Ronai and Ronai
AMERIKAI

Para-Kovács Imre: Korbácsoljátok a döglött lovakat! 2014. február 19. szerda 15:49

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Para-Kovács Imre: Korbácsoljátok a döglött lovakat!

A viccpártok sikere tagadhatatlan, Skandináviában megállíthatatlannak tűnnek, de igazi terepük a posztszovjet térség. A magyarországi viccpárt kétharmaddal kormányozza az országot, és a folytatásra készül. Kabalafigurája a kétméteres bohóc, aki válogatás nélkül bárkit megtámad, ha ellenzékinek látszik, esetleg ellenzékiként viselkedik. A párt kampánya egyrészt villámtréfákra épül (Magyarország jobban teljesít), másrészt pedig abszurd-dadaista performenszokra („sose mondd egy szökőkútnak, hogy nem iszol a vizéből, ha egy bölcs kínainak mindegy, hogy a macskája fekete vagy fehér”). Sírva vigadunk, bár talán kicsit többet sírunk, mint vigadunk. Ücsörgünk a Kárpát-kelepcében, és ha felállunk, akkor dísztermeket dekorálunk, mert kampány van, és ha vacakul rakjuk fel a szerpentint az ablakkeretre, holnap már nem hívnak. Sej, vidám a közmunkás élete. Közmunkahadának a lépte dobog. Horthy Miklós közmunkása vagyok ééééén. A házilag főzött pálinka bűze lengi be a paloták nyirkos alagsorát, ahol 3D-ben nézik Erdély visszacsatolását az urak. Atlantisz arisztokratái. Soha ne mondd a szökőkútnak, hogy nem fogod ellopni. A kertben márvány nimfácskák és szomorú angyalok tartják a sebzett Magyarország (nagy) meggyötört testét (bronz). EBESZ-(Organization for Security and Co-operation in Europe, OSCE)-megfigyelők jönnek az országgyűlési választásokra, de ne reménykedjetek, drága barátaim, mert nem őrködni, megfigyelni és szankcionálni érkeznek, hanem röhögni, mivel híre ment, hogy lakik itt egy birka nép, és velük mindent meg lehet csinálni. Most éppen úgy tesznek, mintha választások lennének. Tribünöket építenek majd, és onnan nézik az európaiak, amerikaiak és az érdeklődő ázsiaiak, hogy milyen hülyék vagyunk, mi meg mosolyogva visszaintegetünk és vonulunk előttük a semmibe.

Szép hagyományunk a tudatlanság.

Gyarmati Fanni megérhette, hogy másodszor is megölik férjét, Radnóti Miklóst, ami azért kevés embernek adatik meg.  Ahogy ezt leírtam, máris elszégyelltem magam, mert éppen azt teszem, amit ez a züllött kormány tanít nekem: hárítom a bűnt. Megölték – írtam, holott. Helyesen tehát: másodszor is megöltük férjét, Radnóti Miklóst.

Nem könnyű ezeket a költőket rendesen megölni, mert a versek megmaradnak. Digitális korban macerás és nem hatékony a könyvégetés, az meg idiótán nézne ki, ha a nácik összegyűlnének és letörölnék a világ vincsesztereit. Mindegyiket, mert a vers képes elbújni bárhol, akár egy vírus, egy trójai féreg, ami aztán beépül az alaplapba, memóriába, de még a hűtőbordákba is. A költőket nem lehet megölni, a kéziratok ma már tényleg nem égnek el.

Megölhetjük tehát magunkban Radnótit, az könnyebb is, hatékonyabb is, csak azzal magunkat pusztítjuk, de talán megéri, ha egyszer végleg eltűnik a szent magyar földről a radnótizmus mély rettenete. Könnyebb lesz utána a légzés, jobban dagad a honfiúi és honleányi kebel. Legördülnek a terhek, szinte majd szállunk futás helyett.

Nincs más választásunk, háború van, háború a magyar lelkekért, a földjeinkért, az ivóvizünkért, a magyar tehetséget és jellemet akarják elpusztítani a kumulatív baloldali kapitalisták, és mivel ők sem válogatnak eszközökben, mi is a legkeményebb válaszcsapást foganatosítjuk, az… izét… a… az évértékelő beszédet.

A magyar kormány tevékenysége leginkább ahhoz a kültelki stílushoz mérhető, amikor a sutyerák odalopakodik cigit lejmolni, aztán ha gyöngeséget érez, simán kirabol, de ha felemeled a hangod, megalázkodva hálálkodik és bocsánatot kér, hogy egyáltalán létezik. Ezt nevezzük mi háborúnak, felnyergeljük a lovakat, szárazon tartjuk a puskaport, bízunk az Úrban, nemeztáskánkat megtömjük szárított hússal, sarkantyúnkat kifényesítjük, aztán ha befordul a sarkon a robotrakéta, rohanunk és üvöltve fogadkozunk, hogy legközelebb jók leszünk, csak ne bántsanak, meg egyébként is, inkább a csajunkat, anyánkat vigyék, de ne minket. Megjöttek a fehérvári vitézek.

Esetleg eladhatnánk az EU-s pénzből felújított Zeneakadémiát az oroszoknak némi apróért.

Európa legnagyobb viccpártja a félfeudális (vagy tán egészen az) sötétség leple alatt fosztogatja a sajátjait, és nincs humorérzéke. Illetve ami van, az a tortadobálós, fejhangon sipító, hasraesős, kaki-pisi-kövér ember univerzumban mozgó avítt és kínos humor, csendőrviccek, várakozó marhavagonok és a magát Ludas Matyinak képzelő Döbrögi humora. Nem röhög senki. Már kínjában sem.

A dinoszauruszok történelmet írtak, az üregekben lébecoló patkányszerű kis emlősök meg megörökölték a földet. A hatalom – szerencsére – illékony képződmény, ezeké meg különösen, mivel homokra épül, hazugságokra és sunyiságra. A magyar viccpárt története dőltbetűs rész lesz a könyvekben, amit csak a stréberek olvasnak majd el, de megtanulni ők sem fogják, mert a vizsgán senki sem kérdezi. Még szóbahozni is kellemetlen lesz egy idő után.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (170 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +236 ( 260 szavazatból)
Para-Kovács Imre: Korbácsoljátok a döglött lovakat!, 4.8 out of 5 based on 170 ratings

  • Hozzászólások(26)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

26 Reader’s Comments

  1. Orbán Viktor dicső politikai életútja kb. úgy írható le, hogy egy egyszerű kis orrtúrásnak indult, de aztán megtetszett neki és mind mélyebbre és mélyebbre hatolt az ujja. Ettől persze egyre több lett a túrnivaló, mígnem ki is sebesedett. Orbán azonban nem adta fel, harcolt tovább az orrtúrás szabadságáért mindaddig, amíg az ujja az agyáig el nem jutott. Most, életútja e jeles állomásán, épp ott matat az ujjával, és el akarja hitetni, hogy mindezt értünk teszi.
    .
    Szerintem kb ennyi, amit Orbán Viktorról a történelemkönyvekben majd találni lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +77 (97 szavazatból)
  2. elnézést, Orrbánt akartam írni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (40 szavazatból)
  3. Ha maradunk az orrtúrós hasonlatnál, az a baj, hogy amit kiszedett, velünk eteti meg. ( elnézést )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (52 szavazatból)
  4. Viszont legalább megtudhatta, mit piszkál ki az agyából. Azt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (38 szavazatból)
  5. Még nem haragszik a magánnyugdíjpénztárral megrövidített zember. Még nem haragszik a lealázott tűzoltó és rendvédelmis. Még nem haragszanak a volt trafikosok. Még nem haragszanak a földjeiktől megszabadítottak. Még nem haragszanak a tanarak és a diákok. Még nem haragszanak a devizahitelesek a 310 forintos euró miatt. Még nem haragszanak az emigrálni kényszerülők és családjaik. Még nem haragszanak a közmunkások. Még nem haragszanak a rokkantak. Még nem haragszanak a félelemben élő megalázottak. Még nem haragszanak a demokratikus, emberi és szabadságjogokat biztosító alkotmánytól megfosztottak.Még nem haragszanak az orbán rezsim által kifosztottak, jövőjüktől megfosztottak. Még nincs elegük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +111 (123 szavazatból)
  6. DE hisz a mágyároknak pont erre van igénye, vagy nem?
    Az lenne a furcsa ha egy normális demokratikus párt irányítaná ezt a trágya domb országot, csak olyat a genetikusan alatt és alávaló-alávetet mágyárság nem tud kitermelni magából, az más kérdés hogy nem is akar, PONT.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (53 szavazatból)
  7. Kedves Imre, Remek, csodás esszé. Közben el is felejtettük azt a szomorú valóságot amiről a cikk szól akkora gyönyörűséget okozott. De annak idején mintha Kosztolányi mondta volna, hogy a Tiszta szívvel – t úgy ízlelgette mint egy szerelmes levél sorait, pedig akkor még több ok volt a szomorúságra – bocsánat azoktól akiknek ez is épp elég. Az igazság mindig felszabadító érzés akármekkora a krízis. Ilyen művészi szintű jellemrajzot soha nem olvastam erről a rendszerről és a mostani helyzetről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (47 szavazatból)
  8. kedves ilonka néni. nincs ezen mit szégyenkezni, hogy ezt kimondjuk, hiszen ez az igazság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  9. Sajnos a viccpárt egyáltalán nem vicces. Sőt, mélységesen szomorú. Az a dőltbetűs rész a könyvben az én életem is. És nekem csak ez az egy van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +54 (58 szavazatból)
  10. Gilice: a közszférában dolgozok nagy részének törvényileg csorbítva
    vannak az emberi jogaik. Es szinte mindenkinek informálisan de talán
    mar formálisan is kuss a neve, máskülönben következő hónapban
    mar állhat sorba közmunkáért. Széllel szemben egyik sem fog hugyozni.
    Szóval lehet hogy duhosek, de ezt soha sem fogod észrevenni
    rajtuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  11. Parajó !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  12. Gilice (2014. február 19. szerda 17:03)
    .
    A jó véleményekért, igen ritkán szoktam itt gratulálni, mert itt többnyire remek gondolatok születnek.
    De ez itt nemcsak tartalmában, stílusában és metaforikusságában kiválónak tartom.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (28 szavazatból)
  13. Para van épp a Hírvitában, és halálos! :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  14. Viki, Köver Laci es a többiek:
    Vigyazo szemetek Kijevre vessetek…! Valszeg ti kesztek a kölvetkezök. Jobb lenne nektek idejeben kereket oldani, mint lampavason logni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (35 szavazatból)
  15. Attól tartok, hogy így 60+-osan, már nem fogom látni azt a bizonyos dőlt betűs részt. Így most kell őket elzavarni tavasszal!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (34 szavazatból)
  16. Ez a cikk az Orbán-rendszer összefoglalása dióhéjban.
    Remekül sikerült.
    A fidesz pedig reményeim szerint gúnyszó lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (38 szavazatból)
  17. Az az érzésem, hogy választás ide, vagy oda a fidesz maradni fog. A határon túl élő magyar kisebbségek, többséget jelentenek majd.
    Sajnos Gilicének igaza van, a magyar nép háta sokat elbír. De meddig? A szomorú az egészben az, hogy én is azok közé a gyávák közé tartozom, akik nem mernek tenni semmit azért, hogy jobb legyen körülöttünk a világ. Erre egyáltalán nem vagyok büszke. A szocializmusban fegyelemre neveltek bennünket lehet, hogy ez is visszahat egy kicsit. Remélem fel nő majd egy olyan generáció, akit nem lehet mindenféle demagóg hülyedumával etetni és ki mer állni a jogaiért, amíg még vannak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  18. yessa. így kell ezt, para!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  19. Az a bajom ezzel a viccpárttal, hogy viccből vagy nem, de k…vára tönkretette az országot és az embereket. Sátorvárosokat akarnak a devizahitelesekből, a Forint az egekben…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  20. Jól van fiam, érzem a haragodat. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. Ha már im-ígyen szóla hozzánk a mi Kedves Vezetőnk, akkor válaszoljunk a Zarathustra-ból vett idézettel: „A toronyba való vagy (t.i. a bolondokéba) , oda kellene téged zárni, elzárod a szabad utat a náladnál különbnek!”
    Mellesleg: https://www.youtube.com/watch?v=3jfOpNP-Frs

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  22. A Google szervertermeinek mélyében néma, hallgatag világok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  23. Hát Imre, jól megírtad, mit is lehetne még hozzátenni? Cifra nyomorúság a jelen Magyar élete de a múltja is ugyanez! Mint ahogy 56-ban sem segített senki, mert a Suezi csatorna fontosabb volt, most sem fog senki, mert Paks még fontosabb és senki sem akarja háborgatni a Nagy Medvét! A háttérben már elkeverték és kiosztották a lapokat ismervén a játékosokat! Miért? Mert a Közönség, a Magyar, aki szavazni készül, az elmúlt bő 30 évben, egyszer sem hallatta és emelte fel a hangját elnyomóival szemben, ez a Nép Meghasonlott csak úgy mint a vezetői! Az a Királyság azonban, ami meghasonlik Önmagával, nem áll meg…a pusztulásba megy..és vele együtt! Na már most, ha a vezetői, akik vakok…és ha vak vezet világtalant, nem de bár mind ketten a gödörbe esnek? Emlékezzetek e szavakra! Vele együtt Európa is zuhanni fog…és mindenkit magával rántanak ezek a folyamatok, mert ez nem magyar sajátosság, ezt ránk eröltették, ez a Tanpája mára lassan elérkezett a végére! Köszönöm!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. - Üzent az Oszkàr .
    - Tudom, mondta a Feri .
    - Milyen Feri ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. Vitriolos az írás a mi “cifra nyomorúságunkról”. Nem olyan vicces ez annak, aki benne él. Jócskán kell humorérzék ahhoz, hogy elviselhető legyen.
    A lényeg, hogy sok mindent és sokféleképpen meg lehet ölni bennünk, de a lelkünket nem! Radnótit sem, mert a mi lelkünkben él tovább!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Amíg ilyen színvonalú Imrék vannak, addig marad remény! Éljenek az Imrék, de ne annyit, mint Imre herceg! Kövér szaki már a saját kommunista, sőt, vöröskatona nagyapját is terroristának nevezte ki, ennek az elmebajnak muszáj, hogy vége legyen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos