Ronai and Ronai
AMERIKAI

Áder április 6-ra kapott utasítást 2014. január 18. szombat 18:06 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Áder április 6-ra kapott utasítást

Budapest – Beigazolódtak a várakozások, valamint az is, hogy nem elszólás volt a Fidesz több politikusának megjegyzése, akik már hetekkel tudni vélték, hogy Áder János április 6-ra tűzte ki a választás időpontját. A beavatottak már korábban tudhatták, ami mostanra a többiek számára is hivatalossá vált, hogy a csornai Charles Bronson nem tagadta meg önmagát és az őt az államfői pozícióba emelő pártnak tetsző időpontra írta ki a választást. Az államfőt is Orbán Viktornak hívják, a bábja azt teszi, amire utasítja.

Íme, a Köztársasági Elnöki Hivatal erről szóló közleménye.

Hazánk demokratikus és alkotmányos berendezkedésének fundamentumát a szabad választás joga és lehetősége jelenti.

Az általános választások időpontjának kitűzését az Alaptörvény a köztársasági elnök kizárólagos jogkörébe utalja, meghatározva annak alkotmányos feltételeit is. Alaptörvényünk kimondja: “az országgyűlési képviselők általános választását – az Országgyűlés feloszlása vagy feloszlatása miatti választás kivételével – az előző Országgyűlés megválasztását követő negyedik év április vagy május hónapjában kell megtartani”. További törvényi megkötés az is, hogy a szavazást vasárnap kell tartani, és a választás napja nem eshet a munka törvénykönyve szerinti munkaszüneti napra, továbbá húsvét- és pünkösdvasárnapra.

Az utóbbi három országgyűlési választás alkalmával Magyarország polgárai minden egyes alkalommal április első felében juttathatták kifejezésre akaratukat. Amikor a 2014-es választások kiírásáról döntöttem – e hagyomány tisztelete mellett – az alábbi négy szempont vezérelt:

1. Magyarország polgárainak jogos elvárása, hogy a választási kampány időszaka ne nyúljon a szükségesnél és indokoltnál hosszabbra. Ezt a szempontot tiszteletreméltó elődeim is fontosnak tartották, amikor kiírták a választások időpontját.

2. Magyarország érdeke – demokráciánk közel két és fél évtizedes történetének közös tapasztalata alapján –, hogy politikai nemzetünk tagjaitól a 2014-ben felhatalmazást kapó új Országgyűlés mielőbb megalakulhasson, és az új kormány mielőbb munkához láthasson.

3. Magyarország pillanatai drágák, ezért hazánk polgárai szempontjából kiemelten fontosnak tartom, hogy az Európai Unió új költségvetésében rendelkezésünkre álló, több ezer milliárd forintnyi fejlesztési forrás felhasználását semmi se hátráltassa. Minél előbb lesz új felhatalmazással bíró kormány, a vállalkozások, intézmények, önkormányzatok és családok annál előbb juthatnak hozzá az ország gyarapodását és polgárainak jólétét szolgáló forrásokhoz.

4. Egy ország élete azonban nemcsak a pénzről, a gazdasági lehetőségekről szól, hanem az itt élők békéjéről és nyugalmáról is. Ezért a választások időpontját meghatározó döntésemmel azt is elő kívánom segíteni, hogy – túljutva a politikai pártok versengésével szükségszerűen együtt járó zajos kampányidőszakon – a húsvéti ünnepek lehetőleg már olyan békés és nyugodt keretek között telhessenek, ami mindannyiunk személyes és közös reménye, jogos óhajtása – bármi legyen is a hitünk.

Mindezt figyelembe véve, élve az Alaptörvényben a köztársasági elnökre ruházott jogokkal és kötelezettségekkel, a mai napon meghozott elnöki határozatommal az országgyűlési választás időpontját 2014. április 6. napjára tűzöm ki.

Áder János
Magyarország köztársasági elnöke

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.7/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -15 ( 31 szavazatból)
Áder április 6-ra kapott utasítást, 2.7 out of 5 based on 14 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(33)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

33 Reader’s Comments

  1. Szóval van cirka két hónapja az ellenzéknek, hogy végre észhez térjen és az embereknek elmagyarázza mi is itt a helyzet, és bojkottra szólítson fel.
    Ugyanezen idő alatt kell megszervezniük a jelenlegi kormány tagjainak letartóztatását és bíróság elé vitelét alkotmányos puccs és a többi ismert tények vádpontjainak fejükre olvasásával.
    Ennyi idő alatt kellene az ellenzéknek tárgyalnia az EU vezetőivel, mit és miért akarunk itt tenni a klerikálfasiszta diktatúra felszámolása érdekében, kérve támogatásukat, megakadályozva a bűnösök elmenekülését, a pénzek kimenekítését!
    Ha ezt nem teszik meg, szerintem totális bukás lesz számukra a választás, OVI-ék bennmaradnak a Parlamentben, sőt, szerintem megint többségük lesz.
    Én bojkottálom a választást, és ‘89 óta először nem fogok rajta részt venni.
    Én jelenleg egyiküket sem akarom a Parlamentben látni, egyrészt az eltelt 25 év alatt nyújtott teljesítményüket, másrészt az elmúlt 4 év alatt mutatott gyáva viselkedésüket tekintve. Minden párt feloszlathatja magát, nem kár értük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (41 szavazatból)
  2. Nahát, de meg vagyok lepetve! Egyébként hol van az előírva, hogy az elnök a döntéséhez részletes indoklást is fűzzön? Ez megint miféle bornírtság, különösen, hogy már régen kiszivárgott az időpont?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  3. Hányinger! 13-án legalább rá lehetne fogni a dátumra,egyébként tök mindegy. Majd Fletóra verik a balhét. Azért szopogathatnának egy kis stronciumot ezek ketten,ott a fotón. áder sunyibb mint a többi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (26 szavazatból)
  4. KAder Janos ugy hallota, hogy apr. 6. lesznek a parlamenti valasztasok, ezert nem keslekedett, gyorsan bejelentette, hogy apr. 6-at valasztotta a parlamenti valasztasok idöpontjanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  5. Számít is valamit, hogy mit akar Áder és Orbán? Az számít, amit mi akarunk! Mindegy, hogy hogyan, mindegy hogy miképp, mindegy hogy bojkottálnunk kellene, de nem tesszük, minden mindegy, ezt a másik szemébe nézni nem képes hordát el kell söpörni! Véglegesen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (40 szavazatból)
  6. U.i. Áder lehajtott feje, mások szemébe nem tekintő szeme, mindent elárul. Mindent! Pusztulniuk kell a hatalomból!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (39 szavazatból)
  7. Vanek ur
    2014. január 18. szombat
    19:08

    Hagyd Kadert- ! Kádár államférfi volt.
    Egy olyan történelmi korban, ahol azt tette, – amit az idő egyrészt igazolt másrészt majd igazolni fog – amit tennie kellett!
    Ennek a csürhének, egyetlen tagja sem ér, még a lábujja hegyéig sem! Ezek diktátorok egy demokráciában, Kádár meg diktátor volt, egy mások által diktált diktatúrában!
    Lényeges különbség, történelmi távlatokat nézve, tekintettel arra, hogy akkor amikor Kádár regnált, nem volt más lehetőség, a mai történésekkel ellentétben, amikor………..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (35 szavazatból)
  8. Golyóstoll, az írta, amit a kéz vezetett.
    Miért vagyunk meglepve?
    Miért lenne egy golyóstollnak agya? Az a lényeg hogy tintája van.
    (És nagy zsebe a sok tintához)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (25 szavazatból)
  9. Ápr.6.-a nem fog másról szólni, csak arról, hogy a látszat kedvéért, és hogy a pártjuknak megfeleljenek az emberek, elmennek szavazni.
    Az eredmény ugyanaz marad, mint volt.
    ‘ A fidesz nyerhet csak.
    2 Amennyiben mégsem, akkor úgy alakítják a választási szoftvert, hogy mégis a fidesz legyen a befutó.
    .
    Ehhez asszisztált az Áder nevezetű fidesz politikus. Ilyen egyszerű a tényállás,és ráadásul ezt az embert Magyarország Köztársasági elnökének titulálják.
    Ez lenne a feladata? Nem hiszem!.
    Akkor:Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!- hogy stílszerű legyek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (26 szavazatból)
  10. Orban pofajat nezzetek a,ugy tudom csak a lonak van pofaja de ORBANNAK IS !!!
    Fenykep megint jo Orbanroll ! Arc a lelek tukre ezt a gazug gatlastalan Orban sem tudja megvaltoztatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (26 szavazatból)
  11. valószínűleg csak az életünk árán lehet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  12. Nincs új a Nap alatt. Papírforma. Én már az eredményt is tudom: Orbán Viktor és pártja a választás nyertese. Az önmagát ellenzéknek nevező megélhetési csoport pedig boldogan fogadja majd el Orbán és Simicska feléjük szórt alamizsnáit, és lihegve végzik majd el a parlamentben a rájuk osztott ellenzéki szerepet, jópénzért. Ebből is értheti mindenki, hogy Orbán tipikus win-win helyzetet teremtett a magyaroknak, alig van vesztes. Ja, hogy a vesztes az emberi tisztesség, és az a néhány kelekótya, akik nem eresztik a becsület, emberség és tisztesség ügyét, mint kutya a csontot? Ezt nevezik a mai üzleti világban kálónak: előre betervezett veszteségnek. Ide sorolódunk mi itt az AN-en, a többiek szemében csupán nevetséges, feleslegesen moralizáló izgágák vagyunk, csak rontjuk mindenkinek a boltját. Nem tökmindegy, hogy mi hogyan volt, meg hogyan lesz? Van valami hozama ennek a károgásnak? Nincs. Na látjuk. Lé a lelke mindennek.
    Ne feledjétek: én már meghoztam a döntésemet, Magyarországon én már csak turista vagyok. Megmosolygom a bolond népet körülöttem, és lehörpintem a sörömet. Innen nézve baromi jó szórakozás vár ránk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (22 szavazatból)
  13. Grezo

    ez a “feleszmel az ellenzek” cimu szoveg egyaltalan nem hiheto….mszp kormanyzasa alatt, orban ellenzekbol valo ovon aluli uteseire is azt hittuk, hogy milyen bamba az mszp, mert nem tud jo valaszokat adni ezekre az utesekre…csakhogy ido kozben rajohettunk, hogy szo nincs errol….azert tunt ez igy, mert ezek osszedolgoznak es mar akkor is osszedolgoztak…en hiszem, hogy a fideszt az mszp hozta helyzetbe es tartja eletben es Bokrossal is teljes mertekben egyetertek: a regi kommunistak osszefogtak az uj kommunistakkal…most, hogy bedaraltak a DK-t, nincs ellenzeke az orszagnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (13 szavazatból)
  14. orbán közönséges nemzet ls hazaáruló
    választási csaló
    az ilyennel mit tennének az USA-ban ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (22 szavazatból)
  15. Emigrant, muszáj volt sóderolni. Valahogy elő kellett adni annak a látszatát, hogy nem ov megrendelésére döntött ez a fideszes alak.
    Az indoklás – inkább magyarázkodásnak mondanám – miatt azonban még jobban kilóg a lóláb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  16. Mumaj április 4-re akarta tenni a választást, de szólnak neki, hogy az mostantól újra ünnep.
    .
    .
    Felszabadulás dala
    ——————————-
    Indulj az útra és vissza ne nézz!
    Múltad a fájó bús ezer év.
    Rád ragyog végre a fényteli nap.
    Boldogan, vígan zengd hát a dalt!
    .
    refr.
    Április négyről szóljon az ének,
    Felszabadulva zengje a nép!
    Érctorkok harsogva zúgják a szélnek
    Felszabadítónk hősi nevét!
    Érc torkok harsogva zúgják a szélnek
    Felszabadítók hősi nevét!
    .
    Dörgött az ágyú és zúgott a gép!
    Vérzett a föld és zengett az ég.
    Győzött a szovjetek hős serege.
    Századok könnyét így mosta le.
    .
    refr.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  17. Ha egy ellenzéki párt nyíltan felvállalja, hogy rezsim van, és maffiakormány plakátokat tesz közzé, aki mi akadályozza meg a fent írtak meglépését?
    Mióta szokták választáson elzavarni a bűnözőket? A bűnözőket, maffiózókat letartóztatni szokás, nem megszavaztatni, hogy akarják-e tovább csinálni azt amit eddig!
    Ezek a plakátok öngólnak számítanak az ellenzék számára, mert ha tudják, hogy bűnözők vannak hatalmon, akkor bizonyítékokat kellene az állampolgárok elé tárni, megmagyarázni, miért mondják rezsimnek és maffiózóknak a kormány tagjait. Ha idáig eljutottak, akkor cselekedniük kellene, vagyis feljelentést tenni és felszólítani az illetékes szerveket az intézkedésre! Ha nem teszik, akkor ki kell vezényelni az állampolgárokat az utcára, megbénítani legalább Budapestet, és követelni a kormány azonnali lemondását stb.!
    Ha nem tesznek semmit, hanem részt vesznek a bűnözők által meghirdetett választáson, akkor társtettesnek számítanak, tehát nekik is menniük kell!
    A jelenlegi helyzet szerint ez utóbbira hajlanak, tehát ők is bűnözők, társtettesek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  18. Ki kellene ezzel a műveletlen fajankóval fizettetni a azt a kb, 5 milliárdot, amelybe a második választás kerül. Ugyanis, május 25-én amúgy is kötelező az EU-s választás, ezt is akkor kellett volna tartani. Primitív diktatúra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  19. Az idoklás hiányzó 5. pontja:
    Bár a kétfordulós választási rendszer eltörlésének egy indoka költségtakarékosság volt, ennek ellenére a logikus választást miszerint az időpont az EU parlamenti választással egyidőben május 25-én legyen, a NER szempontjait is figyelembe véve nem lett volna szerencsés. Túlságosan nehéz lenne úgyanis megmagyarázni, vajon hogy lehetséges az, hogy a magyar parlamenti választások egészen más eredmény születik, mint az Európai parlementin. Ezért is célszerű az attól a lehető legtávolabbi időpont választása. A két választás eltérő eredményét a két hónap különbséggel a Habonynak majd csak sikerül megmagyaráznia valahogyan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  20. Áder 4 évvel idősebb Orbánnál, és pontosan a győzelem ünnepén született, május 9-én. Bár az ő szülei sem voltak különbek az Orbán szüleinél, de neki legalább volt egy intelligens, művelt apósa, aki élete végén EU-bíróként dolgozott, pár éve hunyt el. Sajnos ez a “csornai Charles Bronson” is Orbán belének végéből lóg ki……..Pedig semmitől nem kellene rettegnie, az EU képviselőség után annyi pénzt kap élete végéig, amiből mind a 4 gyermekét főúri módon eltarthatja és elindíthatja az életben, nekik nem kell majd nyaranta a táppénzen lévő anyjukkal uborkát szedni…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  21. HAZUGSÁGOKKAL TELI ELNÖKI INDOKLÁS ! FÚJJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ÉS EGYBEN FELHÁBORÍTÓ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    MÉG HOGY DEMOKRATIKUS, ÉS SZABAD VÁLASZTÁSOK ? – EZ NEVETSÉGES !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  22. Grezó !
    ´
    Nem is kicsit, de nagyon feltűnő, hogy az ellenzékről, itt ezen az oldalon többesszám harmadik személyben beszélsz… Miért is nem a “mi”-t használod ? Miért az “ők”-et ??? Gondolom, erre szól a mandátumod, hogy itt bomlaszd a közösséget és zavart kelts az esetleg tapasztalatlanabb olvasók körében. Megbízóidnak üzenjük, küldjenek vissza téged a Rákóczi-téri Qrucz Infó álományába, inkább odavaló vagy…
    ´
    ´

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  23. Ezeknek az egyéneknek megváltás lesz az időskori elhülyülés.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  24. Bocsánat, Grezo-nak teljesen igaza van! Az ellenzék elindul egy választáson, amit két bűnöző írt ki? :DDD
    .
    Istenem, ezek annyira idióták, hogy az felfoghatatlan…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  25. málnaszőr
    Valamit benéztél! Grezónak tökéletesen igaza van!
    Így kellene mindenkinek gondolkodnia!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  26. A mameluk megtette a bejelentést. Ennyi az Ő hatásköre.
    Áder a magyar polgárok elvárásaira hivatkozik, ami annyiban helytálló csak, amennyiben a döntéseket hozó Orbán és szűk köre magyar állampolgár. Bejelentése indoklása teljesen téves alapokon nyugszik. Egy köztársasági elnöknek nem szűkítenie kell azt az időt, amelyben a választópolgárok megismerhetik a valásztásokon induló jelölteket és programjaikat, hanem tágítani. Semmit sem kell elsietni, mert a kapkodás felületes ismereteken alapuló, rossz döntéseket szül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  27. vicsi
    “áder sunyibb mint a többi.”
    Ott fenn a képen látszik is, tapsol, de nem néz az önfeledten tapsikolóra – ez mindent elárulna, ha nem ismernénk.
    -
    http://www.hir24.hu/belfold/2014/01/18/vona-nem-a-jobbik-radikalis-hanem-a-helyzet/
    Sok tapsoló, akik a megváltást most az óvó tekintettel felnevelttől várják.
    Ez így biztosan jó lesz nekünk: a Fidesz + a Jobbik, Magyarország sodródik….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  28. sidney és Idea++++++++++++++++++++++++
    Erről írtam már nem 1x, de senki nem vette figyelembe, hogy idén három választás lesz, spórolás jegyében kettőt össze kellett volna vonni!
    -
    De pontosan a lábatlankodó külföldi ellenőrök miatt nem teszik…
    Az őszit persze nem lehet összevonni az EP-sel, mert az késő lenne!-
    -
    Habony majd jól hasba rúgja az értetleneket, oszt jó napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  29. “Amit nyilvánvalóan jelez a köztársasági elnök bejelentése. Világos gesztusként megüzenve azt, hogy Magyarország tényleges köztársasági elnökét Orbán Viktornak hívják. Ez az út természetesen már korábban, Áder János jelölésekor is jól látszott, és Orbán Viktor is világossá tette kancellári ambícióit. Az, hogy a választások a Fidesz által már korábban megigényelt április 6.-i időpontban lesznek, végső soron csak a helyzet tisztázását szolgálja. S ez alapvetően független attól, hogy a miniszterelnök valóban a hatalom centruma-e, vagy csak egy pódiumra állított stróman. Az orbanizmus hívői számára ő a főpap, a vezér és kancellár egy személyben. Olyan vezér, aki személyesen, olykor rendeletekkel, míg máskor párttársai fellépésével moderálva, képes befolyásolni a szélsőségesek tevékenységét.”
    http://endresy.blogspot.se/2014/01/szelsoseg-kampany-2014.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  30. Egyébként ez az egész kontextuálisan, összefüggésében hányingerkeltő. Nyílt visszalépés egy fasiszta kancellári rendszerhez.
    Trollok figyelmébe ajánlanám: együtt értendő. Szó nincs arról, hogy egy kancelláris rendszer automatice fasiszta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  31. Grezó
    Természetesen társtettesek, de nem azért mert mondják, meg tudják, hanem azért mert valóban minden buliban bennt van az ő mocskos kezük is. Szerinted miért nem tudtak a sok magas labdából egyet sem “lecsapni”??? Amiért a fidesssssssss nem szavazta meg a régi rendszer III/ összes aktájának nyílvánosságrahozását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  32. Za'Kant E-manual

    Na ez a förmedvény is a magyar nyelv egyik szégyenfoltja. Akár Plagi is írhatta volna. Ennyi sületlen, felesleges, nyakatekert, és sántikáló mondatot már rég hallottam. Talán valamelyik MSZMP kongresszuson, mert ott is húsz mondatban próbálták elmondani azt az egyet, amit mindenki előre tudott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  33. A vezér már nagyon vágyhat arra,hogy beköltözhessen a Sándorpalotába
    ,hogy aztán onnan irányithassa további vágya megvalositását,a királyságot.Ezért az a nagy sietség az április 6-i választásokkal.(Valahol ugyan is hallottam,hogy a fidesz ujboli gyözelme esetén -amit biztosnak veszek-át rendezödnek a sorok.OV.elnök lesz és sunyi Lázár lép a helyébe.)

    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

Felmondott az MTI fotórovatának vezetője 2014. április 11. péntek

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos