Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: Végjáték 2014. február 7. péntek 3:16

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: Végjáték

Nem kellett sok időnek eltelnie Attilánk hatalomra jutása után, hogy kezdetét vegye a magyar baloldal (bocsánat, legyen inkább ellenzéki vagy „demokratikus oldal”, baloldalról beszélni talán túlzás) módszeres önfelszámolása. Attilánk még pihe-puha párnáin szunnyadt, mint egy jóllakott csecsemő, a nagy New York-i időeltolódásban, midőn Dóra jelentette, hogy Gábor Pesten lebukott. Gábor, a választmány elnöke, a párt befolyásos alelnöke sejthette volna pár hónapja, hogy vadászik rá az ellen, mentelmi mentőmellényét már le is ráncigálták róla.

Ráadásul nő is volt a dologban (gyarlóság, asszony a neved) és azt már Viktor szőlészeti aládúcolása óta tudjuk, milyen bonyolult megvonni a különbséget tagok gyűlése, tagi gyűlés illetve taggyűlés között, ha nő is van a dologban, főleg elhagyott feleség. De amit szabad Jupiternek, nem nagyon szabad Simonnak, a totál névtelennek. Az MSZP legkisebb közös többszörösének, akit mindig megtalált a pártja, ha kötőelemnek kellett valaki, két vagy több belső frakciót elválasztó szakadék között. Kiváló ösztöneivel garantáltan mindig a győztesek mellé állt, olyan megbízhatóan, hogy órát lehetett volna hozzá igazítani. Meg is lett a jutalma, az egykori Volksbanknál furmányosan rejtegetett negyedmilliárd forint. Ez még pont az az összeghatár, amit magyar ember fel is tud fogni. Halálos méreg. Akkora, mint egy szerény lottónyeremény.

Az Orbáni „elsodort falu” eszméje azért hatástalan, mert a választó, bizonyos összeghatár fölött, automatikusan legyint és kikapcsol. De hagyjuk Felcsútot. Foglalkozzunk Sehol-sincs Simonunkkal, a duplanullás választmány góréval, aki el fogja vinni a balhét mások helyett is, hogy a végén az egészet elegánsan a mi nyakunkba rakodja. Ugyanis képtelenség, hogy Senki Simon becsületesen, a maga erejéből lopott volna ennyit. Képtelenség az is, hogy az éber jobboldal ne alkalmazott volna titkosszolgálati (állami) eszközöket. Úgyhogy addig örüljön az ellenzéki közvélemény, amíg a Gábor tényleg meg nem szólal. Mert sejtésünk szerint bújtatott kampánypénzről van szó. Azt meg, mint tudjuk, nem szokás feltüntetni a vagyonnyilatkozatban, nem adózik, elvi, eszmei célra van kivezetve.

Ami történt, bár nem hiányzott a sors keze, belső logikája, vagyis hát Isten ítélete volt. Nem elég, hogy Orbán behozhatatlan előnnyel vezet. Elleneit valóban el akarja törölni.

Úgyhogy Attilánk, midőn puha párnáiról felriadt odaát Ámerikában, tapasztalhatta, hiábavaló volt az egész büdös nagy cécó. Gyurcsány kitagadása, a Bajnai koncepció szétbarmolása, az egész amerikai párbaj. Valóban minden sikerült. Valóban az MSZP lett az összefogás vezető ereje, a baloldal zászlóshajója. És amikor kifeszített vitorlákkal úszott a Malabár part felé, egy a célzókészülék mellett az U-Boot kapitánya csöndesen megnyomott egy gombot. Talált, süllyed, a gépház lángban áll. De nincs vész. Mesterházynk majd kiadja a jelszót a hajó elhagyására az osztrák Volksbanktól kibérelt mentőcsónakon. Végül is ő a kapitány.

Mi bezzeg maradunk… Oly szép a naplemente az Óceán fölött.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (26 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +35 ( 37 szavazatból)
Buják Attila: Végjáték, 4.7 out of 5 based on 26 ratings

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Kedves cikkíró!
    Azzal együtt, hogy valószínűleg igazságokat ír, talán nem az alkalmas idő lovat adni a fideSS-s vádak alá.. Ön sem én sem tudhatjuk, hogy az az összeg mi módon került annak az embernek birtokába. Nem kellene pont most megalapozatlanul vádaskodni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (42 szavazatból)
  2. Avi
    Miért?
    Ha tiszta a pénz eredete, akkor azonnal válaszolni kellett volna a feltett kérdésekre, és nyíltan!
    Nem ez történt mint láttuk, hanem előbb megbeszélte a párt elnökével, hogy mit csináljon,és maradt a semmit mondásnál.
    Az hogy igazolni tudja a pénz eredetét, az kevés egy fidesz váddal szemben!
    Abban az esetben lett volna elég, ha az mszp már rég a fideszre borította volna az összes trutyit amit 2010 óta csinál. És akkor nem említem az előző éveket.
    Az hogy kussol minden esetben az mszp, az nagyon beszédes. Lássuk már be!
    Azt hitték hogy egy kottából játszhatnak a fidesszel, csak közben áthangszerelte a fidesz a darabot,nekik meg nem szólt.
    Amit művelnek, az úgy aljasság,ahogy van.
    Ne jöjjön nekem senki azzal, hogy nem akarnak drasztikus eszközökhöz nyúlni a békesség miatt!
    Soha fel nem emelik a szavukat érdemben.Esetleg Mesterházy elmondja a Tisztelt Miniszterelnök úr kezdetű esti mesét, oszt annyi!
    Nem igaz, hogy egy embernek többet ér a pártja, mint a saját becsülete! Pláne ha az a párt már bizonyított, hogy éles helyzetekben mindig fedezékbe vonul,és jellemtelen módon inkább megtagadja a rágalmazottat, mint kiálljon mellette.
    .
    A saját becstelenségükkel beborítják az országot a rendszerváltás óta,és csak azért ülnek a parlamentben, hogy a jól fizető helyek be legyenek töltve.
    Lehet ezen vitázni, csak nem érdemes. A számok beszédesek.
    Mi volt a rendszerváltáskor, és most mi van!
    Közben hazudtak. Mindegyik párt, hogy a húsos fazék mellett maradhasson!
    Az nem baj,ha rohad az ország, csak ők szerepelhessenek!
    Mesterházy jól beletanult a simlisségbe. A rendszerváltáskor még érteni sem igazán érthette hogy miről van szó, de ma már nagyon is érti.
    Minden megnyilvánulása egy szerep. Amit ráadásul nagyon rosszul alakít, mert ripacskodik.
    Simon mehet a levesbe,mert az mszp maradt aki volt. Még az ártatlanság vélelmével sem élhetett a pártjában, olyan simán kirúgták. (Látszólag meg Ő lépett ki)
    .
    Hónapok óta tudnak erről a pénzről, (nyomozás folyt ez ügyben)az már kiderült.
    Csak feltételezhetően Simon bízott abban, hogy elsikálja a pártja ezt az ügyet valamilyen módon.
    Nem jött össze. Más a hangszerelés.

    Elfelejtették, hogy a fidesz mindenkit aki számít le fogja vadászni. Nem érezték a tarkójukban a hideg leheletet?Pedig előre szóltak!
    És most az időt reklamálod, hogy nem alkalmas.
    25 éve sosem volt alkalom az őszinte beszédre, mert az idő sosem volt alkalmas.
    Nem a politikusokat tartod alkalmatlannak, hanem az időt.
    Az mszp alkalmatlansága sem háborít fel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (54 szavazatból)
  3. Ez olyan mint a kacsa a sütőben aki csak azt mondogatja, “de milyen finom az illatom” :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  4. Kedves bumburi! Egyetértek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  5. Bumburi!
    Talán nem kellett volna a pártja elnökével megbeszélni a történteket? Érdekes módon pont 2 hónappal a választások előtt derült ki a dolog. Most tud a legjobban ártani az u.n. ellenzéknek. Igen nem alkalmas az idő arra, hogy pont most fujja fel az ellenzék is ezt az ügyet. 4 éve a választásokra időzítve Zuhslágot rángatták elő. Aki nem érzi azt, hogy a FideSS szemétségéről van szó az vak vagy a FideSS-nek dolgozik. Ezzel nem védeni akarom csak felhívni a figyelmet, hogy az u.nevezett ellenzéknek sokkal több oka lenni a pl Nyerges Simicska Mészáros lőrinc, Orbán vagyonát firtatni éjjel nappal, mint állandó védekezésben lenni.
    Tudod, “érted haragszom nem ellened”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (43 szavazatból)
  6. Én nem láttam a Malabár part közelében semmiféle U – Boot-ot, csak a rákhalászok bana vitorlájú katamaránjait…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  7. Én csak arra vagyok kíváncsi, hogy most ki fog pelenkát cserélni Attilán? Végül is érthető, hogy a demokrata oldal egy csecsemőt jelöl miniszterelnöknek, van hagyománya Magyarországon a régensek uralmának :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  8. Amúgy ez a Simon Gábor nem egy veszteség. Semmi jelentősége nem volt eddig sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  9. Avi
    Ne bosszants már!
    Mit várt az ellenzék a kampányban?
    Ha nem voltak képesek becsületesen játszani,legalább lenne több eszük, már önvédelemből is!
    Ott vannak a fideszesek! Mindegyiknek a fejére lehetne borítani a bilit, a mafla mszp meg totojázik.
    Mitől félnek? Hogy még több sz.r borul ki?
    Csak egy példa: miért nem számoltatják el a miniszterelnököt a vagyonával? Miért nem engedi be a kapun Orbán azt aki a háza nagysága, bővítése iránt érdeklődik? Milyen ingatlanai vannak külföldön, és belföldön? Milyen szerződéssel használja a PA a telkét 50 évig? Utána kié lesz az általunk befizetett pénzekből brusztolt ingatlannak a sorsa?
    Mind mind komoly kérdés és senki nem kérdez!
    Mindegyik fideszesre rá lehetne szállni, és az mszp hallgat!
    Vagy egy másik kérdés: miből spórolt Szíjjártó 16 milliót, ha 14-et sem keresett?
    Ne nézzük már egymást ennyire butának!
    Vagy most mindenki kussoljon, mert Összefogás van?
    Tudod mit? Rakd zsebre!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (28 szavazatból)
  10. Ha nem lett volna Zushlag, nem lehetett volna “előrángatni”. Ha nem lett volna ez az eldugott 240 millió, nem lehetett volna előrángatni.
    Az mszp-nek előbb saját magán kéne kezdenie mindenféle számonkérést, meg vagyonosodási meg pártfinanszírozási vizsgálatot. Ha ezzel végeztek, utána lehet nekiugrani tiszta lelkiismerettel a simicska maffiának. Mert addig, ha már egyik kutya másik eb: addig teljesen hiteltelen, és eredménytelen is, mert ahogy jó apám szokta volt mondani, mindig az erősebb kutya ….ik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  11. Bumburi!
    Nem érted! Nem kellene a fideSS által diktált tematikát követni. Most tök mind1 ebből a szempontból, hogy nem kellett volna lopni. Ők lovagoljanak ezen, mi pedíg lovagoljunk az ő lopásainkon, fasizmusokon stb. Ennyike!.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (20 szavazatból)
  12. Avi
    Az egy dolog hogy Te el vagy a homokozóban az összefogással, nekem már elegem van mindegyik pártból! Akár baloldali, akár jobb oldali, mind a saját hasznát űzi, az ország meg süllyed, de olyan tempóban,hogy félelmetes.
    Ezt például lesz…ák minden oldalon.
    Akkor miről is beszélünk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (24 szavazatból)
  13. Egyébként meg ne nézz már hülyének, hogy pont ezt nem értem. Miazhogy! Nagyonis!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (15 szavazatból)
  14. Ezt most nem értem. Mire jó? Kinek használ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Szerényen jegyezném még meg az előző hozzászólásomhoz szervesen kapcsolódva, , hogy nem véletlen talán, hogy anno az Orbán Viktor elleni vagyonosodási vizsgálat érdekes módon semmilyen eredményt nem hozott. Talán ezért:
    http://vastagbor.blog.hu/2014/02/05/simon_gabor_vagyonnyilatkozati_eljarast_kezdemenyezett#more5799955
    Vajjal a fejen elég nehéz a másikat kihúzni a napra

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. Öreg Titán
    2014. február 7. péntek
    10:08
    Én csak arra vagyok kíváncsi, hogy most ki fog pelenkát cserélni Attilán? Végül is érthető, hogy a demokrata oldal egy csecsemőt jelöl miniszterelnöknek, van hagyománya Magyarországon a régensek uralmának :-)”

    Majd azok az értelmiségiek cserélik ki akik őt találták a legjobb miniszterelnökjelöltnek. Most aztán szaladhat hozzájuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  17. Avi

    2002-től 8 évük volt, hogy a fidesssscsürhe összes mocsokságát felderítsék és elszámoltassák őket. És mit csináltak, ja, semmit. Azaz csináltak, úgy értem kicsinálták egymást, és még meg is újultak, állítólag. Most aztán semmi jogalapjuk és hitelük nincs arra, hogy bárkit felelősségre vonjanak.
    A simon ügyhöz meg annyit, hogy “elfelejtettem, hogy van 240 millió Ft-om, ennél a kutyáim is okosabbat találtak volna ki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  18. Dehogy is végjáték! Nyitány! Nagy, testes, wagneri nyitány. Az úgynevezett baloldal még mindig saját magával kell, hogy foglalkozzon, egymás kicsinálásával vannak elfoglalva. Nem csoda hát, ha a jelenlegi kormányoldal csak hátradől és élvezi a műsort…

    “Jóhiszeműen elfelejtettem…” Édes Istenem, ez a szerencsétlen barom vagy ilyen hülye, vagy az országot nézi annak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  19. Lehet, itt kellett volna parkoltatniuk a lóvét:
    http://iksz.beszolunk.hu/orban-allami-penzmosot-nyitott-a-gazdagoknak-a-nav-nem-vizsgalhatja-a-bunozoi-penzek-eredetet/#

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. @szgabi.19:42. Hát ja! A fideszesek a lopásban is sokkal jobbak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  21. Ez egy nagyon jó publicisztika!
    Még sok ilyent!
    Sajnos ráéreztél a lényegre, illetve a dolgok egy lényeges aspektusára. Találó helyzetelemzés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Orbán már az elején megmondta, hogy az ellenfelet nem elég legyőzni, meg is kell semmisíteni! Ezt csak ő gondolta komolyan, az ellenzék nem! Most éppen ezt teszi,az ellenzék meg tényleg felülhet a forró rezsóra, de már attól sem lesz élet bennük. A szociknak nem volt jó Gyurcsány, nekik az Attila kellett, hát most megkapták! Csak az a baj, hogy mi is.A fidesz ifjúsági választmányához meg csak gratulálni lehet: Kövér, Orbán, Semlyén stb. mind fiatal új arc. Afidesz is megújul, nem csak szegény Magyarország! Megérdemeljük!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos