Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: A vita hazugsága 2014. március 20. csütörtök 13:26

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: A vita hazugsága

Amint egyre jobban látszik, hogy Orbán nem akar kiállni miniszterelnök-jelölti vitára, úgy erősödik Mesterházy Attila (és társai) hangja, hogy mégiscsak „álljon ki”. A bátorság és az önbizalom egyre nő, ahogy látszik, hogy nem lesz vita, ezzel arányosan a hangerő is emelkedik. Egészen a kontraproduktivitásig. A baloldal lihegő békemenetesei pedig ezt visszhangozzák, mintha Mesterházyt olyan nyugalommal lehetett volna beengedni ebbe a vitába.

Arról ne nyissunk vitát elvtársak, hogy amíg nem derült ki, hogy nem lesz vita, cseppet sem volt ennyire magabiztos a kormányt nem váltó oldal miniszterelnök-jelöltje. Szinte hallatszik a sóhaj és a megnyugvás, hogy nem lesz vita, és ennek tudatában nő a mellény. Az igazán nagy húzás az lenne, ha most Orbán igent mondana, és megsúgom, kedves kormányt nem váltó barátaim, hogy úgy elverné Mesterházyt, mint szódás a lovát. A régi Orbán mindenképp, de talán még a lepusztult mostani is.

Ennek oka Mesterházy Attila szerényebb képességei mellett az, hogy egyrészt Orbán beszéli a magyarok hétköznapi nyelvét, másrészt Orbánnal szemben kizárólag a totális konfrontáció vezethetne eredményre. Ha minden tisztelet nélkül beszélnének vele, ahogyan megérdemli, mint egy bűnözővel, amiképpen az, és akkor vereséget szenvedne. Négy éve láthatjuk, amikor őt komolyan veszik, elfogadják az általa konstruált hamis világ szabályait, akkor az ellenfél vereségre van ítélve. A hazugságban otthonosabban mozog, az ellenfél beletekeredik saját hazugságába, hogy belement ebbe a látszatba. Vele szemben a győztes stratégia csak ennek a hazug, látszólagos, képzelt világnak az elutasítása és szétverése.

Láthattuk, hogy az Európai Unió szinte minden esetben vereséget szenvedett, mert úgy tett, mintha Háry János világát komolyan kellene venni, és nem az egészet gyökeresen elutasítani. Amíg ez nem történik meg, Orbánnak nyert ügye van. Márpedig Mesterházy és a pártja által vezetett kormányt nem váltó erőtlenségek kerülik ezt a konfrontációt, magatartásukkal nem széttörik, hanem éppenséggel megerősítik és hitelesítik ezt az orbáni látszatvilágot. A vita kimenetele megjósolható lenne a napi kommunikációs csaták eredményéből, amelyekről azt kell mondanunk, hogy szinte kivétel nélkül a Fidesz győzelmével végződnek. Nem lenne ez másképp egy Orbán-Mesterházy vitában sem.

Nem is emlékszem, hogy az ellenzék valaha bármilyen ügyben is kommunikációs győzelmet aratott volna, csúfos vereségei viszont számosak. Ez annál is inkább kínos, hogy ilyen aljas és pofátlan bűnbanda még nem vezette ezt az országot, amely nem fosztogatja a közvagyont, hanem egyszerűen az egészet hazavitte. A Fidesz támogatottságának viszonylagos csökkenése kizárólag a Fidesznek köszönhető, mert az orosz paktum az idegengyűlölő retorikára épülő bűnbandával szemben felvetett némi kételyeket a gyarmatosítás tekintetében saját oldalukon is, hogy finoman fogalmazzunk. De a mellébeszélő ellenzékkel szemben (éppen a mellébeszélés miatt), a Fidesz naponta arat fényes győzelmeket. És nem lenne ez másképp egy Orbán-Mesterházy vitán sem.

Itt nyilvánvalóan azt kellett eldönteni, mivel járnak jobban: ha Orbán leiskolázza Mesterházyt, ahogyan leiskolázták még az Európai Uniót is a szokásos csúsztatásokkal, vagy ha azzal is megalázza Mesterházyt, ha nem vesz tudomást róla, és még egy vitával sem emeli fel maga mellé. Szerintem a maguk szemszögéből jól döntöttek, hogy ez utóbbit választották, ha valóban ez áll a vita elutasítása mögött. Ha ez csapda volt, akkor jól működik, mert a hetvenkedő követelőzés, hogy „na, gyere, állj ki, nem mersz?”, kezd egyre nevetségesebbé és visszataszítóbbá válni, annál is inkább, hogy csak a vak nem látja: a másik oldalon két súlycsoporttal lejjebb levő ellenfél pimaszkodik, akit meg sem akar ütni az, akit provokál. Bátorsága abból fakad, hogy tudja: az ellenfele nem áll ki. Ez a nagyszájúság csak a baloldali békemeneteseknek tetszik, egy ponton túl nem szimpatikus és nem elegáns. Ezt egyetlen jól irányzott nyilatkozattal kellett volna konstatálni. Naponként megismételni ezt a kihívást, és ezen rugódozni, gyerekes dolog.

Az a tény, hogy Orbán nem áll ki egy ilyen vitára éppen olyan aljasság, mint az összes eddigi manővere és tenyérbe mászó viselkedése. De egy fasisztoid populistától mit várjon az ember? A helyzet az, hogy egy demokratikus ellenzéknek kellett volna meggondolnia azt, hogy egy fasiszta rendszert kiépítő puccsistával hajlandó-e vitatkozni, vagy kijelenti, hogy bűnözőkkel csak egy független ügyészségnek és bíróságnak van beszélni valója, puccsistákkal legfeljebb az őrszobán van helye bármilyen kommunikációnak. De ebben az esetben azt kellett volna mondani, hogy az alkotmányos rendet megdöntő bűnözőkkel nincs semmiféle érintkezés, egy illegitim hatalom által kiírt csaló választásokon (amely ráadásul egy táborba kényszeríti az össze nem tartozó pártokat, éppen a demokrácia lényegét megsemmisítve), demokrata nem vesz részt.

Ennél fogva, az ellenzék a vitára hívással is a kollektív árulásának újabb fejezetét követte el, ahol látványosan meg is alázták őket, azzal, hogy semmibe veszik a kihívót. Maga az elutasítás is jól kifejezi, hogy minek nézik őket, és a magatartásukkal rá is szolgálnak arra, hogy semmi tiszteletet ne kapjanak. Ez az „állj ki, Viktor, ne legyél gyáva!” hőzöngés nem vezet sehova, több szimpatizánst nem hoz, és a súlytalan vitapartnert látva nevetséges. Azzal jártak jobban, hogy Orbán nem állt ki, de még ezt is elronthatják, ha a cérnavékony hangon elhangzott kihívás után most öblös hangon kiabálnak, amikor tudják, hogy nem lesz vita.

Egyébként ez a kommunikációs vereség is annak tudható be, hogy a kormányt nem váltó erőtlenség vezetője a bagázs leggyengébb láncszeme, mind kvalitásait illetően, mind pártja disznóságait tekintve. Orbán az első percben győzelemre fordítaná a vitát azzal, hogy „tudják-e már, Elnök úr, honnan van Simon Gábornak negyedmilliója egy svájci bankszámlán?”. Nekik van válaszuk mindenre, a legarcátlanabb lopásokra is, de az MSZP-nek erre az egy kérdésre sincs semmi válasza, pedig ez még bennünket is érdekelne. Az nem válasz, hogy Simon lemondott.

Most akkor járnak jobban, ha azért imádkoznak, hogy Orbán tartson ki a stratégia mellett. E tekintetben a Fidesz elkövetett egy hibát, amilyet ők nem szoktak, hogy azt mondták: nem tudják, ki a baloldal jelöltje, és nem tették hozzá, hogy azért, mert olyan súlytalan, szürke és láthatatlan ember, hogy nem is látszik. Majd ha lesz egy méltó ellenfél, szóljanak. Ez lett volna a jó mondat, ami ráadásul igaz is.

Ezzel nem szeretnénk Mesterházy Attilát megbántani. Biztosan kiváló ember lenne az élet számos területén, és hasznos tagja lehetne egy jó csapatnak, de nem mindenki alkalmas miniszterelnöknek, még jelöltnek sem. Nagyon kevés ember van, aki alkalmas egy ilyen összetett feladatra, és kellő súllyal tud megjelenni a politikai küzdőtéren. Ő nem alkalmas erre, egészen pontosan: nem erre alkalmas. Nem is ezért választották ki, és sajnálatos, hogy ezt ő maga sem veszi észre. Orbán nem játszhatná el ezt a „nem is látlak, tudomást sem veszek rólad” taktikát sem Gyurcsánnyal, sem Bajnaival szemben, és Gyurcsánnyal szemben nem is lenne esélye. Bajnaival kétesélyes lenne a küzdelem, mert Bajnai Gordon túl finom ember egy ilyen fasisztával szemben. S félő, hogy a Való Világhoz szokott közönség nem a finomságot díjazná.

Ez nem jelenti azt, hogy Gyurcsány Ferenc alkalmas lenne miniszterelnöknek, mert erről a korábbi tevékenységével – enyhén szólva – nem győzte meg a publikumot, de a vele szembeni bizalmat mélyen aláássa az a töménytelen hazugság is, amelyet ebben a ciklusban produkált, az MSZP-ből való kilépés körüli pávatánctól a „Mesterházy Attilából jó miniszterelnök lesz” kezdetű hazugságig. Egyenesen gondolkodó embereket ezek a hazugságok zavarnak. Ha ez utóbbit komolyan gondolja, még rosszabb, mert akkor nem hazug, hanem vak.

De arra, hogy a felcsúti bűnözőt egy vitában lenyomja, kiválóan alkalmas. Ha vele szemben nem áll ki Felcsút nagy fia, az kínos lenne neki. De ha átnéz Mesterházyn, az neki csak jó pontokat jelent. Nem lehet könnyű visszafognia magát, hogy ne mondja mégis azt, hogy kiáll vitázni Mesterházyval, és megeszi reggelire. Viszont jobban jár saját aljas logikája szerint, ha nem vesz róla tudomást, és a nagy kiabálással Mesterházy tovább döngöli a földbe saját magát, miután megalázták.

Az, persze, nem kérdés, hogy Orbán egy demokratikus kormány miniszterelnökeként és úriemberként nem térhetne ki a vita elől, kötelessége lenne nyilvános vitában megvédenie álláspontját, és az ellenfélre semmilyen becsmérlő megjegyzést nem tehetne. De hol demokratikus ez a kormány, és hol úriember Orbán (az öngyilkos balliberális média okostojásainak firkálmányain kívül)?

A “kormányt nem váltó erőtlenség” kampánya csupa hazugság és illúzió, egy szót sem hallunk arról, hogy a kiépült Orbán-rendszerben demokratikus kormány nem tud kormányozni, de nem is érdemes neki, mert egy demokratikus erőnek nem lehetne más célja, mint ennek az illegitim módon létrejött antidemokratikus és alkotmányellenes rendszernek a felszámolása. Már senki nem beszél ezekről, mintha nem is lett volna az előző négy év, mintha nem is lenne egy államcsíny után létrehozott illegitim alaptörvény, amelyre demokrata nem esküdhet fel, amelyet nem is lehet demokratikus úton megváltoztatni, de nem is kell: ez két rendőr ügye, akiknek fel kell keresniük egyszer a felcsúti futballstadion gazdáját, és végrehajtani a letartóztatási parancsot. Erről kellene beszélni, akkor lenne igazság, és akkor lenne támogatás, s nem tartana egy fasiszta rendszer még legalább húsz évig Európa közepén. Arról nem beszélve, hogy nem sodornának veszélybe embereket.

Ma felteszik álnaiv publicisták a kérdést, hogy „miért hagytuk ezt, miért hagytuk azt”, és a többi, és a többi. Azért hagytátok, amiért most is hagyjátok, és most is hazudtok. Azért hagytátok, mert most is hazugságokért lelkesedtek, hamis pátosszal lelkesítitek egymást és magatokat. Azért, mert akkor is hülyéztetek minden igaz és józan hangot, radikálisnak és szélsőségesnek bélyegezve azokat, akik az Alkotmányhoz és a joghoz ragaszkodnak, ahogyan most is. Ne siránkozzatok, hogy “miért hagytátok”, mert most is „hagyjátok”.

Ma sem jöttetek rá, hogy ti vagytok a felelősök, és ti vagytok az ok, ahogyan majd utólag sem ismeritek ezt el, hanem sajnáljátok majd magatokat, hogy „miért hagytuk?”. Pedig az igazi kérdés nem ez, hanem az, hogy mi, akik tudjuk, hogy hazudtok, mi miért hagyjuk, mi miért tűrünk benneteket, a legtöbben szótlanul, a hozzám hasonlóak egyre fásultabban, de kesztyűs kézzel. Ahelyett, hogy ezt a balliberális korrupt és hazug bandát, az elmúlt húsz évben kilóra megvett médiatámogatóikkal együtt kergetnénk el oda, ahova valók. Mert addig nem lesz  itt ellenzék, amíg ez a kártékony és hazudozó bagázs itt van. Nem veszitek észre, hogy kétségbeesett nyugdíjasokon kívül senki nem áll mellettetek? Hol vannak a harmincasok, a negyvenesek, az ötvenesek?

Nem az a kérdés, hogy ti „miért hagytátok”, hanem az, hogy “mi miért hagytuk”, hogy megint eláruljatok bennünket, és visszapofátlankodjatok. Ti azért hagytátok, mert hazugok és korruptak vagytok. De mi miért hagyunk benneteket?

Majdnem hajlottam arra a javaslatra, hogy a rendszer igazi ellenzéke is menjen el a szavazásra, és húzza át a szavazólapot, írja rá, hogy bojkott. De tisztességes ember még ennyi tudomást sem vesz se a fasisztákról, se a kormányt nem váltó erőtlenség hazug kollaboránsairól. Amíg ezek vannak, addig nincs jelentősége, hogy kétharmad, egyharmad vagy négynegyed. Tök mindegy. Akik pedig kollaborálnak, azok ne beszéljenek arról, hogy „nem mindegy”. Ha még mindig hazudoznak, akkor nekik igenis mindegy. Ha nem lenne mindegy, akkor legalább ezen a ponton befejeznék a hazudozást.

Nekik ez még mindig csak játék a politikával, szórakozás, megélhetés, egzisztencia, számítás és haszonlesés. Még mindig nem fogták fel, hogy mi történt, hanem még mindig kapaszkodnak az eddig megszerzett státuszba, egzisztenciába és pénzbe, és azt remélik, hogy ez majd magától elmúlik, mint a nátha. Vannak tiszteletre méltó kollégák, akik már a saját pénzükből tartják el saját lapjukat, és a vagyonukat felemésztve harcolnak a fasiszták ellen. De nem veszik észre, hogy el kellene engedniük azok kezét, akik ebbe a helyzetbe hozták őket, és ma sem változnak.

Rendes ember kivár, amíg lesznek igazi ellenzékiek. Addig bojkottálja a rendszert is, a kollaboráns ellenzéket is. Nem szavaz se a bűnözőkre, se azokra, akik legitimálják őket. Megőrzi a tisztességét és az erkölcsi tartását. A hisztérikus hazudozókkal pedig, akik azt mondják, hogy akkor Orbán itt marad a nyakunkon, nem törődik. Mivelhogy Orbán ezek miatt a hisztérikus hőzöngők miatt van a nyakunkon.

A Vezér persze kopik, már nem sokáig lesz vitaképes. Először csak az következik be, hogy kizárólag a bólogatójánosok előtt mer beszélni, aztán nem tűri a kritikát és az ellentmondást már a pártján kívül sem, majd a vitázni akarók a börtönben vitázhatnak a gyenge koszton.

Ide vezet az ilyen ellenzék.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (38 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +25 ( 57 szavazatból)
Bartus László: A vita hazugsága, 4.1 out of 5 based on 38 ratings

  • Hozzászólások(24)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

24 Reader’s Comments

  1. Orban hatalmas nyelvcsapasaival … elröhögöm magam… miféle vita lenne ez? Még a fidesz fanok is kinosnak tartanak.
    .
    RövIdülö beszédei intelligenciaja hanyatlasaval allnak parhuzamban… bizony a vezér kezd komolyan leépülni. Nem mintha eddig valami kivételes teljesitménnyel kapraztatott volna el bennünket, de ma mar csak a Dunanak tud megalljt parancsolni, vagy elhelikopterezeik az ukran hatarig…hat erre futja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  2. Valahogy nem lepödtem meg azon, hogy Simon bukott le és nem Puch Laszlo…
    aki él és virul…Simicska kollégaval együtt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  3. Egyre jobban úgy látom, hogy itt már választás sem lesz április 6.-án, hanem egy képzeletbeli cirkusz porondján inkább valamiféle politikusi tragikomédia előadás.
    Ráadásul még érdekes sem lesz a dolog, hiszen jóelőre tudható a történet vége.
    Igen! Éppen Mesterházy az az ember, akivel elvitethető lesz a választási vereség balhéja, akit ezek után “párttársai és szövetségesei” könnyen félreállithatnak majd.
    Már most jól látszik valóságos feladata: ennek a szerepnek a beteljesitése lesz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  4. telekis : lasd a Simon effektust!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  5. Orbán nem Mesterházytól tart, nem is Gyurcsánytól, hanem attól, hogy nem általa kiválasztott ellenféllel kell vitáznia és attól, hogy egyáltalán elő adásban ki kell állnia a kamerák elé egy másfél órára. Már a 2OO6 os Gyurcsány vitában is kényszeresen matatott a bal kezével, állandóan légszomjjal küzdött.
    Ennek semmi köze Mesterházyhoz, Orbán már egyedül is hanyatlóban van.
    .
    Ismerve őt, ha le tudja rendezni előre Mesterházyval a vitát akkor kiáll ellene és eljátsszák a nagy szerepet, ha nem akkor az utolsó pillanatban kerít valakit és lezavar vele egy előre megbeszélt vitát a választás előtti utolsó napon, és az egész vitát populista kampányolásra fogja használni.
    .
    Teljesen mindegy, hogy Mesterházy gyenge vagy Orbán leradírozza, vagy, hogy Orbánnal szemben kizárólag a totális konfrontáció vezethetne-e eredményre, semmi nem számít csak az, hogy ez hogyan cseng le az érzelmileg és intellektuálisan az évek óta manipulált magyar szavazókban.
    .
    És ez az a dolog amit a manipulátorok jobban ki tudnak számolni, mint ahogy mi gondoljuk. Az emberek teljesen elvesztették a hitüket a politikusokban a kormányzatban és a gondolkodásmódjuk ehhez igazodott. Befolyásolhatóak, a reakcióik logikátlanul és hirtelen változnak és ha úgy tetszik nekik el sem hiszik amit látnak hallanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  6. Amióta Mesterházynak vitázhatnékja van, azóta várok egy ilyen tartalmú cikkre.
    Megkaptam, köszönöm.
    Meglepő, hogy általam nagyon értelmesnek tartott emberek itt az AN-án is agitálnak a szavazáson való részvételre.
    Akik velem együtt fel voltak háborodva 4 évig az ellenzék balfácánkodásán!
    Akkor mit várjunk a pártok által vezetett emberektől?
    Én maradok aki voltam.
    Ilyen gyalázatban nem vagyok hajlandó részt venni.
    Ma valahol írtam, ha 4 évig nem volt fontos a vita, akkor most miért is?
    Mert csak? – kb ennyi lenne a válasza Mesterházynak, ha megkérdezné tőle valaki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (30 szavazatból)
  7. bumburi
    2014. március 20. csütörtök
    15:40

    Látszólag ezek közé tartozom, de ha figyelmesen elolvasod a hszema “Mesterházy harmadszor is nekifut ” linken akkor azt írtam aki szavazni akar menni az az MSZP re vagy bármelyik más pártra szavazzon akkor is ha nem szereti.
    .
    Én soha nem mondtam senkinek, hogy menjen vagy ne menjen csak azt, hogyha megy akkor ne a Fideszre szavazzon.
    .
    Megismétlem, van aki úgy gondolja azzal legitimálja a Fideszt ha elmegy szavazni, van aki úgy gondolja azzal legitimálja, ha nem megy el, mert elmulasztott egy lehetőséget, hogy gyengítse, és hagyta a Fidesz híveknek, hogy legitimálják.
    .
    Mindenki tegye amit a józan esze és a lelkiismeret diktál.
    .
    A magánvéleményem.
    .
    1./ A Fidesz kormányzat és Orbán illegitim de a saját illegitimítását már gyakorlatilag érvényesítette és elfogadtatta, a nép engedelmeskedik és az érvényesített működő és kormányzóképes illegitimitással kormányoz. Mindenki tegyen amit akar, amit a lelkiismerete diktál. menjen ha akar ne menjen ha nem akar. Van aki nem tudná hová tenni a lelkiismeretét ha menne, van aki egy életen át okolná magát, ha a Fidesz győz, hogy miért nem ment szavazni. Ki vagyok én, hogy mások lelkiismereti kérdésébe bebeszéljek? Ilyet nem tennék. Mindenkinek magának kell elszámolni vele.
    .
    2./ Bojkott:
    .
    Én a bojkott híve vagyok.
    .
    Azonban míg vásárló bojkott egy áruházláncnál mint a CBA a bojkott lehet és a bojkott nem kell, hogy több legyen mint távolmaradás, ez politikai téren nem így működik mert pont azok maradnak távol akik gyengíthetnék. Itt a passzív távolmaradás nem elég és nem szabad azt bojkottnak hívni.
    .
    Ha politikai szavazási bojkottról beszélünk azt meg kell szervezni, hogy jogilag megfelelő legyen, a bojkott politikailag, társadalmilag és jogilag érvényesíthető legyen és alkalmas legyen vagy a kormány bukásának előmozdítására, vagy leváltására és az illegitim alkotmány érvénytelenítésére és új legitim választások megtartására legitim induló pártokkal jelöltekkel.
    .
    Nem lemenni vásárolni és nem elmenni szavazni az nem ugyanaz és az eredmény sem ugyanaz.
    .
    Aki politikai bojkottra szólít fel, az szervezze meg. Ha ez nem áll lehetőségében akkor jogi szakértelemmel legalább írja le és adjon pontos útmutatást a lehetséges jövőbeli szervezőknek egyrészt, másrészt az olvasóknak magyarázza el részletesen, hogy hogyan kell ezt a bojkottot megszervezni és eredményesen győzelemre vinni, mert különben eredménytelen, és az emberek csak annyit értenek belőle, hogy visszatartották őket és annyira el vannak már bizonytalanodva és hitetlenek, hogy a végén azt sem fogják tudni ki kinek az oldalán áll és mindet zavarkeltésként fognak értékelni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (27 szavazatból)
  8. Korábban (néhány napja) már rohadtul elegem volt mesterházi (és az őt támogatók) ugrabugrálásaiból, hogy orbán ilyen gyáva, olyan gyáva, mert, hogy nem mer kiállni egy nyilvános vitára. (Ez volt akkor a második, vagy harmadik felhívás a vitára.) És többnyire attól volt elegem, hogy egy magát demokratának tartó ember, nem ül le egy asztalhoz egy klerikál-fasiszta diktátorral.
    .
    Ezért írtam akkor azt a véleményt, amit most megismétlek.
    .
    “Ön nem az ellenzéknek, hanem az országnak tartozik a miniszterelnök-jelölti vitával.” – írja mesterházi.
    Ezt én nagyon-nagyon populistának tartom. Két okból is. Egy ilyen klerikál-fasiszta diktátor nem tartozik senkinek semmivel. Kár is rajta számon kérni bármit is. Annyira lenézi, megveti, undorodik a másiktól, hogy szóba sem áll vele.
    .
    A másik, hogy mivel mesterházi tudja, hogy orbán nem áll ki vele vitázni, tetszeleghet, az intellektuálisan magasabbrendűség hamis mítoszában, és mindenféle gyáva alaknak elhordhatja a másikat.
    .
    Akkor lenne szarban, ha orbán kiállna vele vitázni. Én nem vagyok biztos benne, hogy valóban megnyerné a vitát, hiszen mindkét fél azt állítaná, hogy ő nyert.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  9. Eagle
    Miért érzem azt, hogy Te is bedőltél ennek a két oldalról nyomuló narratívának?
    Nevezetesen, Orbán hirdeti a győzelmét (csal is hozzá rendesen), ugyanakkor az “kormányváltók” sem dobnak be a köztudatba semmi észhez térítőt, csak a nyerést hajtják.(mintha nyerhetnének)
    .
    Ne hirdessenek bojkottot, hívják az utcára az embereket! Az orosz szerződés végett, az államháztartási hiány végett, meg az Orbán vagyona végett, megspékelve a főügyész lapításával ez ügyben!
    .
    Számtalan fajsúlyos dologban megtehetnék, de kussolnak! Szó sincs már ezekről a dolgokról, csak a választásról! Hogy akarnak ezek nyerni, mivel? Azzal hogy egyszer már szerettünk volna, és egyszer még szeretnénk?.
    Nem értem, és mélységesen felháborít az ellenzék ilyen fokú aljassága, mert ezzel a híveiket is megtévesztik!

    .Hozzák ránk a veszedelmet a saját gyávaságuk végett, és hirdetik a hamis igéket!Hiszen látható most már kristálytisztán, hogy az ellenzék ugyanúgy megtéveszti a választókat, mint a kormány!
    A rendszert hogy le kell váltani, már szóba sem hozzák. Az alkotmányt mint olyant nem is említik!
    Csak a lihegés a győzelemért!
    Mit érnének a győzelemmel, ha Orbán lángba borítana mindent a bosszúja kiélése miatt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (19 szavazatból)
  10. bumburi

    Nem dőltem be csak nem vagyok haragos. Túlbillent egy ponton az egész, nem számít most mi történik, a baj már megvan, a következményeket viselni kell, a pusztítás amit akartak megtörtént.
    .
    Most ahogy Bartus és Gonoszka is mondta már nincs más mint hátradőlni és várni, hogy mi lesz. Bartus és Gonoszka között azonban volt egy nagy különbség, nevezetesen, hogy Bartus csak hátradől és nézi, de Gonoszka megkínált mellé egy rumos kávéval tejszínhabbal. Elfogadtam. Most már én sem tudok mást tenni, max csak elemezgetem az eseményeket, vagy gondolkodok ki mit tehet.
    .
    Valószínűleg eszkalálódni fognak az események. Ilyen játékosokkal és játékstílussal más nem történhet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  11. A BOJKOTTRÓL!
    .
    Az Öreg Titán volt aki egy nagyon fontos kérdésre rávilágított.
    Az volt ugyanis az elképzelésem, hogy elmegyek szavazni és a szavazó lapokra nagybetűvel ráírom, hogy “BOJKOTT”.
    .
    Az Öreg Titán azonban elmagyarázta, hogy ez miért NEM JÓ megoldás.
    .
    Odamegyek, átveszem a szavazólapokat, aláírom az átvételt és onnan kezdve azt csinálok vele a fülkében amit akarok. Ezzel az aktussal részemről legitimáltam a rendszert. Kollaboráltam, méghozzá saját elhatározásomból, minden kényszer és fenyegetés nélkül.
    .
    Kitölthetem rendesen a szavazólapokat. De, ráírhatom azt is, hogy bojkott. Ráírhatom azt is, hogy a k….. anyátokat. De, akár zsebre is vághatom és hazavihetem.
    .
    Mindegy! Az egész úgy kerül adminisztrálásra, hogy megjelentem a szavazáson, és szavaztam. A szavazólapok összeszámlálásánál pedig az kerül számbavételre, hogy volt egy (persze több) érvénytelen szavazat. És kész. Ennyi.
    .
    Így aztán úgy döntöttem, hogy nem megyek sehova, szavazni meg aztán pláne nem megyek.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (19 szavazatból)
  12. Nyuszika a rókakotorék mellett megy el, mikor meglátja a három kis rókagyereket játszani a kotorék előtt. Azok kíváncsian nézik a nyuszikát, aki félénken megkérdezi az egyiket: – Itthon van apukád? – Nincs, mondja a kölyök. A másikat is megkérdi: – Itthon van anyukád? – Nincs, válaszolja. Mire Nyuszika kidülleszti a mellét, két ujját a nadrágtartójába akasztja és most a harmadiktól kérdezi: – Te meg akarsz egy nagy pofont?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  13. Egy ilyen vitának egyébként csak olyan világban van létjogosultsága, ahol a nyilvánosság és a sajtó szabad, ahol feltételezhető, hogy pártatlanul viselkedni tudó szakember vezesse le a vitát. Ahol vannak szabályok, és azokat be is tartják. De ahogy a klasszikus filmben elhangzik: “Késben nincsenek szabályok!” De majd az obersovszky elmoderálgatja pártatlanul, esetleg segítségül hívja szaniszlót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  14. a bojkottot csak egy módon lehet nyilvánosságra hozni! ha a bojkottálók lefényképezik az áthúzott, bojkott feliratú szavazólapot, lefényképezik és valami tárhelyre feltöltik, amit aztán nyilvánossá lehet tenni! na ekkor látszik, hogy az érvénytelenek közül mennyi volt a bojkott, mert ez lenne a lényege az egésznek, hogy nyilvánosságra hozni a bojkottálók számát!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  15. A 7000 ezer milliárd forintos vagyon ki fogja tőle visszaperelni? Talán az Unió? Mert biztos, hogy onnan szerezte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  16. A klerikál-fasiszta diktátor, Orbán Viktor, nem akar vitát! Rendszere puccs eredménye. Bűnözők kormányát leváltjuk.

    Ezt kéne az összefogás pártjainak kommunikálni, különben bukta van. Ezzel kiállnának a közmédiának nevezett sz…ság sem kerülhetné ki.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  17. Az ellenzéknek már régen általános BOJKOTTot kellett volna hirdetnie, most a szavazóbázisát arra biztatni, ne vegyen részt a voksoláson, a “kampányt” pedig arra felhasználni, hogy harsogják az “emútnégyév” bűneit.
    Mert ami most van és történik, ami mára kialakult, az a fent emlitettekhez képest csupán bolhaköhögés, hiszen legalább 2 éves mulasztásban van az ellenzék!
    Ugyanis az általános BOJKOTT (pl. a parlamenti munkában, spontán utcai tüntetések segitésében…) az a mai hatalom semmibe vételét jelentette volna, éppen ugyanúgy, mint ahogy most Orbán veszi és veheti semmibe ellenzékét, élén Mesterházyval…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  18. Valamikor régen már leírtam hogy , Orbánt folyamatosan hergelni kell, valahol valamikor csak fog egyet robbanni a benne lévő feszültség. Nem lehet üvegkalitkában tartani állandóan, mint egy értékes papagájt.
    .
    És ha ez a robbanás véletlenül nyilvános helyen lenne, az sok emberben helyre tenné a szent imádatot.
    Nekem ezért tetszik a kihívás ismétlése, annak ellenére hogy látszólag értelmetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  19. Elkészült a Magyarország náci megszállásának emléket állító kormányzati szobor tökéletes paródiája
    íme
    http://444.hu/2014/03/20/vegre-elkeszult-magyarorszag-nemet-megszallasanak-valoban-erdemi-emleket-allito-szobor-makettje/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  20. Néha felmerül bennem a kérdés, miért is nézek én be ide minden nap, miért olvasom el az itt megjelenő ősszes cikket és hozzászóllást, kivétel nélkül, ától-zettig.
    Nincs nekem más dolgom, mint azzal foglalkozni, hogy mi történik Magyarországon, és mit gondol erről emez vagy amaz?
    Kell ez nekem? – teszem fel magamban a kérdést, tudván, hogy nem vagyok magyar állampolgár, de még csak nem is élek Magyarországon.
    Kell!
    Kell, mert többről van itt szó, mint Magyarország belpolitikai helyzetéről a közelgő parlamenti választások kampányfinisében. Szabadságról és démokráciáról, köztársaságról és emberi méltóságról van szó, illetve arról, hogy miként viszonyulunk ezekhez az értékekhez, melyek nem maguktól, hanem harcokban jöttek létre.

    Ami pedig B.L. jelen cikkének témáját illeti, egyet értek Eagle véleményével: ezen az elfuserált parlamenti választáson mindenki tegye azt, amit a józan esze és a lelkiismerete diktál.
    Ha az ellenzék képtelen az Orbán-rendszert megdönteni, talán majd a nép lesz képes ezt a feladatot végre hajtani (lásd: Ukrajna).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  21. Okeyo
    Ukrajnában is hiába várta a nép, hogy az általuk fizetett politikusok tegyék a dolgukat. Erőtlenek, és korruptak voltak ott is.
    Nehéz szívvel írom le, de itt ugyanaz a helyzet.
    Ahogy Ukrajnában, úgy nálunk sem a választás fogja eldönteni az ország sorsát hosszú távon.
    Az ellenzéki politikusok sajnos akkor sem fognak egy mákszemnyi felelősséget sem érezni,(bármennyi is lesz az áldozat) mint ahogy most sem éreznek.
    Szomorú.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  22. Remélem, a választások után is maradnak ezek a cikkek. Még ha értem is, hogy elege van adminnak. A magyarországi írott média olvashatatlan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  23. Hitler, Mussolini, Sztálin, Rákosi, Kádár nem vitázott a parlamenti választások előtt az ellenzék vezetőjével.
    Orbán nem áll ki a választás előtt az ellenzék vezetőjével, az ellenzék fel van háborodva.
    Nem értem az ellenzéket, értem Orbánt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. Megértem ezt is ! Most nem tudok egyetérteni Bartus úrral ! Véleményem szerint pontosan azért nem lehet vita mert már az itt is leírtak miatt nem vállalhatja a zorbán a vitát ! Nem az ő általa megírt kérdésekre rövid idő alatt összerogyna , kiszámíthatatlanul viselkedhetne és így ország világ előtt nyilvánvalóvá válna a betegsége !! Némi túlzással azt is mondhatnám még , hogy nem kell NAGY POLITIKUSNAK lenni ahhoz , hogy a négy éves működésükből néhány dolgot kiragadva meg lehetne ráncigálni olyasmikkal amik a lakájmédiában soha el nem hangoztak ! No és szerintem tényekkel szemben a kommunistázás kevés !! A külföldi csend szerintem pedig a vihar előtti csend , kivár az EU és az USA is nem akarnak beleszólni , viszont utána szerintem lesz gond bőven ha marad a fideSS !-sajnos van rá komoly esély !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos