Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Nem olvasnak Dr. Seuss-t 2014. március 6. csütörtök 15:37

  • Hozzászólások(45)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Nem olvasnak Dr. Seuss-t

Csak rögzíteni szeretném, mielőtt nagyon feledésbe merülne, hogy az „Összefogás” nevű gittegylet azzal a páratlan eredménnyel dicsekedhet, hogy hetekkel a választások előtt már csúfosan megbukott. Ezzel alulmúlták a mi optimista várakozásainkat is, másrészt valamiféle csúcsot is felállíthattak a politikai inkompetencia és bukások nemzetközi versenyében.

Azonban ennél is fontosabb, hogy látványosan rácáfoltak Önnön hazugságaikra, amelyek szerint a demokrácia elveinek feladásával lehet demokratikusan leváltani egy diktatúrát. A diktatúráról szóló viták lassan csendesülnek, miután a diktatúra visszafordíthatatlanná vált, és kiépültek a jogi keretei. Elégedetten hátradőlhetnek, akik oly bőszen védelmezték Orbán rendszerét, hogy az nem diktatúra. Ezzel sikerült elérniük, hogy a diktatúrát zavartalanul, okvetetlenkedő szabadságpártiak tiltakozása nélkül lehessen kiépíteni, és ezért Orbán Viktor rendkívül hálás lehet.

Odáig süllyedt ez az oldal, hogy a diktátortól ingyen frekvenciákat kaphat. Már ennyire nem számít, hogy vannak-e vagy sem. Ha látszólag vannak, az sokkal jobb, mintha nem lennének, mert akkor még azt hinné valaki, hogy be kellett tiltani őket. Ezeket a balliberális médiumokat nem kell betiltani, ahogy az ellenzéki pártokat sem, létezésük és tevékenységük nemcsak jól illeszkedik a NER és a futballstadionok rendszerébe, hanem remekül támogatja azokat. Lassan nélkülözhetetlenné válnak.

A magyarországi „demokratikus” ellenzéket, ahogy magukat nevezik, valamint a támogató értelmiségi- és médiabrigádokat, emlékeztetnünk kell arra a patetikus és giccses követelésre, ahogy teljes erővel követelték az „összefogást”. Egymáshoz nem tartozó pártok közös listáját, azzal a hazugsággal fűszerezve, hogy így leválthatják Orbán Viktort. Nem a rendszerét, mert ahhoz már nem is vesznek elég bátorságot, csak talán a kormányát, amely éppúgy lehetetlen.

Akkor bátorkodtunk figyelmeztetni arra, hogy a demokrácia lényege éppen az, hogy minden párt szabadon megméretteti magát. Ahol olyan választási rendszer jön létre, ahol ez nem lehetséges, ott nincsenek szabad választások. Demokrata ilyen választáson nem vesz részt, hanem követeli a tiszta, egyenlő és szabad választásokat. Ez az ellenzék olyan távol került a demokratikus normáktól, hogy maga kimondja: az április 6-i választás tétje nem más, mint hogy „erőszakos puccsisták” kormányozzák az országot, vagy a demokrácia hívei. Ha a magyarországi demokraták eddig nem tudták volna, ilyen demokratikus választás nincs.

Demokráciában a választás tétje az, hogy a demokrácia hívei közül kik kormányozzák az országot. A verseny a demokrácia hívei között, nem pedig a demokrácia hívei és a puccsisták között zajlanak. Demokratikus jogállamban nem a demokráciát versenyeztetik a diktatúrával. Puccsisták és diktátorok demokráciában a vádlottak padját, majd a sátoraljaújhelyi büntetés-végrehajtási intézet lócáit nyomják, nem pedig választási cédulákat nyomtatnak. A diktátor felkészült arra az esetre is, ha a magyar ellenzék valóban demokratikus lenne, és a puccsisták által kiírt nem demokratikus választásokat bojkottálná: betervezte a rendszerbe a látszat- és fantompártokat, azokat a kalandorokat, akik néhány millió forintért képesek létrehozni egy választási pártnak látszó tárgyat, hogy azokkal egy bojkott esetén is a szabad választások látszatát megteremtse. Nem lett volna szüksége rá, de túlbecsülte az ellenzék demokratikus jellegét. Erre a szerepre ők maguk is boldogan vállalkoznak. Pontosan úgy viselkednek, mint ezek a fantompártok.

Tudta a Vezér, hogy az igazi pártok bojkottja esetén akkor is komoly legitimációs problémába kerül, ha akárhány kamu-pártot elindít önmagával szemben. De az ellenzék még ettől a bajtól is megkímélte. Gyakorlatilag felhatalmazást nyújt neki a következő húsz évre, legitimálva az egész rendszert, a puccsot, az államcsínyt, az Alkotmány eltörlését és a klerikálfasiszta bagázs minden alkotmányellenes és törvénytelen törvényét. Ehhez mi már csak gratulálni tudunk, ez tökéletes munka. Ha nem lenne annyira visszataszító a Szijjártó Péter-szerű figurák által reprezentált társaság, és a gyilkos rendszer, amelyet létrehoztak, morálisan közelebb állnánk ma már hozzájuk, mint azokhoz, akik feladtak minden elvet, eszmét, ideát és törvényt, eladtak mindent, amit demokratikusnak és szabadságnak lehet nevezni. Szerencse, hogy az általuk keltett undor nem taszít bennünket ugyanúgy Orbán táborába, mint a magyarok többségét.

Azzal ugyanis kár áltatniuk magukat, hogy Orbán azért nyeri majd fölényesen a választást, mert csalt. Ők ne beszéljenek csalásról, mert a vereség küszöbén emlegetett csalást a kezdet kezdetén is tudni lehetett. De ők azzal hitegettek mindenkit, hogy a csalás ellenére is legyőzik a diktátort. Most, amikor már messziről látszik, hogy nem, már ne emlegessenek csalást, mert nem áll jól. Másrészt Orbán nem azért nyer majd hatalmas fölénnyel, mert csal, hanem azért, mert a fentiekben vázolt undor olyan mértékben tölti el a magyar lakosság nagy százalékát, hogy erre az „Összefogás” nevű bandára akkor sem szavaznának, ha maga Putyin állna velük szemben. És ez ennek a nem túl képzett magyar népnek az eszét dicséri. Jól látják, hogy ami megalkuvás, hamisság, korruptság elképzelhető ezen a vidéken, az ritka koncentrációval árad a magát demokratikusnak nevező társaságról, amely egészséges emberből erős émelygést vált ki. Süt a képmutatás, az álnokság és a hazugság.

Ha Orbán csalásra szorul, arra legfeljebb azért lehet szükség, hogy ne nyerje nagyon túl magát, és a „választásnak” hazudott színjátéknak a demokratikus látszatát megtartsa. Még az is lehetséges, hogy kénytelen lesz besegíteni ehhez az ellenzéknek.

Felhívjuk mindenki figyelmét, amíg az egyéb hazugságok miatt nem merül a feledés homályába: akik az „összefogás” mítoszát hirdették, hazudtak, jobb esetben tévedtek. Az mindenesetre látszik, hogy az „összefogással” csúfosan megbuktak. Ma már hirdetni sem merik magukat a szürke, unalmas, jellegtelen és semmitmondó „Összefogás” névvel, mert már a „hívószavuk” is bukás. Nekünk volt igazunk, és azon keveseknek, akik erről az első pillanattól kezdve megmondták, hogy a demokratikus elvek feladását jelenti, hazugságon alapul, Orbán érdekeit szolgálja. Az „összefogás” nem erősíti, hanem kioltja a benne résztvevők támogatottságát. Arról nem beszélve, hogy nincs program, nincsenek elvek, semmi nincs az egyetlen puszta hazugságon kívül, amely ezt összehozta.

Emlékezzünk azokra az értelmiségiekre, pártvezetőkre, sajtómunkásokra, akik hisztérikusan sürgették e szörnyszülött létrehozását. Ne felejtsük el, milyen tisztánlátással rendelkeznek, mennyire lehet rájuk bízni bármit, és mekkora pusztítást okoztak ennek az országnak. Kérjük számon rajtuk, idézzük a nyilatkozataikat. Elgondolkodhatnak az október 23-án hamis pátosszal „összefogást” skandáló tiltakozók is. Emlékezzünk azokra is, akiket hülyéknek, szélsőségeseknek és elmebetegnek nevezett ez a társaság, mert első perctől kezdve világosan látták ennek a hazugságnak a lényegét.

Mert azt ne feledjük, hogy ennek az „összefogásnak” a támogatottsága az első perctől kezdve nulla volt, semmivel nem lett több szavazójuk, semmiféle katarzist nem okozott néhány pesti értelmiségit leszámítva, akik a diktatúrában is meg akarnak élni. Az első mérésektől a mai napig nem mutatható ki a várt eredmény, ellenkezőleg: egyesek abból a támogatásból is veszítettek, amellyel külön rendelkeztek. De ha az volt a cél, hogy ez a közös baloldali elit a korrupcióban kiegyezzen, és erőviszonyai alapján elossza maga között az Orbán Viktor által nekik dobott meglehetősen kis koncot, akkor a várakozásuk sikeres lesz: kapnak képviselői fizetést, lesz párttámogatás, autó, egzisztencia. Orbán, amíg szüksége van a látszat őrzésére, eltartja őket.

A baj csupán az, hogy élnek itt költők is bűntelen, csecsemők, akikben megnő az értelem, van egy ország, benne nagyon sok ember, akiknek ők hazudtak. Nem ezt mondták, hanem azzal hitegették őket, hogy Orbánt akarják leváltani. Az országnak arról a részéről nem beszélve, amely a hátuk közepére sem kívánja őket, de akik elől elszívják a levegőt azzal, hogy uralják a kevés ballib médiát, betöltik az „ellenzék” számára létező helyet, és elzárják az országnak azt a részét a cselekvéstől, amely sem Orbánt, sem őket nem akarja látni. Ezeknek az embereknek a nagyobb része szintén gázálarccal megy szavazni, és a gázálarcban nem rájuk szavaz, ahogyan ők szeretnék, hanem Orbánra. Azt világosan látják, hogy az ellenzékre való szavazás esetén káosz és összeomlás következne az országra. Nemcsak azért, mert a békemenet felgyújtaná az országot, hanem azért is, mert ez az ellenzék – élén Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölttel – egy munkaközvetítő irodát is képtelen lenne elvezetni, nem egy országot. Akkor már inkább a felcsúti futballista, amíg a stadionokat futballmeccsekre használja.

Ebben a gondolkodásban még számításba sem vettük azt, hogy a háttérből az egész MSZP-t a Fidesz irányíthatja, finomabban szólva: instruálja. Orbán előbb tartott az „összefogástól”, majd megértette, hogy ennél az „összefogásnál” nagyobb ajándékot nem kaptak a szentkorona óta. Élére került az MSZP, amely nem kampányol a kampányban, listavezető a személyesen legkisebb támogatottságot élvező ember, foglyul ejtik Gyurcsányt, és a saját (Szigetvári) hibái miatt az MSZP karjaiba menekülő Bajnait. Egy zsákba kötik őket, és együtt számolódnak fel, mint igazi ellenzék.

A tömegtüntetések addig léteztek, míg az MSZP-t karanténban tartották. Amikor a választási részvétel hazugságával előtérbe kerültek a pártok, szerepbe került a 800 ezer volt párttag, akik jelezték, hogy továbbra is Kádár Jánosra akarnak szavazni. Ezzel a civil mozgalmak elhaltak, benyomult helyükre a korrupt és hazug pártpolitika. Most felhatalmazzák Orbánt a következő húszéves kormányzásra.

Senki nem lát Orbán fejébe, de az elmúlt négy évben a hozzánk hasonló „bérrettegők” minden negatív várakozását túlszárnyalta. Ami bekövetkezett, arra még azok sem gondoltak, akik óvtak a veszélytől. Ha erre gondolunk, nem kizárt, hogy olyasmi történjen a következő év(tized)ekben, amire csak viccesen gondolunk manapság: kiléphetünk az Unióból, ha nem fizetnek eleget, vagy azt a pénzt máshonnan is meg lehet szerezni, orosz gyarmat lehetünk, ha Putyin megvásárolja Orbánt, és kiváltja a brüsszeli pénzeket. Nem kizárt az sem, hogy Orbán I. Viktor néven trónra lép. Bármi megtörténhet. A legegyszerűbb forgatókönyv, ha egy-két évtizedes konszolidáció után megismétlődik nálunk is Ukrajna. Ami ijesztő, hogy durvább kivitelben. Ne felejtsük el ezeket az éveket, hónapokat, az „összefogás” prófétáit.

Végezetül mutassunk rá a magyarországi oktatás hiányosságaira. Húsz év alatt nem tanította meg senki ezt a népet arra, mit jelent a demokrácia, mennyit ér a szabadság, kik azok, akik a különféle jelszavakkal szédítik őket. Az amerikai általános iskolák harmadik osztályos tanulói tudják, mit jelent a hatalmi ágak szétválasztása. Egy nyolcéves amerikai gyerek felpattan a székéről, amikor azt mondják neki: van olyan ország, amelyben hatalomra kerülése után egy párt eltörölte az Alkotmányt, és helyette a saját pártja bevezetett egy másikat. Abszolút érti a különbséget, hogy a kormányzat a törvények alá vetve működik, vagy a törvények vannak a kormány alá vetve. Felsikoltanak, ha ilyet hallanak, hogy ez diktatúra.

A kisebbek Dr. Seuss könyveit olvassák. A The Sneetches című könyv arról szól, hogy valaki készít egy masinát, amely egyeseket csillagokkal jelöl, másokat nem. Akiket megjelölnek, azoknak több joguk van, mint akiknek nincs. Aki pedig a csillagok formájában a „címkéket” kiosztja, szedi a pénzt. Ez ilyen egyszerű. Egy gyerek is fel tudja sorolni, milyen címkéket osztanak a pénzautomata kezelői. Nálunk pedig a címkéket nemcsak elhiszik, hanem szeretik.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (52 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +58 ( 86 szavazatból)
Bartus László: Nem olvasnak Dr. Seuss-t, 4.5 out of 5 based on 52 ratings

  • Hozzászólások(45)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

45 Reader’s Comments

  1. “kapnak képviselői fizetést, lesz párttámogatás, autó, egzisztencia. Orbán, amíg szüksége van a látszat őrzésére, eltartja őket.”
    Igen, amíg úgy gondolja, hogy szüksége van rá.
    Lényeg:
    1. Nem biztos, hogy mindig úgy gondolja.
    2. Az árulók is vele buknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  2. A lé és a tudat dialektikája
    .
    Vulgármarxisták szerint a lé határozza meg a tudatot. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a lé mennyiségétől függ tudatunk állapota, hanem éppen fordítva: tudatunktól függ, hogy mennyi léhez jutunk. Még pontosabban: attól, amit a léosztók szándékainkból érzékelnek, amit velük tudatunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (19 szavazatból)
  3. Nemcsak programjuk nincs, hanem nevük sincs. Most, percekkel a “választás” előtt azt magyarázzák, mennyire nem fontos, hogy név szerint be lehessen azonosítani őket. Lesz vagy három párt, amelyiknek a nevében szerepel az “Összefogás”. Már ha a Fidesz nem alapít hamarjában másik huszonhármat. És ezt úgy vélik megoldhatni, hogy “az utolsóelőttit kell beikszelni”. Ezek tiszta hülyék. És ha változik a sorrend? Akkor is? Orbán helyében már csak poénból is megváltoztatnám.
    Eddig is tudtam, hogy ennek az “ellenzéknek” teljesen romba kell dőlnie, mert a puszta léte megakadályozza egy valódi ellenzék megszületését. De önként nem hagyják abba, előbb kipróbálnak minden lehetséges módot az életbenmaradásra. Ez pedig még sokáig el fog tartani, 1-2 ciklusig még biztos.
    Csak lenne már vége. Undorom van tőlük, elegem van belőlük.
    Ha lenne a magyar politikatörténetnek egy szarbarna lapja, az elmúlt négy évnek ott lenne a helye. De vicclapban is megállná a helyét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (36 szavazatból)
  4. És a leírtakhoz hozzátenném, hogy a magyar emberek oly mértékben bizalmatlanok és kétkedőek, hitüket vesztett, személyiségüket leépített nép lettek, hogy abban az elképzelhetetlen esetben, ha lenne valós ellenzéki párt, felvilágosult politikus vagy bármilyen érték ami kihúzhatja az országot a bajból, már nem ismernék fel. Nem egyszerűen kételkednének benne, hanem meg sem látnák. Ha mégis, akkor az lenne az első, akit lehülyéznének és elüldöznének. ( valós kétségbevonhatatlan értékről beszélek természetesen)
    .
    A kétkedés okosabbá is teheti az embert, ha rákényszeríti, hogy használja az eszét, de sajnos a magyarokat még inkább gyűlölködővé, rosszindulatúbbá és elfogultabbá tette.
    .
    Nem hiszem, hogy lenne valaki aki megváltaná ezt az országot, de nagyon bízom benne, hogy akár az AN olvasói akár más közösségek tagjai közül kikerülnek majd túlélők, akik új közösséget fognak létrehozni, mert a mostaninak a veszte már borítékolható.
    .
    hmmm, Kertész Ákost, Bartus Lászlót már kötelezték, belehajszolták, hogy túlélő legyen . Még sok más magyart is akiknek nem tudjuk a nevét.
    .
    Gondolom Kertész Ákosnak nem volt könnyű otthagyni Magyarországot, Bartusnak sem, és sok százezer magyarnak, köztük én is. Először nem is akartam menni.
    .
    Erről jut eszembe egy mondás, nem tudom pontosan idézem e:

    “Fúj Isten szele, hánykódunk a szeles tengeren, nem tudjuk arra kormányozni a hajónkat amerre menni szeretnénk, és csak amikor befújt minket a biztonságos kikötőbe akkor értjük meg, hogy mennyire megáldott minket”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (32 szavazatból)
  5. Hát ide jutottunk!
    A nagy remények ködbe vesztek,a nagy reménységek meg leszerepeltek. Demokráciából.
    Amit csak hazudtak! Hazudták hogy demokraták,hazudták, hogy az országért dolgoznak, mert mára kiderült, hogy egytől egyig megélhetési politikussá váltak.
    Hazaárulókká váltak! Mind!
    Undorodom tőlük!
    4 évig ment a parasztvakítás, 4 évig hazudott az is, aki azt mondta elég volt a hazugságokból! Felsorakoztak mögé a még hitelesnek mondható nagy demokraták, aztán vajúdtak a hegyek, és egeret szültek.
    Ennyire tellett! Nem merték felvállalni a megmérettetést, inkább összeálltak a már hiteltelenekkel,és ennek megfelelően játsszák a szerepüket.
    Gyatrára sikerült az előadás.Leszerepeltek, mielőtt még sikeresek lehettek volna. pedig a lehetőség adott volt.
    Hiába a lehetőség, ha gyávák a résztvevők, és inkább gazsulálnak a diktatúrának, mint az elveiket követnék.Már ha voltak egyáltalán elveik.
    Pillanatnyilag csak az látszik,hogy a parlamenti helyekért megy a tolongás.
    Nem kéne pedig őket beszavazni! Mint ahogy szavazni sem kell!(ene)
    Hagyni kellene őket főni a diktatúra levében, csak az a baj, hogy ez a társulat mind jól van eleresztve anyagilag, így nem ők éreznék meg a gyávaságuk eredményét, hanem annak ódiuma mind a mi nyakunkba fog szakadni.
    Aljas becstelen társaság,szemrebbenés nélkül biztatják az embereket a választásra anélkül, hogy elmondanák hogy van más lehetőség is, mint az elnyomást választani.
    Ők majd szabadok lesznek, mi meg fizetünk az aljasságukért!
    Szégyellje magát mind, nem méltók arra sem, hogy nevén nevezzem őket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (47 szavazatból)
  6. Romaenstein írta (2014. március 6. csütörtök 16:31):
    “jók ezek a cikkek, tényleg jók, csak annyi a probléma velük hogy nem most kellet volna cikkezni, hanem addig amíg be nem álltak a fasiszta állapototok (…)”
    — Te új fiú vagy itt, ugye? Akkor idézném Bartus László idevágó cikkeit:
     
    Miért nem ordítotok? (2011. II. 7.)
    A jó, a rossz és a csúf (2011. IV. 11.)
    A római iskola (2011. VI. 22.)
    A magyar Mussolini (2011. VII. 6.)
    Az elvesztett polgárháború (2011. IX. 28.)
    Kutyavilág (2011. X. 11.)
    Tiporjátok el a gyalázatost! (2011. XI. 2.)
    Kétszer ugyanabba a folyóba (2011. XI. 7.)
    A Brooklyn Bridge elmélet (2011. XI. 17.)
    Orbánnak mennie kell (2011. XI. 18.)
    Szabadságharc a zsidók ellen (2011. XI. 29.)
     
    És ez csak 2011 volt.
    Még mindig úgy gondolod, hogy nem szólt időben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (36 szavazatból)
  7. bumburi (2014. március 6. csütörtök 16:43)
    Itt most nagy cirkusz van, és még nagyobb lesz. Verik a habot. De mindez nem változtat a lényegen, a lényeg pedig az, hogy NEM TÖRTÉNIK ITT MOST MÁR SEMMI LÉNYEGES. Ami lényeges volt, az 2010-ben mind megtörtént. Az “ellenzék” teljes kooperálásával. (Át kéne keresztelkedniük “Együttműködés”-re.)
    Ne húzd fel magad. Áprilisban remélhetőleg szép idő lesz, a “választás” után igyunk meg egy kávét és dumáljunk egy jót. Most a várakozás ideje van. Meg kell várni, amíg ez az “ellenzék” eltűnik. Addig még sok habverés lesz, de semmi lényeges.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (27 szavazatból)
  8. bumburi
    2014. március 6. csütörtök
    16:43
    .
    “Pillanatnyilag csak az látszik,hogy a parlamenti helyekért megy a tolongás.
    Nem kéne pedig őket beszavazni! ”
    .
    Bemennek anélkül is, teljesen mindegy.
    .
    Azt hiszem ez csak a felszín a báboknak, az igazi helyezkedés/tolongás nem ott megy és jószerével nem is ismerjük a valós szereplőket. Nem olyan ostobák, hogy megmutassák magukat, arra való a parlament, hogy a kezükre húzott bábukkal ott bűvészkedjenek. Ezek mind egyszer használatos eldobható áruk, csak mostanában valahogy makacsabbak lettek és nem nagyon engedik recirkuklálni magukat. nemigen van olyan despota diktátor akinek 4 év uralkodás után valós fogalma lenne róla kit is szolgál valójában, még egy pár és és már azt sem érti ki a valós ellenfele és kiben bízhat. akkor szoktak általában menni a süllyesztőbe amikor ezt a pontot is elérik.
    .

    Gondolom a komolyabb feszültségek ott kezdenek majd feszülni mint a vulkán a mélyben, mi csak a robbanást,a a füstöt, és repkedő köveket észleljük majd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (24 szavazatból)
  9. Ego
    Még ha habverés lenne! De sunnyognak! És tévedésbe ne ess! Ez az ellenzék nem tűnik el, mert a végtelenségig kapaszkodni fognak a híveik hiszékenységébe!
    Teljesen ki vagyok ábrándulva ezekből a napraforgókból, mert már a hazugságaikat tupírozzák, csak esélyük legyen a parlamentbe kerülésüknek.
    Elszúrtak minden lehetőséget! Egy ország fogja megszenvedni a gyávaságukat, és a megalkuvásaikat!
    Gondolod hogy választás után lesz lehetőség nyugodtan kávézni, és beszélgetni? Tartok tőle hogy nem lesz már ilyen lehetőségünk sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (27 szavazatból)
  10. Eagle
    Csak sajnos sokan nem érjük már meg, hogy ez a maffia bagázs az ellenzékével együtt a múlt homályába merüljön.
    Ami meg a feszültséget illeti. Orbánnak lesz gondja rá, hogy az mindig legyen,és ha lehet akkor még fokozni is fogja! Az agya ugyanis csak erre a srófra jár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (27 szavazatból)
  11. Igazságbeszéd,mellyel csak állami és Közgép hirdetésektől mentes
    felületeken találkozhat az ember!
    Letaglóz,de ez van,ha az “igazra” vágysz,nem csak a “valódira”!
    Megszálló hatalom híján is sikerült magunkból kipréselnünk
    ezt a régről már oly jól ismert trutymót!
    “It’s Raining In My Heart”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (27 szavazatból)
  12. A szavazó pártiak beindultak a minuszolással.Mi lenne ha gondolkodnátok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (30 szavazatból)
  13. Mínuszolhat itt bárki bumburi, ha nem nyilvánítják ki, hogy a rendszer diktatúra a létrehozók pedig bűntettet követtek el, akkor buknak, az buta nép meg szív, meg az okosak is:))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  14. bumburi (2014. március 6. csütörtök 17:17)
    .
    “… sajnos sokan nem érjük már meg, hogy ez a maffia bagázs az ellenzékével együtt a múlt homályába merüljön.”.
    .
    Így van! Szinte biztos, hogy én már nem érem meg; túl sokáig kellene ahhoz élnem.
    Talán gyermekeink, unokáink megérik. Inkább az utóbbiak.
    Gyermekeink viszont lehet, hogy belesimulnak a rendszerbe. Mert élni kell, és élni diktatúrában is lehet.
    És talán soha nem tudják meg, hogy szüleik milyen életminőség után vágyakoztak. Mit jelentett (volna) számukra a szabadság, a demokrácia, az emberi méltóság, az emberhez való élet.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  15. Ez van.
    (És még mi lesz!)…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  16. oldster
    Az egyik fiam már elment, és a másikban is érlelődik a gondolat.Igazat adok nekik.Nekünk azonban nehéz mozdulni.de nem lehetetlen.
    Gyűlölöm a kiszolgáltatottságot, amit ezek a percemberek ránk kényszerítenek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (26 szavazatból)
  17. Gilice
    Már pedig nem fogják kinyilvánítani, mert szükségük van a parlamenti helyekre!
    Ráadásul gyávák is!
    Nem merik felvállalni az eddig néhol hangoztatott diktatúra ellenességet,mert gőzük nincs mit csináljanak! A lelkiismeretük meg mélyen hallgat. Már ha egyáltalán van nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (18 szavazatból)
  18. Isten éltessen Benneteket .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  19. Valosaggal remisztoen hat ram, hogy ennek a most mar regota tarto ellenzeki meggorbulesnek meg mindig nincs hatara, nincs vege. Hogy nincs az a tenyezo es a hatalomnak nincs olyan otlete, aminek utana azt mondana ez a tarsulat, hogy idaig es ne tovabb, mert az ami mar van, az tulsagosan is nem fer. Nincs az a suly es akadaly, ami miatt kijelentenek, hogy jozan esszel mar nem vallahato fel az az ugy, amire allitolag szovetkeztek/osszefogtak.
    James Bond vagy Arnold Schwarzenegger hozzajuk kepest kismiska…
    .
    Soha nem volt 41part egy szavazolapon, es/de ez sem problema!!!
    .
    Nagyon ostoba es vak, aki egy ilyen vonatra felszall…
    Mert igy ebben az orszagban a vasuti sinek a szakadekban vegzodnek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  20. telekis
    Eljátszogatnak a kis terepasztaluknál, latolgatják az esélyeket, és azt hiszik annyira hülye a nép, hogy meg lehet őket téveszteni. Szerintem már mindenkinek világos az árulásuk,kivéve a hívőket.
    Mennek ahova valók, a levesbe.
    Orbán meg tobzódhat tovább az őrületében akadálytalanul.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  21. Szia bumburi!
    Az utobbi idoben kicsit tavol voltal, azt szamoltam, a megfazasos betegsegeden mar reg tul kellett jussal.
    Merre jartal, mit csinaltal?…ha itt publikus a dolog…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  22. Itt van a Zeus, itt van újra….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  23. Éppen tegnap hallottam hogy a Jobbik szigorítaná a gyermekek elleni szülői ” erőszak ” büntetését úgy , hogy homályban maradna az aki a bejelentést teszi.
    Ez két érdekes gondolatot keltett bennem
    -
    Először is :
    ha a gyerek hazajön az iskolából és ordas eszméket kezd el nagy hangon propagálni családi körben , amiket az iskolájában hallott vagy tanult , akkor retorzióra számíthatok ha lekeverek neki egy atyai pofont. Főleg hogy ő maga fog feljelenteni.
    -
    Másodszor:
    Megint a régi téma :
    A pedagógók rinyálása :
    Köszönjük nektek kedves tanárurak és hölgyek , hogy az elmúlt 20 évben sikerült ilyen szépen felnevelni egy náci évjáratot. Vagy kettőt.
    A rohadt kis csúsztatásaitokkal , finomításaitokkal és történelemhamisításaitokkal.
    Ma a mai huszonévesek gyakorlatilag nácik. Nem fasiszták , mert azt nem tanítják sehol , mármint a mibenlétét és elméletét.
    De nyilasnak , nácinak , rasszistának , gyűlölködőnek lenni mindennél egyszerűbb.
    Úgyhogy most ne rinyáljatok tanárurak. Élvezzétek azt amiért megdolgoztatok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  24. telekis
    Én megúsztam az influenzát magas lázzal, de nem mindenki a családban.Kórház lett a vége,súlyos szövődménnyel.Remélem túl vagyunk rajta…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  25. Akkor ennek orulok, es mielobbi teljes gyogyulast annak, akinek ez meg hatra van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  26. telekis
    Köszönöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  27. Szia bumburi!
    .
    Emlékszel amikor azon a megyei portálon írtam, hogy szerintem 2016 körül lehet valami, mert ennek az olvasni is alig tudó népnek, kb akkor fog leesni, hogy mi történik vele, ezt most is tartom.
    .
    Igen, gyávák és árulók tülekednek a parlamenti székekért, jól elücsörögnek a bársonyszékekben, felállva üdvözlik Kövért és eltűrik a rendeleti kormányzást, majd 3 hetente a köztv bemutatja a pofájukat, ahogy álvitát folytatnak a nyilvánosságnak, borzalom!
    .
    Megérdemli az ország, hogy oda jutunk ahova.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  28. hangyacska
    Emlékszem.Jól láttad a dolgokat már akkor is.
    Nekem mérhetetlen csalódás, mert az utolsó pillanatig hittem, hogy van pár becsületes is köztük,de belátom tévedtem.
    A saját hazájuk érdeke elé helyezték a maguk kicsinyes helyezkedéseit.
    Tiszta szégyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  29. bumburi
    .
    Aki még szenved családodban az influenzától, annak jobbulást kívánok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  30. hangyacska
    Köszönöm, aranyos vagy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  31. Tamas Csacsicska

    Mesterhézyék árulók és azt érdemlik, amit minden áruló. A legradikálisabban!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  32. Az az igazság, hogy mi nem is tudjuk mijaza demokrácia :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  33. vajon gyurcsány büszke arra, hogy összefogott szigetvárival, juhász péterrel, szekeres imrével (stb) és ezzel politikai öngyilkosságot követett el, lenullázva egyszerre saját magát és nem rég összehozott pártját? ö volt a mai demokraták utolsó esélye október 23-ig. önmagában a mód, ahogy kilépett a politikai erötérböl sértö annak a jó pár százezerembernek, akik mögötte álltak. nehéz felfogni, hogy a gyávaság, az önfeládás, a nárcizmus, a megvesztegethetöség hirtelen mindent háttérbe szorítva maga alá temeti az egyetlen embert magyarországon, aki orbán fölé tudott kerekedni éles helyzetben. elvek? mindenesetre tudomásul kell venni, hogy hiába van néhány százezer demokrata magyarországon, ha van ugyanakkor néhány millió fasiszta, diktátorra vágyó magyar, akik büszkék orbanisztánra. felfoghatatlan az is, hogy mindez úgy történhet meg magyarországon, hogy az EU tagjai vagyunk. korábban azt gondoltam, hogy az EU tagság egyik értelme, hogy megvéd pl putyintól, horthytól vagy a közgéptöl.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  34. Geyza fájdalmasan és félelmetesen igazat írtál!
    Én a nyolcvanas évek elején jó barátságban voltam egy főiskolai irodalom tanárral, több bulin részt vettem vele és a tanártársaival. Már akkor elállt a lélegzetem, hogy a történelem tanárok milyen nyíltan sovén nacionalisták, rasszisták, nyilasok voltak. És ezek oktatták az általános iskolásokat történelemre.
    Nem értettem, miért pont a történelem tanárok, és milyen lehet az ELTÉ-n a történelem tanszék?
    De az élmény már akkor is hátborzongató volt. Pedig akkor még az akkori tanmenet ahogy-úgy féken tartotta őket. Aztán jött a rendszerváltás…
    A parttalan liberális idiotizmus. Ami szabadjára engedte a szabadság és a demokrácia esküdt ellenségeit.
    Ezeknek a náciknak a szelleme beszabadult a közoktatásba.
    És azóta eltelt 24 év, és a baloldal egyetlen dolga egy plurális európai demokrácia és piacgazdaság kiépítése helyett a harácsolás volt.
    Hát ezért tartunk itt – többek között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  35. Mindenkinek nagyon ajánlom Bruck András cikkét a ma megjelent ÉS-ben. Félelmetes! Félelmetesen igaz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  36. Azért még mindig kíváncsian várom Gyurcsányék nyilatkozatát arról, hogy a parlamentbe kerülés után mire fognak esküt tenni.
    .
    Mondjuk youtube-on sajtótájákoztató jó lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  37. Ha gazemberséget kilóra lehetne mérni, biztos, hogy könnyebben választanánk.
    Főleg, ha nem kellene azt kilóra mérni, mert lenne mit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  38. Ha gazemberséget kilóra lehetne mérni, biztos, hogy könnyebben választanánk.
    Főleg, ha nem kellene azt kilóra mérni, mert nem lenne mit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  39. Összefogás=Melléfogás

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  40. Oédberg :
    Hányingerem van valahányszor csak hallom a Klubrádióban a tanarak sipákolását és nyomorult vinnyogását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  41. Végre volt idôm elolvasni : nagyon-nagyon jó, kristàlytiszta !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  42. “akik az „összefogás” mítoszát hirdették, hazudtak, jobb esetben tévedtek. …
    Emlékezzünk azokra az értelmiségiekre, pártvezetőkre, sajtómunkásokra, akik hisztérikusan sürgették e szörnyszülött létrehozását…….
    Emlékezzünk azokra is, akiket hülyéknek, szélsőségeseknek és elmebetegnek nevezett ez a társaság, mert első perctől kezdve világosan látták ennek a hazugságnak a lényegét.”
    Sajnos a baloldalinak-demokratának mondott oldalon is a hívők erőszakossága érvényesül és nem a józan ész. Ez itt is megmutatkozik a minuszolások-plusszolások megoszlásában, amikor a hittétellel ellenkező véleményt bírálják. Emlékeztetnék a korábbi vitákra:
    -Gyurcsány többet visz, mint hoz. Tűnjön el-ne vonuljon vissza.
    -széleskörű összefogás-részleges összefogás(paktum)
    - bojkott- el kell menni szavazni bármi áron(gázálarc+gumikesztyű)
    Amit Gyurcsány megbocsájthatatlan tettének tartok, az az összefogás kikényszerítése és összbútorozás az mszp-e14-el az ismert feltételekkel. Mégpedig azért, mert az mszp-e2014-ről többszörösen bebizonyosodott tavaly, hogy hazugok, álszentek, korruptak, becsapják a választókat.Ez a vélemény megmutatkozott a támogatottsági adataikban is. Az mszp nem tudott a hitelességén változtatni, hiszen tele van még ma is olyan korrupt alakokkal, mint simon. Az e14 és bajnai szintén produkált hazug megnyilvánulásokat, pl egy színpadon rogánnal. Azután a kirekesztő mszp-e14 paktum a legfőbb bizonyíték a két párt hazug viselkedésére. Ezzel szemben a DK pedig a tiszta erkölcs, a demokráci iránti megalkuvásmentes elkötelezettséget hírdetve politizált. Meg is lett az eredménye, mert amíg bajnai egy év alatt szinte lenullázta a hitelességét és támogatottságát, a DK megduplázta, megháromszorozta azt. Állítom, ha tovább folytatták volna azt a kemény, demokrácia mellett elkötelezett politizálást, akkor az mszp-t is befogták volna. De vagy megalkuvásból, vagy bizonyítási kényszerből, vagy ostobaságból nem ezt választották és ebbe bele fognak bukni. A tavalyi pozitív politizálásuknak még egy ideig hatni fog a tehetetlenségi nyomatéka, különösen a hívők körében, de azután vége. A hívők alatt én nem a meggyőzötteket értem, hanem azokat, akik beleálmodnak valamibe/valakibe valamilyen számukra kívánatos dolgot és vadul hisznek benne, hogy az ott is van és úgy is van, függetlenül a valóságtól. Ha pedig valaki fel akarja nyitni a szemüket, arra mégvadabbul rátámadnak, mert féltik az álmaikat. Így nem lehet orbánt és rendszert váltani még ha a hit hegyeket képes megmozgatni is. Melyik hazugságra szavazzak? A fideszére vagy az “összefogás”-éra?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  43. Nem olvasnak!!!… Először Orbánéknak, aztán az ellenzéknek is menniük kell! Az ukrán válság ezt ki fogja kényszeríteni… Olyan mértékben felháborítanak az események az Orbán-csoporttal, újabban meg Putyinnal kapcsolatban, hogy hála az AN adta lehetőségnek nem bírom és nem is akarom “tisztességes emberként” én se (!) magamban tartani “szerény” véleményem! 1. Putyin a jelenlegi események szerint háborút akar!!! Hagyományos fegyverekkel talán nincs igazi esélye a NATÓ-val szemben; párhuzamos hidegháborúban sincs esélye… Úgy néz ki, szerencsénkre nem olyan okos, mint gondolnánk. Ha az lenne, hagyná Ukrajnát a maga útján… Múlt századi “elvekkel” ma már nem lehet sokra menni, ti. “az orosz nagyság”, stb… Ha elég esze lenne nem “jönne” jelöletlen sokezres katonasággal meg rendszám nélküli járművekkel! Ennek nincs értelme. Ezek jelek! A Krimben vagy Ukrajna más területein bizonyosan vereséget fog szenvedni a NATÓ-val szemben (ez a beteg…)! A legfontosabb, hogy ne terjedjen ki a konfliktus! A NATO ezt nem hagyhatja! 2. Itt “jön be” Orbán, aki Putyin miatt már most megbukott (gázügy, stb…)! De mert keresi a bajt, minimum a látszat mögött valójában nem fog eléggé együttműködni a Szövetségesekkel… Ezért nem szabad megnyernie a választásokat! Mert valójában minden bizonnyal Putyinnak kedvezne ahol tud! Ismert a “sokszínűsége”… Másrész az EU ellenességeként nem szabad kilépnie belőle… Tulajdonképpen mindkét Szövetség hiteltelenné vált szereplője az Orbán-csoport! Ukrajna egysége fontos, fontos a vele szomszédos Magyarország valódi “státusza” is (nem a színlelt).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  44. Az összefüggések sejtetése végett:

    http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/364478_ft_gazt_kerunk_az_egyesult_allamoktol

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  45. https://www.facebook.com/notes/öreg-titán/klubrádió/251607861678518
    Öreg Titán: Klubrádió
    .
    “Mondhatnám, zseniális komplott, a joggal és a jogállamisággal való végtelenül cinikus visszaélés, ami már csak azért is nagyon elképzelhető, mert rá lehet benne ismerni Orbán Viktor kezenyomára, ezt a módszert ez a szemét alja ember fejlesztette az elmúlt 25 évben művészi fokra,…”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos