Ronai and Ronai
AMERIKAI

Vendéghy Kornél: Egy kérdés az ellenzékhez 2014. május 8. csütörtök 13:22

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Kedves ellenzék!

Sok tanulmány, elemzés, vélemény látott napvilágot a 2010 óta tartó ellenzéki időszakotokról, mégis feszül bennem egy kérdés, amelyre mindeddig nem találtam választ. A kérdést mind a ti, mind a szavazóitok számára alapvető fontosságúnak tartom, a válaszotokat pedig sorsdöntőnek.

Szóval a kérdésem:

Mi az, amit már nem tűrnétek el?

Az el nem tűrésen nem azt értem, hogy írtok egy dörgedelmes cikket, két hétig nyavalyogtok vagy csúnyán néztek. Az el nem tűrésen azt értem, hogy ennek a valaminek minden erőtökkel ellenálltok, és ebbe tényleg mindent beleértek, a parlamentből való kivonulástól az utcai politizáláson át akár a fizikai ellenállásig. Tehát olyasmire gondolok, amit semmi áron nem tűrnétek el. (Fodor Gábornak nem kell válaszolnia; ez komoly kérdés, nem szeretnék viccet csinálni belőle.)

Mondanék néhány lehetőséget, hogy könnyebb legyen válaszolni.

Ez a valami lehet például:

- az ország legitim alkotmányának puccsal való eltörlése

- az ország demokratikus intézményeinek, berendezkedésének megsemmisítése

- a szabadságjogok lábbal tiprása

- a nép megfélemlítése

- az ország kiárusítása

- a maffia államhatalommá tétele

===============

- személyes vagyonotok elkobzása

- bebörtönzésetek

- családtagjaitok üldözése

- családotok nőtagjainak megerőszakolása

- kivégzésetek

. . .

Az elválasztó sor oka az, hogy a felette lévő dolgokat eltűrtétek, sőt, most már fel is esküdtetek rá (bocs, de a DK-féle „eskü-kiegészítés” röhej), tehát ezek nem valódi válaszlehetőségek. Én ugyan korábban azt gondoltam, hogy ezek egyikét sem szabad eltűrnie egy ellenzéknek, de bebizonyítottátok, hogy tévedtem.

Az elválasztó sor alatti lehetőségek tudatosan durvák; azért kínáltam fel, hogy könnyebben kiderüljön, hol a tűréshatárotok, ha van egyáltalán.

A lista tehát csak példa, bármi egyebet is megnevezhettek tűrhetetlenként.

Amíg gondolkodtok:

Ha arra juttok, hogy csak egy személyetekre irányuló támadás esetén állnátok ellen (vagy akkor sem), akkor pontosan annyit értek (vagy annyit sem), mint bárki más ebben az országban; akkor nem politikusok vagytok, pláne nem ellenzékiek, hanem csalók, szélhámosok, akik csalárd módon ellenzéki politikusnak adjátok ki magatokat és visszaéltek választóitok bizalmával.

Ha arra juttok, hogy tényleg van legalább egy dolog, ami nem személyes és amit semmiképpen nem tűrnétek el, akkor gondoljátok végig, hogy ennek a dolognak van-e köze az ellenzéki politizáláshoz.

Ha nincs, akkor nem politikusok vagytok, pláne nem ellenzékiek, hanem csalók, szélhámosok, akik csalárd módon ellenzéki politikusoknak adjátok ki magatokat és visszaéltek választóitok bizalmával.

Ha van, akkor lenne egy utolsó kérdésem: az elválasztó vonal feletti dolgok miért nem voltak tűrhetetlenek?

Nem kell nyilvánosan válaszolnotok, nekem elég, ha csak magatoknak válaszoltok, de akkor vonjátok is le a konzekvenciákat.

A választóitoknak, de a nép egészének is joga van tudni, hogy mire számíthat tőletek és mire nem.

Üdvözlettel

egy volt szavazótok,
aki most először nem szavazott,
mert nem voltatok méltók a szavazatára

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (43 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +93 ( 109 szavazatból)
Vendéghy Kornél: Egy kérdés az ellenzékhez, 5.0 out of 5 based on 43 ratings

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos