Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Fidesz támogatja az LMP kampányát? 2014. március 26. szerda 10:57 Forrás: AN, jovarosblog

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Fidesz támogatja az LMP kampányát?

Budapest – Az LMP és a Fidesz együttműködése, minden látszólagos vitájuk és szembenállásuk ellenére, idáig is sejthető volt. Schiffer András és pártja ugyan többször is nagy hangon bírálta Orbán Viktort és pártját, ám ezek a megszólalások olyanok voltak, mint amikor Őfelsége Ellenzéke, magyarul, a Király Bolondja hallatja a hangját.

A Jóváros blog szerzője nyílt levélet írt Schiffer Andrásnak. Kérdésekbe foglalt publicisztikában leleplezi, hogyan támogatja közpénzből a Fidesz az LMP-t, miközben utóbbi igyekszik a demokrácia nagy barátjának mutatkozni. A 12 kérdésben valójában a válaszok is benne foglaltatnak. megtudjuk, hogy helyi szinten hogyan fonódik össze a két párt, hogyan kerül az adófizetők pénze egyik zsebből a másikba.

Tisztelt Schiffer Úr!

1. Tudomása van-e arról, hogy Kocsis Máté, a Fidesz Kommunikációs Igazgatója a 8. kerület polgármestereként múltév júniusában kerületi médiacéget hozott létre évi 250 milliós költségvetéssel?

2. Tudomása van-e arról, hogy ez a médiacég tartja kezében a 8. kerület minden önkormányzati sajtókiadványát?

3. Tudomása van-e arról, hogy ezen kiadványok a Fidesztől megszokott módon a közszolgálatiság minimumát sem tartják be, hanem kizárólag Kocsis Máté és a Fidesz érdekeit tartják szem előtt, cenzúrájuk foka, szerkesztési gyakorlatuk a Rákosi korszakhoz méltó?

4. Tudomása van-e arról, hogy az LMP többszörös képviselőjelöltjét, önkormányzati képviselőjét, Jakabfy Tamást Kocsis Máté javaslatára ezen cég tanácsadóként alkalmazza havi 250 ezer forint megbízási díjjal?

5. Tudomása van-e arról, hogy tanácsadóként és Felügyelő Bizottsági tagként e Fideszes médiacégben kizárólag Fideszesek és a Jobbik kerületi elnöke, Fővárosi Frakcióvezetője, Losonczy Pál kapott helyet az LMP mellett?

6. Tudomása van-e arról, hogy eddig már több mint kétmillió forintnyi közpénzt vett föl Jakabfy Tamás LMP képviselőjelölt a Fideszes médiacégtől?

7. Tudomása van-e arról, hogy ezen összegről úgy nyilatkozott, hogy annak nagy részét meg sem tartja?

8. Tudomása van-e arról, hogy helyi civilek kérdéseire válaszolva képtelen volt eloszlatni azt a gyanút, hogy valójában ez a pénz az LMP feketekasszájába vándorol és az LMP titkos pártfinanszírozásának részét képezi?

9. Tudomása van-e arról, hogy Jakabfy Tamás LMP többszörös jelölt a mai napig képtelen volt bemutatni bármely havi teljesítés-igazolást munkájának jellegéről és tartalmáról, az erre vonatkozó nyilvános kérdéseket minden alkalommal elhárította?

10. Amennyiben mindezekről Ön eddig nem bírt tudomással, visszalépteti-e pártja, az LMP Jakabfy Tamás országgyűlési képviselő-jelöltet, törli-e országos listájának 15. és Európai Parlamenti listájának 5. helyéről?

11. Amennyiben Ön mindezekről tud, akkor mivel magyarázza azon nyilatkozatait melyek a Fidesztől való távolságtartásról, a valódi ellenzéki magatartásról és az átlátható kampányfinanszírozásról szólnak?

12. Hajlandó-e utólag beszámolni arról, hogy mire célzott Jakabfy Tamás azon kijelentésével, hogy a 2 milliós összeg nagyobbik részét nem tartja meg, és lehetővé teszi-e hogy a Fidesz Sajtócége által kiállított teljesítés-igazolásokba betekinthessünk?

Nos, ez épp egy tucat kérdés. Várom válaszait, akár itt a Blogon, akár fészbukos felületemen. Válaszainak elmaradása értelemszerűen szintén önálló jelentéssel és jelentőséggel bír.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (47 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +59 ( 69 szavazatból)
A Fidesz támogatja az LMP kampányát?, 4.8 out of 5 based on 47 ratings

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

29 Reader’s Comments

  1. Mint a dalban: Két összeillő ember…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (55 szavazatból)
  2. Óh, az a szerelmetes tekintet, Schiffer úr!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +46 (54 szavazatból)
  3. Schiffer ügyvédi pályája során védte már Orbánt,
    jelentette fel Sukoró ügyében Gyurcsányt,
    vádolta őt az Alkotmány lábbal tiprásával 2006 ősze kapcsán.
    Megszavazta a kettős állampolgárságot,ráadásul saját frakciója
    ellenében a Trianon-emléktörvényt is.
    A Jobbikosokkal készült mosolygós parlamenti fotók már csak
    hab a tortán.
    Attól nem tudok hasra esni,hogy egy zöld párt társelnökeként
    (Szél Bernadett képében) hevesen támadja a paksi beruházást.
    Ez a minimum.
    Ahogy váratlanul,a csodával határos módon mégis meglett
    a kellő számú kopogtatócédula 2010-ben,hát . . . . .
    Vajh,kik segíthettek?
    Maradjunk annyiban,nem éppen szeplőtelen a fogantatásuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +72 (80 szavazatból)
  4. Máskor is támogatta. Meglepett valakit?
    Suba a subával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (52 szavazatból)
  5. Képaláírás: – Ne vigyorogj, legyél tartózkodó, itt fényképeznek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (34 szavazatból)
  6. Jön a választás.
    .
    Fidesz: 33%
    Jobbik: 15%
    .
    Kell még szövetséges a Fidesznek …
    Schiffer pedig elég gátlástalan ahhoz, hogy Orbánnal nyíltan is összeboruljon.
    .
    Nem adok még 10 évet ennek a politikai klientúrának, és nem marad csak egy nagy párt és persze néhány alibi párt, melyet a meghatározó nagy irányít.
    Ha ez így lesz, (márpedig így lesz) mindenki gondolkodjon el azon, – és persze egyúttal nézze meg, kik vannak abban a “Nagy” pártban – , tehát mindenki gondolkodjon el azon, hogy mi az ami változott, 2-3 évtized alatt.
    .
    Abban az esetben ha mindenki megértette, hogy miért nem lett;
    Demokrácia,
    Jogállam,
    Jogbiztonság,
    Szabad Piacgazdaság,
    Szabad sajtó,
    … stb. (de nem utolsó sorban)
    .
    Mindenki megérthetné, hogy az nem megoldás ha meghunyászkodunk és lapítunk.
    .
    A legrosszabb még az is lehet, hogy egy ilyen banda kerül hatalomra:
    .
    http://youtu.be/cJiP9bUOnY0

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (35 szavazatból)
  7. Igen, az a szerelmetes tekintet…ráadásul Orbán ábrázatát és deresedő haját elnézve már a 2010. kormányváltás után vagyunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  8. K. S.
    A magyarok hallgatnak, lapítanak de, ha kell még a szomszédját is felsegíti a vagonba.
    Ma már az ember jártában-keltében hallhatja, hogy mit tennének a kormány helyében az élősködőkkel!
    Sokan fognak a Jobbikra szavazni – de akkor nem kell majd reklamálni, ha nevükön nevezik őket, ezen videó alapján meg pláne!
    -
    Amikor ilyeneket hallok, elgondolkodom, hogy amikor az EU-tól kapott pénzekért folyik a küzdelem, mert ami jár, az jár, de közben sallert osztogat a vezír az EU vezetőinek és magasról tesz a vállalt EU-s szabályokra, vagy éppen EU-s zászlót égetnek, a Parlament ablakából hajigálják ki azokat, amikor a vezír beszédet tart, már elég régóta mellőzi az EU-s zászlókat – miért nem jut eszükbe ezen lényeknek, hogy akkor a büszke magyarok milyenek is?!
    -
    Ezek azok, akik más szemében a szálkát, a sajátjukban a gerendát sem látják meg, tudom, a kilógó kapanyél zavarja őket a látásban!
    -
    Schiffer jó diák, eminens tanuló!
    Szél által összefútt kopogtatócédulkák óta ismerjük és tudjuk, szükség lesz egy koalára, akit a külföld inkább elfogadna, mint pl. egy Jobbikot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (34 szavazatból)
  9. Az LMP nem a Fidesz szövetségese, hanem tagozata (ugyanúgy, mint a KDNP). Schiffer András pedig ügyvédként számos alkalommal képviselte Orbán Viktor, joggal feltételezhető hát, hogy bizalommal vannak egymás iránt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (34 szavazatból)
  10. Ezen a két galád emberen nem csodálkozom, de mit keres ennél a pártnál Róna Péter??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (29 szavazatból)
  11. “Mit tesztek, ha lekapcsolják az internetet? Hová fogjátok küldeni a segélykiáltásotokat ha egyszercsak értetek mennek, és még a mobilotok sem működik? Mi lesz, ha rosszullesztek a rendőrkocsiban? Ha Orbánék kétharmadot szereznek minden döntést meghozhatnak, mert az legitim lesz. Jobbra lejtő választási pálya ide, nyugati sajtóvisszhangok oda: nem lesz senkinek joga beleavatkozni az Országunk történéseibe, mert választáson nyernek, nem hógolyózásban…..Legitim választásokon szerezhetnek legitim kétharmadot, és azon az alapon legitimen hozhatnak bármilyen döntést bármiről. És megyünk Bizáncba. És nem lesz, aki az utcára menjen, és nem lesz, aki beavatkozzon. Putyin fetrengve röhög majd Rajtatok, Orbánt megbüfizteti és ad Neki pár jutalomfalatot. Mi itt mindig a Nyugat helyőrsége voltunk. Most is azok vagyunk. De épp a vár vezetése meg kívánja nyitni a kapukat a töröknek. Ti meg békésen pöfékeltek a piactér sarkában, ahelyett hogy már rég a kovácsműhelyben izzadnátok a fegyverek kikalapálásán. Nem lesz második esély, fogjátok már föl. Most, vagy egy jóidejeig soha. Nézzetek a Földgömbre és aztán önmagatokba. Irány a kovácsműhely.

    Amíg lobog a tűz.”
    részletek belőle : Utánatok a Vízözön JóVáros Blog . az utazásairól is okosan szól OLVASSÁTOK EL
    FRISS

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  12. Emlékszem ,amikor a nagyvezír a választások után meglátogatta az LMP frakcióját. Annyi üdvözült arcot egy rakáson ritkán látni. Ahhoz legalább egy békemenetre van szükség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  13. Ez a schiffer mindig is egy szerencsetlen, seggnyalo, szir-szar ember volt!

    Azt hiszi, hogy vinni fogja valamire? Hàt nem.
    A konyhamalac martaleka lesz – csak ido kerdese.

    Viccorszag vicc emberei!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  14. Az lmp a fideszes kopogtatócédula gyűjtők segítségével tudott országos listát állítani és jutott be a parlamentbe, ezt Schiffer amíg él nem tudja meghálálni Orbánnak..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  15. “Antall József is olyan pártot hozott volna létre, mint Gyurcsány Ferenc, Schiffer Rogánnal kötött paktumot, és a Belvárosban is vannak politikai miniegerek. Az első Orbán-kormány alatt a Miniszterelnöki Hivatalban dolgozó, majd az MDF-en át a Demokratikus Koalícióban aktivizálódó Kerék-Bárczy Szabolccsal próbáltuk feloldani az ellentmondásokat.”

    http://index.hu/belfold/2014/03/21/kerek_barczy/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. “Fidesz-LMP együttműködést sejt a DK

    Az ATV Start vendége Kerék-Bárczy Szabolcs elnökségi tag, képviselőjelölt, DK.”

    http://www.atv.hu/videok/video-20140326-fidesz-lmp-egyuttmukodest-sejt-a-dk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  17. Az LMP a FIDESZ szatelit-szervezeteként jutott 2010-ben az országgyűlésbe. Négy éven át asszisztált a baloldalt lejárató FIDESZ kampányokhoz. Nem is tehetett mást, hiszen azért szervezték, hogy egyszer, s mindenkorra legyőzzék a baloldalt. Ennek érdekében az őket eltartó FIDESZ-hez hasonlóan a Jobbikkal is folyamatosan együttműködtek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. ( Kép alávaló :)
    ˙
    A csapat hivatalos csatársora: a középcsatár Orbán, a balszélső Schiffer és …elnézést, a jobbszélső Vona a fotósunk hibájából lemarat a képről].
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  19. ˙
    A legszörnyűbb az, hogy még ma is vannak vakok, akik hisznek az LMP-ben, mint önálló arculattal és akarattal rendelkező pártban, és hivatkoznak is Schifferre… Meg, hogy – úgymond – nem értik ennek a (rendes, becsületes) ellenzékinek az egyes megnyilvánulásait, amúgy pedig minden rendben van vele…
    Képtelenek rájönni, hogy ez az alak csak úgy ellenzéki, mint ahogy Vona Gábor is az – vagyis mindkét pártot bekalkulálják a fisSS (Orbanini) napi taktikájába, sőt mi több, ők még a hosszútávú stratégia szerves részét is képezik…
    A fenti fotó is teljesen ezt tükrözi…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. ˙
    Azt hiszem, hogy akik elhagyták ezt az – Orbán által tipikusan kifacsart, felcsúti nyelvjárás szerint megkeresztelt ["legyenmaaasapolitika"] álpártot, azok ha későn is, de rájöttek ennek az alja féregnek a Vezér felé való elkötelezettségű mentalitására és az ezt igazoló konkrét lépéseire is.
    Már csak egyet nem értek. Ott van ez a fiatal Vágó Gábor, aki nem oly rég még bejelentette, hogy kilép(ett) az LMP-ből és függetlenként foltatja…, oszt mostanság, nap mint nap, mégis az LMP nevében nyilatkozgat… ( hogy is van ez?).
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  21. Nurse Ratched !
    ˙
    A tied a legtökéletesebb összefoglaló, illetve jellemzés. Gratulálok!
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  22. GGM !
    ˙
    Ha Schiffer csak a seggnyalója lenne Orbánnak, DE a szerves része annak…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  23. És jusson mindenki eszébe ennek kapcsán Szili Katalin és áldásosnak nem nevezhető tevékenysége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  24. A kép kifejezi, a testvéri szeretet önzetlenségét:
    ˙
    Szersd a fele barátodat,
    a másik felét hagyd meg VonaGábornak !
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Orban egy rafinalt gazember ,penze mint a pelyva szoval JOBBIKOT is az LMP -t is penzelik ! Nincs is valos ellenzeke a gatlastalan alcsutdobozi gumicsizmas parasztnak !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. Ahogy a mondás is tartja: Össze fújja a szemetet a szél…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  27. Csak a képre kell nézni.A Schiffer ur somolygása mindent elárul.Bizonyára most is azt kérdezte a vezértől,hogy “na,fönök,hogy van megelégedve velem?”
    Különben én már réges rég gyanusnak tartom ezt az emberkét.A Fidesz-ről tőle eddig hallott birálat csupán szemfényveztés,sok ember megtévesztésére.Én már régen nem hiszek neki és a világért se szavaznék a LMP-ra.Azoknak volt igazuk,akikk kiváltak ebből a gyanus társaságbol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  28. Helyes, Orbán felismerte, hogy szükség van egy liberális pártra… Összehozhatna már egy szocdem pártot is, mert magától az sem tud megalakulni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Schiffer kifinomult patkány,ügyvédi praktikákkal megáldva.Gerinctelen a gerinctelennel egy húron pendül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos