Ronai and Ronai
AMERIKAI

Markó Bea: Hogyan csaljuk el a választást? 2014. március 6. csütörtök 13:31

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Markó Bea: Hogyan csaljuk el a választást?

(Kézikönyv)

A profi és törvényszerű választási csalás előkészítő munkái legalább négy évet vesznek igénybe. Miután mindenfajta ígéret és program nélkül, megtévesztések sorozatával sikerült a néppel kétharmados többséget szerezni magunknak, nekiláthatunk a törvénykezésnek.

1. A falusi házunkban egyesével kiválogatott nyomógombjainkat aktiváljuk a problémamentes és rendszerszintű csalásunk végrehajtásához.

2. A korábbi kétfordulós választási rendszert törvénybeiktatási trükkel egyfordulósra változtatjuk. Igen-gomb. Ezzel máris hátrányba hoztuk az ellenfeleinket, akiknek amúgy sincs „semmi keresnivalójuk a parlamentben” (copyright: a házelnök). Szegények – akikről tudjuk, hogy ki nem állhatják egymást –, ezzel a megoldással összefogásra kényszerülnek. Hörpintünk egy igazi, otthon pancsolt kupica pálinkát, és jót nevetünk.

3. Fogunk egy térképet, és átrajzoljuk a választási körzeteket. Ahol korábban az ellenfeleink voltak erősek, oda hozzácsapunk – egy földrajzilag nem odapasszoló, de ideológiailag hozzánk közel álló nagyobb területet. Ezzel máris kaptunk egy új körzetet, ahol biztos nyerésre számíthatunk. Ezzel a módszerrel végigmegyünk az egész országon, és berajzoljuk az új határvonalakat. Jólesően hátradőlünk, és hörpintünk egy kupica otthon pancsolt, echte magyar pálinkát.

4. Felállítunk egy új választási bizottságot. Illetve Nemzeti Választási Bizottságot, mert mi mindent nemzetinek hívunk, és nagybetűvel írjuk, mert mindent nagybetűvel írunk a nagyobb nyomaték kedvéért. A választási bizottságba kizárólag a velünk szimpatizáló embereket delegáljuk, annak vezetésével közeli ismerősünk édesanyját vagy anyósát bízzuk meg. Igaz, hogy ő még sosem bonyolított le választást, viszont nagyon finom rétest süt, és közülünk való.

5. Alkotunk egy új választási eljárási törvényt, mely szerint megkönnyítjük a választáson való elindulást, elég ötszáz aláírást összegyűjteni, az meg a hülyének is megy, nem igaz? A könnyítést pár száz millió adófizetői pénzzel segítjük. Előnye, hogy szinte bárki elindulhat a választáson (mi demokraták vagyunk!). Össze is gyűlt 44 párt, amihez méteres szavazólapot kell majd öcsénk cégének nyomtatnia, ráadásul a szavazó polgárokat is jól össze tudjuk zavarni vele. Igen-gomb. Azt is lehetővé tesszük, hogy két különböző pártszerűség azonos néven indulhasson. Senki ne mondja, hogy nekünk nincs humorunk! Ismét felhörpintünk egy kupica otthon pancsolt magyar pálinkát.

6. Mivel fiatalok vagyunk és demokraták, szeretjük az apró csínyeket. Az aláírásgyűjtő íveket rosszul nyomtatjuk ki, de csak az összefogásra kényszerített ellenfeleinkét, a mieink stimmelnek. Hát nem jó? Mi már dőlünk a nevetéstől.

7. Az adatok rögzítéséhez megkérjük egyik kománkat, hogy gyártson egy új informatikai rendszert, mert a régi tökéletesen működött, viszont nem a mi emberünk készítette. Az összegyűjtött aláírásokat felvisszük az új rendszerbe, ami azonnal összeomlik. Gurgulázunk a nevetéstől.

8. Népünk egyes egyedei szeretnek tájékozódni, amit nem nagyon értünk, de jó. Legyen nekik, mi szívesen tájékoztatjuk őket. E célból jó előre megvettük és lefoglaltuk az összes köztéri hirdetőhelyet, amiken népünk kíváncsiskodó tagjai bármerre néznek, csak a mi jelöltjeinket láthatják. Ellenfeleinknek nem hagytunk helyet, de ha mégis kiragasztják valahova az óriásplakátjaikat, akkor útnak indul a plakátrongáló brigádunk, és azonnal leszakítják vagy átragasztják a másik oldal hirdetéseit.

9. Az elektronikus hirdetésnek semmi akadálya. Saját – közpénzből fenntartott – tévénkben már négy éve úgyis minden nap minket láthatnak a nézők. De mi nagyvonalúak vagyunk, ezért az összes kereskedelmi tévének és rádiónak megengedjük, hogy ingyen adjanak politikai hirdetéseket. Tehetünk mi arról, hogy egyikük sem vállalta az ingyen hirdetést? Kezdünk fulladozni a nevetéstől, ezért gyorsan lehajtunk egy kupica otthon pancsolt magyar pálinkát.

10. Kisorsoljuk a 44 induló pártot, hogy milyen sorrendbe kerüljenek fel a méteres választólapokra. A szerencse forgandó, mint tudjuk, ezért senki sem tehet szemrehányást nekünk azért, hogy saját pártunk a lista elején van, míg az összefogásra kényszerített ellenfeleink a lista aljára kerültek. Hatalmas poén ez is, nem?

11. A választásra jogosultakkal személy szerint is törődünk. Regisztráláskor ott kötünk beléjük, ahol csak lehet. A születési hely rovatba sokan, – ahogy évtizedek óta megszokták – azt írják: Budapest. Kis butuskák! Kitaláltuk, hogy ez így nem elég, meg kell adniuk nemcsak a 10-30 éve halott anyjuk nevét, hanem születésük pontos kerületét is. Igaz, hogy ez az adat megvan a nyilvántartásunkban, de sokkal szórakoztatóbb, ha visszautasítjuk a kérelmüket, és futhatnak még egy kört, ha minden áron szavazni akarnak. Már a könnyünk csorog a nevetéstől, bele a finom otthon pancsolt magyar pálinkába.

11. Az erdélyi, felvidéki, egy szóval igaz magyar honfitársaink számára biztosítjuk a levélben történő szavazást. Szuper, mi?

12. Az Amerikában élő honfitársainknak viszont személyesen kell elmenniük a követségünkre. Nem nagy ország, néhány ezer kilométeres utazást pedig mindenki kibír, nem igaz?  Értesítést is küldtünk nekik, amiben téves dátumot adtunk meg a választás időpontjaként. Csúcs, mi?

13. Az Angliában élő honfitársainknak szintén személyesen kell szavazniuk, és nekik is küldtünk értesítést, amiben téves címet adtunk meg a választás helyszíneként. Óriási ötlet, ugye? Ekkor már kétrét görnyedve dobáljuk magunkat a röhögéstől.

Állítólag jön valami EBESZ nevű gittegylet ellenőrizni a választások tisztaságát, de miattuk egy percig sem aggódunk. Nem ismerik ők a magyar találékonyságot! Megyünk is, ideje felhörpintenünk egy kupica otthon pancsolt magyar pálinkát.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.9/5 (56 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +100 ( 102 szavazatból)
Markó Bea: Hogyan csaljuk el a választást?, 4.9 out of 5 based on 56 ratings

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    -
    Demokráciákban vannak a választások előtt me. jelölti viták!
    Na most ettől a sok szedett-vedett nevesincs pártok jelöltjei megvédik a 3xbóvlist – pedig nagyon szerettem volna látni, hogy nagy nyelvlengetések közepette hogyan védi a Fidesz választási programját, a csontvázak további keresését a zemútnyócévszekrényben!
    -
    Ne felejtsük el, hogy a szavazólap bal felső sarkában lennie kell egy pecsétnek, ha nincs vagy nem ott van, ahol lennie “szabályos”, akkor elveszett a szavazat – ügyes kitaláció mert, ha jól tudom, nem a szavazásra megjelent ember teszi rá a pecsétet!
    -
    Kettős állampolgárok pedig elég, ha gondolat-átvivő-kézi-készüléket alkalmaznak!
    Forduljanak Mézga Aladárhoz, ő tudja működtetni!
    -
    Kicsit ugyan jobbra lejt a pálya – de szabad választás lesz!))))
    Ha külföldi szagértőknek ez nem csalás, akkor mi mit tehetünk?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (44 szavazatból)
  2. Kiváló írás a magyarországi választások elcsalásáról, a magyar választópolgárok lehetőségeinek, választási szabadságának elvételeről. A magyar nép azonban csendes FIDESZ-hívő, ahogy azt a legújabb közvéleménykutatási adatok is tanúsítják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (37 szavazatból)
  3. 14. Gyorsan a semmiből előhúznak egy profi szervezetet profi 3 nyelvű honlappal amelyet PEM nek hívnak, és bár sietve jött létre, a honlapjuk hosszú, gondos, igencsak profi előkészítési munkát sejtet, amely kiváló időzítéssel nem sokkal a választások előtt a választásról való távolmaradásra szólítja fel mindazokat akiknek elegük van a Fideszből, és amely a távolmaradást bojkottnak nevezi, de közben gondosan ügyel arra, hogy csak ártalmatlan passzív távolmaradás legyen és valós, tényszerű, legalizálható, hathatós, Fidesznek valóban ártó tényleges bojkottot még véletlenül se szervezzenek meg.
    .
    Ezzel az erővel maga Orbán is kiállhatna a nyilvánosság elé és kijelenthetné, hogy aki fasisztának és illegitimnek tart minket az ne jöjjön szavazni, maradjon otthon, majd mi kitöltjük és leadjuk helyette a felhasználatlan szavazólapot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (35 szavazatból)
  4. Némileg parafrazeálva Bob Dylant
    “It’s Alright, Ma (I’m Only Crying)”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  5. Eagle
    2014. március 6. csütörtök
    15:18
    “Ezzel az erővel maga Orbán is kiállhatna a nyilvánosság elé és kijelenthetné, hogy aki fasisztának és illegitimnek tart minket az ne jöjjön szavazni, maradjon otthon, majd mi kitöltjük és leadjuk helyette a felhasználatlan szavazólapot.”, de akar azt is meg tudjuk majd csinalni, hogy aki megis reszt vett a valasztason es az ellenzekre voksolt, annak a szavazolapjat kidobjuk, helyette es neveben pedig berakunk egy masik es bennunket tamogato uj cedulat.
    Szal, 5let az van eleg…
    .
    Ja! A PEM pontosan tudja, hogy igazabol nem az idei valasztasokat fogja/tudja majd bojkottalni, hanem az ennek eredmenyekeppen (is) legitimalt ujhorthy-rendszert szeretne/tervezi…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  6. A nagy emberek tudnak veszíteni.
    A Nagyember nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  7. Kis nagy ember ő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  8. telekis 2014. március 6. csütörtök 18:09

    “, de akar azt is meg tudjuk majd csinalni, ……..”
    .
    Ezért írtam többször, hogy egy valós mozgalom, beleértve az ellenzéket aki már évekkel ezelőtt elkezdhette volna megszervezni a bojkottot.a jelenlegi helyzetben nem késői akciókkal foglalkozik, hanem arra koncentrál ami még megvalósítható, és megszervezi a választási csalás leleplezését, a választás teljes kiterjedt nemzetközi felügyeletét. több felszólítás érkezett erre kintről a nemzetközi közösségtől mint amennyi igény belföldről az ellenzéktől, és nulla igény a PEM től.
    .
    Apropó, “meg tudjuk csinálni”, “kidobjuk” nem inkább ” tudják ” a Fideszesek, “kidobják ” ?? Kiről beszélsz? Freudi elszólás??
    .
    Más dolog átírni a valós szavazólapot ami nagyon súlyos választási csalás és más dolog , hogy az emberek el sem mennek szavazni.
    ——
    “Ja! A PEM pontosan tudja, hogy igazabol nem az idei valasztasokat fogja/tudja majd bojkottalni, ………..”
    .
    Nem az ideit?? Ha mos Orbán marad több szavazás már nem lesz. Ezt sokszor megírtuk, Bartus is. Mindenki tudja. Az újhorthy rendszert??
    .
    Nos erre írtam a polgári engedetlenség cikkhez : Eagle 2014. március 4. kedd 10:04


    ” Ha Fideszes kampányfőnök lennék én magam kezdeményezném az ilyen bojkottot és a végtelenségig érvelnék emellett.” Előre láttam, hogy ez lesz.

    Ha valaki komolyan tenni akar valamit és képes valamire, amire szerintem az ellenzéki összefogás még képes lenne, ha akarná, akkor önmaga és más szervezetekkel együtt, beleértve a esetleg a PEM -et összefogva, azonnal elkezdené szervezni a választási csalás leleplezését, a külföldi megfigyelők behívását, és az összes ezzel kapcsolatos teendőt. Kooperatív nemzetközi szervezetek azonnal segítenének, ha valaki akarná. De ne, ehelyett azt javasolja, hogy ne tegyünk semmit, csak egyszerűen maradjunk otthon.
    .
    Értem a magyarázatokat, a magyarázatod, de az emberek hülyének nézésének is kell, hogy valahol határa legyen. Azért minden nem működik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. helyesbítés :
    .
    a jelenlegi helyzetben nem késői akciókkal foglalkozik, = helyesen
    .
    A jelenlegi helyzetben ne késői akciókkal foglalkozzon, hanem …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  10. Tökéletes leírása a helyzetnek. Egyedül a “pancsolt pálinka ” kifejezés nem tetszik (nem tagadva, hogy létezik ilyen is). Aki kóstolta már az üzletekben kapható tömeg-gyártott pálinkát, meg a szakszerűen készült házit, az tudja mi a különbség. Hölgyről lévén szó mondanék egy öltözködési hasonlatot: Konfekció versus mérték utáni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  11. Megáll az eszem. Ezért tart itt a Magyar választó. Vitatkozzunk el egy kicsikét a pálinkák előállításáról és természetesen az sem mindegy hány fokos a pálinka, mert akkor lehet nem árt meg és még talán nem oda húzza be az x-et ahova szeretnénk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  12. Meghatározzuk a LOGÓK helyének méretét, 2×4 cm, amibe 2 párt logója jól belefér, 4-5 párté pedig csak bolhányi méretben.

    Újabb nevetés…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. Megvesszük a szavazatszámláló rendszert. 1-ről 2-re emeljük a szavazókörökben ellenőrizni jogosult ellenzéki képviselet minimumlétszámát. Az mti-ben mí íratjuk és válogatjuk a híreket. Nem indítunk eljárást a terrorfenyegető nácik ellen, sem akkor, amikor Vona Gyurcsány gyerekeinek nyúzásáról vizionál perverzen az évértékelőn, sem akkor, mikor a gárda egész falvakat fenyeget. Hátha a nácik is átszavaznak. A 4 millió nyomorgó? Ugyan. AZ EBESZ MEG MITŐL GONDOLJA ÁTLAGOSNAK A BULIT A VELENCEI BIZOTTSÁG JELENTÉSEI UTÁN????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  14. A londoni szavazókat helyesírás miatt kizárom. Az erdélyinek elég annyit odaírni, magyarvagyokk, hö!!! Aki, gresszivféll!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  15. És a választókat lehet csoportosan a választás helyszínére szállítani. Röhögés. A választás előtt nem lesz kampánycsend. Röhögés. A választási helyektől 50 méterre kirakhatjuk a pártunk hirdetését. Röhögés. Minden politikai reklám bevétele a Simicska barátunk cégénél landol. Már görcsoldót kell bevennünk a röhögés miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Szavazz a Fideszre, meg leszel vezetve – ha erre nem jöttek rá az emberek, akkor még van mit tanulni!
    Nem arra kell figyelni, hogy mit mondanak, hanem arra amit tesznek,aztán néha arra sem, de így választást lehet nyerni Magyarországon!
    “Először a gazdagokat kell jóllakatni, hogy majd a szegényeknek is adni tudjunk” – hát nem aranyos?!
    Azt nem mondta, hogy végül mikor laknak jól a gazdagok, mert eddig több milliárd jutott nekik, az ország kifosztva és ők még mindig éhesek!
    -
    A kreált kis pártok a Jobbik helyett lesznek koalíciós partnerek – teljesen tiszta, ismeretlen valakik fognak dönteni közel 10 millió ember életéről.
    Biztosan jó lesz – na nem nekünk, hanem a “tisztáknak, az új arcoknak”!
    Kész röhej lenne, ha nem itt élnék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Mivel úgyis győz a “narancs”, mi lenne, ha mindenki rájuk szavazna, és kijönne kb. 99,6% os győzelem, mint a régi “szép kádári népfrontos” időkben?
    Senki nem mosná le róluk a csalást , és hogy ráadásul még túlbuzgó balf…ok is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Az orbán által megálmodott, törvény befoglalt, a végrehajtási törvénnyel megtámogatott “demokratikus” választás orbáni adminisztrációval feldolgozott “eredménye” megegyezik a fidesz központban választást megelőzően eldöntött értékekkel. Az esetleges korrekcióról a külhoniak tetszőlegesen beszámítható szavazatai * gondoskodnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. A fidesznek minden esetre van forgatókönyve és a nagyarányú ellenzéki győzelmet a rendszere eleve kizárja. Az már túlbiztosítás volt, hogy az LMP – nek ismét a fidesz gyűjtötte az ajánlásokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos