Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: A “politikai stabilitás” 2014. február 12. szerda 18:37

  • Hozzászólások(41)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: A "politikai stabilitás"

Az MTI szerint azt mondta Orbán Kínában, hogy”Magyarországon megvan a politikai stabilitás, ami manapság kulcskérdés, Kínának is az óriási előnye. Az április 6-i magyarországi parlamenti választásra utalva hozzátette, jó esélyünk van arra, hogy a magyar emberek a politikai stabilitás mellett fognak szavazni”.

Orbán szerint az jelenti a politikai stabilitást, ha nincs hatalmi váltógazdálkodás, egy párt uralma testesti meg a politikai stabilitást. Ennek sokféle üzenete van, egyebek között az is, hogy ha véletlenül őket bárki leváltaná, akkor vége a politikai stabilitásnak, ezúttal a szó eredeti értelmében, mert vélhetően utcai harcok kezdődnek. De Orbán nem ezt érti a politikai stabilitás alatt, hanem a diktatúrát, a leválthatatlan hatalmat. Kínát is ebből a szempontból dicséri: Orbán megdicséri Kínát azért, mert diktatúrát tart fenn, és megakadályozza, hogy bárki demokratikus úton hatalomra kerülhessen. A kínai kommunista diktatúrát nevezi politikai stabilitásnak.

Vessünk egy pillantást a kínai politikai stabilitásra, amelyet mint közös nevezőt emlegetett Orbán Pekingben. Kínában lényegében egypártrendszer van, létezik ugyan nyolc kisebb párt, de ezeknek el kell fogadniuk a Kínai Kommunista Párt szerepét. Magyarországon ez nem ideológiai, hanem nacionalista alapon jelenik meg: az alaptörvényben deklarált „keresztény-magyar” nemzetet a „keresztény-magyar” párt hivatott vezetni, amelynek vezetője alkalomadtán megvédi nem magyar – például zsidó – honfitársait. A kisebb pártokat ugyanúgy megtűrik, de ezek nem tartoznak a „keresztény-magyar” nemzetbe, hanem idegen érdekeket képviselnek. A politikai stabilitás az etnonacionalizmusban ölt testet, amely magyarokra és nem magyarokra osztja az ország állampolgárait. A politikai stabilitás azt jelenti, hogy egy a párt, egy a nemzet, egy az államhatalom, és a nem nemzethez tartozó állampolgárok pártjai képviselhetik magukat az ország parlamentjében, ahol egyébként a nemzet pártja hozza a döntéseket.

Kínában oligarchikus vezetés van, a politikai hatalom egy szűk kör, mintegy kétezer ember kezében összpontosul. Magyarországon a helyzet hasonló, azzal a különbséggel, hogy Magyarországon méretarányosan kisebb ez a szűk kör, mindössze néhány személyre korlátozódik, és az első számú vezetőt nem lehet a pozíciójából elmozdítani. A kommunista Kína ennél demokratikusabb ország. Mondhatnánk azt is, hogy sérülékenyebb a politikai stabilitása. Kína egy totalitárius állam, de bizonyos határok között lehetőség van a párton belüli ellenvélemények kifejtésére és képviseletére. A Fidesz ennél fejlettebb és stabilabb párt, ott erre nincs lehetőség.

A politikailag stabil Kínában bírósági ítélet nélkül akár négy évre is átnevelő táborba küldhet valakit a rendőr. Ezek szögesdróttal elkerített munkatáborok. A börtönök tele vannak újságírókkal, a sajtó erős cenzúra alatt működik. Kínában a sajtót egy forrásból látják el hírekkel, ennek neve nem MTI, hanem Xinhua hírügynökség, a kettő funkciója gyakorlatilag ugyanaz. Magyarországon még a sajtó stabilitása nem eléggé megoldott, mert az újságokban nem kizárólag az MTI szó szerinti hírei állnak, de jó irányba haladnak a folyamatok. A vallás szabadsága, a szólásszabadság és a gyülekezési jog erősen korlátozott.

Azokat az ellenzékinek nyilvánított értelmiségieket, akik kritizálni merészelik az egy párt uralmát bebörtönzik, családtagjaikat megfenyegetik, a börtönbe került emberi jogi aktivistákat és újságírókat brutálisan megverik. A politikai stabilitás érdekében Kao Cse-seng, keresztény emberi jogi aktivista és Nobelbékedíj-jelölt nemes egyszerűséggel eltűnt. Elfogadott a gyermekmunka, a felnőttek is éhbérért, sok helye gyakorlatilag rabszolgasorsban dolgoznak.

Orbán erről szólt elismerően, és a politikai stabilitásról vallott hasonló felfogást nevezte a sikeres gazdasági együttműködés alapjának. Orbán szerint addig stabil politikailag egy ország, amíg nem lehet kormányt váltani. Demokráciában a politikai stabilitást nem érintik a szabad választások. Attól stabil a politikai rendszer, hogy szabad és demokratikus választások vannak. Orbán Pekingben tett kijelentései azt jelentik, hogy egyértelműen a diktatúrák mellett foglalt állást, és kijelentette: Magyarországon is az jelenti a politikai stabilitást, ha ő leválthatatlan marad. Mindezt csupán azok figyelmébe ajánljuk, akik azzal a naiv hittel készülnek az áprilisi választásokra, hogy Orbánt és pártját le lehet váltani, és ezzel veszélyeztetni lehet a „politikai stabilitást”.

Szinte érthetetlen, hogy az Európai Unió egyik tagállamának miniszterelnöke nyíltan kifejthet ilyen elképesztő véleményeket, és ez senkit nem zavar. Orbán roggyant agyszüleményeiből arra lehet következtetni, hogy fog ő még haladni a fejlett Nemzeti Együttműködési Rendszer felépítésének útján, miután lerakta az alapokat. Ezek nyilvánvalóan a „politikai stabilitás” irányába tett lépések lesznek. Minél előbbre halad ebben a folyamatban, annál kevésbé lehet majd őt korlátozni.

Ma már természetesnek számítanak olyan dolgok, amelyek egy demokráciában elfogadhatatlanok. Például az ilyen nyilatkozatok. Idővel bűncselekménynek számít majd minden ellenállás vagy valódi ellenzéki megnyilvánulás. Már ma is kriminalizálják a rendszer megdöntésével kapcsolatos állásfoglalásokat. Orbán már észre sem veszi, hogy úgy viselkedik, mint egy diktátor, mert az. Ez látszik abban is, ahogyan partnereket választ: rohamléptekkel távolodik a demokratikus országoktól, az Egyesült Államokkal szemben olyan propagandát folytat, amely ellenséges diktatúrákra jellemző, az Európai Unió liberális demokráciáját Orbán elavult és hanyatló rendszernek nevezi. Magyarországot egyelőre kizárólag az EU pénze tartja az Unióban. Semmiféle közös értékrend nem köti össze őket. Ha ezeket a pénzeket helyettesíteni adja az Európán kívüli diktatúrák pénzével, Orbán Viktor azonnal kivezeti Magyarországot az Európai Unióból, méghozzá az ország éljenzése mellett: megszabadultunk gyarmati sorsunktól.

Eközben kiárusítja az országot és kiszolgáltatja nála dörzsöltebb diktatórikus rendszereknek és hatalmaknak. Eladósítja a magyar népet autokratikus elnyomó rendszereknek. Maffiajellegű megállapodásokat köt, egy személyben dönt az ország sorsáról, mintha az ország a tulajdona lenne. A polgároknak meg kell elégedniük annyival, hogy ő azt mondja: ne aggódjanak, zsugori módon bánik a pénzükkel. Mondja ezt egy gazdasági és pénzügyi antitalentum, egy dilettáns, aki még életében egy sikeres vagy működőképes vállalkozást nem csinált, ami nem a közpénzek elrablásából tartotta volna fenn magát.

Orbánt már a látszat sem érdekli. Az IMF „zsidó” pénze nem kell, ami olcsóbb, csak éppen megköveteli a demokratikus normákat, mert Magyarország elleni támadás, az etnonacionalista Magyarországnak ugyanis az identitásával nem fér össze a liberális demokrácia. Azért, mert az lehetővé teszi nem etnonacionalista párt hatalomra kerülését, a haza pedig nem lehet ellenékben. Orbán ideológiája szó szerint azonos a Mein Kampf-al, amely a a demokráciát zsidó trükknek tartja, hogy a nemzetközi zsidók elfoglalhassák a nemzetet. Ezért jobb a paksi beruházásnak álcázott orosz pénz, mint az IMF olcsóbb pénze.

A Horthy-rendszer szellemi alapja az antiszemitizmus volt, és a Horthy-rendszer rehabilitációjával Orbán Viktor elkerülhetetlenül maga is, a rendszere is antiszemita lett. A nácizmustól csak az különbözteti meg, hogy a faj helyett a „keresztény nemzet” fogalmát kell behelyettesíteni. A különbség még annyi, hogy a nácizmus a zsidók kiirtását, a „nemzeti kereszténység” a jogfosztás melletti megalázásukat és korlátozásukat irányozza elő. Az más kérdés, hogy a nagylelkű „megvédésre” irányuló ígéretek nem mindig teljesülnek. De járt ezzel már így a teljes nyugdíjkassza is, előfordulhat ez zsidókkal is.

Mindenesetre a „politikai stabilitás” növekedése Kínában az ideológiai ellenfelek üldözését, egy etnonacionalista rendszerben a nem magyarnak tekintett népcsoport elleni uszítás, gyűlölet és retorziók növekedését jelentik. Az antiszemitizmus növekedni fog, mert egy nacionalista „keresztény” alapokra épített rendszer ellenfelei a zsidók. Ők veszélyeztetik a „politikai stabilitást”.

Ma már természetes, hogy holokauszttagadó intézményeket hoznak létre, és azok sérthetetlenek. Eljön az idő, amikor a magyar világ természetes része lesz, hogy a „zsidó” másodrangú polgár, aki nem teheti meg ugyanazt, mint egy nem zsidó. Hivatalosan is pejoratív értelmet nyer ez, és a magyarországi zsidók a gyáva árulásaikkal abba a helyzetbe pedálozzák be magukat, hogy számukra is természetes lesz a negatív megkülönböztetés, mint a harmincas években.

Ezért ma már semmi megbotránkoztató nincs abban, hogy Magyarország, az Európai Unió és a NATO tagja, a legmagasabb szinten köszöntötte az Izrael elpusztítására törekvő iráni forradalom dicsőséges 35. évfordulóját. Iránnak ma liberálisabb, vagy ravaszabb, elnöke van, de ez semmit nem változtat azon a tényen, hogy egy terrorista állam, amely pénzzel és fegyverekkel támogatja a világ különböző terrorszervezeteit. Az Orbán-kormány egy terrorista államot üdvözölt, és ajánlotta fel a neki szoros együttműködés lehetőségét, egyebek mellett a külpolitikában. Ha ez bizonyos információcserét is takar, akkor az abszolút biztonsági kockázatot jelent az Európai Unió és a NATO számára.

Azt már mindenki tudhatja, hogy Orbán esetében mindent fordítva kll érteni. Ha politikai stabilitásról beszél, akkor azonnal tudható, hogy veszélyben a stabiltás. Orbán Viktor ma már egy potenciális veszélyforrás Európában. Ma már nem csupán saját népére jelent veszélyt, hanem Európára és Amerikára is. Emellett Izraelre, miután Izrael legádázabb ellenségével szövetkezik Európa egyik legnagyobb zsidó kisebbségével az országában, akiket túszként kezelhet.

E zsidó kisebbség öngyilkos természetére jellemző mozzanat leginkább az, hogy a Mazsihisz Facebook oldalán egyetlen politikust lájkol. Orbán Viktort.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (45 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +64 ( 80 szavazatból)
Bartus László: A "politikai stabilitás", 4.6 out of 5 based on 45 ratings

  • Hozzászólások(41)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

41 Reader’s Comments

  1. Az EU-nak már fel kellene ébredni. Mert ezeket belülről nem lehet eltakarítani.
    Mindenkinek ajánlom elolvasásra, ennek a tahónak a hazugsággyűjteményét:

    http://kanadaihirlap.com/2014/02/11/egy-igazmondo-ember-orban-viktor-igaz-mondasai-1989-tol-napjainkig/

    És ez az un. ellenzék nem tud semmit ezzel kezdeni??????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (28 szavazatból)
  2. Az első perctől világosan megmondta, mit akar. Nem hittek neki, röhögcséltek rajta. Akkor még csak itthon. Sem az “ellenzék”, sem az “értelmiség” nem vette magának a fáradságot, hogy végiggondolja, mit mond és mit tesz ez az ember. Talán azért nem, mert amit mondott és amit tett, az addig elképzelhetetlen volt. Ezért aztán nem is fáradtak az elképzelésével. Még ma sem tudják/merik elképzelni, hová is jutott ez az ország.
    Európa erről alkotott képe még homályosabb. Bejáratott demokráciákban élnek, messze van onnan Magyarország, Európa Hátsó-Kelet-Albániája. Ők sem gondolják végig, mit jelent Orbán, a politikus. Azt hiszik, nem fog hozzájuk begyűrűzni, megáll majd a magyar határnál.
    Mauritius szigetén élt valaha egy nagytestű madár, a dodó. Maximális bizalommal, a legcsekélyebb gyanakvás nélkül viszonyult az emberhez. Akkor is, amikor a legkíméletlenebb módon, vadásztak rá, pedig a húsa állítólag élvezhetetlen volt. Soha nem futott el és nem támadta meg üldözőit.
    Kihalt.
    A magyar “ellenzék” címerállata lehetne a dodó.
    Európa is jobban tenné, ha végre odafigyelne az “Európa-ház” távolinak hitt végvidékére, mert az itt pusztató ragály rájuk is át fog terjedni. És pont annyira nem értik a működését, mint az ittteniek.
    Ugyanis már ég a teteje, és .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (46 szavazatból)
  3. Bocs, utolsó sor törlendő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  4. Az Európai Néppárt nagy tévedése Orbán megvédése. Ez a tettük a frakciófegyelem teljes félreértése volt. Ideje lenne felébredniük, mielőtt késő lesz. Nem beavatkozást kérünk, de vonják már meg végre a bizalmat ettől a csúti banditától!
    Ha segíteni akarnak, akkor végre oktassák ki ezt a szerencsétlen ellenzéket a teendőikről, mert ha tovább töketlenkednek, végleg elvész minden esély.
    Tudom persze, hogy úgy gondolják: az Uniónak ez a kis ország nem sokat számít, de gondolják végig, akár egyetlen rohadt alma is tönkretehet akár egy vagon egészséges almát is, ha időben nem dobják ki onnan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (39 szavazatból)
  5. Tökéletes cikk.
    Minden benne van, amit az idióta ellenzéknek látnia kellene, amiért már régen félre kellett volna verniük a harangot, és fellármázni az Uniót.
    Tuti bukó nekik ápr.6.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (29 szavazatból)
  6. A hitleri Németország esetében is azt hitték, csak német belügy… Ezek után alig merem leírni, de ha ennek a negatív zseninek és keleti társainak kész programjuk van, akkor nem túl soká orosz, magyar, stb.hadosztályokat láthatunk… Azt hiszem Neked5 tett fel nemrég egy linket, hogy Budapest mellett gyerekkatonákat képeznek!…Európa rosszabb helyzetben van, mint gondolnánk! Amerika egy kicsit “elfáradt”, az egész arab világ, Oroszország és Kína “így vagy úgy” Európa-ellenes, Izraelről nem is beszélve!… Ha a Legnagyobb Hatalom kiemelné ezt a Bajkeverőt, maradhatnának még jó ideig a láthatatlan határok Nyugat és Kelet között…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  7. Bocsánat, “az Izraelről nem is beszélve” úgy értendő, hogy “keleti célpont”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  8. Öreg pg: ez nagyon igaz. Miközben a Jobbiktól még a szélsőjobbos európai pártok nagy része is elhatárolódik, a Néppárt falaz a Fidesznek. Szégyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (25 szavazatból)
  9. Amit Bartus László a zsidók öngyilkos viselkedéséről ír, számos barátomon és közéleti szereplőn is megfigyeltem.
    Nézem, miket osztanak a Facebookon, és ledöbbenek.
    Főleg, amikor a mandinert és a véleményvezért lájkolják. Ez a két weboldal külön-külön is többet ártott Magyarországnak, mint a k. info.
    A mandiner a szalonnácik és a nácik találkozóhelye. A véleményvezér a jobboldali ideológia-maszatolás világbajnoka. Nem értem, hogy nem értik, amikor olvassák.
    Ezekkel fog össze a “mérsékelt, árokbetemető” baloldal. És aztán, aki kimondja helyettük az igazat, azt leszélsőségesezik.
    Magyarországot elárulta az “értelmiség”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (38 szavazatból)
  10. „… jó esélyünk van arra, hogy a magyar emberek a politikai stabilitás mellett fognak szavazni.” – jósolta orbán Kínában.
    Egy másik mai hír: Ipsos: Erősödik a Fidesz és a Jobbik.
    Értelmezésemben: a magyar emberek többsége nem a demokráciára, hanem erre az egypártrendszerű diktatúrára fognak szavazni!?
    .
    És itt elméláztam. A magyart nép, mint egész, alkalmas-e a demokráciára? Alkalmas-e a demokrácia valamelyik formájára. Arra a következtetésre jutottam, hogy még nem alkalmas. (A szabad világban ma a liberális demokrácia az uralkodó.)
    .
    Az egyes emberek viszont alkalmasak arra, hogy demokrataként gondolkodjanak és éljenek. (Bár az utóbbiban nem vagyok biztos.)
    Hiszen itt az a kérdés, hogy lehet-e egy egypártrendszerű diktatúrában demokrataként élni?
    .
    Arra a következtetésre jutottam, hogy bár lehet, de igen nehéz.
    Talán a legjobb példa éppen mi vagyunk. Mi, akik olykor-olykor okkal-joggal, vagy anélkül megdicsérjük vagy megmorogjuk egymást, abban azonos állásponton vagyunk, hogy elutasítjuk ezt a fajta politikai stabilitást, elutasítjuk orbánviktor diktatúráját, elutasítjuk orbánviktor teljes rendszerét.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (28 szavazatból)
  11. oldster (2014. február 12. szerda 20:57)
    “A magyart nép, mint egész, alkalmas-e a demokráciára?”
    A rövid válasz szerintem az, hogy nem. Ezt ékesszólóan bizonyítja az, ami itt 1989 óta történt. A demokrácia előfeltétele, hogy a nép értse, mi is az, és hogy akarja. Ez a nép sem nem érti, sem nem akarja. És ez elsősorban a politikusaira és az értelmiségére vonatkozik. Ha nem így lenne, 1989 óta megtanították volna az embereknek, mit jelent a demokrácia, hogyan lehet vele élni és hogyan kell megőrizni, megvédeni. Ehelyett viszonylag gyorsan kicsúszott a kezük közül, korrumpálódtak, és nem ismerték fel a legfélelmetesebb ellenségét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (28 szavazatból)
  12. Ego:
    Ide is beteszem a linket,
    http://y-gen.blog.hu/2014/02/12/a_fulkeforradalom_peldakepei

    A kommentek alátámasztják amit idéztél “ez a nép sem nem ėrti, sem nem akarja”.
    Félelmetes. Valaki irta korábban valahol: társadalom olyan, mint a leves: ha felkavarod, feljön az alja. Orbán alaposan felkavarta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  13. Igen, a cikk elején említett idézetre kaptam én is fel leginkább az agyvizem. A kínai cikknél tett hsz-emben említettem, hogy nem is kommentálom OVI agymenését, annyira kiborultam, leginkább ezen – ez volt a legmegalázóbb megjegyzése, hogy a politikai stabilitásra Kína a modell OVI-nak. Ez hihetetlen! Ez is bizonyítja, hogy OVI diktatúrát akar, és azt épített ki! Kínai munkalapú társadalmat akar, ahol mindenki dolgozik, ócska bérért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  14. A politikai stabilitás egy őrült kezében nagyon veszélyes eszköz.
    Mint láthattuk, az utóbbi időben már a látszatra sem ad, egyes szám első személyben hirdeti az ő igéit.
    Képzeljük ezt el amikor elveszti a féket, és még a közvetlen környezete sem tudja visszafogni az alantas cselekedeteit.
    Ezt a témát még kerülő úton sem emlegeti az ellenzék.
    Egy választáson megsemmisítő vereséget szenvedő ellenzék kiváltja ennél az abnormális embernél a leg intenzívebb gyűlöletének a kiélését.
    Nem értem most már teljesen az ellenzéket.
    Úgy készülnek a választásra, mintha konszolidált körülmények lennének,és fel sem fogják, hogy az első politikai bebörtönzöttek esetleg ők lehetnek.(vagy mi)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (23 szavazatból)
  15. “Ennek sokféle üzenete van, egyebek között az is, hogy ha véletlenül őket bárki leváltaná, akkor vége a politikai stabilitásnak, ezúttal a szó eredeti értelmében, mert vélhetően utcai harcok kezdődnek.”
    Tuti ez lesz, már több hsz-emben is említettem, hogy ezért egyedüli út kell legyen a bojkott, az elsöprés, mert bármi is lesz a választás eredménye, OVI nem fogja hagyni magát! Nem akar úgy rosszul lenni, mint 2002-ben! Mielőbb le kéne tartóztatni az egész bagázst!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  16. “Orbán Viktor azonnal kivezeti Magyarországot az Európai Unióból, méghozzá az ország éljenzése mellett: megszabadultunk egy gyarmattól.”
    Nem úgy lenne helyesebb a mondat vége, hogy: “megszabadultunk gyarmat mivoltunktól”?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  17. Tökéletes.

    Legfeljebb annyit lehet hozáfűzni, hogy nagyjából a ‘80-as évek közepe-vége óta a KKP sikeresen cserélte le a(z ál)kommunista ideológiát egy kemény nacionalista eszmei alapra. E szempontból orbánék 1000 éves királysága, mint hívószó és gyűjtőeszme kutyaf@sza a Mennyei Birodalomhoz képest.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  18. A magyar nép nem hogy nem alkalmas a demokráciára, hanem lelkületéből adódóan egyenes út vezetett Orbániáig. Elkerülhetetlen volt. És még nincs vége. A méregpoharat ki fogja inni, mint a páleszt, ahogy kell: Fenékig!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  19. Nem szívesen linkelek atv.hu-t, de valahol kapcsolódik ide, ha nem is a politikai, akkor a mentális stabilitáshoz.
    http://www.atv.hu/belfold/20140212-gyurcsany-orban-kollega-paria-lesz-uff
    Azon kívül, hogy permanensen kollégázza Orbánt, félig kiáll Paks2 mellett, úgy viccelődik, mintha április 6-a valami televíziós vetélkedő volna, és ott focis poénokkal akarná legyőzni Orbánt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (22 szavazatból)
  20. Sarah,
    ” Nem szívesen linkelek atv.hu-t, ..” – de azért megnézted..
    Nem kell szabadkozni vagy mentegetőzni, ha meg nézted, megnézted…
    B.L enyhén szólva nem kedveli az atv-t, de semmiféle elvárást soha nem fogalmazott meg, semmilyen kritikával nem illetett senkit ha valaki egy atv műsorra hivatkozott, atv-s linket nem törölt ki, szóval nem kell ennyire görcsösen igyekezni megfelelni, enélkül is megfelelsz.
    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  21. „… jó esélyünk van arra, hogy a magyar emberek a politikai stabilitás mellett fognak szavazni.” – jósolta Orbán Kínában.
    ======
    VIKTOR,

    amikor kormányra kerültetek, adócsökkentést ígértél. Egykulcsos adót kaptunk az adójóváírás megszüntetésével, az emberek kétharmada járt ezzel rosszul. A béren kívüli juttatások csökkentek, a cafeteria adózik, nőtt viszont a munkavállalói- és eü járulék. Több százezer ember kényszerül külföldön dolgozni, mert munkahelyeket ugyan nem tudtatok teremteni, nem hogy egymilliót, ahogy ígértétek, de százezret sem, de megszüntettétek a foglalkoztatást támogató adókedvezményt is. A szürke-foglalkoztatás miatt tömegek kényszerülnek „vállalkozni”, ti felemeltétek az EVA-t 30-ról 37%-ra. A stagnáló munkanélküliséget csak úgy tudjátok fenntartani hogy beleszámoljátok a külföldön dolgozókat, a közmunkásokat, akiknek bérét 61 ezerről 49 ezerre csökkentettétek (ahogy a munkanélküli ellátást 270 napról 90 napra). Annyira csökkentek az adóink, hogy már a telefonálás, a készpénzfelvétel, a sárga csekk befizetése, a pénzátutalás és a pénzváltás is adózik. Az utóbbiakat meg is dupláztátok, 1 éven belül, azt meg a Jóisten se tudja, hogy a bankbetétek kamatai után vajon miért kell eü. hozzájárulást fizetni. A legnagyobb érvágás persze az ÁFA 27%-ra történő emelése volt.

    Az igaz, az egészségünket próbáljátok védeni, felemeltétek a chipsek, de még a levesporok adóját is, a dohánytermékekét úgyszintén. Igaz, a kórházi várólisták inkább nőttek, mint csökkentek, a betegek táppénzét 70-ről 60%, a kórháziakét 60-ról 50%-ra csökkentettétek, 30 napon túl pedig a szabadsága is csökken annak, aki ennyi „lógásra” kényszerül. Le a lógósokkal: csökkentettétek a rokkantak ellátását, a kétmankós sclerosis multiplexest is munkaképesnek nyilvánítjátok. A rokkantaktól, kisgyerekesektől elvettétek a trafikokat, és odaadtátok a haveroknak, rögtön nagyobb hasznot biztosítva törvénykezésetekkel, de mindezt olyan pancser módon, hogy a dohányforgalom egyharmada ma már a feketepiacon bonyolódik le. Okos rendelkezéssel sikerült többszörösére emelnetek a trafikrablások számát (átlátszatlan kirakatok). Mi szüksége lehet egy bp-i műkörmösnek állami földbérletre, 120 km-re, hacsak nem az EU-s földalapú támogatás bezsebelése a cél? A rászorulókat nem hagyjátok az út szélén – belelökitek az árokba: az asztmás és autista gyerekek emelt családi pótléka csökkent, ahogy a mozgássérültek közlekedési támogatása is.

    Csökkentitek a rezsit, szép. Csak az nem szép hogy ezt a céges fogyasztókra terhelitek – tavaly rekordszámú vállalkozás szűnt meg. A szolgáltatóknál pedig elmaradnak a beruházások, karbantartások. Vajon miért is van a metrón hetente –akár többször- üzemszünet? Mit ér a csökkent rezsi, ha megszűnik a munkahelyem?

    Vigyáztok ránk, tudom. Nem hagytok kaszinóba járni, a pénzemet el játékgépezni, bár most fordult a kocka, igaz? Már nem kell félteni a magyar családokat. Andy Vajna biznisze például egy tollvonással kapott 1,5 milliárd adókedvezményt. Ja, adó. Országos méretű ÁFA-csalásról kaptok információt, és rá sem mozdultok. A cukoripar prominense szerint az ország fogyasztásának 90%-a után nem folyik be adó az államkasszába, pedig a vevő kifizeti. Ti pedig hallgattok – hova tűnik el ez a sok milliárd Forint? Ki gazdagodik belőle? Ez csak a cukoriparban évente tízmilliárdos nagyságrendű!

    Úgy megvédtétek a nyugdíjakat, hogy 2700 milliárd Ft magánnyugdíj vagyon szétporladt a semmibe. Nem került a nyugdíjalapba, és nem került a munkavállalók egyéni számláira, mint hogy azokat –ígéretek ellenére- létre sem hoztátok.

    Persze, tudjuk, az igazság és az emberek szabadsága a legfontosabb. Kiheréltétek az Alkotmányt (a nyugdíj pld. már nem jog, viszont ez eltartás a gyerekek kötelezettsége), az Alkotmánybíróságot, a Munka Törvénykönyvét, a sztrájkjogot. Pedagógus nem nyilatkozhat, mert állását vesztheti, a Médiahatóság vezetője rendszeres bírósági elmarasztalás után, bírósági határozatok végre nem hajtását követően kiemelt prémiumot kapott. A köztévén a kritikák nem, csak a válaszok jelennek meg, a kiretusálás és a riportok megvágása szokásos eszköz (Lomniczi, Werner Hoyer-Szíjjártó affér, Cohn-Bendit riport, stb.)

    Igen, értjük, az ország helyzete a legfontosabb, az áll mindenek felett. Az államadósság 22.728 milliárd Ft-ra „csökkent” (2013 december) a kormányváltás kori 21.749-ről… Az EUR árfolyama 300 Ft felett, a CHF-é 250 körül jár, kormányváltáskor az EUR 265-270 között, a CHF 185 Ft körül volt. Ez nem csak a devizahiteleseket sújtja, hanem az egész országot, hiszen az adósságainkat ennyiért kell megfizetnünk. Az adósságainkat, amit az IMF-nek nagy mellénnyel visszafizettünk (3,4% kamat) és felvettünk helyette 6-7 % kamatozású szabadpiaci hiteleket (vagy bocsájtottunk ki államkötvényt, ha éppen volt rá vevő).

    A kritikáknál összeesküvésről beszéltek, függetlenül attól, hogy belföldről vagy külföldről érkeznek, kormányok, EU-parlamenti pártok, polgári, liberális, konzervatív vagy szocialista sajtóorgánumok vagy nemzetközi szervezetek fogalmazzák meg. „Aki nincs velünk, az ellenünk van”! Tudod, Kádárék már 1962-ben túlléptek ezen…

    VIKTOR,

    MONDD MEG, AKI NEM SIMICSKA LAJOS VAGY MÉSZÁROS LŐRINC, AZ MIÉRT SZAVAZZON RÁTOK?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  22. Neked5: látom, vagy egyszerűen szemléled a világot, vagy magadból indulsz ki.
    Segítek.
    Többek között az a bajom az atv.hu olvasásával, és ez politikától független, hogy Havas azzal kezd egy interjút, hogy nagy “sz..ban vannak”.
    Nem minden trágár kifejezés zavar. Ez igen, mert vizuális típus vagyok. A 444.hu-t többek között ezért nem olvasom.
    Akkor is zavar, amikor Bartus László írja le.
    Tudod, amikor smileyt teszel a mondandód végére, az nem lesz tőle vicces, ha anélkül nem volt az. Ha meg az volt, felesleges odatenni.
    Az ilyen mondatvégi smiley nem más, mint a hiéna vicsorgása, felülnézetből.
    Ha már be akarsz szólni, legalább annyi gerinc legyen benned, hogy vállald föl.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (14 szavazatból)
  23. 1. nem tudom mit nem vállaltam fel, leirtam a véleményemet.
    2. mindenki azt néz vagy nem néz amit akar.
    3. a nézettekről lehet véleménye pozitiv vagy negativ.
    De: az atv müsoraiba – is – bejárnak politikusok. Akit érdekel, az megnézi.
    Én is. Megnézem, mert kiváncsi vagyok rá, érdekel hogy mit mond, arról aztán van egy véleményem, és akár meg is oszthatom másokkal egy fórumon.
    Viszont ha már megnéztem, utána nem forgatom a szemeimet, hogy én nem szivesen linkelek x. linket, nehogy valaki ferdén nézzen rám, hogy miért néztem meg… hogy neked mi bajod az atv-vel vagy más weboldalakkal, az a magánügyed, ha megosztod másokkal, az a te dolgod. de ha már elolvastad-megnézted, senki sem kényszerit mentegetőzésre, és nem gondolom hogy van jelentősége annak hogy szivesen linkeled vagy nem. láttál egy müsort, volt róla egy véleményed – ennyi.
    ugy tudom a hit-gyülekezetben tiltva van az AN olvasása. Itt nincs tiltva atv-t nézni, B.L összes cikkét, hozzászólását elolvastam, ilyet vagy ilyenre utaló célzást nem láttam sehol. Ugyhogy a smiley nem vicces volt: elnéző mosoly volt.
    A görcsös megfelelni-akarásért – ami egyébként szintén a magánügyed. Az egyenlőség elven még persze visszavághatsz nyugodtan, de részemről a téma lezárva.
    és bocs az off-ért – a többiektől.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  24. Kedves Sarah, nem biztos ám, hogy Paks II. felépítése káros az országnak – lehet, hogy ez a jó döntés.
    De ezt meg kellene előbb vitatni, hatástanulmányt készíttetni, gazdaságossági számításokat végezni, megkérdezni a társadalmat, eldönteni, hogy ha nem atomenergia, akkor mi – szóval lehet ezen gondolkodni, nem kell elfogadni az Univerzális Agyközpont döntését, – de gondolkodás nélkül elvetni sem lehet az atomenergiát.
    Ami meg a kollegázást illeti, hát mit tegyen – Orbán neki nem az ángyikája, hanem a kollegája, nem egy öröm, de hát nem ő választotta…
    nem keresztesháború ez, annyi érzelmet kell belevinni szvsz. amennyit az adott helyzet megér…
    :O)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  25. Nagyon egyetértek Bartus László meglátásaival. Nem hiszem, hogy az ellenzék és az értelmiség egy része ne látná ezeket az összefüggéseket ilyen világosan, mint ahogy ebben a cikkben leírja B. L. Bízom benne, hogy az ellenzék kezében ott az aduász. A “játszma vége” sakk-matt lesz az O. rendszer számára. Törvényszerű a diktátorok bukása, ez látni való a történelemből. Az lehet, hogy most úgy tűnik, az ellenzék apró törpeként rugdossa az óriás csizmáját, az meg roppant nagy biztonságban érzi magát újdonsült szövetségesei és a “hívei” társaságában. Az óriás nem óriás, csak annak láttatja magát. Neki is megvan a gyenge pontja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  26. Amennyire meg tudom innen ítélni Orbán egyetlen célja az EU megmérgezése és tönkretétele, új birodalmat kreálni. A legsúlyosabb mentális összeomlást Magyarország soros EU elnökségének lejártával észleltem rajta. Nyilván eltökélt szándéka volt, hogy átveszi Barroso székét, ami miután meghiúsult megint őrületet és fékezhetetlen bosszút váltott ki belőle, fűszerezve a tévhittel, hogy, ő csak segít, eutanáziában részesíti a haldokló EUt. Hiszen úgy képzelte nélküle biztosan halott.

    .
    Úgy olvastam életrajzi könyvében, hogy középiskolás korában is átesett egy komoly hosszabb ideig tartó depressziós rohamon amikor megtudta, hogy csak született amerikai választható az Egyesült Államok elnökévé.
    .
    Most ahogyan nyitott Csurka felé, ahogyan kihasználta a jobboldalt és igyekszik kihasználni Vonát, a magyarországi zsidókat, a B középet, és persze mindenkit, ugyanúgy elbizakodottságában már azt hiszi, ugyanez a hamis szélkakas technika jól bejön a külpolitikában is és keleten is, és célja szerint irányíthatja és kihasználhatja Kínát, Iránt, az oroszokat és bárkit akit kedve tart.
    .
    Olyan mint a hullámlovas, megy lovagol a hullámon, egyszer csak utoléri és maga alá temeti őt a kifakadó hatalmas hullámtaréj és pár perc múlva már csak egy vízen úszó törött szörfdeszkát sodor a víz. Túl sok vasat tart a tűzben Orbán és egyre többet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  27. Orban osszevissza beszel okorsegeket, azt hiszi hogy nagyon okos pedig egy uninteligens eroszakos gonosz frater.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  28. Lenyugodott, letisztult és sajnos nagyon pontos cikk! Ez már messze nem fröcsögés – hiába igaz, de indulatok által vezérelt. Múlt-jelen-jövő összeált..
    Mindenki a politikáról, gazdaságról, médiáról, jogról, vallásról, kultúráról ír, a lelkek földbetiprásáról már csak foszlányok vannak.. Apátia, közöny, elindul a vonat…
    Az országnak vége…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  29. “Ha ez bizonyos információcserét is takar, akkor az abszolút biztonsági kockázatot jelent az Európai Unió és a NATO számára.”
    .
    És ezek után még az egyszerű közalkalmazottak s@ggébe néznek nemzetbiztonsági vizsgálat címen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  30. A “kedves vezérünk” Kinában elhagzott szavai a magyaroknak szánt üzenet volt,miszerint jó lesz vigyázni,hogy kire adják le a voksukat.Vagy a stabil diktatura marad,vagy polgárháboru.”Ez a kérdés,válaszatok.”
    A cikket olvasva meghatodik az ember annyira igazat tartalmaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  31. Horváth György kommentjéhez egy szép idézet:
    .
    “Minél nagyobb hazugsággal állunk elő, annál jobban elhiszi a nép.” (Adolf Hitler)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  32. valaki fentebb azt írta, h “törvényszerű a diktátor bukása”.. igen valószínű, csak nem mindegy mikor, viszont mostanra nagyon bebástyázta magát a birkákkal + a jobbikkal, ugyanis az a hír járja… (autentikus forrásból hallva), hogy vona azt hírdeti az összejövetelein, h ők a kormányzóerő fiatal bázisa és a kisköpcös ráugrott az idősebb korosztályra, ők meg gyűjtik a fiatalokat, így roppantják alulról felülről az ellenzéket
    szomorú világ lesz itt tavasztól

    és a végére egy 2008-as video
    https://www.youtube.com/watch?v=u6xxFSXQTF0

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  33. Sarah
    2014. február 12. szerda
    20:37

    Tökéletesen igazad van, egyetértünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  34. http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/papokat_gyujtottek_ossze_a_fideszesek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  35. Orbán rendszerének, a NER-nek kovásza, kötőanyaga az antiszemitizmus. Enélkül a kötőanyag nélkül pillanatok alatt szétesne darabjaira. Az antiszemitizmus a mai magyar társadalomban az a közös nevező, amely elfogadhatóvá teszi az alsóbb néposztály számára a jogaik korlátozását, akár az anyagi hátrány átmenetinek ígért elviselését is, mert elhiszik, hogy a zsidók háttérbeszorításához minderre szükség van, és majd ettől lesz nekik jobb. De még ha nem is lesz jobb nekik semmi, de legalább a zsidóknak rosszabb lesz, már ez a tudat is képes segíteni a megszorítások tolerálását, az ellenállás leszerelését, sőt, akár az i tézkedések támogatását is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. lásd pld. a nyugdíjpénztárak bekebelezésének ügyét. a társadalmi ellenállás minimális voltában is ott lapult az antiszemitizmus. azt ugyan fel sem fogta az emberek többsége, hogy majdani nyugdíjfedezetükről mondanak le, azt azonban Selmeczi és társai náci kommunikációjából jól megértették, hogy a pénztárak felszámolásával a tőzsdézők járnak rosszul, jelesül a zsidók. “hahaha, jól kiba@tunk a zsidókkal, nem fognak a mi nyugdíjmegtakarításainkból gazdagodni”
    “dögöljön meg a szomszéd tehene”. “rohadjon meg a szomszéd, miből vette az új Mercedes-ét?” stb.
    ez egy egész nép mentalitása. Orbán mindössze annyit tesz, hogy az emberekben meglévő jó és rossz ösztönök közül a rosszakat szólítja meg, azok kielégítésével teremt “nemzeti egységet”. rendkívül aljas, de hatékony tömegbefolyásolási hatalomtechnika, amit Orbán művel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. Okkal tesszük fel a kérdést: kié a nagyobb felelősség az ország sorsában? A demokratáké vagy a náciké?
    Ha a nácikat elmebetegek ek tekintjük, akkor egy elmebeteg tetteiért ki felel jobban? Ő maga, vagy a körülötte lévő épelméjűek, ápolók, orvosok, pszichiáterek? Tudjuk a választ.
    Na ezért nagyobb a felelőssége a demokratáknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  38. “Ha ezeket a pénzeket helyettesíteni adja az Európán kívüli diktatúrák pénzével, Orbán Viktor azonnal kivezeti Magyarországot az Európai Unióból, méghozzá az ország éljenzése mellett: megszabadultunk gyarmati sorsunktól.”
    .
    Ez sem más, mint a magyar társadalomba beadagolt méregként lappangó antiszemitizmus következménye. Ugyanis a jobboldalnak mára sikerült a magyarok tudatalattijába becsmpészni azt a tévhitet, hogy éppúgy, ahogy az IMF-től, úgy a liberális EU-tól való elszakadás is = zsidóktól, zsidó gyarmatosítóktól való megszabadulás.
    .
    azért nincs ellenállás a magyar társadalomban a keleti zsarnoki rendszerekkel való együttműködéssel szemben, mert azokat jól azonosítani tudják, mint “nem zsidó”-kat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. Az Európai Unió súlyos lépéshátrányban van. Már réges rég fel kellett volna állítania az EU-nak egy a CIA-hoz hasonló, uniós hírszerző ügynökséget, amelynek kizárólagos feladata lenne az EU elleni akciók felderítése. Erre a feladatra ugyanis a jelenlegi nemzeti hírszerző szervezetek egyáltalán nem alkalmasak. Remélem, hogy Orbán nemzetközi pávatánca felébreszti az EU vezetőit, hogy az utolsó utáni pillanatban vannak egy ilyen önvédelmi szervezet felállításával. Ha most rögtön felállítanák, az akkor is évekbe telne, mire hatékony működésbe tudna fogni. Orbán pedig a keleti zsarnoki rendszerek szövetségeseként zavartalanul gyengítheti meg, bomlaszthatja szét az EU-t.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. Jók ezek a cikkek, elemzések!
    Csak az a baj hogy semmi nem fog megváltozni tőlük!
    Jóformán máshol nem is lehet ilyeneket olvasni csak itt , és minta a mágyár társadalomnak nem is lenne igénye az ilyen pontos diagnózist adó tényfeltáró cikkekre, jól elvan az úgynevezett rezsi árcsökkentéssel, másra nincs is nagyon igénye, max a neo nyilas propagandára!
    ITT EBBEN AZ ORSZÁGBAN EZÉRT REMÉNYTELEN A HELYZET!
    IGAZÁBÓL KÁR MINDEN SZÓÉRT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos