Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Gordon 2014. április 10. csütörtök 3:44

  • Hozzászólások(45)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Gordon

Minden tisztelet Bajnai Gordoné, aki ezúttal is bebizonyította, hogy semmit nem a pénzért, nem a hatalomért tett. Nem megélhetési politikus, nem a politika játéka és az adrenalin érdekli. Sok hibát elkövetett, rossz embereket választott maga mellé, de ez a közeg alapvetően nem az ő világa volt. Bajnai Gordon érzékeny, finom ember, nem iszapbirkózáshoz való. Bárányként téblábolt az előtte és mögötte álló farkasok között. Elképesztő hibákat követett el, de soha nem lehetett igazán haragudni rá, mert a tisztessége és az embersége, az őszinte szándéka soha nem volt kérdéses számomra. Inkább sajnáltam, hogy senki nincs, aki vigyázna, vagy vigyázni tudna rá.

Azt hiszem, Bajnai Gordon fellélegzett, amikor a választások véget értek. Ezzel a vesszőfutása is véget ért. Kényszerpályára került, nem tudott kiszállni, de becsülettel végigcsinálta, amit el sem kellett volna kezdeni. Legalábbis, ami  a választásokat illeti. A legkiválóbb döntést hozta, hogy nem esküszik fel Orbán illegitim és jogilag semmis alaptörvényére, nem vonul be díszletnek a parlamentbe. Nem tesz úgy, mintha. Tiszteletre méltó döntés, és azt hiszem, Bajnai Gordon most tér vissza önmagához. Ahhoz az emberhez, aki volt, mielőtt hagyta magát felelőtlen emberek által belehajtani olyanba, ami csak így végződhetett. Remélhetőleg tanul belőle.

Biztosan kell egy kis idő, amíg Bajnai Gordon feldolgozza az elmúlt két évet. Csak bízhatunk abban, hogy egyszer megérti, mekkora hiba volt az Orbán-rendszer törvényességét elismerni, aztán még egy csaló választáson legitimálni is. Ez azért is jó lenne, mert biztos vagyok abban, hogy eljön még Bajnai Gordon ideje. Ez nem volt az. De ha kívánhatunk valami jót Magyarországnak, akkor csak azt kívánhatjuk, hogy ilyen habitusú emberek vezessék. Bajnai Gordon megbecsült, hasznos és sikeres államférfi lenne minden olyan országban, ahol a demokráciáért nem kell ketrecharcot vívni, kordont bontani, ahol intelligens és finom emberek intézik egy ország ügyeit.

Egy ország nem sok olyan emberrel rendelkezik, aki alkalmas a vezetésre. Ezek az emberek ajándékok, akiket intelligensebb népek megbecsülnek. Bajnai Gordon minden tévedésével és hibájával együtt nagy érték és nagy ajándék ennek az országnak. Bízzunk abban, hogy még eljön egyszer az olyan emberek ideje, mint ő. És bízzunk abban, hogy a hátralevő időben politikailag és ideológiailag is fejlődik, hogy jobban megértse, kik veszik körül, milyen érzelmek mozgatják azt az országot, amelyet vezetni kellene. Megtanulja megkülönböztetni Bibó Istvánt és Mindszenty bíborost.

Bajnai Gordon második színrelépése óta meghozta az első jó döntését. Ez az első biztató jel a katasztrofális választás után. Ez azt mutatja, hogy nem mindenki adja el magát. Lehetne így is. Nem mindenki hitelteleníti magát az Orbán-rendszer parlamentjében. A jelenlegi garniturából marad egy politikus, akit politikailag nem végez ki a következő négy évben a felcsúti diktátor.

Bajnai Gordonnak igaza van. A rendszer igazi ellenzéke a parlamenten kívül lesz, amikor lesz. Akik most bemennek a parlamentbe, azoknak végük. Ő most egy nagy lépést tett afelé, hogy a leendő ellenzék tagja lehessen. De ahhoz fel kell dolgoznia az elmúlt két évet, és meg kell értenie, mi vitte a társait és az egész hivatalos ellenzéket Orbán csapdájába. Kimászhat a gödörből, amelyben felnyársalva ülnek Mesterházyval és Gyurcsánnyal az élen azok, akik megsemmisülésre várnak.

Bajnai Gordon túlélheti. De még egyszer ilyen hibákat nem követhet el. Kívánunk neki minden jót, és sok sikert a további politikai pályafutásához, a magánélethez és a civil tevékenységéhez. Ha a pártja a parlamentben marad, és ő az igazi ellenzéket keresi, akkor a pártjától hamarosan el kell szakadnia. Ha nem teszi meg, nem sokat ér a mostani döntése.

Mindent elárul a többiekről, hogy ő volt egyedül, aki az egyetlen tisztességes döntést meghozta. Méltatlanok hozzá azok is, akik a parlamentbe tartó “ellenzéket” követik, vagy ezek után akár csak szóba állnak velük.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (74 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +94 ( 128 szavazatból)
Bartus László: Gordon, 4.6 out of 5 based on 74 ratings

  • Hozzászólások(45)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

45 Reader’s Comments

  1. Tájékoztatjuk kedves Olvasóinkat, hogy a zökkenőmentes profiltisztítás jegyében még április 15-ig lehet kommentelni, minden addig megjelenő cikk után 1 napig. Április 15-e után a magyarországi hírek és a hozzászólások megszűnnek, az AN ezzel fejezi ki elhatárolódását az ellenzéktől, híveiktől, és attól, amit az Orbán-rendszer legitimációjával elkövettek. Április 15-e után a nyomtatott hetilapban megjelenő publicisztikák kerülnek csak fel az online felületre. Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -26 (66 szavazatból)
  2. Admin!
    .
    A fürdővízzel együtt a gyereket is?
    .
    „… a magyarországi hírek és a hozzászólások megszűnnek, az AN ezzel fejezi ki elhatárolódását az ellenzéktől, híveiktől, és attól, amit az Orbán-rendszer legitimációjával elkövettek.”.
    .
    Hogy ez így helyes – azt nem tudom. Lehet, hogy így helyes és nincs más megoldás. Nem tudom. A magyarországi hírek is megszűnnek? – nem tudom.
    .
    Itt messze nem mindenki volt ellenzéki. Nem mindenki volt az ellenzék híve. Sokan – de legalább is többen – voltunk, akik éppenséggel (olykor nagyon is karcosan) hangot adtak mindenféle kollaborációs megnyilvánulás ellen.
    .
    Liberális demokraták voltunk, akként is viselkedtünk, azok is maradunk, világnézetünk alapjaiban megegyezett az AN szellemiségével, ezért összességében egy értékközösséget alkottunk. Amelyet most a széthullás fenyeget.
    .
    Nincs más megoldás?
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +78 (88 szavazatból)
  3. Esetleg egy zart forum vagy membership site, ahova csak meglevo tagok ajanlasaval lehet regisztralni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (27 szavazatból)
  4. @Gazsi Bacsi. Hát ja! Legyen az élcsapat! Tetszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  5. Kedves Oldster,

    itt most lezárult egy korszak. http://nepszava.com/2014/04/velemeny/bartus-laszlo-lezarult-egy-korszak.html

    Az AN megtette, amit megtehetett. Az igazi ellenzéknek majd létrejönnek új formák. Ez már nem egy újság feladata. Az AN csak így tudja kifejezni az elhatárolódását, ami ezután jön, az nem feladata. A többi benne van a fenti cikkben. Az AN visszatér eredeti profiljához, továbbra is olvashatók lesznek itt a nyomtatott lap publikációi. Szeretettel látjuk olvasóinkat akkor is, ha nem lehet többé itt kommentelni. Köszönöm a megértést és az eddigi megtisztelő figyelmet. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (37 szavazatból)
  6. Bajnai?
    Egy reménység volt, amikor beszállt a politikába.
    Aztán meg rettenetes csalódás.Nem mérte fel a kvalitásait, mert hogy szakembernek nagyon jó, de politikusként ebben a magyar környezetben életképtelenné vált.
    Nem látta kik a szereplők?
    Nem tapasztalta addig is azt a pusztai tahóságot, ami magasabb körökben dívik a politikusi elit körében?
    Hiába vannak jó ötletei, ha mint embert be hagyja vinni magát a zöld erdőbe!
    Most kiszállt. Becsülöm érte.
    Ő már nem tesz hamis esküt. De a többiek igen! És soha nem fogják neki megbocsátani, hogy tudott tisztességes maradni, amikor ők lealjasultak,és ehhez nevüket adva még esküt is tesznek!
    Szégyen országgá tett bennünket a kormány az ellenzékével együtt, megtévesztve több millió embert.
    Kérdés ezek után, hogy ha túl is éljük a következő árulásokat, azt hogyan tesszük?
    Megtörve bár, de rendületlenül,amihez hitet ad a belső tartásunk,vagy megroppant gerinccel, amibe vitte a politika a szavazással több millió embertársunkat?
    Közöttük is vannak jó szándékú józanok, akik hitték hogy jót tesznek, bár nem értettek egyet a választással.
    Bajnai levonta a konzekvenciát. Követi e valaki? Nem hiszem.
    Mi meg maradunk, akik voltunk.
    Rendületlenül.
    Egyedül.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (54 szavazatból)
  7. Köszönet az eddigi munkáért. Igaz, pártatlan és páratlan lap az Amerikai Népszava.
    .
    Az USA alkotmánya biztosítja, hogy létezhet ez a lap és hogy demokráciát fő értéknek tartó emberek nőnek fel már generációk óta.
    .
    Amíg orbán alkotmánya él, addig hazánkra sötétség borul.
    .
    Igaza van a szerkesztőségnek, nem szabad segíteni a magyarokat, csak akkor, ha már látszik az önszerveződés a diktatúra ellen. Aki felesküszik az orbáni tákolmányra, az a magyar ember, elárulja a hazáját.
    .
    Az ellenzék, amelyik bemegy a parlamentbe, bohóccá válik. Az Amerikai Népszava ilyet nem támogathat, ha megtenné, nem lenne az az Amerikai Népszava akit szeretünk.
    .
    Köszönet a szerkesztőségnek még egyszer, hátha lesz még értelme foglalkozni Magyarországgal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (46 szavazatból)
  8. És akinek már nincs ujabb 4 éve, hogy kivárja az elkövetkezendő 4 évet egy ilyen buta bírka befolyásolható néppel akit ráadásul még nem tud nem szeretni aki nem szavazott mert felismerte amit a “”"”nagyok az ismertek , az okosak, akiknek ca150000 lájkjuk van de nem ismertek fel igazságokat. “” Emberileg értem , megértem B.L. döntését. hogy a sok ellenzékszerű arra nem volt képes hogy fentartson egy ilyen fontos a demokráciáért harcoló oldalt. A milliós parlamenti fizetésükből. És a nép az istenadta nép csak bambán bámul, és elvérzik. És küldik egymásnak a cukiságokat, meg giccses képeslapokat, és mindenféle butaságot. Az ellenzékszerű pedig magyarázkodik, magyarázza a magyarázhatatlant. És látom az emberek megint lájkolják őket. És ők felveszik milliós fizetésüket , és az emberek lájkolnak. És két lájkolás között éhenhalnak. B.L. Amerikában él, úgy ahogy. De nyugodtan beszélhet, elmondhatja a véleményét. És Istentől kapott egy olyan tálentumot, hogy látja , felismeri, és megtudja fogalmazni a történteket. Ezt a képességet nem sok ember kapta .meg. Isten nem szereti a félmunkát. De szabad akaratot adott minden embernek.Akit elhívott a harcra, azoknak sohanem mondta hogy ez a harc könnyű és sikeres lesz. És tudom B.L. is szenvedni fog, mert bár látszólag nyugodtabb kiegyensúlyozottabb lesz az élete. Lehet hogy még kevés pénzt is fog keresni. De a kinemmondott mondatok gondolatok, érzések ott fognak benne dübörögni. Mert akárhány évig fog Amerikában élni, az aggodalom, a szeretet a haza iránt elnyomhatatlan. És éjszaka felébredtem, és az jutott eszembe hogy megszünik az AN. megaz hogy mit csinál majd Bumburi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (35 szavazatból)
  9. Igen, Bajnai jó miniszterelnök lenne bármilyen normálisan működő országban. Azért emlékezzünk meg a PM vezetőiről is, mivel tudtommal ők is lemondtak a választási komédia óta, ráadásul fiatalabbak Bajnainál, a valódi ellenzékiséget illetően, hacsak teljesen ki nem ábrándultak a közszereplésből, még nekik is lehet szerepük.
    Jellemző módon Mesterházinak meg sem fordul a fejében a lemondás…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (29 szavazatból)
  10. Kegyelem.
    Én is fenn voltam éjszaka,és én is ezen gondolkodtam, miközben olvastam ezt a cikket.Aztán kikapcsoltam a gépet, mielőtt leírtam volna egy betűt.
    Bennünk is dübörögni fog a ki nem mondott szó, nekünk is fájni fog, amit tesznek az országgal,és ugyanolyan tehetetlenek leszünk a velünk szembeni agresszióval, mint Bartus Laci az AN oldalaira besettenkedő aljasokkal.
    .
    És most nézzük együtt mit szánnak nekünk.
    http://nepszava.hu/cikk/1016789-mi-var-azokra-akik-nem-a-fideszre-szavaztak
    .
    Lélekben kicsit meghaltam, hogy leáll ez a felület, ahol már otthon éreztük magunkat, barátok között.
    Még gondolkodunk, mert remélünk valamit, ami nem az ami eddig volt.Sokunknak azonban korunknál fogva nem sok lehetősége van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  11. Annak a töketlen, tesze-tosza ellenzéki politizálásnak, ami itt az elmúlt években folyt, jelképe lehetne az a Bajnai aki Felcsúton nem mert kiszállni a buszból. Teljesen alkalmatlan figurája volt az Orbánt kihívó társaságnak. Ezt tudta ő is, tudnia kellett, és tudnia kellett Szigetvárinak is. Mintha csak Orbán rendelte volna ezt a társaságot. Végig szerencsétlenkedték ezt az elmúlt 2 évet ami a szükségszerű 2/3-ba torkollott. Úgy hajtották a csaló választásra ez embereket mint a birkákat a vágóhídra. Elárultak az alkotmányt, a köztársaságot, a hazát. Bajnai úgy döntött ezek után, hogy nem ül be a parlamentbe hanem visszatér az üzleti világba. Most dicsérjük meg? Veregessük vállon? Ez így rendben van? Nem hinném. Amit tett Ő és társai azt soha nem lehet megbocsájtani. Kiírták magukat a demokrata gondolkodású emberek közül. Remélem Bajnainak soha semmilyen keresnivalója nem lesz a majdani köztársaságban. Ez az első BL írás amelynek egyik sorával sem tudok egyetérteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (44 szavazatból)
  12. T. Admin és Kommentelő társaim!

    Köszönet az eddig együtt töltött szép (?) napokért. A válás nem vidám dolog, főleg amikor kirúgják az embert, de igyekszem a megszokott türelemmel viselni.
    Az egyszer majd más lesz reményében búcsúzom mindenkitől.
    .
    De ha kapnánk egy üres oldalt, mint a Nyári szünetnél????
    Esetleg megoldható lenne?? Ha nem, hát nem……
    .
    Mindenkinek kívánok jó egészséget és reményt a majdani változásra.
    Szenzor

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  13. Jó döntés az lett volna, ha ráveszi társait is ugyanerre a lépésre. Nyilvánvalóvá kellene tennie ország-világ előtt, hogy aki felveszi a mandátumot, az felesküszik az az általuk is elfogadhatatlannak tartott alaptörvényre, az legitimálja Orbán rezsimjét. Meggyőződésem, hogy az az úgynevezett ellenzéki, aki bemegy díszletnek ebbe a parlamentbe, csak személyes, anyagi okok miatt fogja ezt tenni. Ilyen embereket juttattak be a magyarok az ország házába. Hol vannak az elvek, erkölcsök?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  14. http://youtu.be/NlhW0CmEB0U

    És árad a harag Magyarországon azok felé akik nem szavaztak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  15. Először ezt a filmet nézzétek meg. És utánna amit az előbb tettem fel http://youtu.be/28TafolU8do

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  16. Kedves Bartus László! Köszönet Önnek, az elmúlt időszakban végzett áldozatos munkájáért, mélyreható elemzéseiért, amelyekkel hozzájárult ahhoz, hogy minél tisztábban lássuk a hazai politikai viszonyokat. Küldetése és a kommentelő társaim többségének reménye az ellenzéki pártok alkalmatlansága és a magyar nép 2014. április 6-i árulása után szertefoszlott. Fájdalommal, de egyetértek Önnel abban, hogy értelmetlen a demokrácia iránt érzéketlen magyarságért szélmalomharcot folytatni. Biztosan eljön majd az összeomlás és az által okozott, megvilágosodást hozó katarzis, ami majd felébreszti a megmaradt magyarságot. Kérdés persze, hogy ezt milyen állapotban érjük meg, ha egyáltalán a mi életünkben következik ez be. További munkájához sok sikert és jó egészséget kívánok. Kommentelő társaimnak pedig sok türelmet és minél kevesebb érdeksérelmet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  17. Mikre gondol néha az ember!
    Ennek az AN-ás fórum megszüntetése kapcsán jutott eszembe.
    A kis herceg és a róka…” ha valakit megszelídítettél, akkor felelősséggel tartozol érte…”
    Nagyon sokan ennek a fórumnak köszönhetően ébredtek rá sok mindenre, és igazodtak el ebben a nagy katyvaszban, ami a politika, és az élet dolgait illeti.
    És belső késztetésükké vált az igény a további okos gondolatokra, amiket ezeken az oldalakon meg tudtak vitatni.
    .
    Aztán van egy társaság, a KT. Most azzal mi lesz?
    Kérdések özöne válasz nélkül.
    .
    Természetesen a témát nem akarom szétbarmolni, tiszteletem Bajnainak, hogy ezt lépte,de ne vessen senki követ rám, ha a fent leírt dolgok most jobban foglalkoztatnak.
    Van ugyanis pár nap még, és aztán semmi.
    Úgy gondolom, ha bármilyen kapcsolatot megszakít valaki, akkor a másik félnek nem illik tovább alkalmatlankodni,hanem csak a tudomásulvétel marad neki.
    Milyen furcsa. Vagy nem is, ha a hazai helyzetet nézzük.Majd megszokjuk. Vagy megszökünk.
    Sajnos magunk elől megszökni sem tudunk, éljünk bármelyik pontján a világnak.
    Na nem nyavalygok tovább.
    Az eddigiekért is hálával gondolok az üzemeltetőre, és kívánok neki sok örömet, lelki békét, és további sikereket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  18. Tisztelt Bartus Úr!

    Hiányozni fognak a mélyen látó elemzései és jóslatai. Minden pontosan úgy történt, ahogy Ön megírta.
    Nem mentem el szavazni, mert nem akartam legalizálni a diktatúrát. Hiába próbáltam rávenni a családtagjaimat barátaimat, hogy ne vegyenek részt ezen a szavazáson. Nem sikerült! Utólag belátták, hogy igazam volt.Ezek legalább 20 évig az ostoba, buta nép nyakán maradnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  19. Sajnálom ezt a döntést -bár eléggé új vagyok -, de mi mást tehetnék, mint hogy tudomásul veszem?
    A Bajnairól irottakkal tökéletesen egyetértek! Ő minden ami Orbán nem! Művelt, szakember, olvasott, jó modorú, polgár a szó klasszikus értelmében, jó szándékú, és bizonyitott már miniszterelnöksége alatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  20. Nagy kár, ha megszűnik az egyetlen reálisan, következetesen és logikusan gondolkodó média felület.
    Főleg azok után, hogy beigazolódott, minden szava, minden cikke igaz volt.
    Nekünk, akiknek ez már a cikkek olvasása után is evidencia volt, pont mi szopjuk meg, mert mehetünk informálódni a magyar hírlaphoz, meg a többi széles, nyerges, fellegi meg a többi hazaáruló oligarcha kezében lévő médiumhoz.
    Pedig nagyon jó volt leírva látni azokat a gondolatokat, amik bennünk is rendszeresen megfogalmazódtak, különösen Bartus László stílusában.
    Megértem én, hogy tele van a répája annak, aki mindent előre megmondott (nekem is), és csak lehülyézték érte a bugrisok, de aki hisz a földöntúli dolgokban, az tudja, hogy az igazi kritikát nem ide-lentről fogjuk kapni.

    A cikkhez:
    Bajnai meg menjen csak szépen be a parlamentbe, ezt akarta, ezért indult el a felcsúti választáson, holott akinek egyetlen csepp esze volt, az tudta, hogy aki egy ilyen centrális f@…opó erőteret hoz létre magának, egész Magyarország, és egész Európa ellenében, az nem fogja hagyni, hogy egy választás alkalmával kivegyék a hatalmat a kezéből. Aki ebben bízott – különösen miután minden választással kapcsolatos törvényt átírt a fidesz-, az egy kretén.
    Tehát a kretének menjenek csak be a parlamentbe, esküdjenek fel a hazaáruló faszkalaptörvényre, és csipegessék a szotyolát a felcsúti paraszt markából.
    Aztán majd mehetnek ők is a történelem szemétdombjára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  21. Ha Bajnai úr egyszer erre járna, neki üzenem:

    “Isten sokszor rendkívüli helyzetekbe állított, egy-egy pillanatra megállította az időt.

    Például egyszer /2000-ben/, egy gazdag cégvezető emberhez küldtek munka ügyben, aki kiszólt a titkárnőjének várjam meg, mert személyesen akarja tőlem átvenni az iratokat. Nem értettem miért, de megvártam, a titkárnő unottan tovább reszelgette a körmeit. Feszélyezve éreztem magam, bár én is úgy voltam öltözve, akkor ahogy éppen egy titkárnőnek kell, egy belvárosi irodában, de én sose akartam jól öltözni, miközben barátaim az utcán büdösen, koszosan fekszenek. Ők közvetlenül nem az én barátaim voltak, de tudtam, hogy az én legjobb barátomnak, Jézusnak igen.

    Mindig ezen gondolkoztam, azon a napon is, nem hagyott nyugodni ez a gondolat.

    Akkor jött ez a gazdag ember. Miközben bemutatkozott meghajolt előttem, és finoman kezet nyújtott. Abban a pillanatban Isten megmutatta nekem azt a mérhetetlen sok pénzt a háta mögött, és ahogy meghajolt, azt is, hogy jó néhány év múlva Magyarország miniszterelnöke lesz.

    Nem tudom, hogy akkor vettem-e levegőt. Szerintem nem. A hirtelen jött isteni kijelentés nagysága miatt-e, vagy, azért, mert ez az ember a kijelentés közben meghajolt előttem, az már mindegy is volt.

    Az idő egészen megállt akkor nekem. Emberi értelemmel feldolgozhatatlan volt.

    Akkoriban senki se gondolta volna, hogy ebből az emberből miniszterelnök lesz. Mivel nem volt politikus.

    De én bizonyságul elmondtam néhány testvéremnek, ezt a kijelentést, és kértem, hogy imádkozzunk érte.
    Persze, hogy furcsállották.

    Magam részéről sokszor sokat imádkoztam érte. Hiszen nyilvánvaló volt, Isten rám bízta. Vagy rám is bízta.

    Bizonyságként is szolgálhat, vajon így lesz? Kérdeztem magamtól, és türelmesen vártam, tudtam, hogy így lesz, tudtam, hogy Isten volt, aki ezt megmutatta nekem.

    Igen, a kijelentés később – 10 év múlva – beteljesedett, ő valóban Magyarország miniszterelnöke lett.
    /Ő Bajnai Gordon volt, ezt nem akartam leírni, de utóbb belátom, semmi gond nincs, ha mindenki tudja, így volt ez./

    Erős bizonyságként és megerősítésként: nekem.

    (Írhatnám: azokban a napokban, senki más nem tudta a világon, hogy ki lesz, a miniszterelnök, csak én.)”

    tőlem: http://testveremnek.blogspot.hu/2012/07/szegenysegemben-szegenyek-baratja.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  22. B.L.
    “Inteligens és finom emberek intézik az ország ügyeit.”Ja,de szépen fogalmazott Bartus ur.Öröm,hogy már felszinre került ismét egy “tisztességes ember”De sajnos csak EGY.Jól tudjuk “Egy fecske nem csinál nyarat.”Jaj de sokat kell még nyelni a most még rejtözködő “tisztességes embernek”mig ez az idő eljön .Megnéztem a “vezér” debreceni naggyülésen mondott beszédének hallgatóit.Meghallgattam egy-két megszolalót.Gyyorsan kiléptem a nézegetésből,mert azt hittem összetöröm a készülékemet.Döbnbenetes,hogy ennyi hüje,már nem is birka,hanem majom ember van ebben a jobb sorsra érdemesült országban.Mig ezek az emberkék (majmok) elnem tünnek,addig,sajnos könnyes lesz a szemük a hazáért aggodó tisszteséges embereknek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  23. Ezt nézzétek, nem semmi : AHOGY SZAVAZTÁL, ÚGY BÁNJANAK VELED :

    http://nepszava.hu/cikk/1016789-mi-var-azokra-akik-nem-a-fideszre-szavaztak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  24. Azt gondolom, hogy aki arra vállalkozik hogy embereket vezessen annak az embernek a felelősségérzete hatványozottan kellene hogy működjön . A pedagógusoktól a pápáig az országvezetőig tudnia kell hogy mit vállal. És hogy egyszer mindenkinek az életében eljön a számadás pillanata. A történelem során hány olyan kivételes ember volt, van aki megfelel-t annak, hogy embereket vezessen tanítson? SZEGÉNY MAGYARORSZÁG a balta már a gyökereiden

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  25. “A magyar államiság forrása nem a katolikus egyház, nem a római pápa és nem az általuk adott gyarmatosító korona. Magyarország léte nem a katolikus egyház elismerésétől függ. A magyar állam nem teheti kötelezővé a katolicizmust. A magyar nemzet nem azonos a katolikus és egyetlen más vallással sem. Mindenki szabadon választhat vagy elutasíthat vallást, hitet, világnézetet. Mindenki abban hisz, amiben akar. Minden magyar állampolgár magyar, függetlenül a származásától vagy a vallásától, és ugyanolyan jogok, tisztelet és méltóság illeti meg, mint bárki mást. Egyetllen magyar embert sem lehet megkülönböztetni a vallása, származása, bőrszíne miatt. Az iskola nem katolikus janicsárképző. Minden ember szabadnak született. Ezt a szabadságát Istentől kapta. Senki szabadságát nem veheti el, nem vonhatja kétségbe egyetlen egyház, állam vagy álami vezető sem. Minden embernek alapvető joga, hogy fellépjen a zsarnoksággal szemben és megvédje a szabadságát. Minden hatalom forrása a nép. A nép által nem legitimált hatalom leváltható. Az egyén szabadsága mindenek fölött áll. Az állam csak szolgálja az egyént, de nem uralkodhat rajta. A közjó az, hogy a köz nem avatkozik abba, hogy az egyénnek mi a jó.
    Le a horthyzmussal, le a népirtókkal, le az antiszemita, rasszista gyilkosokkal, le a tolvajokkal, le a népet jobbágysorsba döntő zsarnokokkal, le az állami milliárdokból dőzsölő, képmutató csuhásokkal, le az állami “kereszténység” hazugságával!
    Le a fasisztákkal és a nácikkal! Le a gettósítók és deportálók utódaival, le a gyerekgyilkosokkal, le a csendőrök mentegetőivel, le az iskolákat megszálló papokkal, le a “keresztény-nemzeti” klerikálfasiszta Magyarországgal!
    Tiltsák be a Jobbikot, tartóztassák le a vezetőiket és a kuruc.info szerkesztőit!
    Le Orbán Viktorral, le a rendszerével, le a talpnyalóival! Állítsák bíróság elé őket! Le a Tiborcz család fatolvajaival! Teljes elszámoltatást, bankszámlák és vagyontárgyak zárolását!
    Le kell rombolni a felcsúti stadiont, a törvénytelenség és a zsarnokság szimbólumát!
    Vissza a demokratikus Alkotmányt!
    Éljen a jogállam, a szabadság, a demokrácia! Éljen a köztársaság! Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!”
    amíg ezt nem kiabálom kiabáljuk addig nem lesz változás

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  26. hamlet
    Tökéletesen igazad van.++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  27. EdCarping
    2014. április 10. csütörtök
    10:36
    +++++++++++++++++++
    Köszönöm, hogy itt lehettem!
    Köszönöm Bartus Lászlonak a cikkeit, és a kommentelő társaim hozzászolásait.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  28. LACIKÉM !!
    Kis se bírnád nélkülünk !!!
    Szenvedni fogsz ha nem olvashatod a baromságainkat !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  29. Az Együttpéem és a lépcsőházi okoskodás: http://hvg.hu/itthon/20140410_gyozteskompenzacio_egyutt_pm Ezen és sírva röhögtem. És majd pont az Alkotmánybíróság…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. http://nol.hu/belfold/nem-lehet-legitim-a-fidesz-ketharmados-tobbsege-1455625

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. Kedves Bartus Laszlo,

    Igaza van Geyzanak! Meghato ez az irgalmatlan ragaszkodas, ugy kapaszkodnak hozzad a kommentelok, mint kisgyerekek.
    Bumburi, Eagle, es a Tobbiek… Mar Gonoszka is jobb lett,…
    Nincs valami megoldas?
    Hatha? Te okos vagy es kitalalsz valamit.
    Biztosan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  32. radikális (2014. április 10. csütörtök 14:11)
    Kösz a linket.
    Ki volt ez az embertelen, gyilkos indulatú fasiszta versmondó mocsok, aki arra buzdított, hogy pusztán a véleményük miatt hagyjanak akár meghalni is embereket?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  33. Azzal természetesen egyetértek, hogy az újabb kétharmaddal a Parlament ezután is bolhacirkusz lesz az ellenzék számára, és jobb lenne, ha mindegyikük ezt felismerve egy teljes paradigmaváltás részeként lelépne a csatatérről, és hagynák üresen a székeket. Már elindulni sem kellett volna az egyenlőtlen küzdelemben, de hagyjuk ezt most. Veszett fejsze nyele már…
    -
    Viszont ami Bajnai Gordont illeti, én másképp’ látom. Bajnait a pártja berakta a spájzba, és majd előveszi, amikor kell. Sokkal inkább egy pártstratégia részének érzem ezt, mint személyes döntésnek. De ha ő maga is hozta meg a döntést, az nem azért van, mert vissza akar vonulni ebből az egészből, csak kíméli magát a lelkem. Mert az ilyen nagy embereket nem szabad elhasználni a napi adok-kapokban.
    -
    Ez gyáva dolog.. Egye meg amit főzött! Óvják, mint a hímes tojást. Őt hagyják ki a napi politikai hercehurcából, ő ehhez méltatlan, inkább amint lehet, engedjék kormányozi. Ezt én olyan orbános dolognak érzem…
    -
    Ez, meg az a csodavárás körülötte mindig is zavart ebben az emberben. A kivételes személyes kvalifitásaiban sem hiszek. Amit Oszkóval művelt 2009-ben, azért persze jár a nagy gratula, de ha őszinték vagyunk, ezt bármelyik egyetemi közgazdaságtan tanszék, egyéb szakmai műhely emberei vígan utánacsinálták volna,
    -
    A konklúziót levonva ezt üzenném neki: Visszaadod a mandátumot? Jó! Mars ki az utcára! Rád is szükség van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  34. nyilván a tulaj eldöntheti, hogy fenntartja-e ezt…
    .
    Legfeljebb lesz eggyel kevesebb fórum.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  35. Tisztelt “Radikális”!
    .
    gyönyörű. hánynom kell.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. Először gyorsan, ami a lényeget illeti: Bajnai Gordon egy dologban csakugyan példát mutatott, csak remélni lehet, hogy követőkre talál: nem esküszik föl az illegális, bűncselekmény által létrehozott Orbán Alkotmányra.
    Meggyőződésem, ha nem is talál követőkre (nem reménykedem), a szégyen akkor is diffundálni fog.
    ..
    Más helyen egyszer már elbúcsúztam, de minthogy olvasóként változatlanul jelen vagyok, úgy látom, van itt még egy nyitott ablak számomra, hát nem bírom megállni: fölveszem kardom, sisakom, és megvillantom még egyszer a pengét.
    ..
    Kevésbé költőien:
    Bumburi, mint már annyiszor, most is csatlakozom hozzád: nagy gondolat volt, hogy eszedbe jutott a kis herceg. Valóban: akit megszelídítettünk, azért felelősek vagyunk. Már csak azért is, mert akit megszelídítettünk, attól elvettük a magányos vadság fegyverét. Az ő ereje most már bennünk van és a mi erőnk őbenne.
    Vagyis nem csak BL felelős értünk (s ez legyen az ő kompetenciája), de mi is felelősek vagyunk egymásért.
    Itt kialakult egy közösség. Egy műhely. Virtuális közösség, de attól (a 21. században vagyunk, a cyber-hadviselés korában) nem gyöngébb, mint hogyha hús-vér tapintható közelségben ülnénk egy szobában és éreznénk egymás szagát. (Az emberszag nekem nem kellemetlen, de mondhatom úgy is: illatát.)
    Az utóbbi időben fölhígultunk. A gondos szűrés ellenére sem sikerült a közösségünktől távol tartani a nem közénk tartozókat, akikkel nem voltunk a termékeny vitához szükséges közös platformon, sem a bérmínuszolók hadát, de ettől eltekintve, itt termékeny munka folyt, tiszta és fontos gondolatok születtek, a kommentek közül nem egy mondhatni esszé-értékű volt, ha nem is terjedelmében, de tartalmában, anyaga minőségében, mélységében.
    Bartus László fölvetette egy virtuális emigráns ellenzéki párt ötletét is a kollaboráns megélhetési politikusokból álló magyarországi „ellenzék” ellensúlyozására.
    Én lehetségesnek tartottam, hogy az AN olvasói és hozzászólói közösségéből olyan hatású szellemi műhely alakulhat ki, amely még sok értékes gondolkodót vonz magához azok közül, akik eddig nem találták meg az AN-t. Semmilyen politikai akció nincsen szellemi, ideológiai előkészítés nélkül – még a legpragmatikusabb alapokon álló sem.
    A francia forradalmat éppen úgy megelőzte a reneszánsz és a fölvilágosodás, ahogy 1848 sincs a magyar fölvilágosodás nélkül, és 56 sem lett volna Petőfi Kör nélkül.
    Arra voltunk predesztinálva, hogy egy ilyen szellemi erőközpont magját képezzük, különösen a választás után, ami pontosan úgy zajlott le és pontosan olyan eredménnyel, ahogy azt legjobbjaink előre megmondták.
    A sors keserű fintora, hogy mintegy kiegészítő büntetésként a közéleti szerepléstől is eltiltanak bennünket.
    Meg kell találnunk a közéleti szereplésünknek egy másik hatékony – esetleg még hatékonyabb – módját.
    Én csak a parancsoló szükségletet érzékelem, az igényt tudom megfogalmazni, a megoldásra nincsen használható javaslatom.
    Várom a ti javaslataitokat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  37. Tisztességes írás Bajnaival kapcsolatban.
    Egyet értek minden szavával, Bajnai valóban korrekt ember.
    Profizmusához nem fér kétség, biztosan kiválóan tudná kormányozni az országot.
    Az, hogy kiszáll jó döntés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  38. oldberg
    Azóta is lelkifurdalásom van, hogy leírtam azt az idézetet a felelősségről.
    Bánt, hogy hallgattam az indulatomra, és (esetleg) rossz perceket okoztam vele.
    Mi így is több muníciót kaptunk a továbbiakhoz,mint idehaza bármelyik más újság adott, vagy adhatott volna a fórumozóinak.
    Kivételezett helyzetet teremtett nekünk B.L.de ettől többre Ő sem képes.Szívét lelkét kitette,és gondolom most Ő is csalódottságot érez,mert ugyan termékeny talajra hullott minden szava és gondolata, de mi nem tudtuk hasznosítani, hogy innen tovább lépjünk.
    Én is érzem a szükségletét a folytatásnak,és a többiekkel való kapcsolat tartásnak,de tanácstalan vagyok.
    Én is várok. Egy történésre, vagy javaslatra,vagy bármire.
    Kicsit padlót fogtam azt hiszem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  39. Kegyelem

    Nagyon érdkekes volt megnézni azt a felvételt, amit te ajánlottál, amikor Kenneth Copeland elfogadja a pápa felajánlását az ” egységre “. Lehet, hogy a hit gyülekezete is egységre lépett a katolikus egyházzal, azért ilyen jó barátai a fidesznek? Minden esetre jó üzenete volt a pápának: ő József, a többi egyház, a protestáns, meg a teljes evangéliumi közösségek, stb. ezek a testvérei, akik először összeborulnak vele, aztán majd ő uralkodik felettük!
    Tényleg nem csodálkozom már azon sem, hogy baptista rokonaink együtt menetelnek a békemenettel, hogy baptista istentisztelet után, a konyhaasztalnál zsidózni lehet, hogy “újjászületett” keresztények megszakítanak velünk minden kapcsolatot, amikor Bartus cikket küldünk nekik…………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  40. Hiányozni fog ez az újság, sok mindenről ezen az oldalon lehetett értesülni, sok esetben a honi lapok az AN-ak köszönhetően nem hallgathattak el országos dolgokat!
    .
    Bajnairól nekem nem annyira jó a véleményem!
    Számára Orbán is demokrata, az EU-ban védte az első Orbán kormányt stb….., őt sem sajnálom, nem hiányolom!
    .
    bumburi
    .
    Nem tudok újat írni Neked, hiszen ismered gondolataimat erről a világról, természetesen én is így vagyok a Te szellemiségeddel.
    Szerintem olvaslak majd más lapokon, egy gondolati +mindig járni fog tőlem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  41. Kedves Radikális!

    Ha tudnád miket tapasztaltam meg az utobbi időkben . Talán nem kell bizonygatnom hogy hiszek ISTENBEN. Szerintem az életem egy nagy tanubizonyság. És most hogy finoman szólva eltanácsoltak egy ismert evangélikus gyülekezetből csak amiatt amit a honlapomon leírtam. Egy másik gyülekezetből is elmaradtam mert egyik vezetője a békemenet részvételére buzdította az embereket., Most engem gúnyosan méregetnek hogy lám lám győzött a keresztényi akarat. Egyszer már írtam , és mégegyszer írom hogy szeretném azt a kort nem megérni amikor így imádkoznék “” Uram a keresztényektől ments meg engem.”" .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  42. Avítt egy ország ez, ide nem illik Bajnai. Orbánt egyetlen egyetemre se hívják tanítani sehol, mert egy nácit sehol sem látnak szívesen. (Az más kérdés, hogy ostoba is….)
    Mellesleg nem találom a helyem, főleg, amikor nincsenek a cikkek végén hozzászólások. (“Elvi(sz)tted magaddal….) Egy pici Amerika van itt, a kedvenc országom. Vissza szeretnék jönni – menni! :-((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  43. Bár nem mindenben osztom, amit Bartus László ír, mert szerintem Bajnai nem 3 éves kisgyerek, akit csak úgy lehet tekerni erre arra, Ha meg igen, akkor inkább a politika közelébe se menjen soha, mert annak az ország issza csak a levét hogy most is. De a két főbűnös itt van, valóban, ezt meg kell osszam veletek, nem bírom ki. Legalább kínunkban röhögjünk egy jót még :)
    https://www.youtube.com/watch?v=t58CakMk9zY

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. hangyacska
    Én is azt üzenem neked.
    Talán valahol, valamikor még.Bár sok remény nincs rá.
    Kitartást kívánok mindannyiunknak.
    A + tőlem is jár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  45. Mit is jósoltam a választások előtt egy másik topicban?
     
    Gyurcsány kemény ellenzéki szerepre készül.
    Mesterházy nem mond le.
    Bajnai hazamegy a családjához.
     
    Ha jól emlékszem.
    Részemről a PM kiérdemelt némi tiszteletet. Előttük az utolsó, aki képes volt lemondani, Dávid Ibolya volt. Így a különbség a legalja hulladék és a valamennyi értékkel bírók között.
     
    Ezzel együtt nem vagyok elájulva Bajnaitól. Az is a személyiség része, hogy az ember kire hallgat huzamos időn keresztül. És milyen tanácsokat fogad meg.
     
    Annyi, hogy nem a -10-et érte el az 1-10-es skálán. Szemben a többi díszmadárral.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos