Ronai and Ronai
AMERIKAI

Továbbra is betart Orbán Iványi egyházának 2014. február 7. péntek 10:50 Forrás: AN

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Továbbra is betart Orbán Iványi egyházának

Budapest – Ha humorunknál lennénk, most azt írnánk, hogy az ájtatosságban élenjáró Orbán-kormány üldözi az egyházat. Rögtön hozzátennék persze, hogy nem mindegyiket. A zsidó egyházat, annak szervezeteit és közösségét egyszerűen csak lenézi – ez kiderül abból, hogyan tárgyalnak velük, beszélnek róluk. A katolikusokhoz és a reformátusokhoz álszent és gyomorforgató módon dörgölőznek, ám Iványi Gábor Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségével sehogyan sem tudnak megbékélni.

Az okok régóta ismertek, Orbán Viktor személyes bosszúja áll a háttérben. Orbán is ember, még ha nem is a jobbak közül való – mint a legtöbben, ő sem szűkölködik gyarlóságban. Máig nem tudja megbocsátani Iványi Gábornak, hogy valamikor jó volt hozzá és családjához: annak idején ő keresztelte meg Orbánák idősebb gyerekeit, majd, már évekkel később, Orbán vallásos és hívő korszakában, feleségével elkuncsorogtak Iványi Gáborhoz, és visszakérték a keresztleveleket, hogy egy másik egyházhoz vigyék át azokat.

És nem tetszik a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség ezért sem, mert ez az egyház, még azt teszi, amit egy valódi egyháznak tennie kell. Odaállni a szegények és elesettek mellé, bátorítani és segíteni őket. Ezt sem tudja a jelenlegi hatalom megbocsátani Iványi Gábornak, ezért a packázás, a megalázó időhúzás. Pedig, törvény rendelkezik arról, hogy a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget már régóta egyházként kellene elismerni.

Legutóbb szakértőt jelöltek ki, hogy megvizsgálja Iványi Gáborék vallási közösségét, méltó-e az egyház név viselésére. Már ez is megalázó és felháborító, sok más szervezetnél ezek a vizsgálatok elmaradtak, ott nem annyira fontos, hogy valóban a vallás tanításai szerint működnek-e.

A titokzatos szakértő kiléte homályban maradt, Iványi Gábor így nem tudhatja, hogy ki a vallásban jártasnak mondott jogász, aki vizsgálja a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget. Azt sem tudni, hogy mi áll az elkészült jelentésben, egyedül arról értesítette Iványi Gábort a minisztérium, hogy az abban foglaltak nem felelnek meg az elvárásaiknak, mert nem derül ki, „a szakértői megállapítások megalapozottsága”, illetve az sem, hogy a rendelkezésére bocsátott dokumentumok közül „melyek tartalma és megállapításai alapján jutott” következtetéseire. Azt nem tudni, hogy mit állapított meg a szakértő.

Jelenleg itt tart e történet, nem tudni, hol lesz vége. Egyszer biztosan befejeződik, mert még az Ezeregyéjszaka meséi sem tartottak örökké.

Amit tudni lehet: a magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egyházként elismerve a mostaninál jóval hatékonyabban tudná segíteni a hajléktalanokat és a szegény embereket. Persze, a kormányt ez egyáltalán nem érdekli, a személyes és intézményi bosszú ennél jóval fontosabb.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (59 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +86 ( 104 szavazatból)
Továbbra is betart Orbán Iványi egyházának, 4.8 out of 5 based on 59 ratings

  • Hozzászólások(30)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

30 Reader’s Comments

  1. Ezek szerint a szakértő jót írt Iványi Gáborról és a MET-ről, ez a hatalomnak nem tetszik, így inkább a saját szakértőjüket is leköpik a cél érdekében. Tetü egy banda! Remélem április 6-án el tudjuk őket zavarni a francba, vagy legalább egy közeli börtönbe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (60 szavazatból)
  2. Mi az,hogy nem nevezik meg a szakértőt?
    Mi az hogy nem részletezik a kifogásait?
    Ezt is csak ebben a teljesen lezüllesztett országban lehet megtenni!
    Ahol kiforgatják a múltat, az emberi értékeket lábbal tapossák, mert megtehetik!
    Még ilyen szemét romlott erkölcsű kormánya nem volt ennek az országnak. Helyesbítek. Csak mint a Horthy időkben.
    Követik a rosszat, a megvetni valót,és az sem érdekli őket ha a világ MIATTUK, az országot semmibe veszi.
    Ideje eltakarítani ezt a posványt,mert ha ezek a gyalázatosak maradnak, halvány emlék sem lesz Magyarország a következő nemzedékeknek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +50 (60 szavazatból)
  3. Egy, csak egy asszony van talpon a vidéken,
    Én nem írok olyat, hogy tízezrével kellene A kormány ellen vonulni, ….
    Hiszen tízezrével vonulnak a kormány ellen, hidegbe, hóba, szélbe,
    Hol?
    Ott!
    Ha én véletlenül olyat írnék, hogy ….
    Nem írok, mert ki leszek moderálva, ha netán ….
    Szóval előrenyújtott nyelvvel Orbán segge felé, lihegve, csaholva, helyeselve,
    Magyarország jobban teljesít!
    Magyarország sehogy sem teljesít!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (43 szavazatból)
  4. A reggeli Iványi riport itt meghallgatható:
    .
    http://www.klubradio.hu/data/files/ivanyi_emmi.mp3

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  5. “Remélem április 6-án el tudjuk őket zavarni a francba,”
    “Ideje eltakarítani ezt a posványt,mert ha ezek a gyalázatosak maradnak, halvány emlék sem lesz Magyarország a következő nemzedékeknek.”

    Nem tudjuk elzavarni őket, mivel teljes sötétség honol a magyar fejekben, így demokráciát és a szabadságot nem értékelik.Nem tudják, hogy csak ezek az értékek hozhatják el a jobb világot.
    A média az övék. A választási rendszer nekik fütyül.
    A magyar ember rasszista, gőgös és náci. Alávaló alattvaló.
    Ez van. Bűnhődni fog ez a nép, mert megérdemli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (48 szavazatból)
  6. Az előző link csak részlet, itt az egész. A riport a fájlban 26:14-nél kezdődik
    .
    http://www.klubradio.hu/klubmp3/archiv/20140207/klub20140207-075859.mp3

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  7. Miert megy bele ebbe a szivatasba, AB megsemisitette a törvenyt, tehat az eredeti allapot ervenyes. Kerjen vegrehajtast az AB töl, Birosagtol, Rendörsegtöl, Ügyeszsegtöl, Önkormanyzattol, Haga, Brüsszel, Washington, Vatikan, Dalai Lama, stb. Jelentsen fel minden illetekest, minisztert, kormanyt, törveny beterjesztöt stb.
    Ne legyen birka, magatol nem fog megoldodni,minden követ meg kell mozgatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (40 szavazatból)
  8. Minthogy az aljasságnak sosem volt határa …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  9. Bihari László
    2014. február 7. péntek
    11:11
    “Remélem április 6-án el tudjuk őket zavarni a francba, vagy legalább egy közeli börtönbe!”
    .
    Nem tudjuk!
    http://www.hir24.hu/belfold/2014/02/06/lubickolnak-a-rezsicsokkentesben-a-magyar-nyugdijasok-video/
    Addig, amig ennyire sokan sotet birkak, addig mindazoknak akik jol ertik a mai hatalom valodi megnyilvanulasait, ezzel az ujhorthy-rendszerrel szemben BOJKOTTal kell kifejezni velemenyuket illetve igenyuket/elvarasukat az europai demokratikus ertekek ujboli megteremtese irant.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  10. …és az úr megáldotta őket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  11. Sajnos, tényleg sajnos, de igazat kell adnom Bartus úrnak, amikor a bojkott mellett érvelt. Szerettem volna korábban nem úgy látni, szerettem volna másképp gondolni.
    .
    De azt látom külföldről és itthon is, hogy ennyire fos nem lehet az ellenzék. Naponta üthetnének le nagyon komoly labdákat (pl.: eltűnt 3000 milliárd, Paks, stb), ehelyett kényszerű magyarázkodások vannak, illetve álmok, hogy majd hirtelen megjelenik kb 500.000 ellenzéki szavazó.
    Honnan?
    .
    Ivány egyháza, néhány zsidó felekezet példát mutatnak. Nekünk, és természetesen a többi egyháznak. És remélem, egyszer az egyházi vezetők számot fognak majd adni a rájuk bízottakról.
    Mert Jézus ezeket az egyházi vezetőket, lelkészeket, papokat, presbitereket, diakónusokat, minden megkereszteltet nem politikusnak, egy fasiszta rendszer kiszolgálójának hívta el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  12. Iványi a kevés emberi értékrenddel rendelkezők egyike ebben a Magyarországnak becézett féreg, patkányfészekben. Jellemző amúgy ez a besúgó jellegű titkos “szakértői” jelentés amellyel ez a kormánynak becézett maffia áll elő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  13. Kedves Barátaim,

    1. Iványi Gábor a legnagyszerűbb ember, akit ismerek.
    2. A bojkott csak a gazembereket legitimálná.
    3. Innen szólítom fel a “szakértőt”, ha még van bőr a képén és még van pucája, azaz civil kurázsija, és embernek tarja magát, adja át a szakértői véleményét Iványi Gábornak. Becsületrendet érdemelne a tette.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  14. Ma nagyságrenddel több politikai üldözött (átvitt értelemben: fogoly) van Magyarországon, mint az annyit szidott Kádár-érában volt. Az lenne egy igazán frappáns húzás, ha Iványi Gábor az egész “nyájával”, azzal a kb. 17-18 ezer emberrel en bloc menedékjogot kérne az EU brüsszeli központjától, a nyilvánvaló politikai üldöztetésre hivatkozva. Ha már a buta, tehetségtelen “bal-liberális” politikusaink nem vállalták a köztudottan csalásra előkészített választás bojkottját.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  15. Amikor Balog páter minisztériuma kirendelte a szakértőt, tudatnia kellett volna Iványi Gábor ÚRral, hogy kit rendelt ki és miket kérdezett tőle. A szakértő vizsgálatát pedig Iványi Gábor ÚRral együttműködve kellett volna lefolytatni. Honnan tudja az a bizonyos szakértő, hogy mi és hogyan zajlik Iványi Gábor ÚR egyházában?
    Lehet, hogy megmondták ennek a bizonyos “szakértőnek”, mi legyen a véleményében… (megmondta az, aki mindenben dönt – ezt a valakit meg a bosszú vezeti…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Arról már nem is beszélve, hogy Iványi Gábor eskette őket. Gyalázat ami művel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. A 295/2013. (VII.29.) számú, az egyházak egyházzá nyilvánításáról szóló rendelet 3. paragrafusának 2. bekezdése szerint a szakértői vélemény tartalmazza a szakértő nevét és aláírását. Olyanról nincs szó, hogy a szakértő adatait zártan lehet kezelni, hiszen a nevét és aláírását is tartalmaznia kell a szakvéleménynek.
    A szakértő esetleg megtaláható a következő adatok alapján (ha igazak, amit írtak a szakértőről): az illető titkos nevű szakértő doktori (Phd) fokozatot 1996-ban szerzett jogász, egyetemi docens, akinek kutatási területe a felekezeti, illetve az állami egyházjog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. 295/2013. (VII.29.) rendelet:
    http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1300295.KOR – a netjogtár linkje

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Pitiáner, kisstílű politizálás az ilyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. Amikor Iványi Gábor kérte legyek az egyháza nevesített tagja, sokat gondolkoztam, aláírjam-e a levelét, (nem vagyok híve a dualisztikus világszemléletnek de amit gondol és tesz nekem azzal egyetértek)), de hamarabb míg filóztam meg lett az elég egyházi tag , nem küldtem el a támogató levelet, és most már sajnálom, hogy nem lehetek az Ő egyháza oldalán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  21. -nekem

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Csacsicska Tamás

    „Ön, amig szóból értek én,
    nem lesz tanár e féltekén” –
    .
    (József Attila: Születésnapomra)
    .
    Orbán személyesen, eltökélten és agresszíven tart be Iványiéknak. Ez nem hivatali ügy, közömbös, hogy ki a szakértő és mit mond – tetűk mindig kéznél vannak – ez Orbán és Iványi ügye. Egy diktátor és egy demokrata ügye. Egy barom és egy ember ügye.
    .
    Amíg Orbán szóból ért, nem lesz Iványi egyháza egyház e féltekén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  23. Iványi ismeri O.V. fekete lelkét! De, köti a titoktartás. Ezt nem tudja o.v. megemészteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  24. Ha jól értelmezem, akkor a szakértő az egyházi státusz megadását javasolta, de a még nála is “szakétőbb” B. Z. a nagy eszével nem tudta az érvelést követni, ezért dührohamot kapva a saját maga által kijelölt szakértőt támadja, mivel a hibbant főnöke azt a parancsot adta, hogy olyan szakértőt keressen, aki az egyházi státus elutasítását támasztja alá.
    Hát Balog ezt elqrtad! Nem kicsit, nagyon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. … egyedül arról értesítette Iványi Gábort a minisztérium, hogy az abban foglaltak nem felelnek meg az elvárásaiknak …
    ???????????????????????????????
    Ha nem tévedek NEM világi szervezetről van szó, s az elbírálását nagyon egyszerűen el lehet(ne) végezni. Javaslom a biblia című dokumentum alkalmazását e célra. Iványiék az ige alapján megállnak a rájuk bízott „munkában”. Az őt/őket munkájukban akadályozó vizsgálókról vajon elmondhatjuk-e mindezt?
    .
    Azért ne féljetek tőlük. Mert nincs oly rejtett dolog, ami napfényre ne jőne; és oly titok, ami ki ne tudódnék. Amit néktek a sötétben mondok, a világosságban mondjátok; és amit fülbe súgva hallotok, a háztetőkről hirdessétek. És ne féljetek azoktól, akik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik; hanem attól féljetek inkább, aki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában. (Máté 10.26-28)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  26. No és hol van a szakértői jelentés?
    Ugyanabba a fiókba lett beletitkosítva tíz évre, mint a Paksi Hapsi-paktum?
    Vagy ahogy szendam mondaná: a Pakstum.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  27. a szakértő megkapta Vatikánból az Orbán et Orbi áldást amely tejes, tejfölös, mézes ,,búcsúval,, jár saját maguknak, a többieknek pedig – en nominusz, minibusz, troli-busz et metro, – Egyesuleeeeet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  28. 2014. február 8. szombat
    03:32
    Mi van narancs agyu, minek nevezzelek? Csak kétféle ikont ismersz?
    Látom, olvasni csak tudsz, de írni, véleményt mondani nem!
    Nem mintha érdekelne, de az ilyen csököttek asszisztáltak a fasisztáknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. A koppenhágai zsiráfot kivégezték, mert nem jó a génállománya. A felcsúti keresztapa a zsiráfénál sokkal rosszabb génállománnyal tehetne egy utat a koppenhágai állatkertbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. Szeretném hallani Lévai Anikó hangját is, no meg reménykedem, hogy a lázadó gyerekek (mert előbb-utóbb mindegyik megteszi ezt) miket fognak számonkérni apjukon. Lesz mit, ha valóban vallásos nevelést kapnak.
    Vannak olyan helyzetek, amikor a leszármazottaknak kinyílik a szemük, és elkezdik szégyellni a szüleiket. Legalább egy a sok közül!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos