Ronai and Ronai
AMERIKAI

PuPu: Nehézfelfogásúak 2014. január 8. szerda 18:39

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
PuPu: Nehézfelfogásúak

Megjelent PuPu blogján.

Hú, de izgultam volna ma egész nap, ha nem ismertem volna a Nagy Demokrata Bolhacirkusz művészeit! Ültem volna izgatottan a babérjaimon és várom a percet, amikor megjelenik valamilyen semleges helyszínen – mondjuk a Syma csarnokban vagy az eddig még feledékenység következtében át nem keresztelt, sem át nem költöztetett, sem a Nemzeti Dohányboltokkal össze nem vont Nemzeti Múzeum lépcsőin – kéz a kézben Bajnai, Mesterházy, Bokros, Gyurcsány, Fodor, Kónya, Kuncze, Herényi, Schmuck, Vajnai, Ungár, Juhász, Karácsony – hagytam ki valakit?

Előttük egy kifeszített molinó, rajta a felirat: MI NEM EGYMÁST SZERETJÜK, HANEM AZ ORSZÁGOT! LE A ZSARNOKKAL! DEMOKRÁCIÁT!
Majd együtt eléneklik a Himnuszt és vállukra emelik Király Júliát.
Vagy Bokros Lajost.
Vagy Surányi Györgyöt.
Vagy Kuncze Gábort.
Vagy bárki mást, aki tehetséges, és akinek személyében egy délelőtti értekezlet keretében meg tudtak állapodni, hiszen itt a dolomitszilárd elvek mára már igazán háttérbe szorulhattak volna.

Az ugyanis már tegnap kiderült, hogy az eddig egymással vetélkedő két alkalmatlan nem indulhat a győzelem esélyével, így valaki mást kell keresni, lehetőleg olyan valakit, akit nem Orbán Viktornak hívnak. Király Júliával járnának a legjobban, a többieket emelgetni strapásabb, Schmuck Andor például ebből kifolyólag szóba sem jöhet. Persze, ez a megoldás csak az utópiák birodalmában állná meg a helyét, ahol sárkányok, orkok, és varázslók, zombik és trollok akadályozzák a hófehér csataménbe öltözött hős harcát a turulban született Hókuszpók ellen, a mai magyar demokraták körében az ilyesmi elképzelhetetlen, hiszen ésszerű lenne.

A dolgok a realitásokon alapuló forgatókönyvek szerint folynak, így hát a táncosok, akik Viktor koreográfiája szerint abszolválják az előadást, a klasszikus pávatánc lépéseit adják elő. Tegnap léptek egyet előre, mosolyogtak, így a mai logikus lépéskombináció a kettőt hátra, gonosz pofák vágásával egybekötve. Ha én nevelhetném őket, akkor a klasszikus porosz iskola szabályai szerint ezerszer leíratnám velük, hogy az együttműködés nem azt jelenti, hogy a másik azt csinálja, amit én kitaláltam.

Ma estére világosan kiderült, hogy szocialista barátaink éppen ott tartanak, ahol hónapokkal ezelőtt tartottak, ugyanis azt képzelik, hogy a közös lista azt jelenti, hogy az általuk arra érdemesnek nyilvánított szervezetek indulhatnak az MSZP listáján, az MSZP feltételei szerint. Hát nem is tudom, hogy lehet ezt finoman megfogalmazni, de szerintem ez inkább azt jelentené, hogy a résztvevő szervezetek súlyuknak megfelelően képviseltetik magukat egy olyan listán, melyet az a személy vezet, akinek személyében a résztvevő szervezetek, pártok megállapodtak. Ezt a listát hivatalosan egy Összefogás Pártnak, vagy egy Demokrata Pártnak kellene indítani, melynek tagsága a fentebb felsorolt személyekből állna, és amelynek aktuális programja mindössze a demokratikus államrend helyreállítására, majd a szabad és demokratikus választások kiírására terjedne ki.

Nem kell itt sokat tudóskodni, hiszen ez az összefogás nem a közös, koalíciós kormányzást célozná, hanem csak egyetlen feladatra, a demokratikus államrend helyreállítására, esetleg a puccsisták felelősségre vonásának megkezdésére szerveződne, mert azt azért világossá kellene induláskor mindjárt tenni, hogy a Magyar Köztársaságban nincs helye egyeduralmi törekvéseknek, még ha a törvényeket megpróbálják hozzá is igazítani a tényekhez. Aki ezzel nem ért egyet, az menjen isten hírével, nem fog hiányozni.

Ellenben azt tudomásul kell venni, hogy aki a közös listavezető lesz, annak minimálisan is két évre, de inkább háromra teljhatalmat kell adni, ami nem jelenti azt, hogy a döntéseket ne lehetne demokratikusan előkészíteni, de azt mindenképpen, hogy a végső döntést neki kell meghozni és a döntés után nincs helye további vitáknak. Mondjuk, ez a résztvevők kvalitásainak és jellemének ismeretében kissé utópisztikus, de megfelelő szankciókkal talán kikényszeríthető.
Azt is meg kell akadályozni, hogy bármelyik résztvevő szervezet döntő befolyást szerezzen a közös frakcióban, mert a zsarolhatóság zsarolásra sarkall, márpedig demokráciát nem lehet antidemokratikus eszközökkel megteremteni.
Na, de hol vagyunk még ettől?

Mint Makó Jeruzsálemtől, egyelőre még – vagy már megint – ott tartunk, hogy Gyurcsány részt vehet-e az összefogásban, mely kérdés a „tud e repülni a liba szárnyak nélkül” dilemmával egyenértékű. Ezen rugóznak a szocialista politikusok leginkább, és közben nem veszik észre, hogy éppen hattyúdaluk kottáját körmölik. Pedig – jobb, ha tőlem tudják – már elindultak a süllyesztő felé vezető úton, és ma már ott tartunk, hogy minden negatív megmozdulásukkal Gyurcsányt erősítik, aki egyébként jó taktikai érzékkel fizikailag is távol tartja magát tőlük – ki tudja, hátha fertőz a gyáva önzésük, államférfiakhoz méltatlan, kispályás viselkedésük, a valósággal való szembenézésre képtelen mentalitásuk.

A szocialisták most megpróbálják előadni ugyanazt, ami Gyurcsány lemondatásakor egyszer már bejött Viktornak, megpróbálnak bohózatot kreálni a listavezető kereséséből, de elárulom, nem fog összejönni. Kilóg ugyanis a lóláb, a szándék, hogy senki más ne legyen alkalmas a posztra a szocialista pártelnökön kívül. Sajnos, szocialistáink az elmúlt hónapokban sok-sok munkával elérték, hogy ma már mindenki látja, hogy ki az, aki egyértelműen alkalmatlan a feladatra.

A hét most terméketlen vitákkal fog elmenni, és hol van még a vita az egyéni jelöltekről, a közös listáról, a listavezetőről, a demokrácia reparálásának feladatairól – és a napok rohannak. Ha rajtuk múlik, még a szavazófülke előtt is egymást ütik. Ezen csak a tagság tudna változtatni – már, amelyik szervezet rendelkezik ilyesmivel. De erről beszélgetni kellene a pártok tagságának, kár, hogy itt a pártdemokrácia sem sokkal különb, mint az állam demokráciája.

Hát, majd meglátjuk, mindenesetre jó lenne elkezdeni kicsit sietni, mert közeleg a tavasz, még ötven-hatvan nap és rügyeznek a fák, már a trafikokba is be lehet majd látni, mert leszedik a portálokról a fóliát, jönnek a stadionátadások, Deutsch Tompika felavatja Brüll Alfréd szobrát, mely valami csodás véletlen folytán rá fog hasonlítani. A Szabadság téren felállítják az Égigérő Nemzeti Rézfütyülőt, Selmeczi Gabika fogja a munka dandárját végezni. Lesz itt minden, tűzijáték, konfetti, béremelés az inszeminátoroknak a kedves vezető nagypapájára való emlékezés végett, hogy senki ne felejtse, mitől is két lábon járó termékenységi szimbólum a Mi Szeretett Vezérünk. Mi meg várjuk türelmesen a csodát, hiszen ha az Úr akarja, a kapanyél is elsül…

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +32 ( 36 szavazatból)
PuPu: Nehézfelfogásúak, 4.7 out of 5 based on 15 ratings

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. Nem tudom mi predesztinálja az mszp-t, hogy diktátumokat nyomasson 1000-el! Ez már október 23.-a előtt sem jött be,már akkor is látható volt, hogy az mszp tagsága, meg a vezetői teljesen ellentétesen mozognak.
    Nem igaz, hogy ezt nem tudják ott odafönt, ahol Atis uralkodik az őt körülvevő percemberekkel.
    Azt meg végképp nem tudom, hogy ilyen előélettel, mint az mszp-nek van, hogy merészelnek egyáltalán….bármit is előírni..
    Naponta hazudtolják meg saját magukat!
    Aki Gyurcsányt bolondnak mondta, most állítja, hogy mindig is azt akarta, hogy jelen legyen ő is…
    Aki azt mondta hogy kész együttműködni, az futóbolond módjára képtelen feltételeket szabott a DK-nak…
    Hát kik ezek?
    Gyanítom, hogy elvtelen senkik.
    Akik megérezték hogy talán az ő térfelükre gurult a labda…
    Amikor meg ott pattogott, véletlenül sem értek volna hozzá..
    A másik együttműködő már belátott valamit…
    Belátta, hogy nagyságrendekkel nagyobb a ruha, mint amit ő viselni szokott, így visszalépett pár lépéssel.
    Mégis összeköti őket valami.
    A ma újra megkötött együttműködési szerződés, ami ma is olyan hazugra sikeredett, mint a legelső volt.
    Kik ezek, és mit akarnak???
    Miért ugyanazzal a technikával akarják átverni az embereket, mint a fidesz???
    Onnan kapják az ötleteket?
    Nem gondolják véletlenül, hogy a nép, az istenadta, már olvas a sorok között, és nem hiszi amit el akarnak hitetni vele???
    Már más nem is hiányzik, csak hogy a 3. besétáljon a csapdájukba, egy hazug indok mögé bújtatott hazamegmentési akcióba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  2. A nagy összefogás.
    Pirosat, sárgát, fehéret, feketét bele a mosógépbe. Ami kijön, annak az isten sem mondja meg többé a színét. Mind jól össze lesz fogva, de jó lesz, csuhajla.
    Mit keres Gyurcsány ebben a mosógépben?
    Aki belekerül, mindörökre szarszínű lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  3. Egy kis “kiegeszites”; “Ezen csak a tagság tudna változtatni”.
    Nos, ahol a “tagsag” szavazatait a “vezetosegnek” meg heyben kell hagyni , ill a “vezetoseg” a tagsag szavazatai ellenere ellenkezo ertelmu dontest hozhat, ott “tagsag” eleg nehezen tud valtoztatni az evtizedek alatt kialakult mulyi gyakorlaton.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  4. Olvasom, hogy Gyurcsány a hírre hazajön külföldről. ahol Klárával pihen.
    .
    Klára várja meg a hotelban, és Gyurcsány vásároljon egy retúrt, mert sok tárgyalni valója nem lesz Atygordonnal (copy PuPu), és a következő géppel már repülhet is vissza “telelni”!
    .
    Ilyen szemétségre csak ez a két ember és holdudvara képes. Leülnek ketten tárgyalgatni, majd mondván, hogy jöhet Gyurcsány és eljátszák ugyan azt, amit már az őszön. Azután mennek sajtót tájékoztatni, hogy a DK kekec, Gyurcsány nem akar mégsem összefogni! Erre rájön még Pintéréktől az öszödi beszéd csöpögtetése, amivel garantáltan tele lesz a média vagyis
    jöhet az új amortizálás. Na bravo!
    .
    Az mszp-ben nem változik semmi, árulók!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  5. Ez az MSZP már nem Az az MSZP, amelyik 2010-ben vereséget szenvedett. Az az MSZP sokkal tisztességesebb, és tehetségesebb volt, de még Az az MSZP sem sorakozott fel a saját küldöttgyűlésük által több, mint 70%-os többséggel megválasztott akkori elnökük megvédésére. Most viszont kellene a volt elnökük egyenes jellemére szavazók tömege. Ez a jellemtelenség és a pofátlanság öngyilkos elegye. Rajta MSZP és Együtt! Vegyéteg be amit kifőztetek. Ha nem ízlik, akkor azt is bevehetitek, ami a csődörből kilóg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  6. Dennis Rodman helyett O.V. az igazi féreg!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  7. Kedves Pupu!

    Látod az a művészet, hogy bármilyen rettenetről írsz tudok nevetni rajta. Elképzeltem magam előtt a nagy nemzeti rézfütyülőt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. Mesterházy úr,

    Választást akarnak nyerni,??-ilyen politizálással,?önöknél különb politikai állásfoglalásokat, lehet hallani egy a falu széli csehókban.
    Önök nagy buzgalommal és odaadással azon ténykedtek,hogy a DK ne tudja megalakítani a frakcióját.
    Ön azt nyilatkozta,hogy megkérte a párt társait arra hogy a demokratikus ellenzéki pátokat ne támadják.–igen?-A Szanyi apu halló készüléke akkor éppen javítás alatt volt.??-Törzs és állandó vendége volt a HÍR-tv -nek és nem hagyott ki egy alkalmat sem,hogy Gyurcsány Ferencbe bele ne rúgjon egy nagyot—. most meg ott fog ülni az asztalnál ahol a DK-val tárgyalnak??röhely.
    Önök feltételeket akarnak szabni ??mire föl? DK-szavazataira pislog az most segítene, jól jönne de Gyurcsány nélkül Milyen okos emberek képviselik Önt. !!..Az még nem jutott az eszébe ,mondjuk az Mszp Ön nélkül ??,- Higgyen nekem-, ez volna eddigi politikai pályafutásának legbölcsebb döntése.
    Egyúttal a demokratikus pártok vezetőivel közösen, karöltve, felkérnék, mondjuk
    Bokros Lajos urat,hogy kezdje meg a koaliciós tárgyalásokat,mint a Demokratikus ellenzék, közös Miniszterelnök jelöltje.
    Ha abban nem tudnak megállapodni,hogy közös független Miniszterelnöke legyen a koaliciónak, az– az Ön felelőssége lesz.-ebben az esetben nem támogatnám a DK-koalicióba való belépését.
    Két politikus között ez a kölönmbség,,—Ön és csapata hónapok óta azt nyilatkozza,hogy nem lesz koalició bővítés–Ferkó meg azt mondta de lesz

    h

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. Hazaáruló ellenzéke van az országnak. Gyurcsány ezekkel nem kerülhet egy listára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos