Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Legitim az Orbán-rendszer 2014. április 6. vasárnap 23:15

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Legitim az Orbán-rendszer

Érthetetetlen, miért lep meg bárkit ez a választási eredmény. Ennek a választásnak az eredményét már két évvel ezelőtt ismertette az Amerikai Népszava. Nem is lehetett más a vége. Fél éve írjuk, hogy aki mást mond, az hazudik. Igazunk volt mindenben, nem lett volna szabad belemenni, és belevinni az egész országot ebbe a hamis vereségbe. Az alkotmányos rend megdöntése miatt bojkottálni kellett volna az egész rendszert. Ezt tette minden polgár kötelességévé a demokratikus Alkotmány. Ez lett volna az egyedül jogszerű, tisztességes és az Orbán-rendszert megbuktató stratégia. Hazudtak, akik könnyű álmot ígértek, és rövidebb úttal hitegették a népet, mint az egyenes.

Most bebetonozták Orbánt minimum húsz évre. Az ellenzék mindent veszített, és semmit nem nyert, pontosan úgy, ahogyan azt az Amerikai Népszava (amelyet ezért válogatott jelzőkkel illettek) megírta. Semmit nem nyert az ellenzék a pénzen kívül, mert azt ne felejtsük el, hogy a gyávaságon kívül még a pénznek volt itt meghatározó szerepe, a többi duma. Aki szavazott, mindenki Orbánra szavazott, mert mostantól ugyan nem legális, de legitim az Orbán-rendszer. Az ellenzék már nem az Orbán-rendszer ellenzéke, hanem a rendszer része. Orbán Viktor fizetett alattvalói.

Nem gondoljuk, hogy bárki belátja a tévedését, beismeri a hazugságát, és elismeri az igazságot, amit minden tisztességes ember előre láthatott. A hazudozás folyatódik, a mellébeszélés világcsúcsokat dönt majd, hibás lesz mindenki, csak azok nem, akik eladták a pártfinanszírozásért és néhány képviselői helyért a demokratikus Alkotmányt, a köztársaságot, a jogállamot és a demokratikus alkotmányos rendet. Az Audi-kulcsok átvehetők Orbán Viktornál.

Természetesen nem örülök annak, hogy igazam lett, mert nem azért írtam tucatszám cikkeket, hogy igazam legyen, hanem azért, mert előre láttam ezt a katasztrófát, és azt szerettem volna, ha elkerüli az ország ezt a megsemmisülést. De azért annyi engedtessék meg nekem, hogy elmondjam: bizony, szóról szóra úgy történt minden, ahogyan ezt évek óta folyamatosan megírtam. Orbán Viktor volt olyan kedves, hogy szinte szóról szóra azt mondta el a győzelmük után, amit előre megmondtam. Ezt két okból is mondjuk el: egyrészt azért, mert rajtam kívül ezt senki más nem fogja elismerni, és én is csak addig mondhatom ezt anélkül, hogy azonnal elmebetegnek, idiótának és kártékony hülyének nevezzenek (akinek elgurult a gyógyszere), amíg a valósággal való szembenézés sokkolja azokat, akik összevissza hazudoztak az ellenzéki győzelemről itten. Amint egy kicsit felocsúdnak, majd folytatják tovább az eddigi ámokfutásukat, de szerencsére nem nekem kell bebizonyítanom, hogy mennyire tisztességtelenek, bebizonyítja ezt majd nekik az élet.

A másik ok, amiért szeretném felidézni, hogy mindenben igazam volt, az Amerikai Népszava gyalázóinak pedig semmiben nem volt igazuk, mert akik megbuktak, még nem is aludtak rá egyet, de már jelentkeztek, hogy nekik kell új baloldalt felépíteniük. Bajnai Gordon is “új baloldali alternatíva megteremtéséről” beszélt, ahogy hallom, a Facebookon is mozgolódnak a “mértékadó értelmiségiek”, akik ennek az antidemokratikus “összefogásnak” a létrejötténél bábáskodtak, hogy “a nulláról kell felépíteni egy új baloldalt”. Nem hiszek a szememnek. Meg sem várják, hogy néhány nap alatt elfelejtse a tömeg, hogy mit mondtak még egy nappal ezelőtt, mivel kábították a balliberális népet, és máris úgy jelennek meg a színen, mintha ehhez a megsemmisítő erejű, kivégzéssel azonos értékű, katasztrofális vereséghez semmi közük nem lenne. Mintha itt csak ők alakíthatnának “új baloldalt”, akik eddig is elszívták a levegőt, és betöltötték a rendelkezésre álló teret.

Nos, a “kormányváltó erők” megmutatták, mit tudnak, megmutatták, mennyire fontos nekik az Alkotmány, megmutatták, mennyit érnek, megmutatták, mire képesek. A következő négy évet még kihúzhatják a parlamenti melegedőben Orbán mihaszna picsinkutyáiként, de amúgy: távozzanak! Mesterházy, Gyurcsány, Bajnai, Fodor, és az egész erkölcstelen, romlott, leszerepelt, hiteltelen társaság takarodjon! És ez a legfinomabb szó, amit erre mondani lehet. Becsapták a baloldali választókat, hazudoztak nekik, hitegették őket olyasmivel, amiről egy Amerikában levő félnótás is, mint amilyen én vagyok, tudhatta, hogy szemenszedett hazugság. Ők ezt Budapestről nem látták. Ha ehhez ész kell, és nem egy szemernyi tisztesség, akkor követelem, hogy kiáltsanak ki Magyarország legokosabb emberének, mert egyedül olyat tudtam, amit rajtam kívül senki nem ismert fel. De ha ehhez nem ész kellett, csak egy szemernyi tisztesség, akkor ezekről az emberekről kiáltsák ki Budapesten, hogy hazugok, hiteltelenek, korruptak.

Ezek az emberek már ne tervezzék az “új baloldal” létrehozását. Magyarországot megverte az Isten a felcsúti focistával (egyébként az ország megérdemelte, mindazzal együtt, ami ezután következik). De Magyarország jövője szempontjából most már nem ő jelenti a legnagyobb veszélyt, hanem ez az áruló, hazug, hamis, kétszínű ellenzék, a sajtójával és a holdudvarával együtt, amely nem akar eltűnni. Nem akarja megérteni, hogy a fasiszta diktatúra miattuk jöhetett létre, miattuk maradhat, és addig lesz, amíg ők vannak. Jó lenne, ha megértenék végre, hogy egy ország természetes öntisztuló képessége így működik: amikor egy társadalmi réteg megromlik, elkorcsosul, jön egy diktatúra, amely eltakarítja. Az a bűzlő, rothadt, belterjes szellemiség, amely az ATV-ből és a Klubrádióból is árad, amely összevissza mórikál, hazudozik, mutatja ennek a bagázsnak a romlott voltát. Egy egyenes és igaz mondat nem jön ki a szájukon. Ez a szellemiség uralta, irányította és kormányozta az “ellenzéket” ebbe a katasztrofális vereségbe, amely liberálisnak mondja magát, de nem enged pluralizmust a baloldalon sem. Aki nem áll be a sorba, annak vége, ezért mindenki próbál alkalmazkodni. Akik felvetették a bojkott gondolatát, azok is meghátráltak, mert nem vágott bele a gondolatuk ennek a mindent leuraló társaságnak a koncepciójába. És ezek most magukkal rántották az egész országot. Hozzájuk képest az Amerikai Népszava egy intellektuális és morális magaslat, a szabadság fénylő csillaga a maga nyomorával együtt.

Az igazi veszély ezért most már nem Orbán, hanem ők. Ennek oka pedig éppen az, hogy megfojtanak mindent. Nem lehet Pesten egy plurális baloldali, liberális élet, ahol egyenrangú nézetek versenyezhetnek egymással, mert aki nem áll be a sorba, ezek morálisan kivégzik. Orbán olyan, amilyen, teszi a dolgát. De ha ezek nem távoznak, és ők adják elő megint a “baloldali megújulást”, akkor ez az ország megásta a sírját, és saját magát emészti fel. Miért nem vonják le a következtetéseket a választási vereségből? Melyik pártelnök mondott le egy ilyen vereség után? Mindenhol azt mondanák, hogy fogják be a szájukat, tegyék zsebre a pénzt, ami ezért az árulásért jár, és jelentsék be már a ciklus elején, hogy miután eljátszották őfelsége ellenzéke szerepét, visszavonulnak a közélettől.

Mindennek oka nem az előre látható választási vereség, hanem az Alkotmány elárulása. Ha nyertek volna, akkor is árulók lennének, mert legitimálták az alkotmányos rend megdöntését. A felelősségük nem az, hogy nem nyertek egy fasiszta diktatúrával szemben, hanem az, hogy legitimálták a rendszerét. Semmibe vették az Alkotmányt, tudomásul vették a demokratikus rend megdöntését, és a választási kampányban még olyan nevet is választottak maguknak (“kormányváltók”), amellyel azt üzenték országnak és világnak, hogy semmi baj nincs a rendszerrel, nem akarják az Orbán-rendszert megdönteni, csak a rendszeren belül szeretnék a kormányt leváltani.

Csakhogy a demokratikus érzelmű magyaroknak a rendszerrel van bajuk. Ám ők arra akarták rávenni őket, hogy szavazzanak a rendszerre, csak azon belül egy másik kormányra. Készek voltak arra is, hogy az Orbán-rendszer keretein belül kormányozzanak, csak ne kelljen konfrontálni, ne kelljen az igazat kimondani, ne kelljen kijelenteni, hogy itt bűncselekmény történt, Orbán bandája erőszakkal megdöntötte az alkotmányos rendet, és eltörölte a jogállami alkotmányt. Azok sodorták ebbe a katasztrófába Magyarországot, akik a fasisztákkal való kiegyezést keresték, akik meg akartak élni a rendszeren belül, akik kezdettől fogva abban reménykedtek, hogy konszolidálni lehet a rendszert, és meg lehet egyezni Orbánnal az erőforrások újabb megosztásáról. Ha kisebb rész jut nekik, akkor is. Ez a korrupt gondolkodás vezetett idáig, ez vezette bele az országot, hogy legitimációt adott egy diktatúrának. Szégyelljék magukat, és tűnjenek el végre. Vigyék a piszkos pénzüket, amit Orbántól kapnak “költségvetési támogatás” és “képviselői fizetés” címén a hazaárulásért, és távozzanak. Az egész bagázs, a lakáj újságíróikkal együtt. Akik ebben részt vettek, akik erre buzdítottak, gyakoroljanak végre önkritikát, és ne akarják irányítani a liberális közvéleményt. Nem lehetne, hogy a “mértékadó értelmiségiek” is visszavonulnának most már, és nem érreznék kötelességüknek, hogy megmentsenek minket? Mondjuk, az összes giccses, patetikus és sznob petíció állandó első tizenöt aláírója, nem tenné meg, hogy elhúz végre a francba?

Mindent elmond erről az öntelt, belterjes, romlott balliberális értelmiségről, hogy az elmúlt négy év alatt kitüntetgették egymást, a másod- és harmadvonalban mindenki kiad egy kamukönyvet, jól keres vele, sztárok és celebek a ballib újságíró üdvöskék, aztán ennyit ér minden, amit csináltak. Egyetlen ember nem akadt ebből a sok ünnepelt kiválóságból, aki megmondta volna, hogy mi lesz ennek a vége. Ünnepeltetik magukat, közben hazudnak, hazudnak és hazudnak, manipulálják az embereket. Egy demokrata nem hagyja eltörölni az Alkotmányt. Nem hagyja megdönteni az alkotmányos rendet. Nem sumákol arról, mit ír erről a Büntető törvénykönyv. Orbánt nem választáson kell legyőzni (egyébként nem is lehet), hanem bíróság elé kell állítani. Ez egy bűnszervezet, az Alkotmány elleni legsúlyosabb bűncselekményeket követték el. Emlékszünk még Schmitt Pálra, mi mindent írkált alá? Gyurcsány most mondja, hogy illegitim volt a választás? Tegnapig, Ferikém, tegnapig. Most már nem az, mert te a haverjaiddal együtt legitimáltad. Most már nem illegitim. És ezzel a nyakunkba öntöttétek úgy a szart, hogy húsz évig nem lesz hazánk. Felfogtad?

Orbán jól összefoglalta, mi történt. Nem hinném, hogy Orbán az Amerikai Népszava olvasója lenne, de szó szerint elmondta azt, amire két éve folyamatosan figyelmeztetünk: “a nemzeti együttműködés elsöprő támogatást kapott”, mondta, és most jön a lényeg: “ezzel az elmúlt négy év vitáit a választók egyértelműen lezárták”. Ponyimájes? Felfogtátok végre, hogy ezt a választást azért tartották nektek, hogy Orbán ezt a mondatot kimondhassa? Ez a választási eredmény legitimálja az alkotmányos rend megdöntését, az összes alkotmányellenes törvényt, igent mond a sajtószabadság orbáni értelmezésére, az iskolák államosítására, a magyar gyermekek szellemi megcsonkítására. Mindenre. Hitelesítette a magáról mit sem tudó magyar nép, és ehhez a hitelt a tényleges ellenzék részvétele adta. Ezért ti vagytok a felelősök. Most már megkérdőjelezhetetlen, hogy ami itt van, az legitim, az a nép akarata, minden vitás kérdés lezárva. Orbán megköszönte azoknak, akik hittek az ellenzék hazugságainak, hogy elmentek szavazni. Miért? Azért, mert mint mondta, ezzel “kiálltak a magyar demokráciáért”. Mostantól egy szavatok nem lehet erre a “demokráciára”, amelynek elfogadtátok a szabályait. A pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el!

Végre valaki más is leírja, ezért hadd idézzem Zsebesi Zsolt cikkét a gepnarancs.hu-ról: “Mesterházy, Bajnai és Gyurcsány egy amatőr idióta módján hozta a választási részvételt, hogy Orbán és a Fidesz a világ elé tárhassa: Magyarországon a demokrácia működik, az emberek szabad és demokratikus módon nyilvánították ki a véleményüket, és nagy többséggel Orbán Viktort akarják látni az ország élén még négy évig, ha nem tovább, ahogy ezt már korábban megírtuk. Gratulálunk ehhez a korszakos baromsághoz és politikai bűncselekményhez, amivel sikerült megcsalni több százezer lelkes és a demokráciának elkötelezett magyar szavazót. Két évvel ezelőtt is nyilvánvaló hazugság volt a nyerési esély, az, hogy ilyen körülmények között is érdemes hadra fogni az embereket és csatába vinni, ahol a vezetőik csak lemészároltatják őket.”

Ennél szebben nem lehetne megfogalmazni. Arról a kilátástalanságról, reménytelenségről és depresszióról nem beszélve, amit ez okozott. Ha valódi ellenzék lenne, amely nem osztozni akart volna a diktatúra bevételein, hanem ragaszkodik a jogállamhoz, az Alkotmányhoz, és követeli az alkotmányos rend helyreállítását, és a bűnözők felelősségre vonását, akkor itt állna most Orbán, mint egy pojáca, ugyanekkora választási győzelemmel, amelyet 600 milliós fejpénzért alakult kamupártok ellen ért el. S a demokraták lélekben erősen követelnék, hogy szűnjön meg az Európai Unió első fasiszta állama. Ehelyett ti, kedves barátaim, akik velem élcelődtök, és engem hülyéztek, belenyomtátok a teljes ellenzéket ebbe a megsemmisítő vereségbe, és olyan helyzetbe hoztátok, hogy többé nem ejtheti ki a száján, hogy “fülkeforradalom”, “NENYI”, “NER”, “sajtószabadság”, “felekezeti jogegyenlőség” stb., mert ezeket ők most mind legitimmé és törvényessé nyilvánították a ti választási részvételetek miatt. Ott áll a pojáca, de a győzelme valóságosnak tűnik, és senkit nem érdekel utólag, hogy nem is lehetett volna legyőzni, mert ez a rendszer arról szól, hogy a “haza nem lehet ellenzékben”, és ő a haza. Ezt ti most szentesítettétek.

Gratulálunk Orbán Viktor rendszeren belüli ellenzékének. Amikor megkapják a parlamentbe jutott pártoknak járó “költségvetési” támogatást a vezírtől, mindig jusson eszükbe, hogy ezt a köztársaság, a jogállam, az Alkotmány elárulásáért kapták. Amikor felveszik a képviselői fizetésüket, mindig jusson eszükbe, hogy ez a hazaárulásért kapott júdáspénz. Ez akkor is így van, ha sikerül újabb szemfényvesztéssel elhitetni a csodákra váró, nem túl okos balliberális maradékkal, hogy ennek az ellenzéknek bármi köze van a demokráciához, a jogállami normákhoz, a szabadsághoz. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a Gyurcsány által agyondicsért Mesterházy micsoda baromságokat beszélt, milyen antiliberális, antidemokratikus és piacellenes programot hirdetett. Ez az igazi kataszrfófa, nem az, hogy elkergettek benneteket oda, ahova valók vagytok. Ennek az ellenzéknek az igazi jelképe az a Fodor Gábor, aki semmit és senkit nem képvisel, életében nem dolgozott, és nemlétező (liberális!) pártja élén beül a diktatúra parlamentjébe. Egy munkanélküli helyzete megoldódott. Pedig mehetett volna közmunkásnak is.

Magyarországot odadobtátok a bűnözőknek. Valóban politikai bűncselekmény, amit elkövettetek (szerintem a büntetőjogi felelősség is megállna egy igazi demokráciában, de olyan demokrácia soha nem lesz Magyarországon). A diktatúra durvulni fog, konszolidációra ne számítsatok, mert a történtek után Orbánnak szabad kezet adtatok. A felelősségetek ma még beláthatatlan azért, ami a következő évtizedekben történik. Azt még el sem tudjuk képzelni, mi minden történhet. Bevezetheti akár a királyságot, királlyá is koronáztathatja magát. De az is lehet, hogy egyből Ráhel lesz a királynő. Nevettek? És azt gondoltátok volna 2010-ben, hogy mi lesz itt négy év múlva?

Mindenre felhatalmazást adtatok azzal, hogy engedtétek az alkotmányos rend megdöntésének felelőssége alól kibújni. Ez az a pont, amelyen meg lehetett volna állítani. A legitimáció hiánya ellehetetlenítette volna a rendszerét. Hazugságok és mellébeszélések az ellenérvek. Ti ezt elmulasztottátok. Ezért nem vagytok már ellenzék, csak kollaboránsok. Ha még nem látjátok, akkor is így van: a múlt vagytok. Ti eljátszottátok a szerepeteket. Demokrata nem hibáztathatja a szavazót.

Magyarországnak annyi. Köszi, srácok! Klasszak vagytok!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (93 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +75 ( 129 szavazatból)
Bartus László: Legitim az Orbán-rendszer, 4.0 out of 5 based on 93 ratings

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Orban : Köszönjük a valasztoknak, az összes valasztonak, nemcsak azoknak, akik a fideszre szavaztak, mert a «demokraciara» szavaztak. Értsd : sikerült mindenkit becsapni, a valasztok segitettek a redszert elfogadtadtni o mely demokratikus modon. Az összefogas partiaknak a vezér külön megköszönte, van is mit!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (54 szavazatból)
  2. Várjuk, hogy hogyan fogja letenni a köztársaságot eláruló parlamenti ellenzék az esküt Orbán klerikál-fasisztoid Alaptörvényére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (70 szavazatból)
  3. Orbán: a választás eredménye pontot tett az elmúlt 4 év vitatott kérdéseire.
    magyarul: a klerikál-fasisztoid Alaptörvény gránitba foglaltatott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (57 szavazatból)
  4. Bajnai egyetlen szóval sem említette a beszédében, hogy van-e stratégiája Orbán rendszerének lebontására. Mindössze a kormányoldal médiafölényét kifogásolta, és kijelentette, hogy Orbán nem érdemel gratulaciót. Na ez utóbbit legalább helyesen látja. Ennyi. Megy ő is letenni az esküt a parlamentbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (43 szavazatból)
  5. Most mi lesz ? DDD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (31 szavazatból)
  6. Tisztelt Olvasóink,

    tájékoztatjuk Önöket, hogy ennél az írásnál megszüntettük a hozzászólás lehetőségét, ahogyan hamarosan az egész Amerikai Népszaván megszűnnek a kommentek. A mindent igazoló választás után az Amerikai Népszava nem szórakoztatja tovább az amerikai magyarok pénzén az Orbán-rendszer ellenzékének híveit, és nem kíván itt felületet adni a továbbiakban azoknak a nézeteknek, amelyek idevezettek. Az Amerikai Népszava heteken belül visszatér eredeti profiljához, kizárólag az amerikai magyaroknak készülő nyomtatott lap egyes cikkeit publikálja majd, híreket nem közlünk. Az ellenzéki párthíveket szórakoztassák a parlamentbe jutott ellenzéki pártok az Orbán Viktortól kapott saját pénzükön. Az Amerikai Népszava nem nyit vitát a demokratikus Alkotmány és a jogállamiság normái fölött.
    Az Amerikai Népszava online nem zár be, hanem az eredeti funkciójának megfelelően visszatér a nyomtatott hetilapunkban megjelenő publicisztikák közléséhez, és sok más orgánumhoz hasonlóan megszünteti a kommentelés lehetőségét. Köszönjük a megértésüket.
    A Kiadó

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (169 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos