Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lázár György: Ideje bojkottálni az Irán-barát Orbán-csoportot! 2014. március 4. kedd 18:48

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lázár György: Ideje bojkottálni az Irán-barát Orbán-csoportot!

Az Egyesült Államokban működő Tiszteletbeli Konzulok amerikai állampolgárok.  Munkájuk szükséges, és ezen sorok írója jól tudja, hogy a konzulok gyakran személyes áldozatokat hoznak, sok időt, és energiát fektetnek munkájukba.

Vezető magyar politikusok nemrég gratuláltak Irán vezetőinek az Iszlám forradalom 35. Évfordulója alkalmából. Áder János államelnök, Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László házelnök és Martonyi János külügyminiszter melegen üdvözölték az iráni rezsimet.

A magyar politikusok trükkösen, titokban küldték el üdvözleteiket Teheránba.  Ha azokat az iráni hírügynökség nem hozza nyilvánosságra, a világ nem tudta volna meg, hogy milyen mély csodálattal adóznak az iráni mullahoknak.

Orbánékon kívűl csupán a tadzsik, a kirgiz, az azeri, és a brunei vezetők üdvözölték az iszlám forradalom évfodulóját.  Fontos megjegyezni, hogy négy politikusról van szó, nem a magyar emberekről, mégcsak nem is a mérsékelt magyar jobboldalról.

Meglepő módon, az  Egyesült Államokban működő magyar szervezetek, akik állítólag a magyar származású amerikaiakat képviselik, nem tiltakoznak.  Eddig egyetlen elítélő nyilatkozat nem hangzott el!

A Magyar Amerikai Koalíciót (Hungarian American Coalition), a Magyar Amerikai Szövetséget (Hungarian American Federation) nem zavarják az Irán-barát magyar politikusok. Sőt, az Amerikai Magyar Szövetség, amelyik a “legnagyobb amerikai-magyar szervezetnek” titulálja magát, közleményt adott ki, abban pártatlanságot kérnek az amerikai diplomáciától.

Igen!  Egy Bryan Dawson nevű úriember szerint az Egyesült Államoknak “pártatlanul” kell szemlélnie az Irán-barát magyar kormánypolitika irracionális megnyilvánulásait.

Nyilvánvalóan felmerül a kérdés.  Kiket képviselnek ezek a szervezetek?  Kinek a nevében nyilatkozik Dawson úr?  Mert én nem hiszem, hogy a magyar származású amerikaiak egyetlen percig is támogatnák ezeket az Irán-barát magyar kormánypolitikusokat.

A Tiszteletbeli Konzulok amerikai állampolgárok, vélhetően amerikai értékeket vallanak. Itt az ideje, hogy elhatárolódjanak az Irán-barát Orbán-csoporttól.  Meghökkentő, hogy a konzulok résztvettek azon az „eligazításon” amelyet az Iszlám Forradalmat olyan melegen üdvözlő Martonyi külügyminiszter szervezett.

Az Egyesült Államok 35 évvel ezelőtt megszakította diplomáciai kapcsolatait Iránnal, és az amerikai állampolgárokra kötelező érvényű törvények szabályozzák az Irán elleni embargót és szankciókat.

Mellékelten található a jelenlegi Tiszteletbeli Konzulok nyilvános listája, email címeikkel, azok megtalálhatóak a magyar Külügyminisztérium internetes oldalán is.

Kiváncsian várjuk hányan határolódnak el nyilvánosan Orbánéktól, mert jó lenne megtudni, hogy kik azok a konzulok akik továbbra is támogatják az Irán-barát magyar politikusokat itt az Egyesült Államokban.

Tiszteletbeli Konzulok

Atlanta

Mr. John E. Parkerson, Jr

jparkerson@mindspring.com

Boston

Dr. Gábor Garai

hconsulate@foley.com

Chicago

Robert C. Knuepfer, Jr.

robert.knuepferjr@bakermckenzie.com

Cleveland

Mr. László Böjtös

bojtos@sbcglobal.net

Connecticut
Prof. Christopher Ball
www.quinnipiac.edu/cei/honorary-hungarian-consulate-for-connecticut

Denver

Ms. Krisztina Megyesy
cmegyesy@gmail.com

Honolulu

Dr. Katalin Csiszár

kcsiszar@aol.com

Houston

Mr. Phillip Arnold Aronoff

aronoffpa@aol.com

Mayaguez

Mr. Dennis Bechara

dennisbechara@hotmail.com

Miami

Mr. George dePozsgay

gdepozsgay@aol.com

New Orleans

Daniel Hughes

danny@dannyhughes.com

Sacramento

Mr. Miklós Bartsch

nbartsch@sbcglobal.net

Sarasota

Dr. Stephen J. Gergatz

gergatz@comcast.net

Saint Louis

Mr. Julius Joe Adorjan

advenllc@aol.com

Salt Lake City

Mr. György Simon

hungaryconsul.utah@comcast.net

San Francisco

Ms. Éva Voisin

evoisin@ix.netcom.com

Seattle

Ms. Ilona Szablya
szablyahj@aol.com

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (28 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +35 ( 49 szavazatból)
Lázár György: Ideje bojkottálni az Irán-barát Orbán-csoportot!, 4.3 out of 5 based on 28 ratings

  • Hozzászólások(20)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

20 Reader’s Comments

  1. Érdekes, aki az orbánrezsimmel szövetkezik biztos, hogy záros időn belül kellemetlen helyzetbe kerül és szembe kell fordulnia a tisztességgel, becsülettel. A hazájukat is megtagadják Orbánért? Megtalálja zsák a foltját, ennyire naívak, vagy van olyan összeg amiért még ezt is….?
    Jó dolog lehet a hatalom és a pénz de képes elnyomni a szégyent és az állandó flusztráltságot ami ezzel az orbánszekértolással jár.
    Azt, hogy megtagadják a Magyar Nép érdekeit Orbánért már megbocsáthatatlan bűnnek tartom de, hogy még a választott hazájukat is megtagadják ez végtelen hülyeséget vagy végtelen aljasságot jelent. Lehet választani Hölgyeim és Uraim, tiszteletbeli Konzulok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (26 szavazatból)
  2. Én voltam az első itt, vissza lehet keresni és talán máshol se figyeltek fel a jelenségre, mindegy: ahol Orbán vagy emberei megfordultak, ott rövid időn belül valami elromlott. Izrael? Megtűrik…Tessék végiggondolni! Legutóbb Putyin csinált hülyeséget, de a teljesség igénye nélkül: Iránban “büszkék rá”… Angliában hevesebbé váltak az EU-ellenes tendenciák, Törökország, Egyiptom, stb… Főleg Magyarország egy “bolondokháza”, nem is beszélve a brüsszeli zürzavarról… Lehet ilyen? Van még valami? A németek sincsenek a helyzet magaslatán és a kínaiakkal, indiaiakkal még lehet valami… Japánra figyeljünk! A Kelet amúgy is “szívósabb”… Ha ez nem “mágus”, akkor zseniális megtévesztő…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  3. Tisztelettel “de frofundis” felhívom a Világ és Magyarország legfelső Vezetőinek a figyelmét arra, ha egyáltalán eljut hozzájuk, hogy több, mint ezeréves magyarországi történelmi folyamatokat semmiféle direkt és gyors ráhatással nem lehet se keleti, se nyugati irányba drasztikusan átirányítani, befolyásolni, stb; e népet kiírtani vagy deportálni súlyos következmények nélkül! Ha valami konspiráció lenne a háttérben; a magyar nép (és az itteni zsidóság?) még nem érett a demokráciára, de már túl van a diktatúrák eltűrésének hajlandóságán! Hagyják békén fejlődni a Nyugat felé a maga tempójában, mert automatikusan ukrajnai helyzet lehet a vége és az senkinek se lenne jó, ahogy Ukrajna is elhúzódó válság előtt áll! Ugyanis a nyugati és keleti ambíciók általában nem számolnak a hosszútávú folyamatokkal!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  4. Igazi Tisztelettel “de frofundis” felhívom a Világ és Magyarország legfelső Vezetőinek a figyelmét arra, ha egyáltalán eljut hozzájuk, hogy több, mint ezeréves magyarországi történelmi folyamatokat semmiféle direkt és gyors ráhatással nem lehet se keleti, se nyugati irányba drasztikusan átirányítani, befolyásolni, stb; e népet kiírtani vagy deportálni súlyos következmények nélkül! Ha valami konspiráció lenne a háttérben; a magyar nép (és az itteni zsidóság?) még nem érett a demokráciára, de már túl van a diktatúrák eltűrésének hajlandóságán! Hagyják békén fejlődni a Nyugat felé a maga tempójában, mert automatikusan ukrajnai helyzet lehet a vége és az senkinek se lenne jó, ahogy Ukrajna is elhúzódó válság előtt áll! Ugyanis a nyugati és keleti ambíciók általában nem számolnak a hosszútávú folyamatokkal!!! Minek a számítógépes trendellemzések?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  5. Senki sem annyira vak, mint aki nem akar látni!
    -
    Ami Magyarországon történik benne van nagy része a Tavares-jelentésben.
    Nagykövetségek vannak, melyek munkatársai figyelnek a kormány tetteire, elmondott hablatyaira és olvasnak napi sajtót és gondolom az interneten megjelenő hozzászólásokat is olvasgatják, mit írnak a látottakról, hallottakról a hazájuknak Magyarországról, hogy minden OK?
    Horthy-kultusz élesztgetése, EU-s zászló égetése, kidobása a Parlamentből, Kertész Ákos kanadai állampolgárságáról, stb., stb.!
    -
    Mit nem látnak?!
    Menjenek már el egy jó szemészhez!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  6. Miért ?
    Mert ők is simán semmirekellő kolbászolók (!), így vagy úgy, de a szélsőjobboldalon poroszkálók fajtájából !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  7. e-Halász
    2014. március 5. szerda
    00:35

    Úgy szoktam mondani, hogy ganajtúró bogár és rohan a szarszagra. nem azért van baj, mert megjelenik, hanem azért siet oda mert kiszimatolta, hogy valami bűzlik.
    .
    Japán hozhat meglepetést valóban érdemes figyelni, legalábbis magyar vonatkozásban, Orbánék a legmocskosabb üzletet és átvágást készítik elő szorgalmasan. Csinálják, csak szépen hátradűlök és nézem bejön e nekik.
    A legszebb lesz ha bejön, hogy Orbánt is átveri a saját embere.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  8. csakén
    2014. március 5. szerda
    08:42

    Ha csak annyi lenne, de amit a magyar nagykövetségek csinálnak az nagyon kemény kezd lenni. Nem csak annyi amit leírtál. Az semmi. Hát ide nem hozhatom mert az vádaskodás lenne leírni, ha meg bizonyítékom is van rá pláne nem ide hozom, nem arra való az AN, de döbbenetes amivel meg vannak bízva és ami folyik, főleg ebben az országban ahol élek. Nem baj, ha kiborul a bili az szép nagy show műsor lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  9. Nincs mit tenni.
    Nincs mást tenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  10. @Eagle: Eagle! Később válaszolok! Figyeljék “Sanyibácsit”, kérem! Előhozta azt az témát, amit én eddig nem mertem! Fokozva: a jezsuiták nem véletlenül kerültek a történelemben először a katolikus egyház élére… Az előző pápa német, együtt dolgoznak, a jezsuiták a leghatékonyabb szervezet, a reformátusok összeolvadnának velük… Ezt mind a netről kapartam össze. A részeket csak össze kell rakni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  11. Továbbá… Az AN talán a legjobb hely nekünk, hogy könnyen, gyorsan okosabbak legyünk közösen gondolkodva. Külön-külön nem menne. Hálás vagyok ezért! Már kezd bennem kialakulni valami aktuális világkép, de attól tartok, ezt nem merem közölni senkivel, csak részleteit, inkább keresek egy nyugodtabb helyet a családommal. Rájuk is kell gondolnom. Ez nem gyávaság. Ha egyedül lennék talán…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  12. Elhagynak minket az események és elborít bennünket az impotenciánk.
    Nem teszünk semmit, csak áztatjul a ******-ket a langyos vízben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  13. Tessék! Szó szerint! Utána lehet nézni, kérem! Hány hete “papolok” erről, meg az orbán-ukrán-putyin “vonalról”?:

    http://jovaros.blog.hu/2014/03/05/provokacio_940

    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Az osztrák DerStandard mai cikke is éppen az iráni-magyar kapcsolatokat taglalja:

    http://derstandard.at/1392687088277/Ungarn-richtet-seinen-Blick-Richtung-Osten

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Törökország nem csinált nagy felhajtást. Ebben az évben is csak egy,a jó szomszédi viszonyt ápoló,alsó hangú üzenetet küldött a huszadik senkivel – még a sajtó sem foglalkozott vele.Erre szükség volt,hiszen muzulmán testvérek. Nem szeretem Erdogant,de el kell ismernem: tanácsadói szavára hallgatva van annyi érzéke a politikához,hogy egy embargóval terhelt, az emberi értékeket semmibe vevő / az önállóságra törekvő nőket üldöző, embereket megkövező,élve eltemető…stb./ politikát nyíltan semmilyen módon nem támogat.És még akkor az atomfegyverekről nem is beszéltem ! Vajon mit vár Orbán az oly messzi Irántól ? Iránban minden a pénzről szól.Mit adtak,mit vettek ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  16. Reagált már valamelyik Tiszteletbeli konzul?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  17. Tisztelt Lázár Úr! Én nem fordulnék a konzulokhoz. Minden információt az internetről szerzek és logikusan próbálom összerakni. Az Ön írása alapján csoportosítok. 1. Vannak a magyar állami vezetők. 2. Vannak az amerikai tiszteletbeli konzulok. 3. Az amerikai magyar szervezetek. 4. Az utóbbiakkal kapcsolatban lévő amerikai kormány egy része. 5. Vannak általában az amerikai törvényeket betartó magyarok. 6. Vannak általában az amerikai törvényeket betartó és betartató amerikaiak (most Iránnal kapcsolatban). Az összes internetes információból amit találtam azt tudom feltételezni, hogy itt Magyarországon valóban erőteljes Kelet felé fordulás van folyamatban sajnos nem csak elsősorban gazdasági, de politikai, (és mert Keleten elvárhatják) vallási, ideológiai szempontból is!!! (Linkek.) Az USA (és az EU) engedélyével vagy engedélye nélkül. Izraelnek jó ez? Mit szól ehhez a Vatikán? (Miközben sokan neo-klerikálfeudalizmusra gondolnak itt, az arab vallást is behoznák?!) A világválság és az újrarendeződés lehet az ok? Az egyre nyilvánvalóbb Kelet-Nyugat szembenállás? A fent említett “csoportok” viselkedése logikus, hogy ennek tudható be. Ugyanis némi zavar és átmeneti állapotok okozhatnak “furcsa” jelenségeket az amerikai törvények ellenére, akkor is, ha a fenti “csoportok” (az 1. és a 4. közötti információcsere révén) tudják, hogy milyen folyamatok vannak a háttérben… De akár másról is lehet szó… Magyarország nyitása Irán felé különösen a vallási szempontok miatt aggasztó (lásd linkek), ugyanis ez az ezeréves szent-istváni és nyugatbarát múltnak teljesen szembemegy! Középút itt nincs!!! Logikus, hogy ezer év ellenében ilyet nem lehet “megetetni” a magyar néppel! A Nyugat nem lehet akkora válságban még, hogy Szent István Király Tanítását, királyi “jelképeit” kisajátítva, pogány-jellegű fordulattal a Kelet felé irányítson önhatalmúlag egy politikai csoportosulás egy egész népet! Elképesztő! Mindenkit hülyének néznek ezek?!

    http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/363744_standard_az_orban_kormany_a_jobbik_es_iran

    http://jovaros.blog.hu/2014/03/05/provokacio_940

    http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/363747_a_magyar_nyelv_allamositasanak_strategiaja

    http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/363421_ne_mondjak_hogy_ilyen_nincs_mert_van_a_kormany_a

    http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/363743_wsj_egy_magyar_part_amely_az_orosz_rubelt_akarja

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. Én inkább úgy fogalmaztam volna, hogy a tiszeteletbeli konzuli cím általában jó kis barter üzlet a cím viselőjének…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. (Itt az a fontos, mit írunk, nem az, hogy kik vagyunk.) …Tehát határozott Kelet felé fordulásról lehet szó a fentiek alapján és Orbán betarttatja ezt alárendeltjeivel az USÁ-ban is? Ez az “unortodoxia” nem csoda, hogy mindenhol zavart kelt… Ezért Orbán tulajdonképpen több dologban őszinte már húsz éve legalább! Ezért is kell őt komolyan venni. De ő nem unortodox, hanem inkább anortodox, esetleg: világrend-ellenes? Azért, mert a Nyugat története csupa válság (hat éve?) és háborúk, de viszonylag “szabad”: válasszuk a Keletet és a szolgaságot (másokat meg se kérdezve, mint egy rossz [!] király!)… Aztán esetleg: unortodox-módon vissza, ahogy a széljárás?… Talán új a következő: nem minden eladó!!! Ha létezik felbecsülhetetlen érték, akkor nem minden, az ilyen nem eladó! Például pénzben ki nem fejezhető “dolgok” igenis vannak!… Mennyit érne egy álomban az amerikai Alkotmány? Három trillió dollár elég?…Meg tudja bárki jósolni az ilyen “üzlet” következményeit? Ezért is van válság!!!… Például egy bizonyos ponton túl kell tudni, hogy melyik az elsődleges: a gazdasági vagy a politikai, stb.szempontok! Ez egy “folyamatában-hogyan-működik-logika”…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. Elég! Íme egy hasonlat! Mit tehetünk az utcán, ha néhányan másokat kifosztanak, hülyítenek? A jelenség neve: “itt a piros, hol a piros”!… Csak kettőt tehetünk. A bojkott egyenlő a továbbhaladással. A rendőrt hívás, ami egyenlő a felszámolással és ha erre nem képesek a megkárosítottak, meg kell tennie valakinek, aki csak külső szemlélő… Mást nem tehetünk. Minden egyébbel csak belebonyolódunk és áldozatok vagy cinkosok lehetünk!!! Talán most lett elegem és talán most végeztem! Egy életem van, ami az időm…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos