Ronai and Ronai
AMERIKAI

Véget kell vetni a kártékony kormányzásnak 2014. január 13. hétfő 1:55 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Véget kell vetni a kártékony kormányzásnak

Budapest – Bajnai Gordon szerint csapdahelyzetbe hozta az ellenzéket Orbán Viktor az új választási törvénnyel, és most “préssel” kényszeríti őket össze. Az Együtt-PM szövetség vezetője vasárnap este egy televíziós műsorban arról is beszélt, hogy 2014 után nem csak a mostani “kártékony kormányzásnak” vetnek véget, de a korábbi időszak hibáit sem ismétlik meg.

Bajnai az ellenzéki tárgyalásokról részleteket nem árult el, mert mint mondta a pártok megállapodtak abban, hogy nem szivárogtatnak és nem üzengetnek egymásnak. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a hétvége is sűrű volt.

Bajnai Gordon az általa a hét elején kezdeményezett ellenzéki összefogás szükségességét többek között az új választási rendszerrel indokolta. “Orbán Viktor egy csapdahelyzetbe hozta szándékosan az ellenzéket az új választási törvénnyel” – fogalmazott. Kifejtette, hogyha a 106 egyéni választókerületben az ellenzék megosztja az erőit, akkor nincs esélye “Orbán jelöltje” ellen, ezért kell létrehozni minimum a 106 egyéni körzetben az egységet. De a sok hercehurca, vitatkozás után úgy tűnik – folytatta -, hogy nagyobb összefogásra van szükség, amely közös listában és közös miniszterelnök-jelöltben is kifejeződik.

A pártszövetség vezetője szerint az új választási rendszerrel a miniszterelnök “préssel” kényszeríti az ellenzéket össze, holott a társadalom sokkal tagoltabb, nem csak kétpólusú. Hozzátette: ez a két pólus Orbán Viktor érdeke, mert “így azt szeretné elérni, hogy ő egyfajta centrális erőtérként pórázon tartsa a másik pólust”.

Bajnai Gordon hangsúlyozta, az első feladat, hogy leváltsák a kormányt, és ehhez meg kell felelniük a választási rendszer kihívásának.

Elmondta, ma Magyarországon sokkal többen akarják, hogy a kormány menjen, minthogy maradjon, de kevesen hiszik el, hogy mindez megtörténhet. Akkor állítható helyre ez a győzelmi hit, ha koncentrálják az erőket, egy táborba tömörülnek, így minden változást akaró szavazatával leválthatják a kormányt – hangoztatta. Hozzátette: arra kell garanciákat adni, hogy 2014 után nem csak a mostani “kártékony kormányzásnak” vetnek véget, de a korábbi időszak hibáit, bűneit sem ismételik meg.

Bajnai Gordon közölte, a most létrejövő “koalícióban” az lesz a küldetésük – amiből ő nem enged -, hogy a korszakváltás garanciát érvényre juttassák, példaként a pártfinanszírozás rendezését, az ügynökakták nyilvánosságát említette, valamint azt, hogy a határon túli magyarok ügyében ideje végre békét kötni.

Cáfolta azokat a kormánypárti vádakat, hogy kormányon megszüntetnék a családi adókedvezményt, annak viszont érdemes lenne gátat vetni, hogy a nagyon magas fizetésűek korlátlan mértékben vehessék igénybe.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 10 szavazatból)
Véget kell vetni a kártékony kormányzásnak , 4.4 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. “ez a két pólus Orbán Viktor érdeke, mert “így azt szeretné elérni, hogy ő egyfajta centrális erőtérként pórázon tartsa a másik pólust”
    .
    Bajnai azt sem vette észre, hogy Orbán már elérte a célját???
    Jelentem már két pólusú lett az egész katyvasz ami a politikában történik!
    Orbán ügyesen összeterelte őket egy nyájba, már csak az a kérdés, hogy kinek a nyakában lesz a kolomp!!
    .
    Annyira nem beszélnek a titkos tárgyalásokról, hogy Mesterházy szerint nevetni fognak (ŐK!!!),más meg nem nevezett forrás szerint meg elosztották a képviselői helyeket 66-20-20 arányban…
    .
    Arról szó sem esett a fáma szerint, hogy elhangzott volna két szó: a legitimitás, és a legitimáció…
    Mi legalább itt az AN-án kaptunk belőle egy érthető, alapos és körültekintő információt, amely információt az ellenzéki pártoknak már az alkotmány vakvágányra tételekor tudatnia kellett volna minden magyar állampolgárral…
    .
    Lehet hogy nem jutott eszükbe?
    Lehet hogy tudatosan vernek át bennünket???
    Lehet hogy csak a képviselői helyek a fontosak számukra????
    Vagy a rendszer mint olyan nem érdekli őket, mert ők CSAK kormányt akarnak váltani??????????????????????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  2. Bajnai Gordon, mostanra rájótt, hogy “csapdahelyzet” van. Ebben már utolérte az Amerikai Népszavát, és azt is megértette, hogy le akarják szalámizni az ellenzéket, de azt még mnem látja, hogy a választások az ellenzék kivégzésének eszköze. Ő még azt mondja, hogy a csapdahelyzet kihívás, amelyhez alkalmazkodni kell, mi azt mondjuk, hogy ez őrültség,csapdahelyzetekhez nem kell alkalmazkodni, mert egy demokrácia nem a csapdákról szól, csapdahelyzeteket vissza kell utasítani és el kell kerülni. Borzalmas pusztítás amit folytatnak ezzel az érthetetlen ostobasággal.
    Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  3. Admin
    Ezek későn érő típusok.Csak azt nem értem, hogy ilyen helyzetfelismeréssel mi a francnak kell tárgyalni,és főleg miről?
    Azt hiszik az emberek elvarázsolt kastélyban kódorognak, és majd ők kivezetik az eltévedteket a fényre?
    Ha úgy történnek a dolgok, amit fent leírtam,akkor szégyenletesen lenézik a választóikat! Mert sötétnek, megvezethetőnek tartják őket,akik gondolkodásra, és következtetésre teljesen alkalmatlanok, és majd az után tülekednek, amelyiknek a nyakában lóg a kolomp.
    Bajnai meg a naivitásával csak alacsony vérnyomásúaknak ajánlott!
    Alkalmazkodni a csapdahelyzethez!
    A csapdahelyzetet szerintem kiiktatni kell, és táblát kirakni, hogy vigyázat, csapda veszély!
    De miről beszélünk, amikor ők tisztában vannak vele, csak felénk smúzolnak. Szerintem…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  4. admin
    2014. január 13. hétfő
    05:48

    Lehet még valamit tenni? ( egyébként mindig késésben vannak)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  5. A Magyarok vezérének hitele élettörténete.

    ————
    I.
    .
    Volt egy nagy birodalom, félelmetesek voltak, de úgy gondolták nem eléggé, ezért a gyermekeik fejére kötélből font pántot tettek, hogy hosszanti irányba eltorzítsa a növekedő koponyát. Sikerült is, és az eszük is kb akkora lett. Mivel mindenkit lemészároltak új áldozatot kellett keresni ezért folyton vándoroltak. Azt sem tudták már hol vannak. Így egyik nap a vezérük Attila amikor felébredt kinézett a sátorból és így szólt. Nocsak, hát hun vagyok??? Szolgái meghallották boldogan kiáltottak. Mi is, mi is. Mi is Hunok vagyunk. Megszületett a Hun birodalom de bele is pusztult a saját kegyetlen természetébe.
    .
    De egy kis renegát csoport az éj leple alatt kiszökött és elmenekült egy kies völgykatlanba amit hegyek vettek körül és Kárpát medencének hívtak. Megtanultak fordítva ülni a lovukra, hátranyilazni és abból éltek, hogy raboltak, fosztogattak, portyáztak. Mígnem a népeknek elege nem lett és megütköztek velük Augsburgnál. Sajnos a kis renegát hunoknak nem volt meteorológiai előrejelzésük, és nem vették észre, hogy az ellenség tőrbe csalta őket, – esős napot választott. Az íjaik szétáztak, hasznavehetetlenek lettek, a fejlett páncélos ellenség elverte a nyergen puhított seggüket. Akkor megfogadták, hogy inkább államot alapítanak és elnevezték magukat Magyarországnak.
    .
    De a világ nem feledte kivel van dolga és rájuk ragadt a HUN név azaz Hungária. Volt államalapítójuk is Szent István, annak nosztalgiából levágták a jobb kezét és eltették emlékbe, hogy civilizált viselkedésüket ezzel demonstrálhassák a világ előtt. Jöttek mentek a századok, sok ellenség próbálta megszállni vagy szövetségre lépni velük, de mind belepusztultak. Főleg akik szövetkeztek velük azok jártak rosszul. Ráfázott a török, a Habsburg, a szovjet, mindenki.

    .
    Akkor jött az Európai Unió. Már már úgy látszott azokat nem lesznek képesek a magyarok tönkretenni, de akkor csoda történt.
    –—————–
    II.
    .
    Vesztésre állt a dolog úgy nézett ki Magyarország óhatatlanul civilizálódik. Búsultak is emiatt a feudális földesurak. De akkor egy napon egy japán könnyűbúvár megtalálta Attila bal golyóját. Nosza japán tudósok akik éppen mamut klónozással foglalkoztak, azonnal klónozták.
    .
    Ők is meglepődtek micsoda förmedvény lett belőle. Gyenge volt, adta neki rinocérosztejet.
    Elnevezték Orsós Mihálynak mert folyton pörgött a nyelve mint az orsó. Sokan mondták, hogy nem lett volna szabad nemi szervet klónozni, mert tessék, egy szemernyit nem változott. De összeült a konzílium és megállapították, hogy nem lehet az aminek kinéz, mert nem jár le a fejéről a bőr.
    Felébredt a kicsike, azonnal pénzt kért és kijelentette, hogy őt Orbán Viktornak hívják. Megkérdezték tőle mennyi kétszer kettő, azt felelt tizennyolc.

    Erre itattak vele agy bögre ciánkálit és kidobták a szemétbe. De feléledt és elkezdett rohanni görbe kis lábain a parlament felé, pocakját kitolva. Útközben hangosan ordított. „ Ne arra figyeljenek amit mondok” – nem volt sikere, ere mást kezdett ordítani.

    „ Az ellenségemet meg kell ölni”. Na ez már tetszett a népnek, rohant vele utána a sok csőcselék amíg be nem értek a parlamentbe.

    –——————
    III.
    .
    Beérve először is Hunok leszármazottjának, államalapítónak kiáltotta ki magát. Gyorsan leköpködte Kossuth festményét és sebtiben megszüntette a Magyar Köztársaságot. Lovat rendelt, háttal ült rá, vitéz módon kilovagolt és hátrafelé lenyilazta a nyugdíjasokat, elrabolta 3OOO milliárdjukat. Szabadságról kezdett papolni, lerohant az alagsorba, kinyittatta a börtönöket és szabadon engedte a gyilkosokat, Szőke Feri, azerbajdzsáni baltás gyilkos stb. elvette a baltáját az azzal miszlikbe darabolta az IMF-t. Kiállt a porondra pörgött a nyelve mint az Orsó, harcot hirdetett az EU gyarmatosítók, a cigányok a zsidók a bankok és a világ ellen. Gyorsan kirabolta az MNB-t, államosított és az államtól olcsón megvett magának mindent, fejszével agyonverte a bankokat, sebtében csinált öt gyereket, szabad idejében stadionokat épített, és reformokat vezetett be.
    .
    Költségkímélés céljából elrendelte, hogy a halálra ítélteknek saját kezűleg kell lenyakazni önmagukat és kötelezte a halottakat, hogy temessék is el magukat. Ugyancsak fegyver és kábítószer kereskedésre adta a fejét. Majd államosította a hazaárulást is és belefogott a kémkedésbe és a hozzá beosztott titkosszolgálati ügynökök révén államtitkokat adott el jó pénzért ellenséges ügynököknek.
    .
    Megalapította a terror házát, az ezzel együtt járó terrort és a névtelen feljelentések hivatalát amelynek a dolga az volt, hogy aki heti 3 nál több feljelentést nyújtott be azokkal feljelentési adót fizetettet.
    Kivetett vagy 3O új adót, hátba támadta szövetségeseit, nagy dolgokról kezdett álmodozni. Új üdülőt vásárolt magának Graz ban teljes személyzettel ahol kipihentette fáradalmait.
    Így tengette csendesen világmegváltó életét amíg egy szép napon…. közelgett a választás és az emberek elkezdtek ébredezni. Szépen kidörzsölték az álmot a szemükből… és… folytatás következik. Majd meglátjuk mire képesek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  6. A folytatás, ami felől ne legyenek kétségeid:
    A kis focista, – mert a focit is szerette – pedig folytatta művét ott, ahol abba hagyta.
    Mert a végén ő nevetett nem a hülye Mesterházy, meg a vele ÖSSZEFOGÓK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  7. Eagle+++++++++++++++++++++++++++++
    Csak az a baj, hogy senki sem annyira vak, mint aki nem akar látni!
    -
    http://www.atv.hu/gazdasag/20140113-462-ezren-vandoroltak-ki-magyarorszagrol-2400-millio-dollart-kuldenek-haza
    -
    Ezeket a számokat sokan nem ismerik, a sikerekről szóló TV-k és rádiók ezeket nem így tálalják.
    -
    Ezeknek a számoknak az ismeretében lenne még közel 462 ezer közmunkás és -2400 millió dollár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. http://www.168ora.hu/itthon/orban-genfi-cern-kozpontban-buszkek-lehetunk-magyar-mernokokre-122558.html
    -
    Az oktatásból kivont pénz, mgé a nemtandíj, melyet inkább stadionokra és a kintiek megvásárlására fordít még több tudóst fog elüldözni, aztán majd lehet megint büszkélkedni, milyen okos a magyar – jah, elment szerencsét próbálni….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  9. https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1551716_649299038441659_158753982_n.png
    -
    Ezt is ki kellene plakátolni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  10. Újabb bevásárlás. Majd csak a kezükben lesz már minden…
    http://hvg.hu/kkv/20140113_Orbanek_megvettek_az_EUpalyazatok_rendsz

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  11. Fontos mai hír a police.hu-n
    http://hvg.hu/velemeny/20140113_Meglepo_hirrel_bombaz_a_magyar_rendorseg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  12. Át nem gondolt törvénykezés és a módosítások bajnokai – ja, me’ a szakértelem, az tuggyuk, az csak bolsi trükk, az egyeztetésekről nem is szólva, azok mekkora cselek, de most elmegy a bolsikhoz, kis tanulmányútra!)))
    -
    Kósa és a többi narancsos ezen is röhög?
    Kár, hogy ez is kevesekhez jut el!
    http://www.hir24.hu/belfold/2014/01/13/jogot-serthetett-orban-es-rogan-mamaja/#a3

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. http://nol.hu/gazdasag/afat_csal_a_fel_cukoripar_
    -
    Polt és NAV – csak a kicsiket vizsgálja – abból bajuk nem lehet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. http://nepszava.hu/cikk/1007854-braun-robert-allitsak-le-a-tv2-eladasat
    -
    Ebből mi lesz – vagy simán lezárják, hogy ez nem közügy?
    A németek ezen túl léphetnek vajon?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  15. Három (egymáshoz kapcsolódó) fontos hírt szeretnék megosztani.
    1. A magyar GDP mintegy 1,8 százalékát teszik ki a külföldön munkát vállalók hazautalásai – derült ki a Világbank statisztikáiból.
    A Világbank adatai szerint tavaly októberig 2 403 millió dollár érkezett ilyen formában Magyarországra.

    http://nepszava.hu/cikk/1007793-mennyit-kuldtek-haza-a-magyarok

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. 2. Adósságharc: öt éve nem volt ilyen kevés pénze a kormánynak

    Mindössze 242 milliárd forintnyi összeg volt a magyar állam jegybanknál vezetett számláján tavaly év végén. Ehhez jött még hozzá 509,9 milliárd forintnyi devizabetét, így az állami betét mindössze 751,9 milliárd forint volt, aminél alacsonyabbra 2008 októbere óta nem volt példa, derül ki a jegybank legfrissebb mérlegéből.

    http://www.mfor.hu/cikkek/Adossagharc_mellekhatasa__oteves_melyponton_a_kormany_penze.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. 3. Közel egymilliárd euróval csökkent a nemzetközi tartalékunk
    Decemberben 940 millió euróval 33,79 milliárd euróra csökkentek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nemzetközi tartalékai, de csak 92 millió euróval maradtak el az egy évvel korábbi 33,881 milliárd eurótól – derült ki a jegybank honlapján megjelent legfrissebb adatokból.
    http://www.mfor.hu/cikkek/Kozel_egymilliard_euroval_csokkent_a_nemzetkozi_tartalekunk.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. paragrafus
    Mert Magyarország jobban teljesít!
    Mínuszban.
    És mint közölte velünk Matolcsi, a negatív növekedés is növekedés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Magyarországon nincs ellenzék 2014. május 8. csütörtök | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

Felmondott az MTI fotórovatának vezetője 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos