Ronai and Ronai
AMERIKAI

Lázár György: Kuruc.info – magyar kormányvédelemmel 2013. december 14. szombat 18:41

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Lázár György: Kuruc.info – magyar kormányvédelemmel

“Egy pártatlan amerikai vizsgálat kényelmetlen dolgokat tárna fel, esetleg az is kiderülne, hogy a kuruc.info támogatóinak köre kapcsolatban áll a Fidesz felső vezetésével.”

A magyar médiában elhallgatják a kellemetlen amerikai újságcikkeket, így arról sem olvashattak Budapesten, hogy a széles körben olvasott San Francisco Chronicle (SFGate.com) is foglalkozik a kuruc.info-val. Felemlítik, hogy a magyar kormány semmit nem tesz az ügyben. (Itt olvasható)

Úgy tűnik, hogy a magyar hatóságok eldöntötték, megvédik a kuruc.info bejegyzőjét.  A kuruc.info-t  2006-ban regisztrálta Varga Béla, aki nejével Pesti Judittal az Egyesült Államokban, Kalifornia államában, Healdsburg városában élnek.

A Gyurcsány-kormány azon ügyködött hogy „betiltassa” a kuruc.info-t, de négy év alatt még azt sem tudták kideríteni, hogy ki jegyeztette be a portált.  Draskovics belügyminiszter sajtókonferenciákat tartott amikor sikerült az egyik szerverfarmról a másikra üldöznie a kurucokat, de az üres politikai retorikán kivül gyakorlatilag semmi nem történt.   Draskovics úrnak nem tűnt fel, hogy a kuruc.info hirdetéseket vesz fel Budapesten, nemzeti pólóktól garázsajtóig mindent lehet rendelni a portálon, és azt a nem mellékes tényt sem vizsgálták, hogy a Budapesten begyűjtött hírdetési pénzek egy kaliforniai bankszámlán landolnak.

Az Orbán-kormány folytatta a Gyurcsány-Bajnai kormányok jól bevált kuruc.info ellenes retorikáját, drámai hangon minden fórumon kijelentették hogy küzdenek a portál ellen, de a gyakorlatban semmit sem csináltak.

Sem a baloldali, sem a jobboldali magyar kormányoknak nem volt érdeke  a kuruc.info ellehetetlenítése.  A baloldal arra használta őket, hogy elrettentse a Nyugatot: lám-lám ilyen borzalmas a magyar szélsőjobb;a jobboldal pedig összekacsintva a magyar nácikkal, megnyugtatta őket, mi falazunk nektek gyerekek, nyugodtan csináljátok a dolgotokat.

Tavaly aztán váratlan dolog történt.  Ami a teljes magyar titkoszolgálati apparátusnak évekig nem sikerült, azt néhány fiatal újságíró, Bodoky Tamás és társai, kiderítették, és az atlatszo.hu portálon publikálták. Megnevezték a kuruc.info bejegyzőjét, és az amerikai csekkszámla tulajdonosát, aki nem volt más mint Varga Béla.

Varga urat, aki amerikai állampolgár, jól ismeri a magyar rendőrség, hiszen ő személyesen zaklatott magyar állampolgárokat, sőt, vérdíjat is kitűzött a fejükre. A magyar és nemzetközi sajtó részletesen tárgyalta Garai-Édler Eszter ügyét, akit Varga személyesen zaklatott, fenyegetett, pokollá tette az életét.

Varga Béla, a kuruc.info bejegyzője,  és felesége, Pesti Judit

Garai-Édler feljelentést nyújtott be a rendőrségen, a feljelentés, és annak angol nyelvű dokumentációja eljutott az Egyesült Államokba is, az kielégíti az amerikai jogrendszerben ismert “harassment” bűntettének gyanúját, és azt az amerikai törvények akár “felony” bűnténynek is tekinthetik.

Garai-Édler Eszter feljelentését több mint egy évig húzta-halasztotta a magyar rendőrség, majd nemrég 2013 október 15-én véglegesen elutasította azt.  A határozatot a IX kerületi Rendőrkapitányságon Dr. Sallay Gábor alezredes szignózta, az előadó Kovács Katalin főtörzsmester volt.

A magyar szervek alaposan kivizsgálták az ügyet, bizonyították hogy igenis Varga tűzte ki a vérdíjat, ő volt a zaklató, de nem keresték meg amerikai kollégáikat.  Az elutasítás szövege szerint azért nem, mert az amerikaiak amúgy nem csinálnának semmit „a külföldi ország eltérő jogrendje miatt”.  Azt írták, hogy  „hogy az eddigi gyakorlat szerint a kuruc.info-t érintő ügyekben a külföldi nyomozó hatóság az eltérő jogi szabályozás miatt nem nyomozott, több esetben nem is válaszolt a  magyar hatóság megkeresésére.”

A magyar rendőrség állítása ellentmond az amerikai hatóságoknak.

Tavaly az FBI is nyilatkozott a kuruc.info ügyében. Julie Sohn elmondta, hogy az ő feladatuk az, hogy a feltételezett bűntetteket kivizsgálják, de hozzájuk hivatalos magyar megkeresés nem érkezett.  Kiemelte, hogy Varga portálját védik a szólásszabadságra vonatkozó amerikai törvények, azt egyszerűen „betiltani” nem lehet, de a szólásszabadság nem védi Vargát ha feltételezhető, hogy bűntettet követett el.

Nekem maga Navracsics Tibor igazságügyi miniszter úr írta azt, hogy ő személyesen kereste meg az amerikai illetékeseket ez ügyben.  Azt nem árulta el, hogy kit, mikor és melyik hivatalban, mert eddig semmilyen magyar megkeresésnek nincs nyoma az Egyesült Államokban.

Navracsics úr ugyanakkor személyesen tüntette ki a kuruc.info egyik szerzőjét, M. Szabó Imrét,  “a nemzetért végzett állhatatos munkájáért és közéleti szerepvállalásáért”!  2012  március 15-én a Magyar Ezüst Érdemkeresztet adományozta a kuruc.info-n publikáló újságírónak. (Itt olvasható)

Csak találgatni lehet, hogy miért védik a magyar hatóságok a kuruc.info bejegyzőjét.  Varga Béla tavaly úgy nyilatkozott, hogy a kuruc.info szerzőgárdája kb. 20 főből áll, többen „fasiszta irányultságúak”, és nekem úgy tűnik, hogy az újfasiszta szimpátiájú csoport tagjai, és baráti körük kapcsolatban áll magyar származású amerikaiakkal, magyar diplomatákkal, sőt a magyar kormány politikusaival is.

Egy pártatlan amerikai vizsgálat kényelmetlen dolgokat tárna fel, esetleg az is kiderülne, hogy a kuruc.info támogatóinak köre kapcsolatban áll a Fidesz felső vezetésével.

Varga Béla ellen eddig csak Budapesten történt feljelentés, hiszen a kuruc.info bejegyzője gondosan ügyel arra hogy amerikai állampolgárokat ne fenyegessen, és mivel a magyar állampolgároknak először a magyar hatóságok adta jogi lehetőségeket kell kimeríteniük, így biztonságban érezheti magát.

Felelősség terheli a Tett és Védelem Alapítványt (TEV) is, amelyik ahelyett hogy fellépne a kuruc.info elleni feljelentéseket akadályozó kormánypolitikusok ellen, csupán azt szeretné elérni, hogy blokkolják a szervert.  Így a portált támogató magyar újfasiszták, személyek és csoportok, névtelenek maradnának, esetleges kormánykapcsolataikra soha nem derülne fény.

Miután Garai-Édler Eszter feljelentését Budapesten végleg elutasították, ügye az amerikai politikusok asztalára kerülhet.  Folytatása következik.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (46 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +73 ( 79 szavazatból)
Lázár György: Kuruc.info – magyar kormányvédelemmel, 4.7 out of 5 based on 46 ratings

  • Hozzászólások(23)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

23 Reader’s Comments

  1. Úgy döntöttem, megalapítom a Labanc. infot.. Ezen oldalakon, a magyar ellenes magyarokat, a zsidó ellenes zsidókat, valamint, a kommunizmus ellenes kommunistákat lehetne leleplezni. Valamint, olyan intim dolgokat lehetne bevallani, mint saját hónaljunk szagolgatása. Sőt, azt is megvallhatnánk, hogy némelyik embertársunkat,meg is ölnénk.Élen járó lennék, ugyanis qrvára mérges vagyok arra, hogy 84.éves szomszédasszonyom, nem felülről, hanem balról-jobbra locsolja a virágjait. Hihetetlen! Beteg már az egész világ, vagy csak mi dagonyázunk, a saját magunk által létrehozott mocsárban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (35 szavazatból)
  2. Szarakodunk, szarakodunk.
    Mert mi magyarok már csak ilyenek vagyunk kicsit csodára váró, kicsit buta, kicsit lusta, kicsit szorongó, kicsit gyáva, kicsit az igazságban reménykedő népség, hogy valakik megoldják helyettünk a problémáinkat.
    .
    “Egy pártatlan amerikai vizsgálat kényelmetlen dolgokat tárna fel, esetleg az is kiderülne, hogy a kuruc.info támogatóinak köre kapcsolatban áll a Fidesz felső vezetésével.”
    .
    Nekem nem kell hogy ez kiderüljön, mert én ezt tudom vizsgálat nélkül is. Ugyanis, ez így logikus, másképpen nem is lehetne, ez a diktatúra sajátossága. Ha nem így lenne, akkor éppen az lenne a furcsa.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (42 szavazatból)
  3. Kedves Lázár György!
    Köszönöm ezt a cikket. Valószínűleg véletlen, de válasz az egyik cikknél feltett kérdésemre. Akkor már csak egy másik kormányt kell keresnünk aki képes tenni is valamit. (Néha milyen egyszerű a megoldás!)
    Csipcsirip

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  4. Remélem Garai-Édler Eszter bátorsága, pénze, kitartása elegendő lesz ahhoz, hogy igazságot szolgáltassanak neki. Sok erőt, és támogatót kívánok neki.
    Várjuk a HÍREKET!

    Amúgy ez a két fej teljesen átlagos. De hogyan is mondta a szerzetes a Legyetek jók, ha tudtok című filmben? A gonosz (az ördög?) legnagyobb trükkje az volt, hogy elhitette az emberekkel, hogy nem is létezik. Nap, mint nap igazolják ezt a mondatot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (32 szavazatból)
  5. Csak nem főügyészi védelem alatt állnak ezek a kurucok?
    Mint a fidesz.
    A védőernyő égisze alatt könnyű náculni.
    A nej csak nem Pesti László testvére? Érdekes lenne…
    Garai – Édler Eszternek üzenem, ne adja fel! Szurkolok neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  6. bumburi ,

    erre már én is gondolta,utána kellene nézni lehet e testvérpár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  7. "tisztelthölgyeimésuraim"

    T. Lázár Úr !
    .
    Jó a cikk, jó hogy ezzel foglalkkozik. Remélem, egyszer az erőfeszítései sikerre is vezetnek.
    Viszont az kár, hogy egyewnlőségjelet húz a ballib kormány őszinte próbálkozásai és a FidSS kormány mellébeszélése és álcázott szélsőjobboldali szimpátiája közé…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  8. A fegyveviselés szabad hazájában nincs senki,aki pontot tenne sz I-re.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  9. Apro kis orom, hogy a boltjuk bebukott, ok nem erhetok el. Szep dolog, ha valakit a kornyezete “nazi guy”-kent azonosit be. Az amerikaiak talan tobb figyelmet forditananak az ugyre, ha valaki felhivna a figyelmuket, hogy a szennyoldalt v.szeg irani penzbol uzemeltetik.
    A fenykepen ket magyar bunko lathato, a nagyhasu, nagypofaju budos paraszt a rosszul oltozott, csapzotthaju, mosdatlan,sarga es gorbe fogu nejevel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  10. Ugyan már, ő csak egy báb, mindig nyelvre esik,ha kirúgják.Ez a beteg ország, már 1945 április 4-e óta végletesen ketté van osztva,nekem vót, de elvették,ha neki lesz, én is elveszem, és most el is veszik,egyenlőre csak kóstolgatnak, de ez fokozódni fog, jövő év Májusa után teljes gázt adnak.20 év nem lesz, de 8 biztos(fidess). Mondtam, az országgyűlésit megnyerik, az önkormányzatit, legtöbb helyen bukják. ÁÁÁhülyeség tavasszal maradnak, oszt jónapot. Tetszettek volna előre gondolkodni, igaz ez nem működött, és nem is fog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  11. Bár sem a Kuruc.info tartalmával, sem a működésével nem értek egyet, de meg kell jegyeznem, hogy egy újságot nem az minősít, hogy kik és hogyan írják, hanem hogy kik olvassák. Nyilvánvalóan a tartalom meghatározza az olvasóközönséget, de félek attól, hogy ha ugyanez a lap holnap mondjuk „szalasi.info” néven publikálna, az olvasói egyszerűen átpártolnának oda.
    .
    Amikor a kormány (a Fidesz) nem lép fel komolyan egy uszító orgánum ellen, akkor lényegében annak olvasóközönségével azonosul, azok szimpátiáját, rokonszenvét akarja megnyerni. Ami ellen felszólalunk, a kapcsolat a Fidesz és a nácik között – nem érdemes tehát a kuruc.info-t hajkurászni, hanem azt kell kidomborítani, hogy az itt megjelenő információk és a stílus az maga a Fidesz.
    .
    Másik megoldás: létre kell hozni egy web lapot, orbanviktor.net vagy navracsics.com domain-nel és ezen a lapon a hazugságaikat kell publikálni és bizonyítani azt, hogy ezek hazugságok. Meglátjuk: felkapja-e Orbán, vagy Navracsics a vizet, ha ilyen módon kapnak nyilvánosságot.
    .
    Ui: A kuruc.info domain-nevet 2013. november 28-án további öt évre regisztrálták

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  12. Szerintem Orbán egyáltalán nem szereti a Jobbikot, hiszen szavazókat vonz el tőle. Előbb-utóbb le fogja szalámizni, mint a többi jobboldali pártot. Orbánnak soha nem volt semmiféle meggyőződése, vagy ideológiája, csak hatalom- és pénzéhsége. Ugyanúgy nem fasiszta, mint ahogy nem volt liberális sem. Viszont kiválóan kommunikál, és meggyőzően hazudozik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  13. a sz@rabbikos novák előd és a másik uccanáci molnár balázs viszik a kurucot
    novák és kocsis kb. együtt meneteltek a MIÉPben
    antidogmás gazdag istván meg ismeri az összeset
    a kurva infón molnár írja a trágárabb cikkeket, azok állnak közelebb a lelkületéhez
    ezeket a TEK fogja személyesen kitüntetni
    orbán meg lovaggá üti őket

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  14. orbánék hozták létre a jobbikot és most a saját xarjuk rájuk borul
    kreálmányuk kezd teljesen ellenőrizhetetlenné válni, mert beindultak a berkeken belüli villongások, szakad a párt
    a vinnyogóbbak megalapították a magyar hajnal nevű újnáci, még szélsőségesebb szárnyat, ami tele van ex jobbikosokkal, akik így vagy úgy összekulönböztek a balóné-zázrivecz vonallal, miegymással
    bőven hajlamosak emberi élet kioltására is
    ennyi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  15. Soha nem értettem a magyarkodó, de külföldi állampolgársággal rendelkező embereket.
    Ha Varga annyira aggódik, annyira szívén viseli Magyarország sorsát, miért nem jön haza? Miért lett akkor amerikai állampolgár?
    A kuruc hírportál olvasói miért nem gondolkodnak (ha tudnak) el ezeken?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  16. Ha jól számoltam, összesen 13 darab, egyenesen a kuruc.info portálra irányuló link van a cikkbe beágyazva.
    No comment.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Ha jól számoltam, összesen 13 darab, az olvasókat egyenesen a kuruc… portálra irányító link van a cikkbe beágyazva.
    Célja? Értelme?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  18. Vespasianus
    “Soha nem értettem a magyarkodó, de külföldi állampolgársággal rendelkező embereket.
    Ha Varga annyira aggódik, annyira szívén viseli Magyarország sorsát, miért nem jön haza?”
    .
    Írod mindezt az AN-en, az Amerikai Népszava fórumába.
    (Világpolgárként bukta, asszociációból elégtelen.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  19. Nem, kedves Proaktív, nem, bár elismerem, félreérthetően fogalmaztam.
    .
    Az AN szellemiségét, kommentelők politikai beállítottságát, emberi mivoltukat, korrektségüket nem mosnám össze a náci hírportál olvasóiéval.
    .
    És nem vettem észre a kommentekből, a cikkek szerzőinek a munkáiból, hogy a magyarokat kiemelik a többi nép közül, nem hirdetik pl.-u, hogy minden nemzetnek a magyarok kincsire fáj a foga. És nehezen tudnám elképzelni a szerzőket, a kommentelőket bocskaiban, mentében, stb.
    .
    Tehát nem magyarkodnak. Az aggódás nem egyenlő az én szememben a “magyarkodással”.
    .
    (Noha én is aggódom Magyarország sorsáért (most is Bp-en kommentelek), az itt élő szüleimért, testvéremért, rokonaimért, de jobbára külföldön élek.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  20. Vespasianus, bocsi a minuszert! Javitok:+++++++++++++=

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. A feleség rokoni kapcsolatait feltárta már valaki?
    Szerintem megérné.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. nem kell itt semmi kapcsolatot feltárni a domain tulajdonosáről, hisz nem ő a hunyó az egészben, hanem molnár balázs, aki egyébként “jóbarátságot” ápol t. szabolcs helyettes államtitkárral a külügy minisztériumban. több éven keresztül cégtársak voltak……. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  23. A duplázásért elnézést, az első elszállt, aztán késleltetve mégis megjelent.
    A sok-sok kuruc-link azóta felszívódott, már nem linkek, csak sima szöveg lett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos