Ronai and Ronai
AMERIKAI

Leraktuk Orbanisztán alapjait 2014. február 18. kedd 0:55 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Leraktuk Orbanisztán alapjait

Budapest – Bajnai Gordon, a XVI. kerületben tartott jelölőgyűlésen hétfőn azt mondta: “Orbánisztán” felépítése már elkezdődött, de befejezéséhez a Fidesznek még négy év kell, hogy aztán hatalmon maradjon még negyven évig.

Az Együtt-PM szövetség vezetője szerint Magyarország jövőt választ április 6-án: a tét az, hogy szovjet utódállammá, Orbánisztánná válik vagy normális, gyarapodó, békés ország lesz.

Mint mondta: Orbánisztán felépítése már elkezdődött, de befejezéséhez a Fidesznek még négy év kell, hogy aztán hatalmon maradjon még negyven évig.

Szerinte az április 6-ai választás ezért népszavazás lesz arról, hogy marad-e az Orbán-rezsim, vagy Magyarország normális, gyarapodó, békés ország lesz, olyan, amilyennek a rendszerváltáskor elképzelték, de amit hibák, bűnök, tévedések miatt nem sikerült megvalósítani.

Magyarországot mások mellett Orbán Viktor indította el ezen az úton, de döntő felelőssége, hogy az elmúlt négy évben eltérítette róla.

Bajnai Gordon szerint Orbán Viktor nem mondott igazat, amikor vasárnapi évértékelő beszédében a foglalkoztatottság növekedéséről számolt be. Csak az történt, hogy a munkanélküliséget átnevezték közmunkára, ám a magánszférában kevesebben dolgoznak, mint a gazdasági válság mélypontján, a közmunkások pedig – utalt az Index hétfői írására – széket pakolnak a Fidesz rezsifórumain.

Hazugságnak nevezte azt is, hogy csökkent az államadósság, mondván, az a paksi atomerőmű-beruházás nélkül is 4-5 ezer milliárd forinttal több, mint a 2010-es kormányváltáskor. Eközben a forint euróhoz és svájci frankhoz viszonyított árfolyama jelentősen gyengült, ami minden devizahitelest sújt.

Bajnai Gordon bírálta Áder János köztársasági elnököt, amiért aláírta a paksi bővítésről szóló törvényt és a Nemzeti Választási Bizottságot (NVB), mert nem hitelesítette az Együtt-PM népszavazási kezdeményezését. Noha nem egy nemzetközi szerződésről akartak népszavazást, hanem arról, hogy bővítsék-e a paksi atomerőművet hitelből, a hitelszerződést pedig még nem kötötte meg a kormány. Az Együtt-PM ezért a Kúriához fordul az NVB döntése elleni jogorvoslatért – jelentette ki.

A volt miniszterelnök azt mondta, ha az Összefogás győz a választáson, először a jogbiztonságot kell helyreállítani, majd be kell indítani a gazdaságot, új munkahelyeket kell létrehozni, rendet kell tenni az oktatásban.

Erkölcsi kérdés, hogy kormányzásuk első évének végén nem lehet egyetlen éhező gyerek sem – közölte, hozzátéve, ne papoljon erkölcsről, aki baráti körét százmilliárdokhoz juttatja, de nem számolja fel a gyermekéhezést, és az ehhez szükséges 15 milliárd forint többszörösét költi stadionokra.

Bajnai Gordon kitért arra, hogy az országnak békére van szüksége, de békét csak az hozhat, aki győzött.
Az Összefogás várhatóan még a héten megállapodik a Bokros Lajos vezette Modern Magyarország Mozgalommal.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (16 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +23 ( 27 szavazatból)
Leraktuk Orbanisztán alapjait, 4.8 out of 5 based on 16 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Ezzel a beszéddel egy normális országban, normális helyzetben nem lenne sok baj.
    Főleg azért, mert nem mond semmit.
    Na jó, azért mond.
    Például, hogy rendet tesznek. Orbánék is “rendet tettek” az oktatásban. A jobboldal és a szélsőjobb egyik kedvenc kifejezése a “rendet tenni”.
    Azt nehezen tudom elképzelni, hogy egy párt ne ígérje meg a gazdaság beindítását vagy fellendítését (helyzettől függ, hogy melyiket).
    Az egyetlen kézzelfogható ígéret a gyermekéheztetés felszámolása. Ennyi konkrétumot tud a magyar baloldal 2014-ben ígérni. Az egyetlen kézzel fogható ígéretük 15 milliárd forintról szól.
    Az éves magyar GDP 0.054%-ával máris kezdtek valamit.
    Na és a jogbiztonság. Amit úgy akarnak garantálni, hogy elindulnak egy törvénytelen rendszer antidemokratikus választásain.
    Bajnai problémája az, hogy el van tévedve.
    Méghozzá nagyon.
    És nem veszi észre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (29 szavazatból)
  2. Ha a részletekbe belekötünk, leronthatjuk az egészet… Igen, a Bokros-Bajnai egyezségben még van remény, ez így még tiszta, egészében jelenleg van hitele és nyilvánvalóan félig titkos programja. Ne keressük a szépséghibáit! Egyenlőre jó, hogy Bajnait segítik! Nem szabad hagyni, hogy ha mindez igaz, “jó magyar módra” kikezdjék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  3. Tisztelt Bajnai úr,
    .
    Amit mond az igaz, helyes és korrekt, de ha beszédet mond, kérem ne felejtse el, hogy nem olyanokhoz szól akik hasonlóképpen gondolkoznak mint ön, hanem olyanokhoz akik másképpen, vagy egyáltalán nem gondolkoznak. Ha így beszél az nem fog működni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  4. lovastengerész

    Ez az Orbanisztán alpjaiban pontosan úgy fog járni mint a kommunizmus alapjai 25 évvel ezelőtt . Azt is föl kellett szedni majd egy darabig tudtunk fejlődni de ez a posztkommunista Fidesz nosztalgia párt még Horthyt is felhasználva a hívek hülyítésére vissza akarja a magyarokat vezetni keletre. Meggyőződésem ,hogy ennyi félkegyelmű nincs a Fideszben mint ahányan vannak csak néhány főkolompos vezeti meg őket a háttérből Boross Péter vendéglátós elvtárs segítségével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (20 szavazatból)
  5. Bajnai beszéde jó,csak lehetne egyszerűbb is.
    Világos,rövidmondatos tényismertetésre és könnyen
    bedobható jelmondatokra lenne szükség.
    Folyamatosan támadni és támadni,mert most vannak támadási felületek !!!
    A mínuszolók pedig szégyelljék a vastag bőrüket !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  6. “A volt miniszterelnök azt mondta, ha az Összefogás győz a választáson, először a jogbiztonságot kell helyreállítani”
    Ez mit jelent?
    Mert ez lenne a legfontosabb, és ezt elintézi egy fél mondattal.
    Az alkotmányos rend megdöntéséről miért nem beszél???
    http://kanadaihirlap.com/2014/02/17/nyilt-level-bajnai-gordonhoz/#comment-138528

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Mikor veszik már észre, hogy a Fidesz NEM a gondolkodni képes embereket szólítja meg, HANEM a jóval nagyobb arányban előforduló “eccerűeket”, ellenkező esetben esélyük sem lenne… Röviden fogalmazva ez a populizmus…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

Felmondott az MTI fotórovatának vezetője 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos