Ronai and Ronai
AMERIKAI

Markó Beáta: Válasz 2014. február 20. csütörtök 23:14

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Markó Beáta: Válasz

A pontosság a királyok erénye – tartja a mondás, amit a magyar kormányzó szíves figyelmébe ajánlunk, mielőtt beköltözne a Sándor palotába. A Felcsútról érkezett miniszterelnök rendre megváratja a külföldi vendégeit, tárgyaló partnereit vagy az éppen aktuális lázító beszédére váró híveinek százezreit. Félórákat szokott késni, – úgy képzeli – ezzel is jelzi a saját nagyságát. Így történt most is a Mazsihisznek írt levele esetében, amit egy hét késéssel sikerült csak lediktálnia a titkárnőjének. Bár erre a levélre nem volt miért izgatottan várni, hiszen nem kellett túl nagy jóstehetség ahhoz, hogy előre megmondjuk, mi lesz benne: semmi.

Mint ismeretes a Mazsihisz közgyűlése elsöprő többséggel a Holokauszt emlékév bojkottjára szavazott a kormány történelemhamisítási szándékai miatt. A Szabadság térre tervezett Gábriel arkangyal formájában megjelenő „német megszállás” szobra, a Schmidt Mária által rendezendő Sorsok Háza, valamint a Veritas „történetkutató” intézet élére kinevezett Szakály Sándor horthysta történész miatt. A közgyűlés másnapján a Mazsihisz három vezetője alázatos levelet írt a miniszterelnöknek, melyben számos konkrét, kompromisszumos javaslatot tettek. A levélen jót nevethetett magában a kormányfő, majd felpattant – még nem a lovára –, hanem egy repülőgépre, és Moszkvában pillanatok alatt nyélbe ütötte az évszázad üzletét: egy elavult és soha meg nem térülő technológia megvásárlását hitelre (Paks II.), évtizedekre meghatározva a haza energiapolitikáját és bebiztosítva a hon további eladósítását. Ez alatt a zsidók várták a kormányzó válaszát, s azok az intézményeik, amelyekben volt elég bátorság, sorra utasították vissza a Civil Alapból, a Holokauszt emlékév céljából elnyert anyagi juttatásokat. Az ország irányítója egy gyors kínai kitérő és a keleti szél beszippantása, valamint a válogatott közönség előtt előadott kampánybeszéde után, végre sort kerített a fent említett válaszlevelére, a semmi megfogalmazására. A mélyen hívő kormányzó azt javasolta, hogy a párbeszédet “a mindannyiunk számára megújulást hozó húsvéti ünnepek után” folytassák. Emlékeztet arra, hogy kormánya „zéró toleranciát” hirdetett az antiszemitizmussal szemben. Ennek láttuk ékes példáját múlt héten, amikor az Esztergomból elhurcolt zsidók által itt hagyott zsinagógában tartott politika rendezvényt a neonáci Jobbik, és amit a város – előttünk ismeretlen okból népszerű, sőt, egyesek által miniszterelnöknek vágyott – polgármestere sem tudott megakadályozni, lévén Valentin-nap, amit ő egy előre befizetett, hosszú hétvégi pihenéssel töltött.

A kormányzó által gyakran alkalmazott időhúzásos módszert tükrözi a Mazsihisznek írt válasza. A biztonság kedvéért elővettük a felcsúti politikus bölcsességeinek gyűjteményéből az ide vágó passzust: „ne azt figyeljék, amit mondok, hanem azt, amit teszek”. Tehát mit tesz? A Magyar Közlönyben szerdán megjelent kormányhatározata szerint „a kabinet március 19-éről május végére módosította a német megszállás áldozatainak tiszteletére állítandó emlékmű megvalósításának határidejét”. A másik két kardinális kérdésre, amelyek ellen a zsidó szervezet tiltakozott, még véletlenül sem tért ki. Vagyis nem állt el a szándékaitól, csupán elhalasztotta azokat a választás utánra. Erre érdemes odafigyelnie a Mazsihisznek is! A világ minden kincséért se higgyék azt, hogy a kormányzó meghátrálna vagy visszakozna tervei megvalósításában.

Semmitmondó levelének egy nagy haszna van: a labda ismét a Mazsihisz térfelén pattog, a szervezet újra lehetőséget kapott arra, hogy fenntartva korábbi álláspontját, a közgyűlés határozatát, részvételével ne legitimálja a jelenlegi fasisztoid rendszer farizeus Holokauszt megemlékezéseit. Sokan örülnének, ha a Mazsihisz ezúttal nem okozna csalódást.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (41 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +59 ( 67 szavazatból)
Markó Beáta: Válasz, 4.7 out of 5 based on 41 ratings

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

23 Reader’s Comments

  1. “Mindnyájunk számára megújulást hozó, húsvéti ünnepek”
    Orbán e mondatával az 1944. március 19-i dátum után a NER egy újabb szimbólumát dekódolta a számunkra: hogy miért éppen Húsvétkor írta alá Schmitt az Alaptörvényt. Sokan maflán azt hitték, hogy azért, mert a nyuszi hozta. Hát pedig nem azért. Hanem ugyanazért, ami miatt a zsidókat több mint egy évezreden át üldözte és irtotta a katolikus egyház: a zsidók ebben az interpretációban Isten gyilkosai. A magyar szélsőjobb számára a húsvét is egyike az antiszemita szimbólumoknak. Ezt a szimbólumot ebben az értelemben vágta a zsidók képébe Orbán. Rezzenéstelenül, szégyentelenül. Egy nyíltan széljobb náci sem csinálhatta volna jobban nála. Ha valaki ezt sem hiszi el, hogy ez pontosan ilyen szándékkal jött ki Orbánból, azt sajnálom. Semmilyen más interpretáció nem ad értelmet annak, hogy miért éppen a húsvétot jelölte meg Orbán a zsidók számára, miközben ő pontosan tudja, hogy az nem zsidó ünnep.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (54 szavazatból)
  2. Ez a mazsihisz vezetés pontosan ezt a választ érdemelte , arra a bizonyos
    s………nyalő levélre. De amit ma alakitott Heiszler az Egyenes Beszédben ,az se volt semmi.Egy gerinctelen patkány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (30 szavazatból)
  3. T. Vic Macky!( Bameg jól írtam, a neved?) Tényleg nem emlékszem. Na mindegy végül is. Mit vársz ezektől a mű zsidóktól? Csak a hecc kedvéért,megvonatoztatnám őket, úgy Józsefvárostól, a határig. Melyikig? A Lengyelig,természetesen oda-vissza marhavagonban,aztán szembesíteném őket a néhány túl élővel. Hát milyen egy undorító, köcsög ország,amelyik a saját fajtáját nem védi meg, aki a nyelvét beszéli, aki a himnuszát énekli,aki sikereket halmoz, (Nobel díjasok). Azokat elpusztítja, illetve hagyja elpusztítani? Hát micsoda egy alja nép az? Undorító! És meg tennék ma is, ehhez kétség nem fér. Mindegy, ha azt mondják, hogy a vörös hajú, vagy a szemüveges, vagy a szeplős,oly mindegy. Szegény Muttert lecsesztem,hogy miért nem egy dzsungelben szült meg,ott elhalászgatnák, elvadászgatnák,nem ismerném azt a szót ,hogy pénz,politika.Valami menyecskét csak találnák ott a vadonban,meg némi alkoholt is tudnák főzni, valami levelekből, ruha sem kéne nagyon,meg a kutyák miatt sem jelentenének fel, a pintér huszárok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (35 szavazatból)
  4. Mindenesetre érdekes fejlemény, a Török vonal. Nem! nem vonat, hanem vonal Ez érdekes,nem? Ők kereskedelmileg jöttek,amit láttak, vittek. Ők most barátaink. Kezdem már érteni! Nem akartam! De mire megdugott, így az idő távlatából,.jól is esett. Micsoda egy férgek! Már azt várom,hogy a tatárdúlást is, nemzetgyarapodásnak tüntetik fel. Igaz… a keleti szél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (26 szavazatból)
  5. Majus vege ugye mar boven a valasztasok utan lesz, azaz nem dzamit mar a nemzetkozi botrany es az esetlegesen igy elvesztett szavazatok ( amugy sem szamitana mert ahogy a Tanuban az itelet elobb volt kesz mint maga a targyalas lezajlott volna ugy itt is garantalni lehet az eredmenyt )

    A magyarorszagi zsidosag eme nyilt kenyertorese sot a tuloldalrol nezve lazadasa valamint az emlekmu meletti kitartas szamomra azt jelenti hogy orban a valasztask utan elkezdi a leszamolast a zsidosaggal. Beindulnak majd a zsidotorvenyek. Nem igy fogjak hivni oket de az eredmeny ez lesz. Elkezdodik ugyan az mint anno a Horthy korszakban volt.

    Jajj neketek zsidok.

    De jajj az egesz orszagnak is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (31 szavazatból)
  6. Igy jar aki feladja az elveket, elarulja kozossege akaratat, az aki meggorbul…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  7. Aki eddig nem latta, h mi keszul, az majd latni fogja. Eleg lenne kicsit keletre nezni, milyen kaoszba fog sullyedni magyarorszag. Kis m-mel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (23 szavazatból)
  8. “Sokan örülnének, ha a Mazsihisz ezúttal nem okozna csalódást.” – írja Beáta. S mivel a remény mindig bennünk él, ezért bízom abban, hogy a MAZSIHISZ vezetői végre felelős közösségvezetőként reagálnak majd Orbán semmit mondó, időhúzó soraira.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  9. És ezek után a gazember zoltai még mindig csak feltételes módban beszél au elhatárolódásról, “egyelőre nem veszünk részt” és hasonló kitételekkel. Katasztrófa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  10. Bár van, aki tudja, mi a dolga:

    http://index.hu/belfold/2014/02/20/nem_vettek_at_pintertol_a_kituntetest/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  11. “Semmitmondó levelének egy nagy haszna van: a labda ismét a Mazsihisz térfelén pattog,”
    |
    Ha pontosan meg tudjuk állapítani, hogy 0rbán levele semmitmondó, akkor mitől pattogna a labda a MASZIHISZ térfelén?
    Ha a MAZSIHISZ azon kívüll, hogy jelezné, 0rbán levelét megkapta de azt semmitmondónak tartja, nem reagál semmit az lenne a legjobb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  12. Pávatànc….
    http://nepszava.hu/cikk/1011509-atverte-a-mazsihiszt-a-miniszterelnok

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  13. A nyugatnak szüksége van egy “genetikusan alattvaló” nemzetre, ahol bármi megtörténhet – rendszerváltás, diktatúra, erőltetett menet, stb. – anélkül, hogy a nemzet java ingerküszöbét ez bármi módon érintené. A nagy magyar öntudat(lan) lelkiismeret az egyén szintjén nem képes munkára fogni egyetlen béna neuront, létrehozni egy ócska szinapszist. Ezt tudja szállítani a miniszterelnök! Egyértelmű, hogy nem pusztán a tehetség – Orbán ripacskodva, de legalább játsza a szerepét , ugyan elfelejti néha a szöveget , az előadás halad!…. Ebben lenyeges faktor a szerencse, lényegesebb a genetika……Na de Mesterházy ……….?
    Ennek az embernek fogalma nincs, hogy melyik darabban játszik, semmi jel nem utal arra, hogy egy mondatot is ismerne a szerepéből! Olyan ostoba, hogy még azt is megetették vele, ő az ellenzék büszke miniszterelnök jelöltje! Az elmúlt huszonöt év egyetlen , nagyon tiszteletre méltó dobása a magyar titkosszolgálatnak ! Egy ilyen verebet összerakni és pályára tenni……. le a kalappal! Még Amerikából is jönnek politikusok megnézni, valóban igaz ami a tv-ben látható! Valahogy úgy kell elképzelni az előadást, mintha Madách tragédiájában, a római színben a “megállj a döghalált szívod magadba” helyett Szécsi Pál elénekelné Máthé Péter egy szerelmes szerzeményét, szitáron kísérve!

    …. Ameddig a német titkosszolgálat a magyar zavarosban mossa tisztára a piszkos pénzeit, addig uralkodónk olyan fontos a nyugat számára, mint az oxigén!

    …..és, hogy teljesen el lepjen bennünket a felkavart szar, hogy még átláthatatlanabb, szövevényesebb legyen a biznisz, bevettük a buliba a keleti haverokat!

    Számomra a legnagyobb döbbenet: Jézus (a zsidó Jesuha) ezekért is az életét adta és megbocsátott nekik!!!!!

    Nincs több mondanivalóm

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (16 szavazatból)
  14. Nem látjátok az öröömhírt? Húsvétkor Orbán meg fog újulni!
    Persze mint minden upgrade-nek, ennek is van némi kockázata…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  15. http://index.hu/belfold/2014/02/21/oszlopokkal_20_tonnas_lesz_a_birodalmi_sas_raszakadhat_a_szabadsag_teri_melygarazsra/
    .
    „Azért tolta májusra a kormány a német megszállás áldozatai előtt tisztelgő budapesti emlékmű megépítését, mert a jelenlegi támfal beszakadna a többtonnás oszlopok és Gábriel alatt, írja a Városszíve blog.

    Isten embere, Magyarország szimbóluma, magassága: 370 cm, anyaga: bronz, világosra patinázva” …
    .
    Némi kis zűr-zavar van a fejekben. Gábriel nem Isten embere, hanem Isten hűséges!!!! angyala, akinek köze azután semmi ehhez a visszataszító emberi játszmázáshoz. Lehet hogy Murphy törvénye elintézi a (bedőlő) szobor sorsát, vagy esetleg jó lesz az műanyagból is. Így pontosan olyan időtálló lenne, mint az a szellemiség, ami ihlette.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  16. vicsi

    Nem jó. Vic Mackey. ( egyébként a Shield sorozat főszereplője. Csillagos ötös.)
    Ha valaki ,hát én nagyon ki vagyok akadva , de akkor is remélem ,hogy a többség nem ilyen. aki meg igen ,az nagyon hangos ,gátlástalan és erőszakos. Szerintem a jobbik és a fidesz közül a fidesz lényegesen szemetebb és ez a kétfenekű, nyúlós ,kamu dumája sokkal veszélyesebb. Nem értem ,amikor értelmiségiek azt mondják . Az kétségtelen ,hogy orbán nem antiszemita. Hogy mi van??? A gyilkosságoknál is van hogy a felbujtó sokkal nagyobb büntetést kap ,mint maga a gyilkos.
    Minden ,hangsúlyozom mindent orbán mozgat.
    Ami pedig a mazsihisz vezetőket illeti ,nem hiszem el ,hogy nem látják ,hogy ez a levél , szabályszerűen cukkolja őket , cinikus ,megalázó és egyúttal gyáva is ( szokásos). Nem baj ,majd bohóckodik egyet gumicsizmában az ukrán határon . Az utóbbi időben minden ” üzemlátogatása” és kalászhízlaló határszemléje egy az egyben KIm Dszong Un-t idézi. Még a csüngő hasát is éppen úgy tolja ki.
    Az ,hogy ki mennyire és miért alkuszik meg,ezzel a kaffkai tébollyal az egy dolog. De akiknek az eleiből SZAPPANT főztek ,az ezt nem teheti meg SEMMILYEN megfontolásból. Nincs taktika ,nincs kompromisszum, nincs semmi , mert ha van ,akkor semmi nincs!!
    Heiszler András tiszteletbeli sturmbannführertől rosszul lettem a tegnapi egyenes beszéd közben . Nem akartam hinni a szememnek. Ehhez mit szólnak Izraelben? ( Bár ahogy Ilan Mort elnézem ,rosszat sejtek )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  17. Ez a fiú egy falusi tahó.
    IQ, EQ alacsony szinten.
    Mindig azt teszi, amit pillanatnyilag előnyösnek gondol.
    Én mindig a “trükkös fiúknak” szoktam ezeket nevezni.
    Nem törődnek a művelt világban bevett évszázados szabályokkal sem.
    Törvénytisztelet? Udvariasság? Jó modor? Moralitás? Adott szó?
    Ismeretlen számukra.
    A pávatáncos viktátor még a saját szabályait sem tartja be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  18. Valamit tudhata vitátor, ha azt tudja, hogymájusban is ő lesz atalmon. Azönbizalom érthet, de a választás sz ezt a bionosságot csak akkor engedi, ha udja, nem választás lesz a választás. Vagy csak úgy mint régbben, an egy kínálat, abból az egyből tetszés szerint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  19. bocs, hatalmon. Néha nem észleli a gép a lenyomott betűt, szóközt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  20. A zsidók asszimilálódtak. Pont olyanok, mint a magyarok. Szar bagázs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  21. Hát.. én kicsit másképpen látom. Orbán gyakorlatilag elutasította a Mazsihisz által megfogalmazott 3 követelést. Az emlékművet elhalasztja (de felállítja), a másik kettőről szót sem ejtett. A Mazsihisz erre annyit mondott, hogy nincs okuk újabb közgyűlést összehívni, mivel a kormány nem adott érdemi választ. Ezért marad a bojkott. Ennyi. Mégis, mit kellene tenniük??? A Mazsihisznek nem feladata az Orbán-rezsim megdöntése. Arra van a “demokratikus” ellenzék. Meg az ország demokratái. Ja, hogy ilyenek nem láthatóak? Sajnos, a zsidók túl kevesen vannak a feladathoz… Lehet őket szidalmazni. D: előtte tessék nekem mutatni EGYETLEN olyan szervezetet (párt, mozgalom, egyház, civilek), amelyik az elmúlt 4 év alatt nyíltan szembeszegült volna Orbánnal, és azt mondta: NEM! BOJKOTT!
    .
    Utána lehet fikázni a zsidókat. De addig… méltóztassunk csendben maradni, ha kérhetem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Minden tiszteletem azon zsidó honfitáraknak, akik megfogalmazták ellenérzésüket és véleményüket orbánék újabb mocskos cselekedeteivel, terveivel szemben.
    Nem az ő dolguk “megváltani” ezt az országot, de talán kitartásuk, következetességük segítheti azokat, akik még mindig bizonytalankodnak.
    Nincs mese, ezzel a csapattal szemben már nincs helye semmilyen lojalitásnak, türelemnek. Megaláznak/tak mindenkit, mindent, ami nem az ő személyes hasznukat támogatja. Hamis, válasznak tűnő válaszokkal húzzák az időt, térnek ki minden komoly döntés elől. Nem tudom, mit várnak azok, akik még várnak valamit ettől az uralomtól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  23. Observer

    Általában egyet szoktam érteni veled ,de most nem egészen.
    Ahogy mindig elmondom ,hogy a civilizált nyugat, az Egyesült Államok , az UNIÓ
    NE MIATTUNK (!!!!!!!) ne álljon szóba ezzel a zombi hordával ,hanem SAJÁT MAGUK, az egyetemes értékek és elvek miatt. Ezt ugyanigy értem a zsidókra illetve elsősorban a zsidó szervezetekre és magára Izraelre. Taktikázhat a nyugat , a nato , Amerka , bárki DE a zsidók NEM!!!!! Az ő elődeiket ( kisgyerekeket ,nőket ,öregeket százezerszámra hajtották át a rámpákon , a gázkamrákba ,hogy azután szappant főzzenek belőlük. Namármost azt a velük leplezetlenül piszkoskodó ,cinikus embert , akinek az uralma alatt újjáéled a Horthy kultusz , aki nyilasokat emel be a tanrendbe, legközelebbi tettestársai nyilas hamvakkal gusztustalankodnak , aki holokauszt relativizáló ál-történészt biz meg a sorsok házával (vagy mi a franccal) , nos ezt a bűnözőt nem nevezném IGEN TISZTELTNEK. ezt NEM SZABAD!!!!!. Ilan Mornak a fejéről meg süt a sumák . Igazi szar ember ,ez messziről látszik.
    Én nem a zsidókra vagyok dühös , én a zsidókért vagyok az. ha már a holokauszt áldozatainak utódjainak se egyenes a tartásuk ,ha már ők is “mérlegelnek” ,akkor hova jutott ez a világ? és ez nem csak a mi problémánk.
    Ha jól tudom mi egy közösség tagjali vagyunk (EU, NATO) ,hát már hogy ne lenne a mi ügyünk közös ügy. Vagy ez csak papíron van így?
    Minden összefügg mindennel . Ez egy cseppet sem kissebíti a mi személyes felelősségünket , de hát JÓBAN ,ROSSZBAN ,hát nem???? A számlát úgyis közösen fizetjük mi magyarok ,a nyugat és a zsidók. vannak akik taktikázhatnak, kompromisszumokt köthetnek. A zsidók nem ,legalábbis ebben nem. Üdv. vikmeki

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos