Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Frankel Zsinagógának sem kell Orbán pénze 2014. február 5. szerda 7:15 | AN

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Frankel Zsinagógának sem kell Orbán pénze

Budapest – A Szombat híradás szerint a Frankel Zsinagóga Alapítvány, egyetértésben a Frankel zsinagóga közösségével, szintén nem kívánja felhasználni azt az anyagi támogatást, melyet az Orbán-kormány ún. Civil Alapjától pályázati úton a holokauszt 70.  évfordulójának megemlékezéseire elnyertek. A Frankel Zsinagóga közössége a magyarországi zsidóság becsületét megmentve egyértelműen értésére adta az Orbánnak, hogy az antiszemitákkal összejátszó, köpönyegforgató, Horthyt rehabilitáló és a történelmet meghamisító kormánnyal semmiféle közösséget nem vállal, mert az Orbán-rezsim kétszínűsége és hazugságai nem férnek össze a becsületes gondolkodásmód kívánalmaival. Ez egy tisztességes kiállás, most már csak az a kérdés, hogy a Mazsihisz eddigi rossz hírnevét kovácsoló belső “pénzügyi lobbi” (hogy finoman fejezzük ki magunkat), képes-e felülkerekedni, és eladják-e kilóra a gázkamrában elpusztított testvéreiket és a magyar zsidóság becsületét egy kis pénzért a gyilkosok utódainak.

A Franketl Zsinagóga közössége olyan döntést hozott, amely visszaadja a hitet, hogy vannak még rendes emberek magyarországon, akiknek nem mindenük a pénz, a hatalom és a megfelelés. Orbán antiszemita propagandát folytat négy éve “a zsidó” bankok és multik ellen indított szabadságharccal, a kultúra és a közmédia zsidótlanításával, a felsőoktatás átalakításával, a Pázmány Péter katolikus egyetem favorizálásával, a közoktatás államosításával, hogy a náci propagandát kötelezővé tehessék minden diák számára. A holokauszt 70. évfordulóját antiszemita rendezvénysorozatra kívánják felhasználni, amelynek célja a történelem meghamisítása és a magyar fasiszta horthysta gyilkosok, tolvajok, embertelen gettóparancsnokok, deportálók felmentése. Mindennek leplezéséhez feltalálták ezt a Civil Alapot, hogy a zsidó szervezetek éberségét elaltassák, és ennek az alja és mocskos tervnek a legalizáláshoz megvásárolják.

Először az Érsekújvári Zsidó Hitközség mondott nemet, méghozzá egy olyan nyilatkozattal, amelyre büszkék lehetnek, amíg élnek, és az utódaik is. Orbánnak és náci bandájának így még nem olvaastak be. Igaz, ők nem Magyarországon működnek, ezért könnyebben megtehetik. Mindez azonban nem von le a példamutató kiállások értékéből. Nekik az utolsó csepp a pohárban Szakály Sándor történész, a kormányzat által támogatott Veritas Intézet vezetőjének nyilatkozata volt, aki azt mondta, hogy 18 ezer magyarországi zsidó legyilkolása idegenrendészeti intézkedés volt.

Most megszületett az első tisztességes ellenállás az Orbán-rendszerrel szemben a NER megalakulása óta. Az ellenzéki pártok ún. ellenzéki tevékenysége nem tekinthető annak. A Frankel Zsinagóga a maga területén az egyenes és tisztességes magatartást követve, az igazságot kimondva visszautasította a Horthyt rehabilitáló fasiszta Orbán-kormánnyal való együttműködését, és megvonta erkölcsi támogatását a holokauszttagadó rendezvénysorozattól, a történelemhamisító emlékhelytől és mindentől. Lépésük azt mondja: Orbánéknak nincs közük a zsidóság megemlékezéseihez, metrt nem tisztességes emberek, hanem az áldozatokat meggyalázó tevékenységet folytatnak.

Kijelentették, hogy “a Horthy-korszak pozitív színben való feltüntetése, nyilas írók tananyagba való elhelyezése, tömeggyilkosságok idegenrendészeti intézkedésként való beállítása, és még számos kormányzati megnyilatkozás, ezzel egyidejűleg a tömeggyilkosságok áldozataira történő megemlékezések támogatása nem fér össze egymással és a becsületes gondolkodásmód kívánalmaival.” A megemlékezéseiket megtartják, de ehhez nem kívánnak támogatást felhasználni egy olyan kormánytól, melynek köpönyegforgató viselkedése megbotránkozást vált ki a magyarországi zsidóság túlnyomó többségéből és a demokratikus nemzetközi közösségből is.” Nem kell a gyilkosok utódainak pénze. Nem kell azoktól semmi, akik tisztára akarják mosni azokat, akik 70 évvel ezelőtt vagonokba rakták és a haláltáborokba irányították a magyarországi zsidóság nagyobbik részét.

A Mazsihisz még mindig hezitál, keresi a kibúvót, hogyan tudna az áldozatok emlékének, a kegyeletnek, a történelmi igazságnak,  atisztességnek, és egy kétszínű, hazudozó, antiszemitizmust gerjesztő fasiszta kormány elvárásainak is megfelelni. Nem lehet a kettőt összegyeztetni, erről szól a Frankel Zsinagóga nyilatkozata. Vagy a faszitákkal fordulnak szembe, vagy a tisztességgel. Vagy a pénzt és a hatalomhoz való dörgölőzést válastzják, vagy a becsületet és a holokauszt áldozatait. Nincs középút, az Orbán-kormány középutat nem engedett, mert egyértelművé tette szándékait és antiszemita jellegét. A Mazsihisz nem tehet mást, minthogy visszautasít minden együttműködést és a pénzt is. A Mazsihisz új vezetőségének most meg kell néznie, kik azok, akik akár leplezetten is a pénz mellett érvelnek. Tőlük kell végre megszabulniuk. Nem most, már húsz éve.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (38 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +53 ( 69 szavazatból)
A Frankel Zsinagógának sem kell Orbán pénze, 4.7 out of 5 based on 38 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(42)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

42 Reader’s Comments

  1. Példamutató ez a kiállás az áldozatok emléke mellett!
    A MAZSIHISZ-ba ha egyáltalán fel tudják mérni ennek a súlyát, akkor csatlakozniuk kell, mert ez a hezitálás amit művelnek egy anyagias, megalkuvó szervezetet mutat a tagjaik,de a világ felé is.
    A magyarországi zsidóság jövője függ a további lépéseiktől,és ha nem akarják hogy megvetés sújtsa őket, akkor elutasítják ezt a hazug, képmutató megemlékezésen való részvételt,amit az Orbán kormány rendez.
    Vegyék már észre, hogy ez a kormány csak szépségtapaszként akarja felhasználni őket, hogy a világ előtt eltitkolja azt a mélységes antiszemitizmust, amit eddig minden intézkedésével prezentált.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (45 szavazatból)
  2. Közvetlen információ zsidó barátaimtól, hogy a magyarországi zsidóság körében végképp kiverte a biztosítékot a kormány. Szurkolok nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (42 szavazatból)
  3. Elismerésem a Frankel Zsinagóga Alapítvány tagjainak, akik a megalkuvás helyett az emberi tisztességet és a Horthy-korszak áldozatai melletti kiállást választották.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +41 (53 szavazatból)
  4. "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙
    ˙

    Helyes !!
    ˙
    Azonban ne feledjük, hogy a Frankel Zsinagóga is tagja a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének, azaz a MAZSIHISZ-nek, ahol demokratikus alapon érvényesítheti az akaratát. Reméljük, hogy az emlékmű ellen, mely akaratnak nem lehet alternatívája.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (29 szavazatból)
  5. Ott a csapda, benne csalinak egy rakás pénz. Ha a MAZSIHISZ besétál, a csapda bezárúl! Ha nem sétál be, akkor van remény, de ez csak egy megnyerhető csata. A háború vége még messzevan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (30 szavazatból)
  6. Akkor jöhet a többi zsinagóga nyilatkozata is, és egy lehetőség valamilyen módon, hogy ez az információ a tömegekhez is eljusson.
    .
    Azokra a tömegekre gondolok, akik a Fidesz által favorizált médiát követik.
    ,
    .
    Remélem a MAZSIHISZ önállóan is felvállalja saját gyülekezetének a véleményét.

    Igen, a pénz nem minden. Jó ha van, de most nagyobb megemlékezés lehetne a kisebb megemlékezés.
    És mennyivel tisztességesebb!!
    ..
    (Csak zárójelben jegyezném meg, hogy hogy az alaptörvény preambulumában legitim és elfogadott időszaknak van tekintve a numerus clausus törvénybe iktatásának ideje, amely megágyazott a későbbi történéseknek)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (24 szavazatból)
  7. Orbán hitvilága a pénz,úgy gondolja pénzért mindent megvehet,még az eszmét is.Remélem a MAZSIHISZ-ben a gerinces többség s nem a pénzsóvár kissebség lesz a nyerő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (29 szavazatból)
  8. Legmélyebb tiszteletem a Frankel Zsinagóga közösségének!
    .
    Ők az egyedüli tisztességes utat választották. Üdvös lenne, ha végre az összes ma még hezitáló megtalálná a helyes utat. Az lehetne az igazi csoda, a repedés Orbán aljas rendszerén. Óriási esély hever a magyarországi zsidóság előtt, hogy ők legyenek az országot a fasizmussal való megalkuvásból az emberi tisztesség világába visszavezető lámpások. Az ártatlan áldozatok százezreinek emléke ehhez elegendő erkölcsi alapot és erőt nyújt. Most, vagy soha. Az egész világ demokratái arra várnak, hogy a magyarországi zsidók végre határozottan kiálljanak önmagukért, hogy melléjük állhasson az egész nyugati világ polgársága. Arra kellene ráébredniük zsidó honfitársainknak, hogy ha egymással összefogva, egységesen szegülnek szembe Orbán náci rendszerével, akkor nemhogy félnivalójuk nincs, de kivívhatják a társadalom tisztességes tagjainak szimpátiáját, és akár katalizátoraivá is válhatnak az orbáni rendszer lebontásának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (36 szavazatból)
  9. Kiváncsi vagyok az óbudai zsingóga vezetőjének és tagságának elhatárolódására.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (24 szavazatból)
  10. Ha pedig a magyar zsidóság nem találja meg a jelenlegi helyzetben az egyedüli tisztességes utat, akkor arra kell számítaniuk, hogy a kollaborálásukért (a júdáspénzen kívül) nem megbecsülésben lesz részük, hanem az emberek megvetésében, és nem fogják lemosni magukról, hogy “ezek a saját anyjukat is eladnák”.
    .
    Itt a vissza nem térő nagy lehetőség: lehet választani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (27 szavazatból)
  11. És igenis, az ellen is határozottan fel kellene emelniük a hangjukat a magyar zsidóknak, hogy 5 milliárd forintot öljenek bele egy egyébként is kétes célokat szolgáló holokausztprojektbe, mert ha ehhez is asszisztálnak, ez az 5 milliárd is többszörösen vissza fog rájuk ütni. A helyes válasz erre a projekttervre az kellene legyen, hogy nem milliárdokat kell a holokauszt megemlékezésbe ölni, hanem tisztességes és őszinte lélekkel kellene megemlékezni. Az pedig nem milliárdok kérdése, de nem is helyettesíthetik azt a milliárdok. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg sokkal értelmesebb helye van ma 5 milliárd forintnak, amelynek egyébként a projekt megvalósulása esetén legalább a felét úgyis elsikkasztanák, ahogy ennek már ismerjük a módjait. Ha a projekt megvalósul, akkor annak az lesz az egyik eredménye, hogy a holokauszt ürügyén a fasiszták zsebe legalább 2,5 milliárd forinttal gazdagodni fog. Ehhez nem asszisztálhatnak a magyar zsidók. Azok a zsidók, akik a projekt mellett érvelnek, biztosra vehető, hogy részesülnek a koncból, osztoznak a fasisztákkal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  12. Gerő András relativizáló történész, a kollaboráns ATV történész megmondóembere, egyike azoknak, akik eladták magukat Orbánnak, és hajlandó – nyilván jópénzért – az 5 milliárdos holokausztprojekthez a nevét adni és anak megvalósításában közreműködni. Fügefalevelet tart maga elé, mondván, hogy ha olyat tapasztal a projekt során, ami nem méltó a megemlékezéshez, akkor kiszáll. Persze, ő lesz az utolsó, aki ezt a projektet el fogja hagyni. Túl jól fizet az a projekt.
    .
    Ehelyett mit kellene mondania Gerő Andrásnak? Azt, hogy teljesen értelmetlen a mai társadalmi körülmények közepette 5 milliárd állami pénzt egy ilyen projektbe beleölni. Az ilyen emlékhely projektnek egyébként is az teremthetné meg a tisztességes lelki- szelkemi hátterét, ha több évnyi össztársadalmi gyűjtés és adakozás előzné meg a megvalósulását. Helyes lehetne kitűzni egy méltó emlékhely megvalósítását most a 80. évfordulóra. Arra fel lehetne méltóképpen készülni, és főképpen adományokból valósulhatna meg, ami az egész társadalom lelki azonosulását fejezné ki. Anélkül ugyanis semmit nem ér az egész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  13. egyébként éppígy lehetne a 75. évfordulót is céldátumként kitűzni, sőt szerintem a 3/4 század sokkal nevesebb és jelentősebb évforduló, mint akár a 70. akár a 80.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  14. Ha a Mossad fel tudta négy nap alatt készíteni az IDF et 1976 Júliusában és az IDF pillanatok alatt rendbe tette Amint és a szaros entebbei repterét Ugandában, akkor nem lenne egyszerűbb eltakarítani nekik ezt a kormányzatot ugyanannyi idő alatt mint azt tették az emberevő Aminnal? Orbánék sem jobbak egy cseppet sem, sőt még veszélyesebbek Izraelre minta Palesztinok.
    .
    Nem viccelek, a magyar kormányzat nem egyszerűen szemét csaló antiszemita és a magyar zsidóság sírásója, hanem potenciális veszély egész Izraelre nézve. Hello, ébresztő Izrael, van otthon valaki???
    .
    Gyorsan ki kellene vonni őket a forgalomból. Megvan hozzá mindenük, senki nem fog rájuk ezért megharagudni, (és ha igen akkor mi van) Orbánt jobban utálja mindenki, ellensége tengernyi. Nem elég jellemesen nemet mondani arra aki fegyverrel a kézben nyájaskodva ki akarja cselezni, a fegyvert is ki kell verni a kezéből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  15. Szerintem az antiszemitizmus az nem elsősorban a zsidóság ügye. Az „ellenzék” most magára hagyta a zsidóságot, kényelmesen hátradől a karosszékében, és várja, mit fog tenni a Mazsihisz. Azt várja, különb lesz náluk. Pedig ők is csak a magyarországi valóságot képezik le és csak reménykedhetünk benne, hogy felül tudnak emelkedni a mi kis magyar ugarunkon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  16. Giga láik a Frankelnak!! A Mazsihisz még mindig nem akarja észrevenni,hogy 70 év után itt van a lehetőség arra hogy a magyar getto zsidó fel álljon a térdeplésből és egyenesen állva büszkén élje meg a zsidóságát. Egy térdeplő emberrel szembenézni sem lehet.(szó szerint se, és jelképesen se) A következő ilyen lehetőség megint 70 év múlva jön el!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  17. Na ez mind rendben van, hogy végre már valaki.
    .
    De a nemzetközi zsidó szervezeteket miért nem árasztják el ilyen tartalmú, tájékoztató levelekkel? Hol a hangos, nemzetközi szintű tiltakozás és tájékoztatás?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  18. Amióta “projektek” vannak valahogy eltünt a HUMÁNUM!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  19. Eldrad: van az a pénz, amiiért kurvának áll az ember….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  20. Gratuláció a Frankelnak! A jelen körülmények között nem volt semmi tőlük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  21. “..van az a pénz, amiiért kurvának áll az ember…”
    .
    - Azt értem, és tudom is. Na de attól még marad a kérdés, amit a kommentemben feltettem. Ezek szerint ugyanis, nem minden orkbánisztáni zsidó szervezet, vagy gyülekezet qrvult el, itt van pl. ez a Frankel Zsinagóga és gyülekezete.
    .
    Ezeknek is nyilván van kapcsolata a Szohnuttal, esetleg valamelyik izraeli médiával. Mi a frászért nem jelentik ezt? Mondjuk, naponta beletolva az izraeli sajtó képébe, így az ottani társadalom képébe is?
    .
    Ehelyett, izraeli reprezentánsok bratyiznak diplomáciai fórumokon ezekkel a mocskos náci, bunkó állat orkbánékkal, és még mocskosabb náci kitartotti táborukkal. Ha viszont mindez a disznóság berobbanna az izraeli köztudatba, szerintem mindjárt más lenne a helyzet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  22. “..van az a pénz, amiiért kurvának áll az ember…”
    Attól függ, melyik ember.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  23. Hiryu2,0
    2014. február 5. szerda
    13:21

    Ezt a Chabadnak címezd, mert pillanatnyilag ők az egyetlenek, akik nem érzik elérkezettnek az időt a bojkottra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  24. Lehet hogy csak én vagyok tudatlan, de kérdeznék.
    Van szervezete a magyarországi zsidóságnak? Mert szerintem nincs.
    Talán az Élet Menete?
    Amiről mi most beszélünk, azok vallási szervezetek.
    .
    Ez a téma pedig a valláson túlnyúló valami lenne, egy megemlékezés egy múltban történt tragikus eseményről. (az egy dolog hogy kiket érintett)

    Minden magát demokratikusnak valló szervezetnek pártnak fel kellene emelnie a szavát, nemcsak a zsidóságnak.

    Amikor a magyarokat szidjuk, hogy tűrik ezt a félbolondot, a zsidókat is beleértjük.
    Most pedig minden szervezettől elvárható lenne egy elhatárolódó nyilatkozat, nem csak a zsidóságtól.
    .

    És igen! Európai Szervezetektől is. Izrael államának itteni képviselőjétől is.
    És más országok képviselőitől is.

    Ez is egy választóvonal. A fasizálodás felvállalása mellett vagy ellene.
    Középút nincs!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  25. A Pávatáncos nem Antall, hanem Horthy történelmi örököse.
    Helyes, ha a gyilkos, kollaboráns szemet húnyó Horthy ideológiáját nem engedik erősíteni, elpusztított honfitársaink porai felett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  26. Zsidó Nyári Fesztivál
    Tiltakozunk! A Zsidó Idegenforgalmi és Kulturális Központ tájékoztatja a vezetőséget, hogy a jelenlegi, felháborító helyzetre való tekintettel a civil pályázaton nyert teljes összeget visszautasítjuk, és a jelenlegi kormány által szervezett Holokauszt emlékéven nem kívánunk részt venni. Úgy érezzük, hogy felháborodásunk nem kíván magyarázatot, hiszen a véleményünket ma minden igaz, saját önös érdekein felül emelkedő, vallásától független, igaz embernek osztania kell. Nem kérünk a náci emlékművekből, nem kérünk a történelem hamisításból, és nem kérünk a halottaink meggyalázásából. Nem kérünk ebből a politikai drámából, melynek áldozatává válhatnak őseink emlékei, és gyermekeink jövője. Nem csak az a bűnös, aki elvárja, hanem az is, aki megvalósítja! Tisztelettel, Dr. Vadas Vera

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  27. A Dohány utcai Zsinagógáért közleménye

    A Dohány utcai Zsinagógáért Alapítvány a Magyar Holokauszt 2014 Emlékévre kiírt Civil Pályázati Alapból 20 millió forintot nyert a Dohány utcai zsinagóga és a Hősök temploma között elhelyezkedő temetőkert rendbehozatalára ahol 7500 gettóban elpusztult zsidó hittestvérünk nyugszik.

    Az Alapítvány úgy döntött, hogy a kialakult helyzetben a megítélt támogatást nem fogadja el, illetve azt visszautasítja. A temetőkert rendbehozatalának megvalósításáról az Alapítvány nem mond le, azt más forrásból biztosítva kívánják megvalósítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  28. Remélem, ha lassan is, de mindenki felébred végre, s ez nem csak a zsidó szervezetekre vonatkozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  29. Kedves Frankel Zsinagoga.Gratulálok a lépéseikért,melyet a JUDÁSPÉNZ
    visszautalásáa terén tettetek.Végre akadtak Magyarorsszágon is olyanok,akik nyiltan merik válalni nemtetszésüket a hatalom tetteivel szemben.Jo lenne,ha többen tennének ilyen bátor lépéseket.De sajnos ebben nem bizok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  30. Ez nem ” rendesség ” kérdése hanem egyszerű önvédelemé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  31. “A Dohány és a Frankel Leó utcai zsinagóga, valamint a Zsidó Idegenforgalmi és Kulturális Központ is visszautasítja a Magyar Holokauszt 2014 emlékév programjainak megvalósítására a Civil Pályázati Alaptól elnyert támogatást – közölte a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) szerdán.”

    http://www.hir24.hu/belfold/2014/02/05/visszaadja-az-allami-penzt-ket-zsinagoga/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  32. Nagyon kellene a bojkott!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  33. Igen!
    Most kezdődött el.
    Végre

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  34. A nyíregyházi zsidó hitközség is visszautasította az elnyert 8m forintot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  35. Szerintem pont így tervezték Orbán és bandája! ” Mi adnánk, de a zsidóknak nem kell a pénzünk, ezek ilyenek. ” Az antiszemiták is jóllaknak és a zsidóknak sem kell semmi sem adni. Ahogy itt mondják: bingó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. Hol vannak a nem zsidók? Merre kushadnak? Nem hallották még Niemöller nevét?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. mozigépész
    Ne keresd őket!
    Pedig volt közöttük, aki elhitette a híveivel, hogy ha cigányt bántanak, akkor Ő cigány, ha zsidót, akkor Ő is zsidó!
    Most nem érnek rá zsidónak lenni, kampányolnak…
    Niemöller nevét ismerik,mint az ezzel kapcsolatos sorait is,de “kushadnak”.
    Pedig egy igazi kiállással meg tudnák adni az alaphangot az esetleges kormányzásuknak is.
    De nekik ez nem nagy fontosságú ügy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Valamennyi ZSidó nak tiltakozni kell a szobor megjekenitéséröl.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. Katalin Pongrácz Zsoltné

    Fantasztikus a kiállás! Tessék már összefogni és tiltakozni!
    A milliárdokat másra is és máskor is el lehet költeni…de nem lehet hagyni, hogy eltussolják a pénzzel a múlt bűneit, miközben az antiszemitizmus terjed mint a rákfene!
    Ébresztő az érdekelteknek és a szimpatizánsoknak míg nem késő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  40. Azért van egy igen érdekes momentuma az ügynek. Nevezetesen, egyedül a zsidók (ha még nem is valamennyi szervezet és egyesület, de remélem, számuk napról napra nőni fog) szegültek szembe egyértelműen Orbán fasiszta rendszerével! A zsidók, akiket az ország lakóinak jelentős része egyenesen kitagad a nemzetből!
    .
    Szóval, kik is a hazafiak? Úgy néz ki, hogy Kohn, Grün és a többiek nagyobb hazafiak, mint a Hazaffyak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. Egy másik cikkhez ezt a véleményemet már leírtam, de ide is kívánkozik. Gratulálok a Frankel Leónak!

    2014. február 8. szombat
    00:40

    Hallgattam Gerő Andrást és elképedtem. Szerinte a Páva utcai zsinagóga egy unalmas műzeum…..
    Az az igazság, hogy nem úgy épült meg, ahogyan most szándékoznak megépíteni a Sorsok házát. Vita előzte meg, nagyon sok, nagyon sokféle szempontból innen és onnan is kritizálták. Mindezek ellenére fantasztikusan sikeres és szép bemutatkozás volt, és az elképzelt koncepció az egyértelmúen nem a megmerevített emlékezés lett volna, hanem oktatási központ, ahol a fiatalok megismerhették volna Magyarország történelmének sokak által meghamisított történelmét. Ezt a szándékot és a megvalósítás projektjeit ismertette meg Kovács M. történész , és az ott dolgozók nagyrésze. (többek között Dési egyik reggeli műsorában)Természetesen a kezdeti időszak is tele volt vitákkal, azt hiszem, hogy itt is ütköztek érdekek, nem is ezekről szeretnék most beszámolni.
    Amikor a háromnevű Gál Szabó László, vagy István (azt hiszem a nevét sem érdemes megjegyezni) a Fidesz második kormányra kerülése után meglátogatta a múzeumot, azonnal avval a kifogással élt, hogy a KONCEPCIÓT kéne megváltoztatni. (gondolom hasonlóra, mint a Terror házáét) Erről az emberről azt kell tudni, hogy sok helyen járt az országban Hoffmann Rozáliával, és az egyik helyen többek között azt a finomságot is elsütötte poénként, hogy az akkoriban Michlein csillaggal kitüntetett budapest iétterem főszakácsa sem magyar, ugyanúgy, ahogyan Kertész imre sem….. Ezt én speciel nem hallomásból tudom, hanem az interneten olvastam (Talán nem vagyok egyedül evvel az élményemmel). Nos Orbán Viktor és eszmetársai evvel az emberrel egyetértésben zavarták el még a megbízatása lejárta előtt Harsányi László igazgatót és tették helyére Szita Szabolcsot, akinél kevesebb megalkuvó, és saját érdekeit mindig szem előtt tartó embert ismerek. Dekoráció a kormány rosszul szabott öltönyén. Kiszolgálója annak a korszellemnek, amivel hitelteleníti a kinevezése előtti munkásságát. És sokáig (de talán még most is) sokan nem emelik fel a szavukat a megalkuvása ellen .
    Képesek zsidó emberek végig ülni és kifütyülés helyett még elismerni is a látszat akciókat. De az egész zsidó és nem zsidó közélet (még az ATV is) csupán botrányhősként említi Gulyás Mártont, aki egyedüliként tiltakozott a Páva utcai megemlékezésen, mint ahogyan ezt tette a Múszaki Egyetemen a diáktüntetések alkalmával, vagy ahogyan tette Markó Iván (számomra már giccsbe hajló önimádó, valamikor világhírű és fantasztikus táncos) előadásán is.
    Szita Szabolcs valójában ugyanazt mondta, mint amit beszélnek az emlékművet állítani akarók, konkrétan “Magyarország a német megszállásig a béke szigete volt a zsidók számára”). Nos akkor volt először elárulva a megmaradt zsidók azon része, akiknek felmenőit 1941-ben deportálták., és többségüket ( közel 20 ezren voltak) meggyilkolták Ukrajnában, nem csupán Kamanyec Podolszkijban, hanem Majsai Tamás, Karsai László, Karsai Elek, Braham prof. Szirtes Zoltán, Iványi Gábor és még többen által felkutatott helyeken.
    Azóta Gellárt Ádám már azt is elmondta az ATV-ben, hogy szó sem volt arról, hogy a hazamenekülőket nem bántották. Bizonyítékai vannak arról, hogy a határon milyen szőrnyűségek történtek azokkal, akik addig valahogyan elvergődtek.
    És aki hazaérkezett netán, szinte másnap ,már munkaszolgálaton volt. Ricsén, Garanyban , Csörgőn……

    és akkor még mindig ott tartunk, hogy várjuk “Orbán Isten” megszólalását???? Kiket is kéne már szembeköpni?
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos