Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Döbbenet 2013. november 18. hétfő 1:30

  • Hozzászólások(93)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Döbbenet

Nehéz helyzetben vagyok. A hamisított 6-os karton alapján megfogalmazott primitív ügynökvád miatt perelem Németh Sándort és az általa főszerkesztett Hetek című újságot. Ezért ha az ATV-ről írok, legegyszerűbb elfogultsággal vádolni. Minimum ízléstelennek lehet nevezni, ha perben álló féllel kapcsolatban írok bármit. De mit tehetek, ha rajtam kívül senki más nem ír? Fontos közéleti jelenségről van szó. Ha én is elhallgatok, akkor az ügynökvád máris sikeres volt. Bárcsak más megtenné helyettem, és ne kellene megszólalnom. De senki más nem teszi, ezért kénytelen vagyok. S nem érdekel, hogy erről kinek mi a véleménye. A tények a fontosak, és azok önmagukért beszélnek.

Mivel az ATV november 15-i adásában meghamisította Kertész Ákos mondatát (az “alattvaló” kifejezést “alávalóra” cserélte), másnap az online közvetítésben megnéztem a kora esti Híradót. Arra voltam kíváncsi, hogy helyreigazítják-e a tévedést. Nem tették. De emiatt kénytelen voltam végignézni az ATV Híradóját. Elájultam. Ilyet én még nem láttam. S meg vagyok döbbenve, hogy erről nem lehet a magyar sajtóban olvasni.

Nem vagyok ATV néző. Eddigi kritikáimat annak alapján fogalmaztam meg, hogy a Fidesz újságaiban megírták, hogy a Hit Gyülekezete kiegyezett a Fidesszel (“Iszonyból viszony”, stb.) A Hit Gyülekezete kölcsönös meg nem támadási egyezséget kötött Orbán pártjával. Ezt a Heti Válasz írta. A Hit Gyülekezete a Népszabadságban is megjelent kiegyezés szerint a kopogtatócédula-gyűjtés finisében egy pillanat alatt magára hagyta az MDF-et. Orbán ennek köszönhetően jobboldali rivális nélkül maradt. Erre szükség volt a kétharmados győzelemhez, a köztársaság és a jogállam felszámolásához. Ezt a Hit Gyülekezete segítette elő. A Hit Gyülekezete pedig behajtotta a Fidesz ígéretét, amely Czene Gábor Népszbadságban megjelent cikkében olvasható volt. A Hit Gyülekezete így lett egycsapásra családellenes szektából nemzeti értéket előállító, bevett egyház. Eközben hitette el az ellenzékkel és a baloldali liberális szavazókkal, hogy az ATV az egyetlen ellenzéki tévécsatorna. Ez az ellenzék televíziója.

A Hit Gyülekezete arra hivatkozott, hogy befejezi a politizálást. Ezért hagyta magára az MDF-et, amely akkor már jelentős mértékben rá támaszkodott. Úgy fejezte be a politizálást, hogy közben közéleti-politikai televíziós csatornát működtet, közéleti hetilapot ad ki. Amikor ezt a bejelentését megtette, akkor avatkozott be legjobban a politikába, és jószerivel el is döntötte az ország sorsát. Ez senkinek nem tűnt fel, és nem kérdőjelezte meg e televízió “ellenzékiségének” hitelességét. Noha a baj ennél is nagyobb volt, mert az egyezség viszonzása miatt az ellenzékinek hitt televíziót végérvényesen Orbán jóindulatának megnyeréséhez, illetve megtartásához kötötte. Már a 2010-es  választások második fordulója előtti napokban Hack Péter arról cikkezett a Népszabadságban, hogy nem kell megijedni a Fidesz kétharmados győzelmétől. Szokás szerint a cikk elején előbb leírta saját józan véleményét, majd azt sutba vágva kifejtette Németh Sándor érdekeihez igazított álláspotját. Például: “Mégis vitatom azt az álláspontot, hogy a jelenlegi helyzetben a magyar demokráciát fenyegető legnagyobb veszély a Fidesz kétharmados többsége.” A többit ismerjük.

Ezeket a képtelenségeket írtam le. Hogy ez mekkora hazugság, micsoda képmutatás és álnokság. Hogy ennek micsoda tragikus következménye lehet Magyarország jövője szempontjából. Egy álellenzéki televízió, amely a háttérben a diktatúra szolgálatába áll, megbéníthatja az ellenzéket és lefegyverezheti a társadalom egészséges önvédelmi reflexeit. Bíráltam azokat a kollégákat, akik ebben a szemfényvesztő csalásban részt vesznek, Németh Sándor személyes érdekeit ebben a manipulációs gépezetben kiszolgálják. Egy darabig lehet hinni, remélni, tévedni. De egy idő után észre kell venni. Ennyire fontos a szereplés és a pénz? Már semmi nem számít? Becsapják a nézőket, akik azt hiszik, hogy ez az ellenzék televíziója. Hiszen az ellenzéki média arcait látják benne. Miközben a tulajdonos kiegyezett azzal a diktatúrával, amelynek állítólag az ellenzéke lenne.

Németh Sándornak elemi érdeke az, hogy az általa egyébként is csodált Orbán Viktor (és az általa ugyanolyan módszerekkel vezetett fideszes “hit gyülekezete”) soha ne bukjon meg. A Hit Gyülekezete olyan kedvezményekhez soha nem juthatna egy demokratikus kormánytól, mint a katolikus egyháznak előjogokat biztosító Orbán-rendszerben, amelyből már a Hit Gyülekezete is ugyanúgy részesül. A Demokratikus Koalíció szét akarja választani az egyházat és az államot, megnyirbálni az előjogokat és a juttatásokat. Miért csodálkozik bárki, hogy az ATV-ben nagyobb a Gyurcsány-ellenesség, mint az Orbán elleni kritika? Németh Sándor korábban harcolt a felekezeti egyenjogúság megsértése ellen, de miután bekerült a kedvezményezettek körébe, már elitklubnak nevezte ezt a “társaságot”. Akik jogsérelmet szenvedtek, azoknak azt ajánlotta: “vegyék észre, hogy verseny van”. Lemaradtak ebben a versenyben. Csak közben azt nem mondta, hogy ez a verseny abból állt, hogy mások nem tudtak (vagy nem is akartak) hátba szúrni egyetlen pártot sem, hogy ezért cserébe államegyházi státuszt kapjanak. Ezek után ne csodálkozzanak, hogy nem kaptak egyházi státuszt a diktátortól.

Ezeket írtam, de az ATV műsorait nem láttam. Csak el tudtam képzelni, mert Németh Sándort jól ismerem. Elnézően olvastam, amikor Bánó András valahol azt nyilatkozta, hogy Németh Sándor nem szól bele semmibe, és teljes szabadságot élveznek. Fél órába telt, mire fel tudtam állni a hasgörcsöt okozó röhögéstől. A feleségem az egészségemért aggódott, mert nem tudtam abbahagyni a nevetést. Bánó András nem vette észre a feje fölé ültetett “hírigazgatót”, Németh Szilárdot, Németh Sándor fiát, aki újabban még az apja nevét is felvette megkülönböztetés céjából, már Németh S. Szilárd. Hova képesek az emberek jutni egy kis pénzért? Mindegy. Most azonban kénytelen voltam végignézni az ATV Híradót, és leestem a székről. Nem a nevetéstől, hanem az ámulattól.

Nem tudom megállni, hogy előbb ne tegyek említést a Híradó előtti műsorról. “Fórum” volt a címe, és valami egészen elképesztő látvány volt. A műsor emeltdíjas (!) vonalon betelefonálóknak biztosítja a “közvetlen demokrácia” lehetőségét. A nézővel szemben ült Vicsek Ferenc, aki hallgatta a telefonokat. Szerencséjére csak az utolsó kettőt hallottam. Vicsek mellett szóljon, hogy minden erőfeszítése ellenére kiült az arcára részben az unalom, részben a mély megvetés és utálat, amelyet a telefonban elhangzó mérhetetlen butasággal, és talán saját szerepével szemben is érez. Én még ilyen primitív műsort nem láttam. Ráadásul Szilágyi János után, aki ezt már évtizedekkel korábban profi módon csinálta. Nem mindenki alkalmas és hivatott arra, hogy a nyilvánosság elé lépjen. Szilágyi János ugyanolyan természetességgel kapcsolta ki az ilyeneket a vonalból, mint bármelyik amerikai riporter.

Az ATV-ben viszont végig kell hallgatni minden betelefonálót, a riporter láthatóan nem tehet semmit, csak feszeng, és igyekszik nem szétrobbanni a méregtől. Azt vártam, mikor áll fel Vicsek, ordítja el magát, és veri szét a berendezést. De nem állt fel. S ekkor már tényleg röhögni kellett. Ez viszont már őt, és azokat a kollégáit is minősíti, akik ebben a színvonaltalan és tisztességtelen bolhacirkuszban részt vesznek, és kiszolgálják egy ember gyermeteg játékát, aki médiagurunak, a Pentagon urának és a világmindenség irányítójának képzeli magát egyszerre, de ehhez csak pénze van. Vicsek Ferenc a műsorban szó szerint Anettkát játszotta el, de az legalább szórakoztató volt. Vicsek ezt a megaláztatást tűrte, legalább írták volna ki a feje fölé, hogy mennyiért. Látatlanban megmondom, hogy az összes műsorban fellépő valamennyi kolléga ugyanezt a megaláztatást éli át. De ugyanígy legalább mindegyik feje fölé írnák ki, hogy mennyiért égeti magát, mennyiért adta el a lelkét. Csak azért, hogy megértőbbek legyünk. Nem merem megnézni a többi műsort, nehogy meg kelljen írnom róluk, hogy mit láttam.

Ez a fej fölé írt összeg nemcsak a nézőknek szólna, és nemcsak az összeg alatt ülőket minősítené. Hanem azokat is, akik idejuttatták a magyar demokráciát, a magyar médiát, hogy a szakma egykori kiválóságai egy tizedszedő vallási Anettka tévéjében gügyögnek, égetik magukat, roppantják össze saját gerincüket, nullázzák le egész életművüket, mert hosszú ideje megszűnt az igazi piac, a pártfinanszírozott médiaversenyben pedig a baloldal értelemszerűen vereséget szenvedett. A közmédiát egy “puskalövés” (egyetlen tiltakozás) nélkül átengedték az önkényuralomnak, és ha valaki a nyilvánosságban akar maradni, vagy csak pénzt akar keresni, mert meg kell valamiből élni, kénytelen Németh Sándor primitív manipulációjának eszközévé válni. Mintha csak az utcasarokra állna ki, csak azt kevesebben látják. Nyilván nem jókedvükből teszik. Az más kérdés, hogy van egy határ, amíg ezt meg lehet tenni, és ezt a határt a kollégák már régen átlépték.

De lássuk, mi volt a november 16-i ATV Híradóban. A hírműsor összefoglalása után ki-ki döntse el, hogy ez a televízió kinek dolgozik. Milyen érdekeket szolgál, és akárcsak 15 évvel ezelőtt is, bármennyi pénzért adta volna-e hozzá a nevét. Azt nem tudom, hogy mióta képtelenség bárkinek azt hazudni akár magának is, hogy Orbán rendszerét gyűlöli, és az ATV-ben az ellen dolgozik. Mivel korábban nem láttam ezeket a műsorokat, nem tudom, mióta áll fenn ez a nyilvánvaló helyzet. De abban biztos vagyok, hogy november 16-a után senki nem mondhatja azt, hogy az Orbán-rendszert gyűlöli, de azért az ATV-ben is minden lelkifurdalás nélkül dolgozhat, mert az ATV az Orbán-rendszer legerősebb bástyája.

Nézzük a Híradót.

A fő hír Orbán Viktor. Felirat: “Muníciók”. A felvezető szöveg: “Orbán Viktor szerint a kormány biztos volt abban, hogy a politikájával megindul a gazdasági növekedés. A kormányfő a köztévében azt mondta, szerinte a bankok és a nemzetközi cégek továbbra is tiltakozni fognak a bankadó és a különadó miatt. Most azonban látni a gazdasági eredményeket, Magyarország könnyebben vívja meg a vitáit.” Ezt az ATV műsorvezetője mondta. Ezek után az ATV tudósítója beszél: “Orbán Viktor továbbra is számít arra, hogy lesznek viták Brüsszellel, mert ahogyan fogalmazott, a kabinet több európai érdekcsoportnak rálépett a tyúkszemére. A magyar gazdasági növekedésben vesztes oldalra került bankoknak és nagy nemzetközi cégeknek továbbra is erős az érdekképviseletük Brüsszelben.”

Ez idáig tömény Fidesz-propaganda, annak a hamis világnak a megerősítése, amelyet az Orbán-rendszer rajzol a magyar nép szeme elé. A szabadságharcos Orbán a vesztes oldalra állította a népet szipolyozó bankokat és nemzetközi cégeket. Brüsszel pedig nem azért bírálja az antidemokratikus rendszert, mert antidemokratikus, hanem azért, mert a magyar érdeket védő kormány rálépett a nemzetközi érdekcsoportok tyúkszemére.

Az ATV minden kritika nélkül böfögi vissza az unióellenes uszító hazugságokat. Mintha Brüsszel a gonosz bankok és a Magyarországon befektető külföldi cégek közös szervezete lenne, amelynek célja kifosztani Magyarországot. Miközben milliárdokat ad az Unió Magyarországnak.

Ezután megszólal Orbán: “a bankok Brüsszelben fúrják a magyar kormányt, mert azt akarják elérni, hogy ne rezsicsökkentés legyen a gazdasági teljesítményből, hanem vegyük le a bankokról az adóterheket”. Világos: az Orbán-kormány a magyar emberek rezsijét akarja csökkenteni, de a gonosz bankok ezt nem akarják, hanem a magyar nép kemény munkájával megtermelt pénzt maguknak akarják. Arról szó sem esik, hogy a bankadó valamilyen uniós szabályba ütközik, és ez a baj vele, a rezsicsökkentés hazugságához pedig semmi köze. Orbán azt hazudhat, amit akar, semmivel nem szembesítik.

Ezután átveszi a szót az ATV tudósítója, mintegy besegítve, folytatja Orbán szövegét: “a nemzetközi cégek is azt szeretnék, hogy visszakerüljenek a korábbi kedvezményes helyzetükbe, ezért Orbán szerint ők is ellenfelek”. Hát persze. Mi mások lennének, akik munkát adnak a magyar dolgozónak, mint ellenség, ha nem engedik teljesen kifosztani magukat Simicska Lajos által. De jön újra Orbán, a megmentő: “Sokkal több töltény van a tárban, mint korábban volt, több a muníciónk, mert megjöttek az erdemények. Az államadósság csökkent, a költségvetést ellenőrzés alatt tartjuk, van gazdasági növekedés”.

Egy percen belül leadják a Fidesz összes hazugságát és unortodox szabadságharcát. A miniszterelnök háborús képekben beszél az ellenséges Brüsszelről, a magyar kapitalizmusban működő bankokról és a befektető nemzetközi cégekről. Az ATV-nek ezzel szemben egyetlen kritikus mondata nincs. Noha elég lenne csak a tényekkel szembesíteni az elhangzottakat.

Ehelyett jön újra a tudósító, aki teljes mértékben azonosul az előadott hazugságokkal, és még rá is tesz egy lapáttal: “Arról is beszélt, hogy a bankok többezer milliárd forintot vontak ki a magyar gazdaságból, mert az anyabankjaik rossz bőrben vannak.” Ezzel az ATV annak a hazugságnak a híresztelőjévé válik, hogy a bankok nem hozzák, hanem visizk a pénzt, több ezer milliárd forintot kiloptak Magyarországból, hogy a rossz bőrben levő anyabankjaikat megmentsék. Ergo, a szegény magyar ember tartja el a rossz bőrben levő anyabankokat, ezért nem jut elég a magyarnak. A bankok kiviszik az országból az ezer milliárdokat, a szegény Magyarország tartja el a világ bankjait. Most már érthető, miért harcol ez ellen a magyar nép hős fia. Ha nem a saját fülemmel hallom, nem hiszem el. És ez a televízió az, amelybe állítólag tisztességes közgazdászok járnak be nyilatkozni.

Ezután a legviccesebb rész következik. Megszólal az MSZP, nem nagyon lehet tudni, hogy mit akar, de a lényeg, hogy fel akarja jelenteni az előbb megismert Brüsszelnél a magyar kormányt. Azonnal elhangzik a Fidesz válasza, hogy ez hazaárulás, majd a Fidesz szóvivőjét idézik végszóként, hogy a “szocialisták elindították a rezsicsökkentés elleni támadásukat”. Erre csak annyi a reakció, hogy “Gurmai Zita azt válaszolta, ez nem igaz”. Miközben e blokkban megszólalt telefonon egy mondat erejéig Gurmai Zita, aki azt mondja, hogy miközben a Fidesz rezsicsökkentésről beszél, asztal alatt a háromszorosát fizeti ki egy energiaszolgáltatónak, méghozzá törvénytelenül, de a riport nem erről szól. Ez a mondat, a voltaképpeni lényeg, csak elszáll a levegőben.

Majd egy kis bejátszás, a verespataki bánya ügyében az LMP javaslatát lesöprik Lázár János válaszával, hogy a kormány már minden lehetségest megtett. Pont. Utána jön egy újabb felkonferálás magas fejhangon: “Több pénz maradjon a családoknál, ezt akarja a Fidesz.” Rövid hatásszünet, majd hozzáteszik: “és az MSZP is, de külön-külön”. Ezután a Fidesz képviselője hosszan és zavartalanul kifejti, hogy a jóságos párt hogyan segíti újra a magyar családokat, ezúttal a BKV jegyeinek 10 százalékos csökkentésével. Sokkal rövidebben a szocialista Simon Gábor a készpénzfelvételi díj eltörlését szeretné. Az ATV riportere segít: “A Rogán Antal által bejelentett pénzügyi rezsicsökkentéshez csatlakozna az MSZP is”. Mit kell ebből érteni? Az MSZP sem tud jobbat, csatlakozik a Fidesz javaslatához. Rogán Antal egy rövid ATV Híradóban többször is említésre kerül, kizárólag pozitív összefüggésben. A szerkesztők nyilván tudják, hogy a Kossuth térre való felállítása óta Rogán a Hit Gyülekezete és Németh Sándor védelme alatt áll. Ezt érzékeltetni kell minden hírműsorban is. “Respect Rogán!” Legjobb lenne minden ezt híradó elejére kiírni, azt tetszene Németh Sándornak legjobban.

Ezután nagyon vicces jelenetek következnek. Simon Gábor valami érthetetlen okfejtés során azt mondja, hogy a bankok valamilyen bejelentése “felér egy beismerő vallomással”. A gonosz bankok megint lelepleződtek, még az MSZP is őket leplezi le. Majd azt mondja Simon Gábor, hogy “az inflációt 60 szorosan múlta felül a banki szolgáltatások drágulása”. Az ATV erre nem közli, hogy semmi más nem történt, mint amit a bankadó bevezetésekor a szakemberek előre megmondtak, hogy a bankok a bankadót az ügyfelekre hárítja majd. Ami azt jelenti, hogy Orbán a lakosságra vetette ki a “bankadót”, és a népet sarcolja a bankok közbeiktatásával, és eközben pozitív mellékhatás, hogy a megsarcolt néppel a bankokat utáltatja meg, és nem magát. Ő lopja meg a népet, de bankokra kiált tolvajt. Külön nyereség, hogy a bankok bűnbakká tételével még az antiszemitizmust is a kívánatos mértékben fel lehet korbácsolni. S mindezt az aljas hazugságot minden kommentár nélkül engedi át magát, sőt: fejti ki a nézőnek az ATV. Az MSZP ahelyett, hogy ezt leleplezné, versenyre kel a Fidesz demagógiájával. Simon Gábor javasolja: a bankok nyújtsanak ingyenes készpénzfelvételi szolgáltatást.

Idáig olyan, mintha egy harmadik világbeli diktatúra televíziójának paródiája lenne. De következnek a sötét képek. “Bepereli Gyurcsány Ferenc a Fidesz szóvivőjét, mert azt állította, hogy Gyurcsány 2006 őszén a törvényeket megkerülve utasította a rendőrséget a békés tüntetők megveretésére.” Az ATV is békés tüntetőknek nevezi immár a garázda csőcseléket, amellyel olyan kesztyűs kézzel bánt a rendőrség, hogy több volt a sebesült rendőr, mint a sebesült garázda. Ezen röhög azóta is a világ. Az ATV képein nem látjuk a magukből kivetkőzött futballhuligánokat, amint gyújtogatnak és köveket dobálnak, hanem csak a rendőröket, amint vízágyúznak, és hosszan nézhetünk egy rendőrt állóképen, amint céloz egy puskával. Nyilván percekkel előtte Gyurcsány mondta neki, hogy nézzen ki egy békés tüntetőt, és lője ki a szemét.

Bánó András híradója nem kérdezi meg Gyurcsány Ferencet, mit gondol ő a fideszes vádról. Ehelyett idéznek a DK közleményéből, gondosan kihagyva belőle azt az állítást, hogy 2006-ban puccskísérlet történt. Megszólalhat viszont újra a Fidesz szóvivője, és megismételheti a vádjait. Annak ellenére, hogy a hír ezúttal nem róla szól, hanem arról, hogy Gyurcsány Ferenc perel. Neki kellene elmondani, hogy miért. Azt mondja Hoppál: “Gyurcsány Ferencnek inkább a tetteivel kellene szembenéznie, ahelyett, hogy vádaskodik”. Majd úgy folytatja: “Tényeket állítottam a tegnapi napon, egy tanúvallomásból levonható következtetést mondtam el.” Brrrrrr. Egy következtetés tény? Kedves ATV! Erre nem mondunk semmit? Majd Hoppál elmondja a voltaképpeni vádat, miközben ennek alapján azt állította, hogy Gyurcsány verette meg a békés embereket: “Gyurcsány Ferenc megkerülte a törvényes eljárási rendet, nem az illetékes miniszteren keresztül utasította a rendőri vezetőket, hanem közvetlenül”.

Az ember esze megáll. Fegyveres harc dúl a belvárosban, égnek az autók, de a miniszterelnök csak a belügyminiszter tolmácsolásával szólhat egy rendőri vezetőhöz. Mondja ezt annak az Orbánnak a talpnyaló hazudozója, aki még egy árvíznél is félrelökte az összes minisztert, főigazgatót, szakembert, és maga intézkedett az utolsó homokzsák elhelyezéséről is. Akinek át kellett néznie a töpörtyű termetével a palánkon is, hogy tényleg ott van-e a víz. Aki soha semmilyen szolgálati utat nem tartott be, aki teljhatalommal rendelkezik, utasít, csinál törvényt, ha szemet vet valamire, beleszól a legkisebb kinevezésekbe és leváltásokba is. Akinek a szava nélkül ezek a paprikajancsik levegőt sem mernek venni. És az ATV ezt minden kritika, kontroll és ellenvetés nélkül leadja, anélkül, hogy megkérdezné erről a másik felet. Kedves Bánó András, hogy van ez? Az Objektívben ez a riport lemehetett volna így? Hát hol van az elkurvulás határa?

És hogy lehet az, hogy ezt Gyurcsány Ferenc nem teszi szóvá? Itt is ez a hamis “összefogás” mítosz érvényesül? Ne bántsuk az ellenzék televízióját? Mitől lenne az? Akire nincs ráírva nagy betűkkel, hogy FIDEEEESZ, azt már összetévesztjük a barátainkkal. Esetleg a barátainkat tekintjük az ellenségünknek, mert nem dőlnek be ilyen hazugságoknak? Mi az oka, hogy ezt az egész átlátszó manipulációt senki nem teszi szóvá? Itt nemcsak azok prostituálódtak, akik ezt a borzalmat előállítják, hanem azok is, akik ezt eltűrik, elnézik, akik attól félnek, hogy nem hívják be őket, és ezért semmi nem drága, vagy akik ugrásra készen állnak, hogy beugorjanak a mostaniak helyére. S ne feledkezzünk meg a nézőkről sem, akik ennek nemcsak bedőlnek ennek, hanem még olyan ostobaságokat is beszélnek, hogy ez a legnézhetőbb tévé. Nagyon súlyos árat kell majd fizetni ezért.

Miután vége a 2006-ról szóló hazudozásnak, újra felharsan az ATV riporter hangja: “Orbán Viktor szerint Magyarország felszívta magát, a kormány felismerte, hogy a válság idején sem luxus sportra vagy kultúrára költeni.” Ez a szöveg még kétszer vagy háromszor elhangzik a fél perces tudósításban. Az egész kezd a jordán állami tévére hasonlítani, amely követi a jordán királyt és beszámol az egész napjáról a borotválkozástól a lefekvésig. Az ATV, az egész csatorna egy nagy mikrofonállványa a Vezérnek. Ezt mondja Orbán: “Miközben ez a válság valóban kínozza a kontinensünket, aközben Magyarországon hétről hétre újabb és újabb létesítményeket adunk át.” Bravó! Boldog ország, amelynek ilyen miniszterelnöke van. Még boldogabb, amelyiknek ilyen ellenzéki tévéje van. Jön is az ATV riporter büszke hangja: “A miniszterelnök szerint Magyarország az elmúlt három évben azért lehetett sikeres, mert a kormány felismerte, hogy válság idején sem luxus sportra és kultúrára költeni.” Megtanultuk, már kívülről tudjuk. Még elhangzik, hogy ezért a kormányzatnak jár a köszönet. Köszönjük Orbán-kormány, köszönjük ATV.

Ezután jön a nagy bejelentés, hogy “döntésünk van arról”, mondja a Vezér (és ha nekik egyszer döntésük van, akkor az el van döntve), “hogy minden egyes járásban lesz uszoda”. Az Orbán-kormány senkit nem hagy az árok szélén, hanem belelöki egy uszodába, hogy tanuljon meg úszni, mert az kell Józsi bácsinak. Nincs is más problémája, csak az, hogy nem volt eddig a járásban uszoda. Majd a jordán televízió inkarnációjának vágóképe megmutatja, ahogy a király bedobja a labdát a felavatott szolnoki uszodában a vízilabdázó gyerekeknek. Fejlődik, épül és szépül szent hazánk, hála a miniszterelnöknek, aki annak ellenére ad át hétről-hétre újabb létesítményeket, hogy közben az egész kontinens kínlódik. Nem is értjük, hova menekült erre a kínlódó kontinensre a virágzó Magyarországról mintegy félmillió ember. De ezt az ATV-ből soha nem is fogjuk megtudni.

Már nincs sok hátra. Még sikerül lehülyézni az Együtt-PM birkákkal tüntető képviselőit, akikről azt tudjuk meg, hogy teljesen hülyék, mert azt hitték, hogy a tanyasi élet fejlesztésére szánt pénzből kapott Rogán (!) kerülete 220 milliót, miközben ezt a pénzt a tanyasi termékek elhelyézésére írták ki. Rogán kerülete pedig ebből fejleszti a Hold utcai piacot. Respect Rogán! Ezek a drága jó emberek 40 termelőnek adnak árusítási lehetőséget, potom 220 millióért, és a libás Bajnai pártja ez ellen is tüntet. Természetesen az ATV megmutatja a nézőnek, s ha valaki hülye lenne, el is mondja, hogy a libás Bajnai ellen tüntettek rendes magyar emberek. A kommentár megnyugtat bennünket, hogy jó helyre ment a 220 millió forint, mert még marketingterv is készül belőle.

Ezután jön a Híradó Gyöngyszeme. Az ATV tudósítást közöl az Izrael Szövetségesei Alapítvány washingtoni rendezvényéről. A riport szerint a rendezvényen 17 országból érkeztek magas rangú politikusok, államférfiak, amerikai kongresszusi képviselők, izraeli miniszterek és honatyák, vallási vezetők. Magyarországot Gulyás Geregely (Fidesz), Újhelyi István (MSZP), Hiller István (MSZP) és Németh Sándor (Hit Gyülekezete) képviselte. A tanácskozás résztvevői az Izraelre leselkedő veszélyekről, és egyebek mellett az iráni atomprogramról tárgyaltak. Az ATV 17 ország magas rangú politikusai, Izrael állam miniszterei és amerikai kongresszusi képviselők közül senkit nem tartottak méltónak arra, hogy a véleményét elmondja. Egyedül Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze véleményére voltak kíváncsiak. Az ATV tényleges tulajdonosa beszédéből két részletet is idéztek, a kettőből az egyikben nem tudta megint egyeztetni a ragokat, pedig biztosan sokat keresgéltek, hogy találjanak egy jó mondatot. Az ATV a konferencia legfontosabb emberét idézte. Nyilván neki van legnagyobb  rálátása az iráni atomprogramra és legnagyobb befolyása az Izraelre leselkedő veszélyekre a X. kerületi Gyömrői úti Hit Parkból. A Vidám Vasárnap a világ sorsát dönti el.

Itt van a kutya elásva.

Ha valaki tudni akarja, miért tudott konszolidálódni egy puccs után az önkényuralom, akkor itt a válasz. Ez a televízió még minimum húsz évet garantál az Orbán-rendszernek, és csak a természetes kihalás vezet majd a végéhez. Az Orbán-rendszer kulcsa a konszolidáció. Ha Orbán nem tudja konszolidálni ezt a rendszert, összeomlik. Ha a hazugságait leleplezik, összeomlik. Ezt a rendszert a média és a média által közvetített orbitális hazugságok tartják össze. És Orbán rendszerének az ellenzéki oldalon olyan biztos bástyája van, amilyenről álmodni sem lehetne. Ez az ATV.

Ennek megértéséhez bele kell látni a jelenség lényegébe.

Németh Sándor mellett Washingtonban ott állt a tolmácsa, aki a veje. Ki más? A fia az ATV hírigazgatója, a lánya, Klauzál Alexandra néven valamilyen műsort vezet az ATV-ben. Amikor a Hetek című újság elindult, Németh Sándor volt a főszerkesztő, a 8. osztályos 14 éves fia a sportrovatvezető, az egyik lánya vezette a kultúra rovatot, a felesége fejtette meg oldalakon át a közel-keleti helyzetet, a szerkesztőséget pedig Németh Sándor beköltöztette saját irodájába. (Csókoltatom Bánó Andrást, aki szerint ő teljes szabadságot élvez.) Nem mintha a harmincezres gyülekezetben más nem lett volna alkalmas ezekre a feladatokra, de ez mindig a Németh családról és az ő érdekeikről szólt. Németh Sándor pedig soha nem bízott meg senkiben, csak a közvetlen családtagjaiban, akiket kontrollálni tudott. Ha Németh Sándor valamelyik iskolás gyereke vagy a felesége bármit mondott, az történelmi eseményeket döntött el, és élet-halál kérdésekben jelentette a végső szót. Ez egy sokkal keményebb családi maffia, mint Orbán Viktoré.

Megmutatom, hogyan működik ez. Volt szerencsém véletlenül jelen lenni sok évvel ezelőtt egy március 15-i Sajtónapon a MÚOSZ székházában, ahol Kálmán Olga volt a másik vendég. Kálmán Olgát akkoriban rúgták ki talán a köztévéből. És váratlanul felbukkant a terepen a kis Németh Szilárd, aki akkor talán gimnazista lehetett. Kálmán Olgától tudtam meg, hogy a Hetek című lap volt abban az évben a rendezvény médiavendége. Én már nem voltam a gyülekezet tagja. A Hit Gyülekezete hetilapját Németh Szilárd mutatta be (ki más?), és ha jól emlékszem, Olga talán valami interjút is készített vele, de ebben már nem vagyok biztos. Az világos volt, hogy azon a napon Németh Szilárd megismerte Kálmán Olgát, az első igazi újságírót, aki még kedves is volt hozzá, emberszámba vette, és számára attól kezdve Kálmán Olga volt “az” újságíró. Amikor hazamentem, mondtam a feleségemnek: “figyeld meg, Kálmán Olga hamarosan a hites médiabirodalom üdvöskéje lesz”. Amikor Kálmán Olga felbukkant az ATV-ben, megállapítottuk, hogy ezek az emberek semmit nem változnak. Ezért Kálmán Olga bármit csinálhat, amíg a Németh család tagjainak ő “az” újságíró.

Az ATV-ben mindenki kvázi ennek a családnak a szolgálatában áll. Minden ennek a családnak az érdekei, intelektuális színvonala, szektás ízlése és célja alá van rendelve. A szakmai követelmények is. A politikai irányultság is. Mindenki fogaskerék Németh Sándor gépezetében, és addig kap pénzt és képernyőt, amíg ebbe a gépezetbe beleilleszkedik, és nem lóg ki onnan. Ez a gépezet azzal a nem kicsinyes célkitűzéssel működik, hogy Németh Sándor irányítsa és manipulálja az emberek gondolkodását Magyarországon. A benne dolgozók ezért kapják a fizetésüket, ez a dolguk. Ne ámítsa senki magát azzal a hazugsággal, hogy az ellenzék televíziójában dolgozik. Ez a tévé Orbán érdekeit szolgálja, mert a tulajdonos érdeke ez. Tudatosan manipulálja vele a közvéleményt. Mondhatnánk, hogy a munkatársak szórakoztatóipari tevékenységet végeznek. De egy önkényuralomban, a demokratikus emberek becsapása nem szórakoztatás, hanem valami más.

Ezt tudni kell, hogy tisztában legyünk az ATV-jelenséggel. Ez a csatorna nem a tájékoztatást szolgálja, nem a demokrácia és a szabadság harcosa, hanem kizárólag Németh Sándor kézzel vezérelt játékszere, szerepzavarának és hamis önképének kivetülése, amely az ő és a családja érdekeit szolgálja. Ezek az érdekek pedig nem azonosak az Orbán-rendszer ellenfeleinek érdekeivel. Ha Orbán Viktor gyermekkori álma az, hogy Felcsúton legyen világbajnoki döntő, és ezt hajkurássza az adófizetők pénzén, akkor Németh Sándor álma az, hogy ő irányítja az emberek gondolkodását, a közvéleményt, a világpolitikát, ő Izrael királya, Magyarország szellemi vezetője és kormányzója, az amerikai hadsereg tábornoka, az amerikai média cézára. Erre adakoznak a kedves hívek, ezt szolgálják az ATV-ben szereplő újságírók. Ez a két ember játszik itt Magyarországgal és teszi zsebre a pénzt.

Akik ezt a gépezetet működtetik, azoknak tudniuk kell, hogy egy maffiában dolgoznak. S azt is, hogy ha nincs a fejük fölött a buborék, amelyben benne lenne az összeg, amiért erre a megalázó és aljas szerepre vállalkoztak, a néző előbb-utóbb látni fogja. Ahogy ez egyre nyilvánvalóbb lesz, az összeg a buborékban egyre kisebb lesz. A néző egyre olcsóbbnak látja majd őket. Ezt Németh Sándor kivételes érzékkel megérzi. És egyre kevesebbért kell majd a gerincüket a ruhatárban letenni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (93 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +160 ( 174 szavazatból)
Bartus László: Döbbenet, 4.7 out of 5 based on 93 ratings

  • Hozzászólások(93)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

93 Reader’s Comments

  1. Kedves Katka:
    http://zugzwanged.org/dat/hun/vallas/bartus_laszlo_-_fesz_van.pdf

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  2. Katka,
    A könyv címe: Fesz van.
    Letölthető innen is: http://zugzwanged.org/dat/hun/vallas/bartus_laszlo_-_fesz_van.pdf

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  3. Laci. Valóban nagyon jól írsz, ezt tudjuk. De szerintem is igaza van itt néhány kommentelőnek, akik azt mondják, hogy sokak számára túl hosszúak a cikkek. Számomra természetesen nem, mert értem a mondanivaló felépítésének módját és szükségszerűségét. Egyszóval jó lenne, ha a cikkek elején lenne egy rövidített összefoglaló resumé. Annak érdekében, hogy olyanok is olvassanak, akik a hosszú cikkek miatt megriadnak még belekezdeni is az olvasásba.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (34 szavazatból)
  4. Öreg Titán
    És kellene hozzá pár kép is, alája 2 sorban a magyarázat, az alakok szájához meg szövegbuborékban pár szó – és akkor már lehetne képregénynek is hívni.
    Az a feneség, hogy akinek ez a pár oldal elolvasása és értelmezése is meghaladja a képességeit, annak nem lehetne eléggé zanzásítani. De nem is lenne érdemes arra a szintre lemenni, mint a Kiskegyed vagy a Blikk.
    Orbán azért triumfálhat, mert a magyarok többsége “genetikusan” alkalmatlan pár oldal elolvasására és értelmezésére is, és legfeljebb egy alig bővített mondatot képes megérteni – ha elég sokat ismételgetik nekik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (42 szavazatból)
  5. Ez a cikk így jó és hiteles, ahogy van. Ha le lenne rövidítve, akkor mindenképpen fontos logikai tartalmak vesznének el. Akinek ez hosszú, az ne olvassa el. Aki meg szeretné megérteni az összefüggéseket, az elolvassa, akármilyen hosszú.
    *
    Köszönöm a cikket !!! Ragyogó tényfeltárás, és leleplezés !!!
    ___________________________________________________

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (38 szavazatból)
  6. Ez egy vegletekig lebutított és lerövidített cikk. Aki ennyit nem tud elolvasni, az nem olvas el rövidebbet sem. Akit nem érdekel egy mélyebb elemzés, azt nem érdekli a lényeg, csak hozongeni akar, nem megérteni. Ezek az írások nem ilyen embereknek valok. Akkor sem értenék meg, ha elolvasnák. Nekik majd küldök sms-t.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +47 (49 szavazatból)
  7. Szerintem ilyen rövid cikkből sehol máshol nem lehet megérteni, mitől rohad ez az ország. Túl rövid.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  8. Kedves admin, azt senki nem allitotta, hogy nem tud elolvasni egy ilyen terjedelmu cikket, reszemrol en is csak azt javasoltam, hogy elonyosebb lett volna ha Bartus Laci tobb reszben, kulon tematikazva irja meg a cikket.

    Jobban, konnyebben ertheto, attekintheto lett volna, szerintem.

    Ugy egyebkent en a helyedben nem minositenem az olvasot, olyat meg vegkepp nem irnek, hogy hozongeni akar, vagy ” ilyen embereknek nem valo “.

    Zsurnalisztikai alap.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  9. sanyika!
    én ügyetlen vagyok nem tom megnyitni a linkedet lécci mégegyszer okés?
    üdv. bajao

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  10. “Hát hol van az elkurvulás határa?” – úgy érzem, nincs határa. Próbáljon az átlagember tisztességes maradni, ahogy a lelkiismerete diktálja. Más választás már nincs. A cikk nagyon jó. És persze, szomorúan olvastam el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  11. Nagyon precizen mutatta be a cikk az ATV működését. Ha nem is sikerül sok emberhez eljuttatni a cikket és nem támasztja fel az ott dolgozók lelkiismeretét .akkor is nagy szolgálatot tett Bartus úr , h kifejtette az igazságot. Remélhetőleg a külföldi országok diplomatái elolvassák és értékelik a magyar közállapotokat. Ki lesz aki elsőnek segit a magyarokon?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  12. Soha nem áll talpra ez az ország, itt semmi nem működik, semmi nem az aminek látszik. Ezért is nagyon kivételes pillanat, amikor jó cikket, tanulmányt, könyvet lehet olvasni erről a fejletlen és abszurd világról. Ezért szeretem Bartus Laci írásait is olvasni, minél részletesebben fejtik ki ezek a szerzők a gondolataikat, írják le ismereteiket, annál inkább érezhető a valóság, annál inkább kikerül az ember az üvegbúra alól, kikerül a gumiszobából, ahova ez az ország sodorja. Ezeket a gondolatokat és elemzéseket nem lehet pár mondatban képek segítségével ismertetni. Egyáltalán nem lenne semmi hatásuk. Át kell kerülni egyik világból – egy irracionális, manipulált, légüres térből – a valóságba. Ez azért idő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  13. Potenciálisan lehet 40-50000 olvasója az FB-ről betérve. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Jó hosszú,de fontos információkat tartalmaz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  15. Köszönöm a könyvet.
    Korábban én is elküldtem ismerőseimnek az írásait és pozitív visszajelzést kaptam, de hosszúnak találták.
    Külföldi rokonaim számára, akik évek óta nem jártak Magyarországon érdekes módon nem volt túl hosszú az írása és könnyebben megértették, mint a rendszerben élő ismerőseim. Jelentős intellektuális különbségek nincsenek a fent említett olvasótábor között. A társadalmi különbségek annál inkább meghatározóak lehetnek. A lét határozza meg a tudatot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  16. Kedves Admiral,

    köszönöm a kedvességedet, és tudom, hogy mit akarsz mondani, jót akarsz nekem, és köszönöm. De sajnos vannak olyan emberek, akik csak hőzöngeni akarnak. Olyanok is vannak, akiknek az én írásaim nem valók. Én sem olvasok el mindent. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  17. Egy rossz cikket akkor sem olvasok el, ha rövid. De egy jó írást elolvasok, bármilyen hosszú. Néha túlírom, és nincs időm meghúzni, de néha kell a tartalomhoz a hossz. Ezt is lehetne rövidíteni, de csak kicsit. Persze mindent meglehet húzni a harmadára. De akkor le kell mondani egyes mozzanatokról, és én nem szeretnék. Elnézést kérek, amikor ok nélkül élek vissza az olvasók türelmével. Ilyen is van, sajnos, azt nagyon sajnálom, és elnézést kérek érte. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  18. Kellenek ezek a lényeget is megvilágító cikkek, mert sokan nem értik, vagy nem figyeltek fel arra a témára,ami éppen terítékre kerül.
    Nekem külön tetszik,és nem érdekel a cikk hossza. Így kerek, egész. Már bocs, lehet hogy csak nekem.(?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  19. Hungarian citizen

    … kozben egy gyors hir: ma a fidesz es az mszp egyutt akadalyozta meg, hogy legyen parlamenti vizsgalobizottsag a milliardos adocsalasok ugyeben. Hat-hat, erdekes mod errol az index irt egy egesz korrektet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  20. Nem szívesen csatlakozom a cikk hosszáról és nehéz vagy nem nehéz érthetőségéről kialakult mellékvágányhoz, mert eltereli a figyelmet a lényegről, a cikk tartalmáról. Ami pedig valóban fontos!
    De nem bírom megállni, hogy én is hozzátegyem a 2c-emet.
    Kedves BL, egyetértek Hazafival, ez a cikk így jó, ahogy van!
    Kérem írja ahogy a szíve, vagy inkább az esze diktálja! Ne húzzon semmit, ne törekedjen egyszerűségre a tisztánlátás rovására. És főleg kérem, ne kérjen elnézést hogy visszaél az olvasó türelmével. Én, mint olvasó, és vagyunk még így jónéhányan, nyomatékosan kérem, hogy igen is minél többször és minél hosszabban éljen vissza a türelmemmel!
    Irígylem Önt, hogy megvan hozzá a tehetsége, hogy a maga helyén a maga részéről megtegye, amit tehet ezért a reménytelenül a saját vesztébe rohanó országért. Én sajnos csak dühöngve és szomorúan nézem nem a zemút nyócévet, hanem a zemút huszonnégyet, hogy mennyire hittem 89-ben, és mi lett belőle! És nekem sajnos már nincs időm még huszonnégyet várni, hogy újra próbáljuk. Úgy érzem eszköztelen vagyok, nem tudok mit tenni. Így ahelyett, hogy pártot alapítanék, vagy forradalmat szerveznék, vagy mittudomén, jobb híján az AN-t olvasom és sírok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  21. Tudod Bartus Laci en jot akarok neked, mert jot akarok magunknak.
    Ilyen egyszeru ez.-)

    Szeretem az irasaidat, altalaban egyetertek a gondolataiddal, ha neha nem azt leirom, kozos joszandekunkban senki nem ketelkedhet.
    Baratsaggal udvozollek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  22. Itt van még egy hajmeresztő adalék a mi derék kis “ellenzéki” TV-nkhez:

    http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/340693_huzos_riporteri_teljesitmeny_avagy_demokraciabol

    Tényleg nincs más szó, ahogy BL mondja, DÖBBENET!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  23. Azer ez is egy döbbenet!
    -
    http://nol.hu/velemeny/ezert_tuntettek_ki_schmitt_palt___valaszolt_az_asz_lengyel_laszlonak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. Mára már elegem is van a sok döbbenetből!
    -
    http://nol.hu/belfold/20131119-felcsuti_ingatlankeringo
    -
    A tapsikolóktól már nem is döbbenek le, hiszen a lábon kihordott agyhalál bizonyított tény ebben az országban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. Amikor azt szavazta meg a Parlament, hogy a 12 hivatalos eyhábzól kimarad a Hit Gyülekezete, jó érzéssel nyugtáztam, Pár nap múlva megtörtént a csoda, és a hírekből megtudtuk, hogy a HIT Gyülekezete is szerepel a hivatalos egyházak sorában. Rögtön az jutott eszembe, hogy Orbán és Németh egyezséget kötött, és az ATV már Német S. szerint fog működni. Ne csodálkozzunk a folytatáson.
    Reklamáltam anno, hogy a baloldalnak miért nincs saját TV csatornája, megnyugtattak, hogy az ATV a baloldalt képviseli, minek egy másik csatorna.
    Vagy naívak voltak, vagy hülyék!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  26. Bekker Ilona
    Egyik sem. A reklamálót nézték annak, szokás szerint.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  27. Az új ombusman szerint nincs gond a kintiek választási lehetőségével:
    a hsz-t írókban azer felmerül némi kétely, pedig nem is képzett ombusmanok!
    -
    http://www.168ora.hu/itthon/kulfoldon-elo-szavazok-nem-fordul-ab-hez-ombudsman-120828.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. http://www.hir24.hu/belfold/2013/11/19/ezert-nem-teljesit-jol-az-orszag-orban-szerint/
    A nem megszületett gyerekek miatt recseg-ropog itt minden.
    Biztosan, ha ő mondja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. A cikkek tényleg elnyújtottak és nem lényegre törőek.Így aztán mire az ember elolvassa-átrágja magát rajta-,elfelejtheti az első részek tartalmát is nem csak a mondanivalóját! Ami pedig az ATV-ről írt cikket illeti,-bizonyos általam nem ismert ö

    sszefonódásokra nem reagálva-sok mindennel nem értek egyet.Úgy tudnám összefoglalni ellenérzésemet,hogy a cikk megpróbálja összemosni az ATV-t a többi “igazmondó királyi adóval”,ami szerintem nem igaz,még akkor sem ha vannak benne olyan hírműsorok,amiket egy kicsit félremagyarázni is lehet.Ez történik a “Döbbenet” című írásban is. Régóta nézője vagyok az ATV egyes műsorainak,ha színvonal nem is állandó,még akkor is fellelhető a pártatlanságra törekvés.A vallási műsornak nem vagyok nézője.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  30. “… közben egy gyors hír: ma a fidesz és az mszp együtt akadályozta meg, hogy legyen parlamenti vizsgálóbizottság a milliárdos adócsalások ügyében. Hat-hat, érdekes mód erről az index irt egy egész korrektet.”,- közölte Hungarian citizen.
    MILYEN INDOKKAL CSATLAKOZOTT A FIDESZHEZ AZ MSZP?!?
    Ha nincs jó válasz, remélhetően tovább apad a támogatottsága és még többen pártolnak át a DK-hoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  31. hangyacska
    “Friderikuszon én is csodálkozom, hogy mit keres az ATV-n, valóban sokat dolgozott azért, hogy ő legyen “a Friderikusz”.”
    .
    Van az a pénz, ami egyszer csak fogytán lesz, vagy el is fogy. Valahogy így eshetett meg újbóli atv-s fellépésének a realizálása, aminek levetítését – galádul – alvásidőre tették. Akkor minek az egész, ha a munkába járóknak túl kései az időpont?
    .
    Katalin
    “Ebben az ügyben az igazsághoz hozzátartozik, hogy tegnap az ATV elismerte a tévedését, hibáját, és elnézést kért Kertész Ákostól!”
    .
    Csak ennyi? A nézőktől ki és mikor kér(t) elnézést a nyilvánvaló félrevezetésükért?
    Az amatőrizmus csimborasszója, ha nincsenek tisztában vele, hogy kiknek sugároznak és mi tart életben egy csatornát. Elvileg a nézők és a nézettség.
    (A megbundázott állami pénzen kívül.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  32. Virág Tibor 2o13.11.19.14.48

    Aki “zember” , ne olvasson Bartust!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  33. ” fellelhető a pártatlanságra törekvés” – bizonyára a kiválasztottak, a valamilyen különleges érzékkel megáldottak számára könnyen találtatik

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  34. BL írásainak hosszához: A szerző ír, az olvasó olvas. Helycsere estén fordul a kocka. Addig az van, ami most: az olvasó olvassa vagy nem olvassa. Utóbbi az ő baja.
    .
    Kizárt, hogy valaki egy írást hátulról vagy alulról kezdjen olvasni. Vagy akár a szöveg hosszát mérgesse olvasás helyett, mert minek? Vagy érdekli és elolvassa, vagy nem.
    .
    De akkor miért teszik szóvá, hogy az írás hosszú, akik nem a sorokat számolgatják? Aki az olvasott szövegre koncentrál, nem azzal foglalkozik, hol a vége, hanem értelmezi a leírtakat és nem másra figyel. Vagy nem tudja értelmezni? Akkor az AN-en nem jó helyen jár. Neki SMS-t kell olvasni és nem újságot, ha csak arra van igénye.

    Addig kell örülni – és kevesebbet kritizálni az írásainak hosszát -, amíg BL ír. Ha nem írna, hamarosan le lehetne húzni a rolót. Országos szinten.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  35. Ez a vak HIT :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  36. Admin írja: “Ez egy vegletekig lebutított és lerövidített cikk. Aki ennyit nem tud elolvasni, az nem olvas el rövidebbet sem. Akit nem érdekel egy mélyebb elemzés, azt nem érdekli a lényeg, csak hozongeni akar, nem megérteni. Ezek az írások nem ilyen embereknek valok. Akkor sem értenék meg, ha elolvasnák. Nekik majd küldök sms-t. ”

    Ne haragudj, Laci, nincs igazad. Ugyanezt el lehetne mondani harmadekkora tejedelemben is. Én a felénél hagytam abba, majd talán újra előveszem, holnap. A legfárasztóbb az, hogy nincs az írásaidnak szerkezete. Kizárólag terjedelme van, de az jó nagy. Egy kis “felhasználóbarát” cikkírás jót tenne a lapnak. Kérlek, ne gurulj be, és ne rendezz le engem is egy ilyen sms-es szellemességgel, mint valami sértődött művész :o) Tudod: ez afféle építő jellegű kritika volna, hiszen a világról alkotott nézeteink közös keresztmetszete elég széles. Sőt, én a mi ( = AN-írók és olvasók, vagy fordítva) Közös Ügyünk zászlóvivőjének tekintlek. Halld meg tehát a mögötted felsorakozók hanját akkor is, ha azok kritikusak… Kérlek.

    Üdv: István

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  37. Tisztelt Bartus Úr!
    Szeretem az írásait ,és bármilyen hosszú én elolvasom!
    Annyit mondjon meg nekem ,mert látom Ön szerint nincs egy baloldali tv,nincs egy baloldali rádió ,nincs egy baloldali vezető párt ember–akkor mi van Magyarországon?
    A magyar ATV is az Orbán szekerét tolja a klub rádió úgy szintén, már a Gyurcsány Úr
    sem az igazi baloldal.,a cikkeit olvasva.
    Akkor mondja meg nekem nincs ebben a hazában senki a kis embereken kívűl aki ezt a kormányt le akarja váltani? Tisztelettel Zsóka.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. Sokadszor kérdezem:melyik magyarországi televíziót nézzem,a tematikus televíziókon kívül?Azt,ahol Obersovszky,Jakupcsek és Borbás Marcsi a húzö arc?Én nem ismerem a Bartus által leírt háttért-talán nem is tartozik rám-de az ATV-ben legalább képmutatóan nem üvöltözik azt,hogy “Magyarország szeretlek”!!!!!
    Ha pedig megpróbálkozom a Kossuth rádióval,ott a legpofátlanabb jelszavukat hazudják:”Jónak lenni jó”!!!!Csavarok vissza a Klubrádióra.
    És még azt sem hallom óránként,hogy “Magyarország jobban teljesít”
    Nekem már ennyi elég..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  39. Hiába, behozhatatlan előny Orbán Viktor számára, hogy maga mögött tudja az egyházak döntő többségét, akik felhajtják a lelkeket számára. Így működik a “Trón és az Oltár szövezsége”.
    Ezek a bukott egyházak, akik kereszténynek hazudják magukat, igazán ismerik magyarjaink aljas “néplelkét”. A koncból való jussukért szállítják is őket, ahogy trón megköveteli. A főkolompos pápaság felforgtó,krízisgyártó, majd megoldást kínáló gépezete, régi és új bevált módszeréből, ízelítőt kaphatunk, – amihez a cstlós egyházak is tartoznak, – ha elolvassuk a pápaság egyik hazai emberük “betrenírozó” írását. Így kell a látást átadni. Nem véletlenűl tanár.
    Ez az ember nem más, mint Lánczi András a Budapesti
    Corvinus Egyetem tanára. Említett írása a Heti Válaszban jelent meg 2013.08.15. “Vezér, vagy vezető?” címmel 58. oldal. Ez egy tanulmány, hogy kell láttatni dolgokat, hogy besöpörjük az eredményt. Gusztustalan, de tanulságos. Már megint ezek aszemforgató hamis papok!
    “Sanyibácsi”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Döbbenet!
    Úgy tudtam hogy az ördög soha sem alszik!
    Állítólag a 3xbóvlis vekkeres napi 4-5 órát alszik, na de hol?!
    -
    http://nemzetihirhalo.fw.hu/htmlkeret/Orban-alszik.jpg

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. Az “okos” Hack Péter! Művészien takaródzik a “hittel”, pedig csak a pénzt szereti mindennél jobban! Sajnos nincs egyedül!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. Mindíg elképedek hoigy egy bunkónak ekkora gyülekezetet sikerült rittyenteni.Közben milliárdossá lenni.De neki sincs sok már hátra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  43. Mostan már nem ima kommandóznak,hogy orbán haljon meg?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos