Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Lestaktika 2014. március 6. csütörtök 13:10

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Lestaktika

A nyolcvanas évek óta tökéletesen érdektelen számomra a magyar labdarúgás, ezért is figyeltem először érdeklődve, aztán egyre vidámabban, hogy jelenlegi miniszterelnökünk kiemelt figyelmet fordít a sportágnak, kollégistaként, ellenzéki vezetőként és vezérként egyaránt. Neki a foci nem szórakozás, hanem vallás, valószínűleg az egyetlen dolog, amiben tényleg hisz, itt nem játssza meg magát, nem hazudozik össze-vissza, hanem tényleg azt teszi, amit mond: teljes mellszélességgel kiáll a honi labdarúgás mellett, gyermekétkeztetés és lélegeztető-gépek helyett stadionokat épít (istenem, milyen nagyszerű érzés leírni egy ilyen demagóg baromságot), kijár a meccsekre, nyilatkozik, azaz ott van a frontvonalban, amikor dédelgetett kis kedvenceiről kiderül, hogy túlfizetett, béna amatőrök. Márpedig kiderül. Mindig. Ahányszor csak pályára lépnek, megalázzák őket, tök mindegy, hogy az ellenfél honnan érkezik, Albánia, Finnország, Izland is elver minket, néha egy-egy biztató döntetlen Málta ellen.

Minden egyes válogatott meccs a miniszterelnök személyes kudarca.

A magyarok nem érzékelik a külpolitikai elszigetelődést, nem szembesülnek azzal, hogy civilizált ország már nem áll velünk szóba, csak diktatúrák és a periféria, bár most egy kicsit biztos megzavarodtak a Fidesz hívei, hogy akkor Ukrajnában most mi is történik, de a köztévé segít nekik: a Nyugat által megtévesztett terroristák támadtak a békés rendőrökre. Nem hülyéskedek, tényleg ezt mondták.

A magyarok a gazdasághoz sem értenek, és hiába élnek sokkal rosszabbul, mint a 2008-as válság robbanásakor, azt hiszik, hogy a szomszéd biztos jobban él, elvégre az mégsem lehet, hogy a Fidesz hazudik. Ha Magyarország jobban teljesít, a rezsi csökken, akkor ő biztos csak végtelenül peches, amiért nem tudja kifizetni a parizert a nagyon magyar közértben. Rossz csillagállás, Brüsszel aknamunkája, bármi, egy hívőnek minden magyarázat megfelel, csak ne a szent pártot kelljen okolni. De mi van a magyar labdarúgó válogatottal?!

OK, Barack Obama néhányszor személyesen fizette le a bírót, hogy elcsalja a meccset, egyszer-egyszer megmérgezték kiváló csatárainkat, hogy rosszul teljesítsenek, de mindig?! A magyar szurkoló csak ül a köztévé képernyője előtt, és semmit sem ért. Orbán Viktor a legnagyobb államférfi a világon, és a magyar történelemben is csak elvétve találni hozzá foghatót. Ez eddig rendben van. Visszaverte a Nyugat támadásait, megvédte a nyugdíjakat, lecsökkentette a rezsit, erős országot épített és még azt is megérti, amit Kínában mondanak neki, pedig ott valami furcsa nyelvet beszélnek az emberek. Orbán Viktor és Amerika kapitány között az a különbség, hogy Amerika kapitány néha téved, és voltak már kudarcai. Sima ügy. Csak azért nem kell Őszentségének szólítani, mert baromi szerény. Stimmel. De akkor miért nem képes legalább vállalható szinten teljesíteni a magyar labdarúgó-válogatott?

Nem arra várnak a drukkerek, hogy megint világverők legyünk (bár reménykednek benne), de ennél azért még ők is realistábbak, nem is azt akarják, hogy Messi focizzon a Mezőkövesd FC-ben, csak annyit, hogy hozzuk a kötelező meccseket, és néha okozzon a válogatott meglepetést, szorítson meg egy-egy erősebb csapatot, és évente egyszer verjen meg egyet. Semmi extra, a miniszterelnök pedig még ezt is képtelen elérni.

Csányi Sándor MLSZ- és OTP-vezérnek, ha tényleg megorrolt a kormányra, semmi mást sem kell tennie, mint a választásokig minden hétvégén rendezni egy válogatott mérkőzést, aztán hátradőlni, és megvárni, amíg a Fidesz-kormányt elsöpri a népharag. Igen, azok a felháborodott és politikailag túlképzett kopasz fiatalok, akik olyan hathatós segítséget nyújtottak a Magyar Televízió ostromában, majd hetekig terrorizálták Budapestet, nos, ezek az érzékeny fiatalok elég gyorsan váltanak hangulatot. Nem stadionokat akarnak, hanem élvezhető meccseket, márpedig erre nincs remény. A magyar labdarúgás felszívja a pénzt, a vezetők ijesztő baromságokat nyilatkoznak, a fiúk lézengenek a pályán, az ellenfelek pedig pezsgőt bontanak, ha velünk kerülnek egy csoportba. Az egész közeg romlott és tehetségtelen, ami talán létrejött volna a miniszterelnök hathatós segítsége nélkül is, de ő szépen magára rántotta ezt a trágyakupacot, és nem fog kimászni alóla.

Innen már csak egy lépés a következtetés: ha Orbán Viktor szereti a focit és ért hozzá, korlátlan anyagi forrásokat biztosít, mindent megtesz, hogy működjön, az eredmény pedig egy párolgó pöcegödör, mi lehet a gazdaságban, a külpolitikában, az egészségügyben s az oktatásban a felszín alatt, a hangzatos hazugságok, mellébeszélések és győzelmi jelentések mögött?!

Mi persze már tudjuk, de mi történik, ha az orbánhitűek is megsejtik?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (119 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +204 ( 210 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Lestaktika, 4.9 out of 5 based on 119 ratings

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

24 Reader’s Comments

  1. Hiperkivalo!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (41 szavazatból)
  2. “Minden egyes válogatott meccs a miniszterelnök személyes kudarca.”
    -
    Lenne, de a baj az, hogy tkp. még ebben sem érzi a valóságot – “azemútnyócegyet” is simán megemésztette.
    De az emberek hergelésére annál bőszebben ígér a szotyimutyi több pénzt a focira és stadionokra, ebben éli ki magát, mert szociopata és nála az a megoldás, hogy csili-vili stadion, kisvasút és ettől menni fog a foci!
    Ha nem jön be, majd kitalál valami mást – pénz nem számít, emberek pláne!
    -
    “Innen már csak egy lépés a következtetés: ha Orbán Viktor szereti a focit és ért hozzá, korlátlan anyagi forrásokat biztosít, mindent megtesz, hogy működjön, az eredmény pedig egy párolgó pöcegödör, mi lehet a gazdaságban, a külpolitikában, az egészségügyben s az oktatásban a felszín alatt, a hangzatos hazugságok, mellébeszélések és győzelmi jelentések mögött?!”
    -
    Ennek a folytatása vár az országra, hiszen a 3xbóvlis kontárék programja:
    a zemútnyócév, azöszödibeszéd és a Gyurcsánybajnaiahibás – oszt jó napot!
    Ja, meg atomot nekünk – attól majd felpörög a gazdaság, meg minden!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (53 szavazatból)
  3. Pártnak, egyháznak,labdarugdosó-klubnak közpénzből egy árva fityinget sem szabadna adni.
    Nevezett intézményeket tarsák el a tagok/hívek/szurkolók.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +72 (74 szavazatból)
  4. Egyebkent nem jol nezzuk mi ezt (Parat is beleertve).

    A lenyeg, hogy a valogatott 4x jobban teljesit! Hiszen a hollandoktol kapott golok mindossze egy negyedet lottek nekunk a finnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  5. Nézem a meccset és mindegyik magyar fiú
    Orbán maszkkal a fején szerencsétlenkedik!
    Én ( az absztinens ) itt tartok!
    Állítom,nem vagyok egyedül!
    “Te tetted ezt,király!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (38 szavazatból)
  6. Megint Parajó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  7. Birom amiket írsz. Most is ötös. Le a kalappal, tényleg. Stílus penge. Csak egy valamit! Könyörgöm, miért “demagógia” a tömeges gyerek-(és felnőtt-) éhezést és életveszélyes állapotú egészségügyet párhuzamba hozni stadionokkal, egy alapvetően hazug indokokkal operáló, demokratikus köntösben páváskodó önkény viszonylatában? Ezt az eufemizáló, de még kritikus, magyar értelmiség alaptévedésének, sőt tragédiájának tartom. Nem csupán arról van szó, milyen félreértett, naív dolog vmilyen példamutató felsőbbrendüséggel avagy az etikett kényszeres betartásával harcolni az ordas erkölcstelenség ellen, hanem, hogy a “demagógia” mint fogalom sem kontextus nélküli. Konkrétan fent, a felvetéseidnek a tényekhez van köze, nem a hazugsághoz, mégha vitriolos is. A kindulási pont az volna, hogy: „valaki, aki olyan tanokat hirdet, amikről tudja, hogy hamisak, olyan embereknek, akikről tudja, hogy idióták.” (H. L. Mencken) Nem akarnék itt esszézni, de ha a Bajcsyn, a Haas & Czjzekhez készülnek fániék, nem bíbelődnék azzal, hogy picinyt hajtsák le a buksiukat a biztonság kedvéért. Bocs, az elefántoktól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  8. Egyertelmu: a mi Stadionos Viktatorunk a focihoz csak szeretne erteni, mentsegere legyen mondva, az is nyilvanvalo, hogy most mar evtizedek ota senki nem ert ehhez.
    Viszont ismerjuk el: egy orszag teljes meghulyiteseben total sikeres…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  9. “A magyar labdarúgás felszívja a pénzt, a vezetők ijesztő baromságokat nyilatkoznak, a fiúk lézengenek a pályán, az ellenfelek pedig pezsgőt bontanak, ha velünk kerülnek egy csoportba.”
    .
    Hogy az ellenfeleik pezsgőt bontanak az még csak hagyján. De előre felvehetik a győzelmi prémiumot is. Tuti bevétel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  10. a La’Catlan szigetek ellen a világrangadón egészen biztosan bármikor győzünk. Határos Piréziával -azokat is besűrítjük bármikor:-D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  11. Őszintén szólva számomra felfoghatatlan, Szeretett Vezérünk hogy lehetett annyira óvatlan, hogy egy olyan terepen akart sikereket felmutatni, ahol:
    .
    Időnként tényleg ki kell futni egy mezőre, ahol a jelenvaló dolgok világában létező tényleges ellenfél is van.
    .
    Élőben közvetíti a TV
    .
    A szabályok olyan egyszerűek, hogy még Selmeczi Gabriella is érti (a tétlen lest leszámítva.)
    .
    A mérkőzés végén az eredményt háromméteres betűkkel írják ki egy hatalmas mátrix-táblára.
    .
    ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (31 szavazatból)
  12. “Igazából az időpont nem volt annyira jó, a fiúk ilyenkor aludni szoktak,
    meg a nap is pont rossz szögben sütött a pályára.
    Az első gólnál a Tibit elfektették egy testcsellel,
    aztán a Gullit a kapus Gabesz mellett laposan a hálóba guritotta a labdát.
    A második gólról egyáltalán nem mi tehettünk, a partjelző intett valamit,
    mi meg minndannyian félreértettük.
    A meleg is egy kicsit megnyomta a fiúkat,a hátvéd Gabesz kicsit frontérzékeny.
    A 3. gólról sajnos kicsit lemaradtam, mert éppen akkor ápoltak.
    A 4. gólnál éppen a Gabeszt cserélték be, és nem sikerült felvennie a ritmust.
    Az 5. gól előtt lett volna egy helyzetünk, de csak a félpályáig sikerült eljutnunk.
    A szünetben az edző Gabesz bá mondta, hogy figyeljünk a szélekre,
    úgyhogy mindannyian kihúzodtunk, aztán középen maradt egy hatalmas üres terület.
    Ez jelentette igazán a meccs fordulópontját.
    Ezután az ellenféltől kiállítottak két játékost, ettől megzavarodtak a fiúk.
    A Gabesz utolérte volna a Gullitot, csak megbotlott egy vakondtúrásban,
    A Gullit kitette szélre a Kannavárónak, aki már várta a labdát,
    a Gabesz meg üres területre futott ahol meg már nem volt senki,
    onnan meg már a Gullit elfutott, de addigra már gól lett.
    A 7. gól olyan gyors volt, hogy nem is láttuk, majd a videóról kielemezzük.
    Aztán gyors 3 góltól megzavarodtunk egy kicsit, egyszerűen kihagytak a fiúk és gyorsan bekaptunk még kettőt.
    A 13-nál a szabadrugásnál már úgy tünt, hogy mellé fölé megy a labda,
    de egy arra szálló sirály tarkóján megpattant és beesett a kapuba.
    Igazából fejben elfáradtunk, de jó tapasztalat volt, amit a jövőben tudunk hasznosítani. ” (Belga: 22 férfi)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  13. A délibábot, a fordított világot a kiskorúsított, a szemét az úrra vető, tenyerét maga előtt kitartó magyarok elhiszik, elhiszik a színes álmot, az álmodni akarók, az álmukban meghalók, akik talán soha föl nem ébrednek már. Mindig vannak gödörben, regresszióban élők, itt csak az a furcsa, hogy ennyien vannak, talán a magyar Ukrajna majd fölébreszti őket. Addig is sok pusztulás, további butulás, mély alvás vár rájuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  14. Sajnos a cikkíró màr megint olyan témàba kapott bele, amirôl elképzelése sincsen. A legtehetségesebb magyar focistàkat a Gyurcsànyi és bûnbandàja eladta Nyugatra 10-12 éves korukban. Ebbôl a pézbôl lett a Gyurcsànyi anyósànak a mûfogsora példàul, de errôl se az Ara-Kovàcs se a többi ballib nem ír csak egyfolytàban Orbànyàzik.
    Igy adtàk el Rónaföldi Krisztiànt , Messzi Lajost (Sülysàpon még Lajosnak hívtàk, csak azt szégyellte, azért spanyolosította Lionelre ), Ineszti Andràst, Hernàdi Csabit és Petrezselyem Robit. Ha mind itthon játszana, akkor nyàron a vàlogatott a vilàgbajnoki cím megvédésére készülhetne.Igy meg……. Ennyit errôl, és màskor ne firkàljon hülyeségeket !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (33 szavazatból)
  15. Hofi mondta: oké, a szovjeteknek le kellett feküdni, rendben. De a belgáknak is? Vagy azok kelet-belgák?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  16. Apukapitány
    “gyermekétkeztetés és lélegeztető-gépek helyett stadionokat épít”
    Tényleg nem demagógia, csak nagyon alacsony szintű érvelés. Persze Döbrögiéknek még ez is nagyon magas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  17. Hungarian citizen

    Ilyesmirol irt ma a Cink is:
    http://cink.hu/igy-meg-soha-senki-nem-szivatta-meg-orban-viktort-1537628363

    Hanem a budai monologodon meg mindig jokat derulok, bar en mar lattam 32-es kiszerelesben is, boven a 12-es ar alatt ;)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. Azért nem teljesít még jól a foci, mert csak most kezd jobb lenni, még csak most épülnek a stadionok, ahol majd a nemzet sok kissráca fog fölfejlődni, meg a tornaóra mindennap, az nem lesz egyről a kettőre, de máris jobban teljesít a foci, hiszen épülnek a stadionok, már csak a csapatoknak kell majd idővel megtáltosodni a szép stadionoktól és a beléjükterelődő sok-sok hazaszerető lelkes polgártárstól, hajrámagyarország, forza hungaria….szóval neem, magyarország jobban teljesít.
    Majd úgy 10-20 év múlva talán leesik a tantusz, ha lesz hova.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. A rezsicsökkentés miatt sok pénz marad Apunál, és a rezsicsökkentési pénzből vesz nekem focicsukát. A következő rezsicsökkentett számlából megvesszük a bőrtököt is, és mivel rezsicsökkentés van, meg tudjuk tankolni a kocsit, és apu elvisz edzésre. A rezsicsökkentésnek köszönhetően fél órával többet edzhetünk, mer tovább éghet a villany a rezsicsökkentett áramból. Mivel olcsóbb a rezsi (rezsicsökkentés volt), ezé meccsre is ki tudunk menni, vagy rezsicsökkentett árammal nézzük a plazmán otthon. Kevesebb a rezsi, ezért azt monda Apu, vesz nekem mezt. Narancssárgát. A rezsicsökkentés miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  20. Istenem, mennyivel is egyszerűbb lenne az élet, ha pártok helyett football csapatokra kellene szavazni. A sok bunkó mindjárt tudná, hová tegye azt a fránya ixet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. gratulálok, ismét egy jó Para-írás!
    ezt meg Csehszlovák Kém írta a magyar – finn focimeccs után:
    http://dotoho.blog.hu/2014/03/06/most_mutassatok_meg_ultrak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Para! A lélegeztetógép, már idejét múlta. Ennél már sokkal messzebb járunk.
    A szájsebészeten!!!! porciózzák az injekciókat. Egy műszak, ennyi darab. Ha elfogy, és nem vagy fakír, hazaküldenek.
    Ami a focit illeti, mindig elfog ilyenkor valami enyhe jóérzés. Hiába no az apró örömöket is meg kell becsülni..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. yess….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Bocsánat, Para!

    A kopasz fiatalokat (és az idősebb “szurkolókat” is) a valódi SZÓRAKOZÁS
    vonzza a meccsekre: a balhé metrón, buszon, lelátón és környékén…az a jó, nagyon férfias örjöngés , rombolás és tombolás, amelynek generálója (de inkább ürügye) a “‘drukk”…Ezen okból -eredménytől függetlenül- ők mindíg
    kielégülnek; Bizánc, vagy Mohács – osz-posz ! Lehet ünnepelni a MAGYAR
    sikert, vagy siratni a MAGYAR balsorsot – ezeréves hagyomány szerint…
    S mivel a legnagyobb Magyar is ott van velük – legalább spirituálisan – együtt magyarnak, magyar- a magyarral, magyarul magyarkodik, magyar módi szerint…
    Magyarán: elégedettek! Kiábrándulni, felébredni maga lenne az identitás halála…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos