom egy részétől, nem lesznek a házuk foglyai, megváltozik az életminőségük.

Ezeket a kutatásokat és klinikai tapasztalatokat figyelembe véve szabadalmaztattuk az Egyesült Államokban egy fogorvos kollégámmal az ízületi betegségek mellékhatások nélküli kezelésének módszerét, miután húsz éven át tanulmányoztuk az ízületi betegségekkel kapcsolatos megfigyeléseket. Dr. Richard Koppel fogorvos ennek alapján kezdett niacint adni más vitaminokkal együtt a betegeinek. Az eredmények minden várakozást felülmúltak. A sikeres kezelések hatására Dr. Koppel ezt a receptet ajánlotta reumás vagy osteoarthritis fájdalmakban szenvedő fogászati betegek számára is. Az amerikai szabadalom végén több beteg leírása bizonyítja a niacin terápia sikeres hatását. A kezelés teljes gyógyulást vagy jelentős javulást hozott több száz ember esetében, kortól és az ízületi betegség típusától és súlyosságától függetlenül.

Ennek jelentőségét csak azok értik meg, akiknek ilyen problémái vannak. Amerikában a 300 milliós lakosságból 60 millió ember (minden ötödik), szenved valamilyen ízületi betegségben. Borzasztó kínokkal élnek együtt emberek. A napokban olyan idős ember írt nekem, aki már nem tud megemelni egy poharat sem. A szteroid és más gyógyszerek mellékhatásai néha súlyosabb károkat okoznak, mint az alapbetegség. A fájdalmakat csak részben enyhítik, és a fájdalom okát nem szüntetik meg. A Verebey Joint Support előnye, hogy nincsenek káros mellékhatásai, összetételénél fogva nagy hatékonysággal képes segíteni az ízületi gyulladások csökkentését. Egy másik friss példa, hogy egy kaliforniai hölgy szívátültetésen esett át, és olyan gyógyszereket kap, amelyek elviselhetetlen ízületi fájdalmakat okoznak. Hátak, lábak, kezek, csuklók, vállak, térdek válnak idős korban merevekké, és minden mozdulatot leírhatatlan fájdalom kísér. A műtétek drágák, és sok esetben nem szűnik meg a fájdalom. Ezért óriási jelentősége van annak, ha valakinek a fájdalmai mellékhatások nélkül vitamin hatására enyhülnek, és a mozgási képessége javul.

- Akkor ez most étrend-kiegészítő vitamin, vagy gyógyszer?


Ez egy étrend-kiegészítő vitaminkombináció és nem gyógyszer. Ez a formula kizárólag vitaminokat és természetes anyagokat tartalmaz, semmiféle mérgező anyag nincs benne. A niacin a szervezet önvédelmi képességét segíti. A niacin a szervezetben átalakul niacinamiddá, ezek az NAD+ és az NADP ún. előanyagai, amelyek a sejtekben biokémiai reakciók sokaságában vesznek részt, és a sejtek anyagcsere folyamatait végzik. Betegség esetén vagy idős korban ezeknek a molekuláknak a koncentrációja csökken. Tudományos kutatások kimutatták, hogy az NAD+ és az NADP hiánya okozza a sejtek halálát és az öregedés komoly betegségeit, köztük az ízületi gyulladások jelentős részét. A Verebey Joint Support úgy hat, hogy a benne levő niacin emeli az NAD+ és az NADP koncentrációját a szervezetben és a sejtekben, és ennek gyulladáscsökkentő hatása lesz. Ezzel nem csupán a tüneteket kezeli, hanem az okok megszüntetését segíti.

A niacin abban segíti a szervezetet, hogy az önkorrekciós képességét visszanyerje és elvégezze. Ezért ez nem gyógyszer, hanem vitamin utánpótlás, amelynek a hatása rendkívüli is lehet. A niacin vízben oldódó vitamin, ezért a Verebey Joint Support folyamatos bevitele „versenyben” van a vizelettel való ürítéssel. A folyamatos adagolás emeli a szervezetben a niacin szintet, és ha ez eléri az optimumot, akkor az általa keltett biokémiai reakciók előbb-utóbb enyhítik a gyulladást. Mivel a fájdalmakat a gyulladás okozza, a gyulladás csökkenésével csökken a fájdalom.

- Honnan tudják, hogy a niacinnak ilyen hatása van, és ennek hatására enyhül a gyulladás?


- A szervezetben levő gyulladásokat legbiztosabban vérvizsgálattal, a vörösvérsejt-süllyedés (ESR) mértékével lehet kimutatni. Dr. William Kaufman éveken át több száz beteget kezelt sikeresen mellékhatások nélkül niacin terápiával. A kezelés hatására a gyulladást jelző ESR értéke visszatért a normális irányba, és ezzel arányosan csökkent a fájdalom. A gyulladás, amely az ízületi fájdalmat okozta, megszűnt, a betegek állapota sok esetben már 6 hét után rohamosan javult. A niacin gyulladáscsökkentő hatását az is mutatja, hogy amikor a beteg abbahagyta a niacin kezelést, és a vitamin a vizelettel távozott, a tünetek visszatértek. A fájdalom erősödött, és az ízületek rugalmassága csökkent. A vörösvérsejt-süllyedés pedig jelezte a szervezetben levő gyulladás emelkedését. Ha a szervezetbe újra megfelelő mennyiségű niacint juttattak, a gyulladás és a fájdalom mértéke újra csökkent.

Ez az ábra mutatja vörösvérsejt-süllyedés változását.

A gyulladás a niacin hatására csökkent.



A tapasztalat azt mutatta, hogy a kezelések 70-80 éves emberek esetében is sikeresek voltak. Dr. Kaufman kutatásai kimutatták, hogy a niacin nemcsak a gyulladásokat csökkenti, de segíti az elkopott ízületek és porcok visszaépítését.

- Hogyan lett ebből tabletta?


Megállapítottuk, hogy a niacin a C-vitaminnal és más összetevőkkel sikeresen segíti a gyulladások csökkentését és a porcképzést. Kidolgoztam a fontos együtthatókat és azok arányát. Először mindezeket négy külön tablettában kellett bevenni, majd Andrew Szalay biokémikus és gyógyszerész segítségével egy tablettában egyesítettük. A készítmény végül Verebey Joint Support néven került forgalomba az Egyesült Államokban.

- Mi győzte meg arról, hogy ezt a formulát forgalmazni kell?


- Mindenek előtt a sok beteg, akiknek segített, és köszönőlevelek tucatjait írták. Néhány évvel ezelőtt beszéltem erről az egyik magyarországi kereskedelmi televízió műsorában is, ahonnan meglepetésemre megkeresett az ország egyik népszerű riporternője. Miután küldtem a mintadarabokból neki, azt írta vissza, hogy „ez egy csodaszer”, a fájdalmai elmúltak. Mások is ugyanezt mondták, és szorgalmazták, hogy a formulához kereskedelmi forgalomban is hozzá lehessen jutni. Az említett tévéműsor után a magyar nézők megrohamozták telefonjaikkal a szerkesztőséget, hogy kérnek a tablettából. Ma is sokan olyan leveleket írnak, hogy ez az utolsó reményük, hogy valami segítsen rajtuk. Emellett meggyőzött a személyes tapasztalatom: soha nem hagytam abba a sportolást, és egy alkalommal az edzőteremben sportsérülést szenvedtem. A térdízületemben porcleválást diagnosztizáltak, és kijelölték a műtét időpontját. Ehelyett saját niacin formulámat használtam, és hat hét után teljesen fájdalommentes lettem. A műtétet törölték. Ez megmutatta nekem, hogy sok emberen segíthetünk, s valóban segíteni szeretnénk azoknak, akik szenvednek. A forgalmazás mögött nem dollármilliók állnak, a mi marketing stratégiánk arra épül, hogy a tabletta működik és hat.

- Ha ebben csak vitaminok vannak, akkor azokat külön is meg lehet venni a boltban, és ugyanolyan hatást fejthetnek ki, mint az Önök formulája?


- Nem. Egyrészt a mi kombinációnkban évtizedes kutatómunka eredményeként vannak együtt a különböző komponensek, amelyek optimálisan segítik a kívánt hatást. Másrészt ezek arányai fontosak, amelyek mind együtt vannak a tablettában. De ennél is fontosabb, hogy a niacin mellett a Verebey Joint Support sikerének másik titka a védett gyártási eljárás, amellyel készül. A mi formulánkban levő vitaminok nem ugyanolyanok, mint amilyeneket a boltban meg lehet vásárolni. Kevesen tudják, hogy a boltokban található vitaminok nem azonosak az ételben levő vitaminokkal. Az izolált vitaminok felszívódása és hatásfoka sokkal rosszabb.

A Verebey Joint Support gyártási technológiájának feltalálója Adrew Szalay, neves táplálkozási vegyész és gyógyszerész, aki Szentgyörgyi Albert tanítványa volt. Andrew Szalay egész életét annak a problémának a megoldására szentelte, amely Szentgyörgyi professzort is foglalkoztatta, de Szentgyörgyi akkor még nem talált rá megoldást. Szentgyörgyi a harmincas években izolálta paprikából a C-vitamint, azonban azzal a problémával találkozott, hogy a paprikából kivont C-vitamin tiszta formájában nem fejtett ki olyan nagymértékű hatást, mint a paprikában. Annyi paprikát azonban nem lehet megenni, amennyire a kívánt hatás érdekében szükség lenne. Szentgyörgyi professzor tudta, hogy létezik az a segítő anyag, amely a paprikában benne volt, de az izolált C-vitamin nem tartalmazott. Kereste ezt, de nem találta. Andrew Szalay húsz évig tartó kutatás után megoldotta a rejtélyt, amellyel az általa gyártott vitamin ugyanazt a hatást képes kifejteni, mint az ételekben levő vitaminok. A védett eljárás kémiailag egyesíti és kopírozza az élelmiszerekben található vitaminokat és ásványi anyagokat. Ez a gyártási mód segíti a vitaminok felszívódását és megsokszorozza a hatásfokát.

Egy vizsgálat bizonyította, hogy a Szalay-féle eljárással készült vitamin 60 százalékkal jobban szívódott fel, és órákkal tovább maradt a vérben, mint a bolti forgalomban kapható izolált vitaminok. Ezért a Verebey Joint Support nem utánozható, mert a hatásfokát nem lehet megközelíteni. A niacin az ételekben található formájában szívódik fel, és jut be a sejtekbe, ezért sokkal hatékonyabban segíti az ízületi gyulladások csökkentését, mint bármilyen más tiszta vitamin és receptes fájdalomcsillapító. Ez a gyártási technológia növeli a formula árát, de a hatékonyság és a betegek érdekében erről nem mondhattunk le. A Verebey Joint Support ezzel a védett eljárással készül. Ennek köszönhető az is, hogy a kívánt hatás kisebb dózissal is elérhető, mint amennyit Dr. William Kaufman használt. A mi formulánk fokozatos adagolásával ezért elkerülhető a „niacin flush” néven ismert kezdeti bőrpír, mert a szervezet hamar felépíti a niacinnal szembeni toleranciát. A napi 210 mg niacin három napszakra elosztva nem számít nagy dózisnak, így semmiféle mellékhatása nincs.

- A Verebey Joint Supportot használhatják idősek is?


- Természetesen. Sőt, tudományos kutatások kimutatták, hogy az NAD+ és az NADP hiánya okozza a sejtek halálát és az öregedést. Így az öregedéssel járó betegségeket, köztük az ízületi fájdalmakat is. Amikor a Verebey Joint Supportban levő niacin emeli az NAD+ és az NADP koncentrációt a sejtekben, akkor lassítja az öregedést. A niacinnak ismertek más élettani hatásai is: csökkenti a rossz koleszterin, és emeli a jó koleszterin szintjét, javítja a vérkeringést, tágítja az ereket, csökkenti a vérnyomást, segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket, csökkenti az infarktusok kockázatát.

A niacint Amerikában az Alzheimer kór megelőzésére, pszichiátriában a depresszió és a skizofrénia kezelésére is használják. Pozitívan hat az agyműködésre és a mentális képességekre. Mivel a niacin a sejtek anyagcsere folyamataiért felelős, amely a táplálékot energiává alakítja, a tabletta fogyasztói sokkal fiatalabbnak, fittebbnek érzik magukat, lemegy róluk az állandó fáradtságérzés. Sportolóknak feltétlenül ajánlott, a sportsérülések enyhítését segítheti. Zenészeknek szinte nélkülözhetetlen, mert a hangszeres játék ugyanazokat az ízületeket koptatja. Nemcsak betegeknek, hanem megelőzés céljából fiataloknak és egészségeseknek is ajánlott, mert segíti a sejtek és más biológiai funkciók működését.

- Miért fontos Önnek, hogy a magyarországi emberek is tudomást szerezzenek a vitaminkombináció forgalomba kerüléséről?


1956-ban jöttem el Magyarországról, és úgy érzem, ennyivel tartozom a hazámnak. Szeretnék segíteni a honfitársaimon, mert a hozzám írt leveleikből megértettem, hogy az életformából adódóan Magyarországon talán még több ízületi betegségtől szenvedő ember van, mint Amerikában. Sokan várták, hogy a tabletták forgalomba kerüljenek, és nem tudjuk értesíteni őket, csak a nyilvánosságon keresztül. Ez a készítmény elsősorban az amerikai piacra készült, és szállítunk a világ minden pontján élő megrendelőknek. De különleges érzés tölt el bennünket, ha egy magyar emberen segíthetünk. Ezért arra kérjük azokat, akik értesülnek a tabletta forgalomba kerüléséről, hogy tájékoztassák erről ismerőseiket, akiknek hasonló problémáik vannak.

- Ön régen elkerült Magyarországról, sokan nem ismerhetik Önt. Mondana magáról néhány szót?


- Mint említettem, 1956-ban jöttem el Magyarországról, előtte első osztályú vízilabda játékos voltam. Amerikában háromszor nyertem amerikai bajnoki címet a New York Athletic Club vízilabdacsapatával. Amerikában fiziológiából és molekuláris biológiából diplomáztam, az orvosi egyetemen gyógyszerészeti és biokémiai doktorátust szereztem. A szakdoktori vizsgát neurológiából tettem le. Azután 15 évig orvosi kutatómunkát végeztem, amelynek legfontosabb eredményei az epileptika elleni orvosságok vérszintje és a toxikus komplikációk összefüggéseihez kapcsolódtak. A narkotikus drogok analitikai vizsgálatának profilját tanulmányoztam, több mint száz tanulmányt publikáltam. New York Állam Orvosegyetemén a függőséget okozó drogok és az alkohol pszichológiai hatását kutattam és tanítottam. 1989-ben kineveztek New York állam toxikológus tiszti főorvosának.

A 9 milliós város valamennyi tesztlaboratóriumát irányítottam, felügyeletem alá tartoztak a függőséget okozó drogok, az alkohol, a környezetvédelem, a víz és a levegő tisztaságának vizsgálata és a teljes élelmiszervizsgálat. Számos találmányom van, köztük az a metódus, amelynek segítségével a gyermekek ólommérgezését egy csepp vérből pontosan meg lehet állapítani. Így kevesebb vérvételre van szükség és nem okoz annyi fájdalmat a gyerekeknek. Több, mint 600 perben adtam igazságügyi szakértői véleményt. Ma is több laboratórium igazgatója vagyok. Tavaly az életművemért Lincoln-díjjal tüntettek ki. Szakmai munkám egyik legfontosabb része a reuma és más ízületi betegségek mellékhatások nélküli kezelése. Ebből jött létre a Verebey Joint Support étrend-kiegészítő vitaminkombináció, amely több évtizedes kutatómunka eredménye, és sok millió ember életét könnyítheti meg az egész világon. Ma is sportolok, két fiam is aktív sportoló, egyikük híres baseballjátékos volt, ma egy lízingcég tulajdonosa. Másik fiam New Jersey teniszbajnoka, professzionális tenisztréner. Tanítványai a US Openen és más nemzetközi versenyeken szerepelnek. Feleségem Brooklynban született, ma is aktív versenytáncos.

- Hogyan juthatnak hozzá a magyarországi betegek ehhez a készítményhez?


- A Verebey Joint Support amerikai termék, Amerikában forgalmazzák, Magyarországról jelenleg csakonline rendelhető meg. Itt találnak az érdeklődők magyarul is további információkat. Akinek nehézségei vannak az online megrendeléssel és fizetéssel, természetesen segítséget kérhet emailben is a ludmanfit@ludmanfit.com címen.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.5/5 (32 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +17 ( 47 szavazatból)
Reménység az ízületes betegeknek, 3.5 out of 5 based on 32 ratings

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Amerikai magyar segítség az ízületeseknek 2014. június 19. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos