Ronai and Ronai
AMERIKAI

Markó Beáta: Felhívás 2014. január 26. vasárnap 5:13

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Markó Beáta: Felhívás

A magyarországi létezés (életnek nevezni túlzás lenne, különösen az elmúlt négy évben), gyakorlatilag egy folyamatos tanulás, aminek csak örülhetünk, hiszen így fejlődik, formálódik, nemesedik az ember személyisége. Nap, mint nap történik valami újszerű, valami meglepő. Egyik ámulatból esünk a másikba, szinte naponta látunk-hallunk valami olyasmit, ami a világ bármely más pontján elképzelhetetlen lenne. Például olyat még se nem hallott, se nem látott a világ, hogy egy demokratikusnak mondott parlamenti választás előtt – de bármikor – X-párt mondja meg Y-pártnak, hogy kit szerepeltessen a listáján, és kit ne. Képzeljük el, ha például a német választások előtt Angela Merkel üzent volna a lakájaival Sigmar Gabrielnek, az SPD elnökének, hogy a szociáldemokrata párt listáján kik szerepeljenek, és kik ne. Ugye, abszurd? Hiszen a jelöltek és a lista összeállítása minden párt szuverén döntése a világ összes demokratikus államában. De Magyarország nem szeret a kitaposott ösvényeken járni, ezért ismét tanultunk valami újat.

Nemrégiben egy fölöttébb innovatív és kreatív ötlettel szembesülhettünk. Úgynevezett jobboldali közéleti személyiségek nyílt levelet intéztek Mesterházy Attilához, az MSZP elnökéhez és miniszterelnök-jelöltjéhez, amelyben csalódásukat fejezték ki, amiért Gyurcsány Ferenc szerepel, mégpedig a harmadik helyen, a baloldali pártok közös listáján, s arra kérték, törölje őt. Felszólítják az MSZP kongresszusát, hogy „ne segítsenek hozzá egy mindenféle moralitás híján lévő politikai kalandort ahhoz, hogy továbbra is a magyar országgyűlés tagja legyen. Higgye el – írják Mesterházynak –, a tisztességes baloldali embereknek is elegük van a Gyurcsány-korszak miatti szégyenkezésből. Legyen bátor! Mutassa meg, hogy van ereje szakítani a múlttal!” – zárják felhívásukat.

Jómagunk szeretünk haladni a korral, és nem állunk ellen semmilyen innovatív megoldásnak, sőt, üdvözöljük azt. Csatlakozunk a fent idézett felhívásukhoz, s az ő nyomdokaikat követve, utólagos engedélyükkel mi is felszólítjuk a Fideszt: ne segítsenek hozzá egy mindenféle moralitás híján lévő politikai kalandort ahhoz, hogy továbbra is a magyar országgyűlés tagja legyen, és pláne ne irányítsa az országot. Legyenek bátrak önök is! Mutassák meg, hogy van erejük szakítani a múlttal és a negyed évszázada a politikai porondon szereplő, mára totálisan kiégett és megfáradt vezetőjükkel! Higgyék el, a tisztességes bal- és jobboldali embereknek is elegük van az Orbán-korszak miatti szégyenkezésből!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (69 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +127 ( 139 szavazatból)
Markó Beáta: Felhívás, 4.8 out of 5 based on 69 ratings

  • Hozzászólások(21)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

21 Reader’s Comments

  1. Drága Beáta! Rövid, frappáns, okos, vitriolos: gratulálok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +62 (76 szavazatból)
  2. Ezt kell mondani és így, ilyen finom stílusban!
    Sok-sok +! És persze köszönet is.
    A köpönyegforgatók akarják megmondani az irányt, melyet már régen eltévesztettek?
    Nevetnék, ha nem itt élnék.
    -
    Ehhez egy vélemény:
    http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140123_De_hova_tunt_Kumin_Ferenc#rss

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (49 szavazatból)
  3. Még jó hogy vannak újságírók, akik le merik írni a gondolataikat!
    Nekem már elegem van az innovatív, és kreatív ötletekből!
    Mindenki megőrült?
    Összehoznak egy hazug összefogást.
    A jobboldaliak felszólítják a baloldaliakat.
    Az összefogás “vezetője” válaszol.
    Készül a megszállás emlékműve – azzal senki nem foglalkozik, csak a választással.
    Ez a hülye meg befejezi a művét:”mára totálisan kiégett és megfáradt vezetőjük”
    Megszünteti a demokratikus magyar államot…És a politikusokat nem érdekli!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (46 szavazatból)
  4. Szellemes

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (28 szavazatból)
  5. A Fidesz nem így indult és nem olyannak amivé Orbán tette. De akkor a szervezéshez és a talpra álláshoz kellet egy durva, hőzöngő nagypofájú alak aki mögé kényelmesen beálhattak . Bár lett volna más is de sajnos a dologban a csapda, hogy amíg Orbán bent volt a paklikban, gondoskodott róla, hogy más szóba se jöhessen. Az ő nagy pofája kellett, hogy kivágja a rezet amikor a Fidesz pénzügyi botrányba keveredett és egyéb cikis alkalmakkor. vajon milyen lenne ma a Fidesz, Kövér, fodor, Lázár és a többiek, ha nem Orbánnál van a karmesteri pálca. vajon megmaradtak volna demokratáknak aminek indultak.
    .
    Most ők is degradálódtak de gazdagodtak ami fontos nekik. kérdés fenn tudják e tartani az anyagi jólétüket Orbán nélkül is, és ha igen egyáltalán megéri e nekik lépni.
    .
    Sajnos Orbán más azon a ponton van, hogy kikezdi a saját hátországát a Fideszt is, de az ő dolguk meddig babusgatják az elmebeteget. Nincs kétségem afelől, hogy ők is tisztában vannak vele akkor vágják ki Orbánt amikor akarják. Rajtuk múlik meddig engedik menni az őrültet. Nekem is furcsa, hogy pont a legidiótább és a legunintelligensebb dirigál az egész Fidesznek. De hát ez az ő problémájuk, ha így akarják nincs mit tenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (46 szavazatból)
  6. Kis változást javasolnék az alábbiak szerint:
    ne segítsenek hozzá mindenféle moralitás híján lévő politikai kalandor_o_k_a_t ahhoz, hogy továbbra is a magyar országgyűlés tagja_i_ legyen_e_k_, és pláne ne irányíts_á_k_ az országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (28 szavazatból)
  7. Kedves Beáta,
    Azt hiszem, a korom miatt megengedhetem magamnak, anélkül, hogy tolakodásnak tűnjön, hogy ideírjam az első gondolatomat, ami az írása nyomán eszembe jutott:
    - – - – imádom Magát !!! – - – -

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (36 szavazatból)
  8. ez így elég óvodás vagy inkább bárgyú riposzt. egy olyan pártot meg se szólítunk, aminek az a dolga, hogy tokkal vonóval eltünjön örökre magyarországról. max a felcsúti stadionba áthelyezett terror házába van helye a fidesznek, hogy borzadhasson az utókor. a magyar guantanamót is ott lehetne kialakítani. a fidesznek nincs megszólítható része. azt gondolom hiba lenne orbán és a fidesz megannyi kisorbánja között különbséget tenni. max orbán “rátermettebb”, “tehetségesebb” diktátor, maffiózó, de az összes többi miniorbán is hösiesen rombolta a magyar demokráciát és fosztogatta a környezetét. söt a fidesz agymosott, békemenetes szavazóit se becsüljük le. szorgalmasan mérgezték ök is a közéletet. ez a társaság így egyben kicsvel többet érdemel, mint egy szellemesnek szánt felhívásocska.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (26 szavazatból)
  9. javítás: terror házában

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  10. bezanne
    Ha mindenki legalább ennyit megtenne, már jobban állnánk, gerincügyileg!
    -
    A Fidesz a 25 éve megtartott vezetője nélkül pillanatok alatt romokban heverne, a nagykutyák menekülnének a kimentett pénzük után, pl. Dél-Amerikába, vagy éppen Ausztráliába – de szétesnének, ezért nekik még kitömve is, begyógyszerezve is sokat jelent.
    Az egyszerűbbeknek, akiknek kilóg a narancs színű gatya alól a piros színű gatya, előkeresnének valami tagkönyvet és ők lennének a legvérmesebb fideszezők, akik belülről bomlasztották a rendszert.))))
    -
    Van akinek félig üres a pohár, van akinek félig tele van vagy valami ilyesmi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (33 szavazatból)
  11. A Real Madrid szurkolóinak baráti köre levélben szólította fel a Barcelóna vezetőségét,hogy a következő összecsapásukon ne játszassák Messit.Messi kiszámíthatatlan,megbízhatatlan,szemtelenül cselezik,számtalanszor becsapta a tisztességes madridiakat.Arról nem is beszélve,hogy hülyét csinált a madridiak üdvöskéjéből,a csapatkapitányból Iker Cassilasból,a kapusból,aki eztek után sérülést jelentve több hónapos ápolásra szorult.
    Megjegyzés a hírhez:Iker Cassilas azóta sem került vissza a csapatba,még a kispadra sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  12. entropia
    :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  13. Nekem tetszik az ötlet, – ugyanaz jutott az eszembe a levél olvastán, hogy akkor most a baloldal is kérje meg a választásokon valószínűleg indulni szándékozó Fideszt, hogy oké “harcolhatunk”, de a tisztességes baloldaliak nevében kérjük, hogy vegyétek le előbb a listátokról Orbánt, mert hogy ő már rég nem szalonképes a föld egyetlen országa előtt sem,és nem vagyunk hajlandóak komolyan venni azt a listát amelyen ő szerepel….. – senki mást nem kéne megnevezni, mert az megint elvinné a lényeget, hiszen valljuk meg oda vissza vannak/lennének törlendők minden listáról; kvázi nagy az Isten állatkertje és sok a megélhetési igazmondó mindkét oldalon – bár tény, hogy a jobboldal potentátjai ebben is túlteljesítenek !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  14. A vicc az, hogy mindig nekem kell szégyenkeznem édes politikusaim, népvezéreim miatt.
    Nem nekik kéne tenniök ezt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  15. Az az igazság, hogy Orbán úgy fél Gyurcsánytól, mint ördög a tömjéntól. Gyurcsány legalább egy klasszissal több Orbánnál. Azon kívül volt ereje kijelenteni, hogy hazudtak. Orbán pedig kijelentette, hogy soha nem hazudott.

    Nagy különbség!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  16. Nagyon frappáns irás. Gratulálok. Szóval vegye le a kormánypárt a választási listáról, Orbánt, Semjént, Rogánt, Kövért, Lázárt, és valamennyi országgyűlési képviselőjüket, mivel romba döntötték az országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  17. Eagle
    “Nekem is furcsa, hogy pont a legidiótább és a legunintelligensebb dirigál az egész Fidesznek. De hát ez az ő problémájuk, ha így akarják nincs mit tenni.”
    -
    Szerintem ez a mi problémánk – is!
    Az egész koleszos banda és az egész Fidesz ilyen, a fejtől bűzlenek!
    -
    Akik az oroszok kizavarásának hazugságától kezdve, első kormányzásuk tapasztalata és a zemútnyócév ellenzéki tapasztalata után még úgy gondolták, hogy nem lesz gond a 2/3-ból nagyon rossz emberismerők és bűnt követtek el azzal, hogy ránk szabadították őket, hiszen elmondták nagy nyerés, nagy átalakítás… és persze a húsz év beton is benne volt a pakliban!
    -
    Akkor?!
    -
    Ez nem csak a Fidesz és nyalókáinak bűne, hogy nyerhettek, ilyen “ígéretes” jövő előrevetítésével!
    A politológusaink hideg vízre való pénzt sem érdemelnek! Jó sokan vannak és megélnek! Felháborító!
    -
    Vaclav Havel szerint egész Európára veszélyes, miért látta ennyire tisztán?!
    És sokan Európán még mindig nem látják? Nem érdekes?
    -
    Akik a Fideszben szégyenkeztek – azok már csendben hátrébb léptek, lehet meg is tehették, talán nem volt dossziéjuk a felcsúti trezorban?!
    A többiek, mint pl. Papcsák, Budai, a szájtépők, stb. maradtak, mint lelkes fidesznyikes gombnyomogatók…sokan, nagyon sokan, mert nekem egy is sok belőlük!
    -
    Azok akik azt mondják, hogy ez már kevés, amit ír Markó Beáta, azoknak azt mondom, hogy szeretném, ha az összes újságíró “csak” ezt megtenné….nem így állnánk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. Itt mar nem eleg szegyenkezni,a sok nagyon-nagyon magyaroknak
    elkellene vegleg a terkepröl tünni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Kedves Beáta
    Csatlakozom az előttem szólókhoz, szívemből jött írás.
    Csak annyit teszek hozzá, hogy az 1947. évi XVIII. tv. hatálytalanítása nélkül is mi, Magyarország legjobbjai /nem jobbikai/ már annyit nemesedtünk, hogy azt a tv.-t ugyan kár lenne hatályon kívül helyezni.
    Egyébként azoknak, akiknek a Gyurcsánnyal valamiért bajuk van, – nézzenek a saját házuk táján egy kicsit körül. Ugyanis vannak hazugságnak nevezett dolgok, amelyek igazságot mondanak ki, – ezzel szemben vannak olyan igazságok, amelyek a velejéig romlott hazugságok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. Orbánt a németek már többször bohócként ábrázolták gyerekeknek készült tévéműsorokban… Láttam a neten valami politikai plakátfélét egy bohóccal, találgatták, ki az… Olvastam, hogy a pszichológusok szerint sok gyerek fél a bohócoktól. Aztán kiderítették, ez azért van, mert vannak “jóságos” és vannak “gonoszkodó” bohócok. A cikk engem az utóbbira emlékeztet: a Vezér és a Pártja számomra olyan horror, amelyben bohócálarcban követnek el egy cseppet sem vicces dolgokat! Az átlagember csak viccként fogja fel? Nagyon veszélyes!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. Összeverődött koleszos banda—egyesek ugy szereztek,a koleszbe barátnőt ,/dr Kende Péter/ könyve szerint másiktól elszerezve,hogy megverekedtek érte. Ott is az erőszak uralkodott. Most M.O-gon erőszakoskodnak.Ott is már BOHOCKODTAK,de az ország vezetést nem lehet bohockodással elintézni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos