Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: A csókkirály 2013. november 2. szombat 19:53

  • Hozzászólások(72)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: A csókkirály

Molnár Miriamnak

“Orbán Viktor kézcsókjaitól ments meg, Uram, minket” – fohászkodnak a világ női politikusai, de az imáik nem hallgattatnak meg. Nem lehet megúszni, hogy ha megérkezik a magyar miniszterelnök, akkor teátrálisan ne kezdjen egy kézcsókba. A riadalmat erősíti, hogy Orbán nem úgy csókol kezet, ahogyan a francia etikett könyvek tanítják, jelképesen a kéz fölé hajolva, de az ajkakkal a kézfejet nem érintve, hanem felcsúti módra rányom egy undorító puszit. A kézcsók bizonyos körülmények között modorosság, a hangsúlyos kézcsók komikus.

Orbán kézcsókjai nemcsak tolakodóak, de ízléstelenek is. Mégcsak nem is a hölgynek hódol, hanem önmagának tetszeleg. Bájgúnárként hajol a kéz fölé és sandít macsóként a nőre. A leggusztustalanabb az, ahogyan a nő kezét két kézre fogja, hogy az menekülni sem tud. Az akció a birtokbavételt szimbolizálja. Orbán, az egykori joghallgató, kozmopolita liberális világpolgár, szívós munkával küzdötte le magát egy felcsúti paraszt szintjére. Addig beszélt parasztosan, hogy a népfit eljátssza, amíg olyan lett, mint azok, akiket a szeme elé képzel.  Úgy csókol kezet a női politikusoknak, ahogyan két kézre megmarkolja a disznóvágáskor a sertés lábát. Nagyjából akkora tisztelet is van a mozdulatban, mint amilyet a levágott disznó felé érez.

Orbán kenetteljesen ragadja meg a kezet, majd egy üzekedő kan mosolyával jutalmazza a nőt, akinek megtiszteltetésnek kell éreznie az agresszív támadást. Eközben modorosan hajlong, mint a hónapos beteg szamár. A meghajlás a királyi udvarokban volt szokás, ahol a kézcsókkal együtt a feudális alávetettség kifejezése volt. Ezt fejezte ki az a kézcsók is, amit idős emberektől Orbán kapott. A polgári kézcsók nem erről szól. Ráadásul ez a hajlongás képmutatás. Orbán kézcsókja nem az alávetés szimbolikus kifejezése, hanem a hódításé. Orbán úgy viselkedik a kézcsókban, mintha már meg is kapta volna a nőt. Ahogy megcsókolta Eleni Kounalakis volt amerikai nagykövet kezét hazája nemzeti ünnepén, Táncsics volt börtönének udvarán, az Amerikában szexuális zaklatásnak minősül. Ahogy előtte mélyen a nagykövet asszony szemébe néz, az a testőrség után kiált, mert a pillantás után az várható, hogy a vad ázsiai nyers erő a börtön valamelyik cellájának kövezetére dobja a nőt a szalmába. Egy miniszterelnök nem bánhat így az Egyesült Államok nagykövetével egy nyilvános fogadáson. Nem mentség a hölgy botrányos viselkedése. Ezt Dzsingisz kán megtehette, európai ország miniszterelnöke nem.

Ez a maszkulin erőszak a férfi tárgyának mutatja a nőt. Ezek a kézcsókok a fehérvári huszárok kézcsókjai, akik minden kislányt meghágnak. Azzal dicsekszenek, hogy a guruló krumplit is. Nekik a nő csak önkielégítésük eszköze. Leigázásuk a férfi önbecsülésének alapja. Orán kézcsókjai nem felemelik, hanem megalázzák azokat a nőket, akiket megragad. Ezekben a kézcsóknak álcázott szexuális aktusokban a bika jelenik meg a nősténnyel szemben. A mozdulat a macsó pillantással azt mondja, amit a fehérvári huszárok: “de meghágnálak”. Orbán azt játssza, mintha ellenállhatatlan Casanova lenne a sörhasával. Látszik, hogy ez az ember el van telve önmagától, mint kantól. Mindez egy magát kereszténydemokratának nevező nős férfi előadásában, aki azt állítja, hogy az ő rendszerét azért támadja mindenki, mert a családi értékeket védi. De ahogyan Orbán egy ilyen kéz fölé hajol, és amilyen érzéki módon csókol kezet, az filmek szexjeleneteiben látható csak. Nyakakba csókol ilyen érzékien egy férfi, már amennyire egy felcsúti futballista két kolbásztöltés között érzéki tud lenni. Csak remélni tudjuk, hogy a kézcsók nem társul egy fokhagymás böfögéssel is a nő kézfején.

Hivatalos érintkezésben ez a fajta bizalmaskodás teljességgel elfogadhatatlan. A diplomáciában és a hivatalos kapcsolattartásban egymás érintése sem ajánlatos, ha ez véletlenül történik, azért elnézést kérnek a felek. A hétköznapi érintkezésben sem léphet be akárki mások aurájába. Az intim szférát tiszteletben kell tartani. Meg kell tartani bizonyos távolságot. A Kelet-Európában használatos kézcsók bugrisság. Az előkelő bécsi körök kispolgári és parasztos majmolása. Krúdy kézcsókja még a női nem iránti hódolatot fejezte ki, és azt is üzente: kész vagyok önt szolgálni, és igényeit teljesíteni az ágyban. A férfi az imádott nőnek csókol kezet. A szecesszióban volt helye az esztétikai megközelítésnek, és a női nem felmagasztosításának, a diplomáciában nincs. De ami a visszajára fordult kézcsókban ebből megmaradt, az tömény giccs és bunkóság. Miniszterelnök erre a szintre nem süllyedhet(ne).

A csók bizalmas kapcsolat kifejezésére szolgál. Nem véletlen, hogy az angol illemszabály nem tesz különbséget a kézcsók és az arcra adott csók között: aki megcsókolhatja a kezet, az megcsókolhatja az arcot is, és fordítva. Akit nem csókolhatnék arcon, annak a kezét sem csókolhatom meg. A csók és az ölelés a társadalmi érintkezésben nem tényleges fizikai érintkezést jelent. Ölelésnél nem érnek összek a testek, a száj nem érinti az arcot, csak rokonok esetében. A kézcsóknál nem nyomunk egy nyálas puszit a nő kezére, hogy még az orrunk is a csuklójára csorogjon. Ha szánkkal érintjük egy nő testét, annak szexuális üzenete van. Nem véletlen, hogy Indiában sértésnek számít a nyilvános kézcsók, mert azt a hatást kelti, mintha könnyen kapható lenne a nő. Ez kifejezi azt is, mit feltételeznek a férfiról, aki erre kísérletet tesz. Másrészt nyilvános szexuális aktusnak számít. Orbán kézcsókjai az igéző pillantásokkal olyanok, hogy ha azt egy férj meglátja, akkor odamegy, és szájon vágja. Régen ezért párbajra hívták volna. Orbán most Japánba készül. Jó lenne, ha elfelejtené a pornófilmeket, amelyeket fehérvári huszár barátai társaságában japán nőkről látott, és nem nézné gésának egyik kormányzati női alkalmazottat sem, mert abból még diplomáciai bonyodalmak is származhatnának. Japánban egy nő halálra rémül, ha kezet csókolnak neki.

Ahogy Sonia Gandhi is azonnal elhúzta a kezét megmarkoló Orbántól. Orbán ezúttal is a szokásos kétkezes lerohanást alkalmazta, amely sikeres lehet a birkózó szőnyegen, de Sonia Gandhi ellenállt. Leplezte, de a mozdulatában benne volt az emberi önérzet okozta döbbenet és felháborodás, hogy mit képzel ez az ember. Orbán tekintetéről tanulmányt lehetne írni, ahogy ebben a pillanatban reagált. Nem omlott össze, nem szégyellte el magát, hanem arca a fehérvári huszárok reakcióját fejezte ki, hogy “elvette a kezét a nő”. Ez keveredett a férfiúi hiúság sértettségével. Orbán képtelen felfogni, hogy a diplomáciában nincs kézcsók. Nem az udvarló érkezett a nőjéhez, gyóntató pap a szeretőjéhez, hanem egy ország miniszterelnöke egy másik ország vezetőjéhez. Aki történetesen nő, de a neme nem számít. Kézcsókkal köszönteni egy női állami vezetőt nemcsak Indiában tahóság, hanem a világ minden táján. Ezzel nem udvariasnak látszik Magyarország miniszterelnöke, hanem tolakodó, bizalmaskodó fráternek, civilizálatlan falusi tahónak, aki ráadásul szexista is.

Orbán a kézcsókjával kiemeli és hangsúlyossá teszi tárgyalópartnere nemét. Ennyi erővel kiemelhetné a bőrszínét is, és egy fekete államférfinek a kezébe is nyomhatna mindjárt egy banánt, ahogy azt Szőke Feri barátja tenné a Fradi 2-es szektorból. Orbán azzal, hogy kihangsúlyozza a politikus női mivoltát, olyan hatást kelt, mintha azt mondaná, hogy az illető csak egy nő. Leereszkedik hozzá a férfi. Azt hiszi, a kézcsókjával felemeli, hiszen egy nő rászorul erre. Orbán eddig csak olyan politikusnőkkel találkozott, akik százszor okosabbak voltak nála, és politikusként a lábuk nyomába sem léphet. Emberi kvalitásukról nem beszélve. Ezek közé tartozik Dávid Ibolya is. A helyzet ezért még komikusabb, mert egy faragatlan mitugrász csókolgatja itt politikusnők kezeit, akik abban a helyzetben nem nőként vannak jelen, hanem politikusként és emberként. Magasan a hajlongó bohóc fölött állnak, aki fel akarja őket emelni abból a hátrányos helyzetből, hogy ők nők. Nincsenek szavak, amelyekkel ezt a suttyóságot ki lehetne fejezni.

Nagy kár, hogy lemaradtunk egy olyan képről, ahol Orbán a nála sokkal férfiasabb Margaret Thatchernek próbál kezet csókolni. De majdnem ilyen nevetséges volt, amikor Angela Merkelt rohanta le ellenállhatatlan kézcsókjával. A felcsúti kocsma csaposnője kap ilyen kézcsókokat, ha csordultig tölti a pálinkás poharat. Ráadásul Orbán akkor is kézcsókkal indít, amikor tudható, hogy fenékbe rúgásra rendelték Berlinbe. Miközben macsóskodik, az igazi férfiasság hiányzik belőle, hogy egyenesen odaálljon a német kancellár elé. Viselkedése hátrányos az országra nézve is. Ezzel az első megnyilvánulásával Orbán azonnal vakvágányra is viszi Magyarország érdekében folytatott tárgyalásait. Ez az ember egyszerűen nem elég intelligens ahhoz, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen. Meg kellett volna maradnia a felcsúti focipályán, ahol tíz év múlva mackónadrágban fogatlanul árusíthatná a szotyolát és zacskóból rághatná a sózott nyers disznóbőrt.

Ha Orbán valóban tisztelné a nőket, annak más módon is jelét adhatná. Igazából a vak komondorok nőtisztelete fejeződik ki ezekben a lekicsinylő és a nőket tárgynak tekintő kézcsókokban. Nem kellene például Angela Merkel kezét összenyálazni, elég lenne, ha nem nevezné “szegény Merkelnek”, nem rúgna bele, nem nácizná le a német tankok emlegetésével. Nem azért, mert nő, hanem azért, mert ember, és ilyen aljas módon nem beszélünk a háta mögött senkről, hogy aztán újra bokacsattogtatással csókolgassuk a kezét. Nem kellett volna Dávid Ibolyának sem kezet csókolnia, elég lett volna, ha nem szalámizza le a pártját, nem szervez összeesküvést ellene, majd miután lebukott, nem fenyegeti börtönnel azért, amit nem Dávid Ibolya, hanem az ő emberei követtek el. Ahelyett, hogy szemmel meghágta Eleni Kounalakis amerikai nagykövetet a kanos kézcsókja kíséretében, kifejezhette volna a tiszteletét azzal, hogy nem a Washington Post-nak kell rákényszerítenie arra, hogy lehetőséget adjon a nagykövetnek hazája tiltakozó jegyzéke átadására.

Szívesen meghallgatnám azt is, hogyan nyilatkozott fehérvári huszártársai körében Sonia Gandhiról a kéz elrántásával kapcsolatban. Inkább nem írom le a tippjeimet. Martonyi János külügyminiszter mintha nem is létezne. Olyan, mint egy ott felejtett üres fogas a kirakatban. A rendkívül kifinomult diplomata hírében álló Szijjártó Péter és az elhízott szoknyavadász komondor tenyésztő Orbán reprezentálja Magyarországot a külvilág felé. Az egyik betiltott fényágyakkal próbálja levenni lábáról a lehetséges üzleti partnereket, a másik pedig elhíresült kézcsókjával kényszeríti lábunk alá a világot. Akik még ennek is ellenállnak, azok Magyarország ellenségei, megsértik a magyar népet, hogy nem ájulnak el ettől a bunkóságtól, és nyilván Magyarország vízkészletére pályáznak.

Orbán olyan már a világ politikusai között, mint egy szatír a debreceni Nagyerdőben. Ha nőt lát, megrohanja, elkapja a kezét és elkezdi csókolgatni. A perverziónak is lehet ez egy formája. Van aki zoknikat, van aki lábakat szeret csókolgatni, van aki kezeket. Vannak különböző fétisek, ez a szelídebbek közé tartozik. Csak nem vet jó fényt egy miniszterelnökre.

A mi csókkirályunkat ez nem zavarja, ül felcsúti trónján, ha nincs a közelben senki, csókolgatja a saját kezét, és vívja a szabadságharcát a pszichiátria tudományának megállapításaival szemben. Hűséges komondora lábánál fekszik. Elégedetten öleli magához kedvenc focilabdáját, amit Platini írt alá. Azzal a boldog érzéssel alszik el, hogy a nők nem tudnak ellenállni neki. Hiába húzzák el a kezüket. Összesúgnak a háta mögött.

[youtube AKbAs0ajHcc]

.

Orbán Viktor természetes közegében:

[youtube wh4vD9OhUho#t=317]

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (70 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +98 ( 118 szavazatból)
Bartus László: A csókkirály, 4.8 out of 5 based on 70 ratings

  • Hozzászólások(72)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

72 Reader’s Comments

  1. Ez mindíg is paraszt volt, csak jól becsapott bennünket az un. elit és azt ugatta, hogy “”úr”". Persze akit be tudott csapni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  2. Valóban úgy néz mint a falu bikája.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  3. Mindez igaznak tűnik, csak a faluval, a paraszttal szembeni rendkívül megvető hangnem tűnik igazságtalannak (ismerem ezt a világot belülről és emlékeimben jobbat érdemelnek, mint O. V-ral ez az állandó lekezelő összevetés!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  4. Ami ovi csinál, az a páviánoknál a rituális hágás. Ovi környezetében erre van is igény, lásd az ovi eldobott kólásdobozait gyűjtő Havasi Bercit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  5. Gratulálok az íráshoz és a szenzációs fotósorozathoz!

    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  6. De azért az a kép sem semmi amin a felesége kezét szopogatja és közben ügyet sem vet rá, észre sem veszi a felesége merev elutasító testtartását, rá sem néz a nő Orbánra, még egy pillantással sem viszonozza, az arca és szája fáradtságról keserűségről tanúskodik, a pedánsan ökölbe szorított felfelé emelt bal keze görcsös állapotot és a nőknél jellemzően bezárulást, elzárkózást, elutasítást fejez ki mint általában amikor valami undorító dolog ér hozzájuk amire testbeszéddel egy szavuk van, “elég”. Nem hiszem, hogy a bájgúnár valaha is visszahódítja ezt a nőt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (25 szavazatból)
  7. Eagle

    Ez nem is akar hódítani, ez maga alá akar gyűrni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  8. @kicsiroli

    Fején találtad a szöget, itt tévesztettem el valóban a dolgot.

    Mellesleg a felesége öt gyerek után jobban tartja az alakját minta a hurkazabáló.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  9. Eagle

    És nem bájgúnár, hanem elmebájgúnár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  10. Eagle 15:15

    Azert tartja igy magat mert ilyen alkatot örökölt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  11. Ekkorát már rég nem nevettem, úgy együtt látva a képeket, és előtte a Bartus úr szövegét elolvasva.
    Remek ez a kolbászos, hátrarúgásos fotó.

    De ha mindenki jól megnézi a fotókat, minden nő mosolyog, na de mitől? Magában azt kiabálja, jaj, neeeeee ( a nevetésből kijövő ne szócskát mondják magukban halkan). Bár ezt csak most találtam ki, de ki tudja, ki mire gondolt a kézcsók alatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  12. Azért tartja az alakját (mondjuk inkább, azért vékony) mert gyomorideggel nem lehet enni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  13. Eagle ********************************************************************************
    ez egy nagyon jo behatárolás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Hamarosan finom úriember lesz Magyarország miniszterelnökéből.Ő az a tipus,akinek a farzsebéből még kilóg a nyelesfésű,a fagylaltot bicskával eszi,de látott már olyan kosztümös filmet,amelyben a férfiak kezet csókoltak hölgyeknek.Megtetszett neki,hát próbálgatja.Egyelőre még nyálas,taknyos,de Orbán napról napra jobban teljesít,ugyanúgy,ahogy az ország.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  15. @Alpokalja: a kevésbé igényes hölgyek élvezik, a normálisabbak kínosan mosolyognak és elszenvedik, mások csak kinevetik.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  16. Ő egy letűnt világ, falusi bonvivánjának megjelenítője, brrr….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. “Orbán, az egykori joghallgató, kozmopolita liberális világpolgár, szívós munkával küzdötte le magát egy felcsúti paraszt szintjére. Addig beszélt parasztosan, hogy a népfit eljátssza, amíg olyan lett, mint azok, akiket a szeme elé képzel.”
    Sajnos ezzel nem tudok egyetérteni. Orbán soha nem volt kozmopolita világpolgár, ő egy felcsúti bunkó, tahó paraszt. Amit itt csinál az a természetes viselkedése és nem szívós munkával sajátította el. Ha tahó akar lenni akkor elég természetes módon viselkednie. A kolbászok között lefényképezve valóban a természetes közege. Semmit sem számít, hogy jogot végzett, nem változott meg tőle, paraszt maradt. A diploma ugyanis nem változtatja meg az ember karakterét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  18. Biztosan irtózik tőle a kedves felesége, de azért minden mocsokságban benne van ő is, szóval azért mert másként néz ki kívülről, mint a tahó férj, belül még épp olyan ocsmány, különben nem bírt volna ki vele ennyi évet és nem ülne a lopott vagyonban, valódi köztörvényesek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  19. Ha-ha. Savanyú a szőlő egy férfi tollából. Úgy látom, a nőknek nagyon is tetszik (a felesége meg éppen szurkol valamiért, lehet azt köszöni meg neki a férj).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (6 szavazatból)
  20. valaki
    2013. november 3. vasárnap
    15:53

    A nő tönkre van téve.
    ——-

    Egy nő
    2013. november 4. hétfő
    00:08

    Nem szurkol, ez a kép nem stadionban készült inkább színháznak vagy előadó teremnek néz ki.
    .
    Nem tudom te tényleg nő vagy e ahogy állítod, de én óvatos vagyok gyors következtetésre ugrani, hogy egy másik embernek főleg egy nőnek mi teszik vagy mi imponál igazán egy protokolláris eseményen. Nézd meg a 11 es képen a testőr ledöbbent tekintetét.
    .
    Ami pedig azt illeti valóban az egyetlen aki fáradtan komoran túri Orbán csucsori nyalogatását az pont a felesége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Ez egyértelműen egy színház, vagy előadóterem – mellettük az elegáns fekete kosztümös hölgy a műsorközlő brosúrát olvassa, és itt a “Viktor” most hű de laza csávó akar lenne, plusz nyilván sok van a rovásán megint,és hízelegni próbál, ám az asszony az ilyen jeleneteknek és próbálkozásoknak már minden fázisát ismeri, nem is igen figyel rá ! Tartásában, a szenvtelen, semmilyen , zárt arckifejezésében egyértelmű elutasítás – ami a férfinak szól ! Mint férjet (protokollárisan )gyermekei apját még “hivatalból”elviseli, de az ő világa már bezárult ez előtt az erősen hízó és bunkósodó, szotyiban, kolbászban, és pálinkában utazó géniusz előtt ! Amikor a fanjai az élő Istent imádják benne, akkor ő ezt a foghagymás leheletet érzi a lépten nyomon megragadott keze fején…. – igazi merev nyakú, kun típus, aki reggeltől estig húz és tűr pókerarccal, mert ez van a vérében valószínűleg ezt hozhatta otthonról, na meg az régi jól bevált intelmet…. tűrjél fiam, tűrjél ennyi pízé tűrhetsz…..! Na szerintem ő már itt tart ! Mondhatnánk, hogy az ő dolguk, hiszen kb 25 év után párok ezrei tartanak itt – és mégsem, hiszen ha a vagyonosodásukra gondolunk, akkor alighanem méltó partnerei egymásnak és valahogy nem úgy tűnik, hogy pusztán az ő dolguk lenne!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Azért egyet tisztázzunk, megvédve minden tisztességes paraszti munkából élő embert. Orbánnak nem a foglalkozása paraszt, hanem a viselkedése.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos