Ronai and Ronai
AMERIKAI

Buják Attila: A nyolcéves terv 2013. december 19. csütörtök 12:42

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Buják Attila: A nyolcéves terv

Körmünkre ég a munka, elvtárs és polgártársaim. Nagy dolgok várnak ránk, teljesíteni kellene végre a Tervet. A Terv, amely máig bevégezetlen (pedig a kongresszusi irányszámok egyértelműek voltak ám) nem három, még csak nem is öt éves. Hét éve, 2006 (!) nyara óta vezeti egyfolytában a közvélemény kutatási íveket a Fidesz (akkor még Magyar Polgári), azóta Fidesz-KDNP nevű jól páncélozott harci szervezet, amely primátusát nemcsak felmérésekkel, nagyon konkrét tényekkel is igazolta. Azóta okkersárgára mázolta át Magyarország önkormányzati térképét, zsinórban kétszer. (Ennek nem múló következményei lesznek.) Népszavazás („szociális népszavazás”) keretében zúzta tönkre a reformálmokat (2008). Többszázezer fával nyerte az uniós választásokat (2009). Kétharmados többséget szerzett a parlamentben (2010). Jövőre négyötödös fülkeforrr’ készül (2014), ami további önigazolás. A választási rendszer ezt lehetővé teszi, kevesebb szavazattal is. Olyan ez, mint a harmadik ukrán front nyomulása. Rugalmas elszakadásban vagyunk, hét éve.

Ennél hatékonyabb, amit fülkéken kívül produkált. Felolvasztotta, magába gyömöszölte a komplett alkotmányosságot, kivonva belőle annak lényegét, a költségvetés fölötti kontrollt. Kisajátította a nyugdíjpénztárakat, a hírközlési szerveket, saját képére és hasonlatosságára formálta a közigazgatást, államosította és alávetette az oktatást, a kórházat, a bíróságot, elfoglalta a megyét, a járást, a városokat, tönkrezúzta, passzivitásra kényszerítette a bankokat, beszűkítette az uniós kapcsolatokat. Saját érdekkörébe vonta a beáramló fejlesztési forrásokat. Lerohanta a színházakat, a tévéket, az operaházakat, a cirkuszt, a stadionokat. A napokban beterjesztett házszabály javaslattal belevágott az ezerszer szidalmazott parlament puha altestébe. Magyarország ma zártabb ország (a változások irányát tekintve) mint a Kádár-kor végnapjaiban.

Orbán tizennyolc évet adott önmagának és rendszerének, cakkpakk a nemzeti együttműködésnek. Ezt ő maga mondta ki aranyló ajakaival. És mondjunk bármit róla, soha, senki egy percig sem feltételezheti, hogy ne lenne őszinte. El nem tudom képzeli, hogy ilyen rövid távra tervez. Mi jön a NER utána? Az Ezeréves Birodalom?

Körmünkre ég a munka polgártársaim. Három és fél hónapunk maradt.

Mellesleg van élet (valami demokrácia és életféle) a halálon túl is. Ki beszél itt Lukasenkóról? A nagy játékos Putyin elnök lenne. El tudjuk képzelni a következő húsz évben, ha Vlagyimirünk jó egészségnek örvend, hogy képes lehet bárki fel- és leváltani? Mubarak rendszere nem tartott ki harminc napfényes évig? Szegény Kadhafi tankon érkezett, s láthatjuk, miként távozott. Castro örök. A zsarnokságnak ezer arca van. Körmünkre ég a munka polgár- és elvtársaim. Még három hónapunk maradt.

Ehhez képest – hogy a haragos heti Internet-kommentekre feleljek – a kérdés, hogy Gyurcsány, Mesterházy, Bajnai, avagy a három együtt a jó irány, merőben akadémikus. Szórakoztató játék, mint az ostábla vagy a dominó. Ne fárasszuk magunkat ezzel. Élvezzük az ajándékba kapott három bónusz hónapot. Szabadságunk utolsó napjait.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (40 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +55 ( 63 szavazatból)
Buják Attila: A nyolcéves terv, 4.7 out of 5 based on 40 ratings

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. Okos tanács.
    Ha eddig el voltunk, akkor már ne zavartassuk magunkat!
    Várjuk a választás utáni létet… Ami nagyon jó lesz…
    Hát persze!
    Vannak olyan ellenzéki pártok, akik mindent megtettek azért, hogy ez legyen.
    A kompromisszum képtelenség, a nagyhatúság, és a hatalomvágy végett!
    Nem szeretnék ezeknek a helyükbe lenni egy bukott választás után. (igaz a saját bőrömben sem)
    Remélem az első emberrel akivel találkoznak a választás után, jól pofán veri őket!
    Ha már a szép szóból nem értettek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (37 szavazatból)
  2. ” Felolvasztotta, magába gyömöszölte a komplett alkotmányosságot, kivonva ………………”
    -

    Szép felsorolás, egyet hozzátennék még : és szerzett magának a nemzetközi színtéren annyi halálos ellenséget, hogy teljesen mindegy, hogy tizennyolc évet adott önmagának és rendszerének vagy sem, könnyen meglehet, hogy valaki, valakik keményen beleköpnek a levesébe és jelentősen lerövidítik azt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (36 szavazatból)
  3. Az orbánizmus túlhatalmának egyetlen oka az MSZP tehetetlen és korrupciós kormányzása, amely mellett még az egyetlen hozzáértőt, Gyurcsányt is elárulták. Most ismét katasztrófális a helyzet. Amit az MSZP művel elnökének vezetésével, az egyértelműen politikai infantilizmus, a hozzá nem értés magasiskolája. Alapvető politikai módszerekkel sincsenek tisztában, és legalább fognák be a szájukat. Történelem ismeretük egyenlő a nullával. Mindíg a legkisebb rosszat kell választani, és a cél érdekében még az ördöggel is szövetkezni kell, ahogyan Churchill írta le emlékiratában. Erre ez a társaság tökéletesen alkalmatlan. Már csak négy hónapunk van abban reménykedni, hogy lesz egy párt, akire szavazni lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (33 szavazatból)
  4. Ez most különösen jó és tömör összefoglalás.
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Kár, hogy igaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  5. Na és? Ha ez a diagnózis, akkor mi a teendő? Akkor most induljunk hasonkúszásban a temető felé? A szerző is tudhatná, sőt jól is tudja, hogy ennél durvább diktatúrákban is éltek már emberek, a tavasz után nyár jött, a gyerekek iskolába jártak, a felnőttek meg üzletelgettek, veszekedtek, kibékültek. A makroszintű szabadság helyett inkább a szabadság kis köreire kell figyelni, mert ebben az országban egyre inkább csak így lehetünk szabadok, de így még igen, éspedig szabadabbak, mint a Kádár rendszerben. Hadd idézzem ehhez most Bibó Istvánt innen:
    .
    A szabadság kis körei
    .
    „A hűbériség klasszikus berendezésében a társadalom minden tagjának életét személyes, emberi közvetlenséggel kialakított kapcsolatok szabták meg, nem pedig központosított uralmak vagy uniformizált jogintézmények. (…) Természetesen nem ismerte ez a rendszer a szabadságnak és egyenlőségnek nagy összefogó intézményeit sem, hanem kis körökben megvalósuló, biztosított és kölcsönös személyes szolgáltatásoknak, kötelezettségeknek, jogoknak és szabadságoknak a sokaságában élt. (…) A társadalomfejlődésnek ez a szabadság kis köreire felépített és a szabadság felé haladó jellege a középkorban és újkorban nyugatról keletre haladva csökken. (…) Ausztria, Csehország, Magyarország, Lengyelország egyaránt mutatnak társadalomfejlődésükben nyugatias és kevésbé nyugatias vonásokat.
    .
    A magyar társadalomfejlődés és az 1945. évi változás értelme (1947)
    http://hvg.hu/itthon/20110804_bibo_idezet_demokratanak_lenni_nem_felni

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  6. Alozanfan
    Ebben csak az a probléma, hogy a hatalom egyre szűkíti majd (most is) a kis köröket, amik így zsugorodva egy ponttá válnak, ami majd a teljes feladása lesz a társadalom, és az egyén akaratának,és nem lesz a szabadság felé haladó jellege.
    Ez lesz a totális diktatúra.
    Már a kis köröknél tartunk.
    Azok is zsugorodnak.
    Ha ezen a hatalmon múlna,akkor már senkinek nem lenne szabad akarata még a kis körökben sem.
    Figyeljünk erre, óvjuk, hogy legalább ez megmaradjon?
    Minek?

    Mit ér majd az a ponttá zsugorított szabadság?
    .
    Szerintem ezeket a köröket már most tágítani kéne,nem engedve a hatalomnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  7. És alakul már a ÚJBESZÉLŐ?
    Mert lassan ideje megalakítani, most még könnyebb lesz megszervezni.
    .
    Milyen komikus, hogy most ebben a technikailag túlfejlett világban megint lesz egy újság amit egymásnak adogatva titokban majd rongyosra olvasunk, miközben reménykedünk, hogy egyszer ennek is vége lesz.
    Talán megint húsz évre. Mert mi nemcsak a mások hibáiból nem vagyunk képesek tanulni, de még a sajátunkéból sem.
    Magyar sajátosság!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  8. Kezdjünk el azon is gondolkozni, hogy mit fogunk akkor kommentelni, ha jövő áprilisban valamilyen törvénnyel megkerülik a választásokat.
    Ó, ne bízzatok Európában, már leírtak minket. Csak visszük a pénzt.
    Közben lehet még tapsolnak is néhányan a pávatáncos produkciójához. Teccik’ nekik a magyar virtus… Sok kislányt meghágtak… dúdolják.
    Ha lesz választás, akkor vagy kitöltött szavazólapot kell bedobni, vagy az egyik fideszes komisszár bejön velünk a fülkébe.
    Namost ha valaki még így is félreszavaz, azt elviszik a rendőrök, mert megsértette a választások tisztaságát… ja tisztán a fidesznek kell nyernie.
    Jól eldumálgattunk itt, de tényleg nem sok időnk van meglépni.
    Három hónap múlva a kuruc.info oldal tulajdonosai kezdeményezni fogják a begyüjtésünket, oszt’ irány a Duna.
    Mi itt már hetekkel ezelőtt megírtuk, hogy nem a nav-nál fognak nyomozni, hanem Horváth Andrásnál… és mi lett? Csomagoljatok… már aki itt él Mo-on :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  9. “Hajrá Mari Néni!!!”

    Legalább annyi örömünk legyen, hogy jobban élünk mint jövőre.:))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  10. Megismétlem. Egy érdekes fejtegetést hallottam nemrégiben. Az érdeklődő azt fejtegette, hogy orbán és vazallusai hogyan engedheti meg maguknak, hogy útszéli hangon kritizálják (mocskolják, rugdossák, becsméreljék, rágalmazzák…) az EU-t mint szupranacionális intézményt és azok főtisztviselőit és nem főtisztviselőit? Miközben? Miközben, nagyjából tízszer annyi pénzt kapunk tőlük, mint amennyit befizetünk. (Itt vetném közbe, hogy szerintem a pénz igen fontos, de számomra az a kultúra, az a társadalmi és egyéni értékrend amit képviselnek, van olyan fontos, ha nem fontosabb, mint a pénz.)
    .
    Érdekes volt a válasz. Ismeretes, hogy az EU, a Montánunióból, az Európai Szén- és Acélközösségből nőt ki. Létrehozói, javaslói a francia Jean Monnet és a német Robert Schuman abból indult ki, hogy a – gazdasági, kereskedelmi előnyök mellett, (sőt felett) – a két nagy európai világégés után – Európának béke kell. S ez a béke az óta is minden más szempontot megelőz.
    .
    Tehát, mondjon vagy tegyen bármelyik európai tagállam (és annak ilyen olyan vezetője) bármit, az EU nem sértődhet meg. Az európai béke és a békesség megtartása miatt – sértődés nélkül – el kell tűrnie, hogy bárki, bármit is kritizáljon. Az EU-t minden tagállam kritizálja ezért-azért. Persze egy sincs köztük olyan, amelyik abban a közönséges, útszéli hangnemben teszi, mint mi magyarok. (Nem a magyar kormány, hiszen az a magyarok által demokratikusan választott, hatalomba tartott és őket képviselő kormány.) Tehát tűrnie kell. A az európai béke érdekében. És ez bizony fontosabb, mint néhány ugri-bugri magyarka mocskolódása.
    .
    Igaza van a szerzőnek: van élet a demokrácián túl is.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  11. Határozottan olyan érzésem kezd lenni mint a Kádár rendszerben.
    Puha diktatúra, marxizmus és vallásüldözés nélkül.
    Az új isten a pénz istene: Orbán.

    Nekem – 60 felé haladva – ismerős.

    Ha megnézem az MTVA híradóját, kész időutazás.

    Figyeljétek a Kossuth rádió hírolvasóinak hanghordozását.
    Átidomították őket.
    Úgy beszélnek, olyan hangsúlyozással, mint ahogyan az ovónéni
    a kisgyerekekkel. Komolya, jóindulatú segítő hangsúllyal magyarászva.

    Mit magyarázva ?
    Hát Orbán hazugságát !

    (csak azt nem tudom, a műsorvezetők és hírolvasók ők ők maguk hisznek e annak amit el kell mondaniuk, és ahogy el kell mondaniuk)

    Jó korszak ez !
    Ellenállónak, művésznek, független alkotónak aranybánya.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  12. Alonzanfan 2013. december 19. csütörtök 15:50
    Csodálatos eszmefuttatás DE sajnos az a 200.000 gyerek, a szüleivel együtt immáron 600.000 ember aki éhezik és valószínűleg fagyoskodik, nem tud ezzel jóllakni, tisztességes, emberhez méltó életet élni. Az idősebbek megértek már jó néhány öt éves tervet, ami tökéletes volt ugyan, csak sajna „nem jött be”.
    Szép dolog a tudomány (a maga helyén), de még a 21. századba sem tud üres gyomrokat jóllakottá tenni szövegeléssel, és tönkretett gyerekkorokat pótolni. Na persze az már csak hab a tortán, hogy mindeme jó cselekedetek alapja a (nyomokban sem fellelhető) magyar mintakereszténység.
    Jakab levél
    Úgy szóljatok és úgy cselekedjetek, mint akiket a szabadság törvénye fog megítélni!
    Mert az ítélet irgalmatlan az iránt, aki nem cselekszik irgalmasságot; és dicsekedik az irgalmasság az ítélet ellen. Mi a haszna, atyámfiai, ha valaki azt mondja, hogy hite van, cselekedetei pedig nincsenek? Avagy megtarthatja-e őt a hit? Ha pedig az atyafiak, férfiak vagy nők, mezítelenek, és szűkölködnek mindennapi eledel nélkül, és azt mondja nekik valaki ti közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg és lakjatok jól; de nem adjátok meg nekik, amikre szüksége van a testnek; mi annak a haszna?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  13. Bumburinak igazat adok ,mert igaza van.
    Eagle-nak meg abban van igaza,hogy tervezhet ez a suttyó akárhány évet , de közben annyi érdeket sért itthon és külföldön is ,hogy ezt nem tudja sokáig csinálni,hiszen a harácsoláson meg a NER épitésén kivül képtelen bármit is normálisan csinálni ,megszervezni , működtetni. Mondjatok egyetlen ellenpéldát.
    Alonzanfan
    Persze,hogy voltak és vannak ennél még keményebb és őrültebb diktatúrák is,
    DE NEM EGY EU ÉS NÁTÓ TAGORSZÁGBAN. És az eu tagságtól függetlenül a lokáció sem alkalmas erre.
    A szerző azt mondja,hogy ez rosszabb a késő Kádár kornál. Én ,aki soha semminek nem voltam a tagja és abban az időben ellenzékinek számitottam, csak azt tudom mondani ,hogy az az időszak összehasonlithatatlan ezzel. ÉG ÉS FÖLD!!!Birom mikor utólag (zömmel volt MSZMP tagok!!!!!!,vagy családtagjaik) mondogatják ,hogy AZ micsoda diktatúra volt, és nem szakad rájuk az ég. Azokat MINDENKI kiröhögte, senki nem vette komolyan őket ,félni meg a kutya sem félt tőlük. Ezektől szinte MINDENKI FÉL!!!! Ez egy orwelli rémálom. Azok a LEHETŐSÉGEKHEZ ÉS A KÖRÜLMÉNYEKHEZ KÉPEST(!!!)
    kihozták a maximumot , ezek meg elcsesznek ,lenyulnak és lezüllesztenek mindent, pedig a helyzet és a körülmények összehasonlithatatlanul jobbak!!!
    Tényleg , mondjatok csak egyetlen ( uno. ein, one , agyin) ellenpéldát.
    EZÉRT NEM FOG EZ SOKÁIG MŰKÖDNI. Egy autóriter rendszernek sem kell feltétlenül totális dilettánsnak lenni. Nem minden diktatura idióta is egyben. Ez nem diktatura, ez nem fasizmus , EZ BIZONY ORBANIZMUS!!!!!
    Szenzort külön üdvözlöm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  14. Mikulashe
    és mindannyian, akiket a Kádár rendszerre emlékeztet, ami itt történik.
    Egy alapvető különbség van.
    A Kádár rendszer diktatúrája napról-napra puhult. Az a bizonyos láb- és hónaljszagú fogyasztói társadalom évről-évre egy hangyányi gyarapodást engedett mindenkinek. Tudtuk, hogy a gödörből lassanként kifelé kapaszkodunk. Hőbörögtünk, morogtunk, hogy nem haladunk elég gyorsan a piaci viszonyok, a nagyobb szabadság, az európai értékek felé.
    Ma padlógázzal száguldunk a történelem mainstream-jével ellenkező irányba.
    Kornai hasonlatával: csikorgó gumikkal tesszük meg az U kanyart.
    A rendszerváltással kiemeltük a fejünket a pöcegödörből, ma önként bújunk vissza a jó meleg trutymóba…
    Nem tudtuk a Kádár rendszerben, hogy milyen jó dolgunk van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  15. oldster++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. bocs, természetesen,oldberg,, de akkor is:++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  17. vikmeki 2013. december 20. péntek 17:00
    .
    oldberg véleménye annyira jó, hogy ezt a sok pluszt (amit véletlenül hozzám írt) feltétlen megérdemli.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Ajánlom figyelmetekbe:
    http://gepnarancs.hu/2013/12/kozeroszak-teves-a-hungarobarakkban/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos